Asistenta in caz de URGENTA +40 729 060 180
 • L-V: 9-18
 • S-D: inchis

Circuit Rusia – Kamchatka 2018

Ruta Trans-Siberiană şi Kamchatka gheizerelor şi a vulcanilor

COD OFERTA: 330-C

COD OFERTA: 330-B

COD OFERTA: 330-A

Oferta nu mai este valabila
3870 €
3870 €
3870 €
rezerva online
Partaj doamna disponibil !
Perioada plecarii:
30.07 - 14.08.2018
17.08 - 01.09.2017
17.08 - 01.09.2016
 • Circuit Rusia – Kamchatka 2018
Circuit Rusia – Kamchatka 2018

Moscova - Kazan - Yekaterinburg - Novosibirsk - Petropavlosk

Descarca programul in format PDF:
O aventură siberiană cu iz de caviar şi votcă, acompaniată de freamătul pădurilor de mesteceni în bătaia vântului şi de strălucirea turlelor aurite care parcă plutesc în aer. Inedita călătorie pe ruta Trans-Siberiană ne va purta pe două continente, oferindu-ne ocazia de a vizita câteva dintre cele mai mari oraşe ale Rusiei, oraşe încărcate de istorie şi tradiţii.

Vom admira Siberia în toată nemărginirea ei şi vom pune “harta în cui” în Extremul Orient, în Peninsula Kamchatka, unul dintre ultimele locuri neexplorate din lume, un tărâm unic, unde focul se întâlneşte cu gheaţa, cunoscut şi sub denumirea de "Țara Vulcanilor".

Veţi admira un peisaj unic în lume, cu golfuri uimitoare, gheizere fierbinţi, vulcani ale căror vârfuri sunt veşnic acoperite de zăpadă, cu pajişti şi păduri de şes alpin care adăpostesc urşi şi o mare diversitate de animale sălbatice, într-unul din cele mai mari sanctuare naturale din lume.

Veţi descoperi lanţul spectaculos de cratere ale vulcanilor şi veţi explora lacurile unice de crater la fel de clare şi de albastre precum cerul.

Veniţi alături de noi în această călătorie de neuitat care promite să vă ofere una dintre aventurile de o viaţă!
Ziua 1 / 30.07.2018:  Bucureşti – Moscova
Întâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă, la ora 11:00 (în faţa ghişeului de îmbarcare al companiei Aeroflot). Plecare cu zborul companiei Aeroflot, SU 2035 (13:30 / 16:30) spre Moscova. Sosire în Moscova, capitala Rusiei, metropolă situată pe malurile fluviilor Oka şi Volga, care, cu cei aproximativ 8 milioane de locuitori, este în prezent nu numai sediul guvernului rus, ci şi un loc cu multe atracţii de renume mondial. Transfer pentru cazare la Hotel Aquamarin 4* (sau similar).
Ziua 2 / 31.07.2018:  Moscova – Kazan
Mic dejun. Însoţiţi de ghidul local, vom face un tur panoramic al oraşului Moscova care include Piaţa Rosie, construită în sec. al XVI-lea de către Ivan cel Groaznic, Piaţa Manezh, Bulevardul Ring, Catedrala Sf. Vasile, Strada Tverskaya, fostul cartier al KGB, Universitatea de Stat situată pe colina Lenin, considerată a fi cel mai înalt punct al oraşului, Casa Albă, Strada Noul Arbat, Piaţa Arbat, Strada Minskaya, Victory Park, cu fântânile şi bisericile sale, podul pietonal Bagration, Catedrala lui Iisus Mântuitorul, monument dedicat celei de-a 300 aniversări a flotei ruseşti şi Mănăstirea Novodevici cu zidurile sale crenelate şi colorate în roşu şi alb şi cupolele aurite. In continuare vom vizita Kremlin-ul, celebru complex arhitectonic şi istoric fortificat, situat în inima metropolei, mărginit de Râul Moscova (la sud), Catedrala Sf. Vasile şi Piaţa Roşie (la est) şi Grădinile Alexandru (la vest), fiind cea mai cunoscută dintre cetăţile ruseşti (numite kremlin), care include 4 palate, 3 catedrale şi un impunător zid de incintă, prevăzut cu 20 de turnuri. Fostă reşedinţă a ţarilor Rusiei şi reşedinţa oficială actuală a preşedintelui Rusiei, Kremlin-ul este un ansamblu arhitectural unic, care a început să fie construit în sec. al XV-lea. Vom admira Piaţa Catedralei – centrul Kremlin-ului, Catedrala Adormirea Maicii Domnului, principala catedrală a Rusiei şi locul de încoronare a ţarilor Rusiei, un adevărat giuvaer al arhitecturii medievale ruseşti, numită “minune” datorită turlelor care dau senzaţia că plutesc în aer. Vom putea admira, de asemenea, Catedrala Bunavestire, cu cele 9 cupole aurite şi fosta biserică privată a ţarilor Rusiei, Catedrala Arhanghelului Mihail – locul de înmormântare al ţarilor, faimosul Clopot al lui Ivan cel Mare care datează din sec. al XVI-lea şi Tunul Ţar. Transfer la gară la ora 17:30 pentru călătoria cu trenul de noapte de la ora 19:20 pe ruta Trans-Siberiană spre Kazan. Cazare în tren în compartimente cu 4 locuri.
Ziua 3 / 01.08.2018:  Kazan
Sosire la Kazan la ora 07:49, capitala şi cel mai mare oraş al Republicii Tatarstan, al 8-lea oraş ca mărime din Rusia, unul dintre cele mai frumoase oraşe din ţară, al cărui centru vechi se află pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Situat la confluenţa râurilor Volga şi Kazanka, oraşul este astăzi atât un centru comercial major cât şi cel mai important centru al culturii tătare din Rusia centrală europeană. Vom vedea clădirile frumoase ridicate în diferite stiluri arhitecturale, casele ridicate în stil modernist care coexistă în mod armonios cu monumentele baroce, vom simţi aura antichităţii pe care o emană zidurile albe ale Kremlinului din Kazan de unde vom fi fermecaţi de superba panoramă care se deschide către râu. Oraşul combină cu uşurinţă cultura şi tradiţiile estului cu cele ale vestului, îmbinarea dintre tradiţionalul oriental şi modernismul vestic conferă oraşului un farmec şi un stil aparte, lângă minarete existând turle ale vechilor biserici ortodoxe, o caracteristică dominantă a vieţii în acest oraş fiind coexitenţa paşnică şi creatoare a diferitelor naţionalităţi şi religii. Turul panoramic va include centrul oraşului cu Old Tatar Sloboda şi Moscheile lui Azimov şi Mardjani, Catedrala Petru şi Pavel, construită în perioada anilor 1723 – 1726 în memoria vizitei realizată la Kazan de către Petru I, Biserica Înălţării Sfintei Cruci cu Icoana Maicii Domnului adusă înapoi de la Vatican în timpul ultimei vizite a Papei, Parcul şi Muzeul celei de-a 1000 aniversări a oraşului Kazan, Universitatea de Stat, Piaţa Independenţei, Primăria şi Moscheea Kuhl Sharif, cea mai mare moschee din Rusia datând din anul 1652 şi care poartă denumirea uneia dintre cele mai importante personalităţi musulmane. În continuarea zilei vom vizita Kremlinul cu Catedrala Buna-Vestire, un adevărat sit arheologic, catedrala fiind prima biserică ortodoxă din această regiune, care datează din anul 1552. Kremlinul, atracţia turistică principală a oraşului, înscris pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, a fost construit în sec. al XIII-lea şi reconstruit în sec. al XVI-lea, având 13 turnuri ridicate din piatră albă, turnul Saalambike fiind unul dintre cele mai înalte turnuri “înclinate” din Europa. Deşi include numeroase obiective istorice, Kremlinul şi-a păstrat până în prezent funcţia administrativă, aici desfăşurându-şi activitatea Administraţia Prezidenţială în frunte cu Preşedintele Republicii Tatarstan. Transfer pentru cazare la Hotel Park Inn Kazan 4* (sau similar).
Ziua 4 / 02.08.2018:  Kazan – Yekaterinburg
Mic dejun. Camerele se vor elibera până la ora 12:00. Timp liber pentru explorarea oraşului. Puteţi vizita Universitatea de Stat din Kazan, una dintre cele mai vechi universităţi din Rusia, una dintre numeroasele case memoriale: casa renumitului pictor rus I. Shishkin, casele-muzeu ale poetei M. Tsvetaeva şi a scriitorului B. Pasternac sau singura branşă a faimosului muzeu Ermitaj. Veţi putea admira Biserica Bogoyavlenskaya cu frumosul turn roşu al clopotniţei sau vă veţi putea plimba pe strada pietonală Bauman, atât de “asaltată” de turişti. Nu veţi putea rata bazarul de la zidurile Kremlinului, unde puteţi achiziţiona suveniruri, obiecte de artizanat şi bijuterii tradiţionale. Transfer la gară la ora 18:10 pentru călătoria cu trenul de noapte de la ora 20:08 spre Yekaterinburg. Cazare în tren în compartimente cu 4 locuri.
Ziua 5 / 03.08.2018:  Yekaterinburg
Sosire în Yekaterinburg, prima mare oprire pe ruta Trans-Siberiană, în partea asiatică a Rusiei. Oraşul fondat în anul 1723 de către Petru I şi care poartă numele împărătesei Ecaterina I, este capitala culturală a regiunii Ural, al 4-lea oraş ca mărime din Rusia, după Moscova, Sankt Petersburg şi Novosibirsk. Deşi face parte din generaţia aşezărilor ridicate în sec. al XVIII-lea, Yekaterinburg a cunoscut o dezvoltare rapidă, care i-a asigurat statutul privilegiat de astăzi. Ghidurile turistice îl marchează printre destinaţiile importante, în primul rând datorită locaţiei sale unice, la hotarul dintre Europa şi Asia. Turiştii au transformat într-un adevărat ritual trecerea de pe un continent pe celălalt, la fel cum au făcut o tradiţie din a se fotografia cu picioarele simultan în cele două “lumi”. Vom începe turul panoramic cu o vedere pitorească asupra Râului Iset şi a barajului său, locul unde a fost fondat oraşul. Vom continua cu pieţele centrale ale oraşului, Curtea Monetăriei, Piaţa Muncii, kilometrul zero al oraşului, Muzeul Artelor Fine, clădirile administraţiei oraşului, ale regiunii şi districtului federal Ural, sediul central al districtelor militare Volga şi Urali, Piaţa Armatei Sovietice şi memorialul ei proeminent, Biserica Înălţării Domnului, cea mai veche din oraş şi Biserica pe Sângele Vărsat ridicată pe locul casei Ipatiev, locul unde a fost asasinată familia ultimului ţar. Cazare la Hotel Park Inn Yekaterinburg 4* (sau similar).
Ziua 6 / 04.08.2018:  Yekaterinburg – Novosibirsk
Mic dejun. Transfer la gară la ora 10:00 pentru călătoria cu trenul de la ora 11:52 spre Novosibirsk. Astăzi vom parcurge o distanţă de 1520 km în aproximativ 24 de ore, timp în care vom traversa stepele siberiene, vom face o oprire  în Omsk, capitala Siberiei de Vest, oraş fondat de cazaci pe la începutul sec. al XVIII-lea, punctul de joncţiune dintre ramurile de Nord şi de Sud ale liniei Trans - Siberiene. Cazare în tren în compartimente cu 4 locuri.
Ziua 7 / 05.08.2018:  Yekaterinburg – Novosibirsk
Sosire în Novosibirsk la ora 11:32, capitala regiunii cu acelaşi nume, cel mai mare oraş din Siberia, cu 1,4 milioane de locuitori. Turul panoramic al oraşului, va include Catedrala Înălţării, Piaţa Lenin cu Teatrul de Operă şi Balet, una dintre cele mai mari clădiri de teatru din lume şi una dintre cele mai apreciate companii de balet din lume, Catedrala Alexander Nevsky, partea veche a oraşului, strada Gorkogo cu vechile case din lemn, Capela Sf. Nicolas, care marchează centrul Rusiei şi primul pod de cale ferată construit în anul 1893 peste Râul Ob, locul unde a început construirea oraşului, după care vom vizita Gradina Zoologică, un parc zoologic care nu are analogii în regiunea siberiană.  Cazare la Hotel Marins Park Novosibirsk 4* (sau similar).
Ziua 8 / 06.08.2018:  Novosibirsk – Petropavlovsk
Mic dejun. Novosibirsk a rămas oraşul cu cea mai rapidă creştere din lume din zilele noastre, surclasând oraşul Chicago din USA, fapt pentru care a fost înscris în Cartea Recordurilor. Novosibirsk a rămas însă singurul oraş din Rusia care şi-a schimbat denumirea de cele mai multe ori, până în anul 1925 purtând numele ultimului ţar, numindu-se Novo-Nikolaevsk. Datorită condiţiilor naturale din zonă, favorabile dezvoltării oraşului, zone forestiere, bazinul de apă alimentat de Râul Ob, râurile mici şi lacurile care se află în apropierea oraşului, acesta se bucură de un complex divers de resurse de agrement. Timp liber la dispoziţie pentru explorarea oraşului pe cont propriu. Veţi putea vizita muzeele care vă atrag mai mult interesul, oraşul având nu mai puţin de 11 muzee, dintre care cele mai importante sunt Galeria de Artă Novosibirsk, Muzeul N.K. Rerikh, dedicat pictorului Nikolai Rerikh (Nicholas Roerick), Muzeul de Artă,  Muzeul de Istorie Novosibirsk sau Muzeul Regional. Veţi putea vizita Catedrala Alexander Nevsky, fondată în anul 1898, ridicată din cărămizi roşii în stilul bizantin, cu domuri aurite şi picturi murale pline de culoare sau Capela Sf. Nicholas, care se spune că marca în anul 1915, când s-a construit, centrul geografic al Rusiei sau Catedrala Înălţării, ridicată în anul 1914, cu un minunat dom aurit şi cu un interior plin de culoare. Vă veţi putea relaxa plimbându-vă printr-unul din parcurile oraşului: Grădina Pervomaiskiy, Parcul de Cultură Zayeltsovskiy, Parcul Narymskiy sau Central Park sau puteţi vizita Grădina Botanică. Amatorii de cumpărături pot face o incursiune la Centrul Comercial Novosibirsk. Agenţia asigură cazarea în hotel până la ora 20:00, când se va face transferul la aeroport pentru zborul companiei Siberia Airlines, S7 3515 (23:15 / 10:35) spre Petropavlovsk – Kamchatka.
Ziua 9 / 07.08.2018:  Petropavlovsk
Sosire la ora 10:35 la Petropavlovsk - Kamchatski, centrul administrativ, industrial şi ştiinţifico-cultural al regiunii Kamchatka, oraş fondat de exploratorul Vitus Bering, care a ajuns în Golful Avacea în anul 1740 şi care a pus piatra de temelie a portului ce avea să fie numit după numele celor două corăbii ale sale, Sfântul Petru şi Sfântul Pavel, corăbii construite la Ohotsk pentru a doua sa expediţie. În timpul războiului din Crimeea, fortăreaţa Petropavlovsk a rezistat cu succes asediului forţelor franco-britanice, ulterior, Petropavlovsk devenind o sursă extrem de importantă de peşte (în special somon) şi de carne de crab pentru piaţa Uniunii Sovietice. Transfer pentru cină şi cazare la Hotel Avacha 3* (sau similar).
Ziua 10 / 08.08.2018:  Petropavlovsk – Vulcanul Avacha
Mic dejun. Astăzi vom pleca spre baza vulcanului Avacha, după care vom face o drumeţie pe Muntele Camel, care are o altitudine de 1100 m. Pe traseu vom putea observa pantele vulcanilor Avacha şi Koriakski, vom admira flora alpină şi ne vom amuza de mulţimea de veveriţe care trăiesc în această zonă. În cazul în care vremea permite, vom putea observa din vârful muntelui Camel, Valea Avacha, Vulcanul Viluchinsky şi Vârful Mishennaya. La întoarcerea în tabăra turistică ne vom bucura de un bine meritat prânz, după care ne vom îndrepta spre Paratunka, unde vom putea face baie în piscinele cu apă termală. Întoarcere la Petropavlovsk. Cină şi cazare la Hotel Avacha 3* (sau similar).
Ziua 11 / 09.08.2018:  Petropavlovsk – Geyser Valley – Uzon Caldera
Mic dejun. Excursie opţională cu elicopterul în Geyser Valley şi Uzon Caldera. În această călătorie unică veţi putea explora regiunile îndepărtate ale văii gheizerelor cu peisaje irepetabile de o frumuseţe remarcabilă. Plecare de pe aeroportul Avachinsky la Valea Gheizerelor. Zborul va dura aproximativ o oră şi 15 minute şi se va desfăşura în jurul vulcanilor activi, Karymsky şi Maly Semyachik. După aterizare veţi porni într-o plimbare de aprox. o oră şi jumătate de-a lungul secţiunilor 5, 6 şi 7 din faimoasa Vale a  gheizerelor. La secţiunea 5 veţi putea observa efectele noroiului, prăbuşirea albiei râului Geysernaya şi craterul scufundat al Marelui Gheizer. La secţiunea 6 veţi putea observa erupţii din următoarele surse: Izvorul Malakhitovy Grot (Malachit Grotă), Izvorul Averi, Gheizerul Novy Fontan, Gheizerul Fontan, Gheizerul Nepostoyanny şi Gheizerul  Dvoinoy. Veţi avea oportunitatea  de a vedea erupţii ale unor astfel de gheizere ca Shchel (Slot), Velikan (Gigant), Zhemchuzhny (Pearly). Ciclul de erupţie al acestor gheizere este destul de lung, astfel Shchel erupe o dată la 30 min., Gigant erupe o dată la 4-10 ore, Pearly erupe o dată la 4-5 ore, iar Gheizerul Grot (Grotă) erupe o dată la câţiva ani. Veţi zbura apoi către craterul vulcanului Uzon unde veţi face un tur pietonal de aprox. o oră de-a lungul zonei termale de est, care cuprinde lacul sulfuros Bannoye, izvoarele cu colonii de bacterii carbotionice (care iau parte la procesul de formare a acidului sulfuric), lacul Khloridnoye, format din clorură de sodiu, vulcani argiloşi, cratere de  noroi, precum şi cratere care par sculptate. Va urma zborul spre Nalychevo pentru dejun-picnic şi unde apoi veţi putea face baie în piscinele cu apă termală. Întoarcere cu elicopterul la Petropavlovsk. Cină şi cazare la Hotel Avacha 3* (sau similar).
Ziua 12 / 10.08.2018:  Petropavlovsk – Avacha Bay – Insula Starichkov
Mic dejun. Transfer în port pentru o croazieră în jurul Golfului Avacha şi spre Insula Starichkov. Cu o suprafaţă totală a luciului apei de 215 kmp şi o adâncime de 26 m, Golful Avacha este unul dintre cele mai mari golfuri “închise” din lume care poate permite acostarea sigură a oricărei nave a lumii. Apele râurilor Avacha şi Paratunka se varsă în acest splendid golf, iar oraşele Petropavlovsk - Kamchatsky şi Vilyuchinsk s-au dezvoltat pe malurile acestuia. Golful Avacha este de asemenea baza navală principală a Flotei Ruse în Kamchatka. Vom avea ocazia de a vedea principalele atracţii ale golfului, precum stâncile Trei Fraţi, situate la ieşirea spre partea deschisă a golfului şi insula Starichkov, situată la intrarea în golf. Cu o suprafaţă de o jumătate de kilometru pătrat, aceasta se ridică la 140 de metri deasupra apei şi găzduieşte pe această suprafaţă mică 44 de colonii ale celor 10 specii de  păsări marine de aici. Denumirea insulei provine de la numele unei specii de păsări care cuibăreşte aici (Staric) şi este declarată rezervaţie naturală. Dejun pe vas. După întoarcerea la debarcader vom pleca să vizităm muzeul local Kamchatka Lore, unde vom face cunoştinţă cu istoria peninsulei, precum şi cu istoria oraşului Petropavlovsk. Vom auzi povestiri despre exploratorii care au pus pe hartă aceasta tărâmuri, precum Vitus Bering, fondatorul oraşului Petropavlovsk acum 273 de ani, cel care a descoperit şi strâmtoarea care-i poartă numele, calea de trecere de 53 de mile dintre Asia şi America de Nord, dar şi despre La Perouse şi Charles Clerke. De asemenea, vom vizita expoziţia care cuprinde obiecte de îmbrăcăminte, ustensile şi artefacte de pe vasele care au ajuns pe aceste ţărmuri şi care aduc la viaţă vremurile marilor descoperiri geografice şi o să aflăm lucruri interesante despre stilul de viaţă şi obiceiurile populaţiei indigene. Întoarcere la hotel pentru cină şi cazare la Hotel Avacha 3* (sau similar).
Ziua 13 / 11.08.2018:  Petropavlovsk – Lacul Kuril
Mic dejun. Excursie opţională cu elicopterul la Lacul Kuril, situat în zona Yuzhno - Kamchatsky, rezervaţie din sudul peninsulei Kamchatka. Veţi zbura aprox. 1h si 10 min spre lacul cu origini vulcanice care are o suprafaţă de 76 km pătraţi şi o adâncime de 330 m. Cele două conuri vulcanice impresionante, Kambalny și Ilinsky, încadrează lacul şi creează o imagine captivantă. Lacul Kuril este renumit prin faptul că este unul dintre cele mai mari din Kamchatka, unde aprox. 6 milioane de specii de peşti vin pentru depunerea icrelor. Perioada de depunere a icrelor durează din august până în noiembrie, perioadă în care se pot vedea o mulţime de animale mici şi mari care apar pe malurile lacului. Somonii atrag însă cu precădere uriaşii urşi bruni pe care îi veţi putea observa de pe podul special construit pentru turişti şi pentru oamenii de ştiintă care vin aici să observe somonii şi fenomenul de depunere a icrelor. Ca turişti vă veţi amuza asistând la uimitoarele scene în care urşii maturi îşi învaţă puii să pescuiască somonii. Dejun picnic, după care veţi avea prilejul să faceţi o plimbare cu şalupa pe lac, prilej de a observa animalele sălbatice în habitatul lor natural. În continuarea zilei vă veţi îmbarca în elicopterul cu care veţi zbura la izvoarele fierbinţi Khodutka, unde veţi avea o altă experienţă inedită, pentru că vă veţi putea “bălăci” într-un râu fierbinte! Întoarcere cu elicopterul la Petropavlovsk. Cină şi cazare la Hotel Avacha 3* (sau similar).
Ziua 14 / 12.08.2017:  Petropavlovsk – Satul Kainyran – Rodon Hot Springs
Mic dejun. Astăzi vom vizita "Kaynyran", care tradus din limba Koryak înseamnă "Colţul Ursului", un sat în care vom avea posibilitatea de a afla amănunte despre cultura popoarelor indigene Koryak, Itelmen şi altele din Kamchatka. Satul este situat pe o pajişte fermecătoare, pe malul unui mic lac, cu vederi spectaculoase ale vulcanilor Koryakskiy şi Avachinskiy. Gazdele noastre ne vor introduce în istoria poporului indigen şi ne vor delecta cu un program de dans tradiţional. Vom pleca în continuarea zilei spre izvoarele termale Rodon, benefice pentru sănătate, pentru îmbunătăţirea metabolismului şi creşterea imunităţii, unde vom putea face şi noi baie. Întoarcere la Petropavlovsk. Cină şi cazare la Hotel Avacha 3* (sau similar).
Ziua 15 / 13.08.2018:  Petropavlovsk – Moscova
Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul companiei Aeroflot, SU 6286 (15:30 / 15:20) spre Moscova. Transfer pentru cazare la Hotel Aquamarin 4* (sau similar).
Ziua 16 / 14.08.2018:  Moscova – Bucureşti
Mic dejun la pachet. Transfer la aeroport pentru zborul companiei Aeroflot, SU 2034 (09:15 / 12:25) spre Bucureşti.
Descarca programul in format PDF:
O aventură siberiană cu iz de caviar şi votcă, acompaniată de freamătul pădurilor de mesteceni în bătaia vântului şi de strălucirea turlelor aurite care parcă plutesc în aer. Inedita călătorie pe ruta Trans-Siberiană ne va purta pe două continente, oferindu-ne ocazia de a vizita câteva dintre cele mai mari oraşe ale Rusiei, oraşe încărcate de istorie şi tradiţii.

Vom admira Siberia în toată nemărginirea ei şi vom pune “harta în cui” în Extremul Orient, în Peninsula Kamchatka, unul dintre ultimele locuri neexplorate din lume, un tărâm unic, unde focul se întâlneşte cu gheaţa, cunoscut şi sub denumirea de "Țara Vulcanilor".

Veţi admira un peisaj unic în lume, cu golfuri uimitoare, gheizere fierbinţi, vulcani ale căror vârfuri sunt veşnic acoperite de zăpadă, cu pajişti şi păduri de şes alpin care adăpostesc urşi şi o mare diversitate de animale sălbatice, într-unul din cele mai mari sanctuare naturale din lume.

Veţi descoperi lanţul spectaculos de cratere ale vulcanilor şi veţi explora lacurile unice de crater la fel de clare şi de albastre precum cerul.

Veniţi alături de noi în această călătorie de neuitat care promite să vă ofere una dintre aventurile de o viaţă!
 Circuit de grup cu însoţitor Dal Travel prin Rusia   
 
Info Circuit
 
 • Traseu: Moscova – Kazan – Yekaterinburg – Novosibirsk – Petropavlovsk
 • Nr. turişti / circuit: 10 participanţi
 • Însoţitor de grup român şi ghizi locali
 • Durată circuit: 16 zile
 • Tarif: 3870 EURO / loc în cameră dublă
 
Top Obiective turistice din Circuitul Rusia – Kamchatka
 
 • Natură şi Peisaje: Victoria Park din Moscova, Râul Iset, Pervomaiskiy Garden din Novosibirsk, Zayeltsovskiy Park of Culture and Leisure din Novosibirsk, Narymskiy Park din Novosibirsk,   Grădina Botanică din Novosibirsk, Golful Avacha, Vulcanul Avacha, Muntele Camel, Vulcanul Koriakski, Vulcanul Viluchinsky, Paratunka, Geyser Valley, Uzon Caldera, Vulcanul Karymsky, Vulcanul Maly Semyachik, Râul Geysernaya, Lacul Bannoye, Lacul Khloridnoye, Nalychevo, Insula Starichkov, stâncile Trei Fraţi din Golful Avacha, Lacul Kuril, Vulcanul Koryakskiy, Vulcanul Avachinskiy, izvoarele termale Rodon, Râul Moscova, Grădinile Alexandru
 
 • Artă şi arhitectură: Piaţa Roşie din Moscova, Piaţa Manezh, Catedrala Sf. Vasile, Universitatea de Stat din Moscova, Piaţa Arbat, podul pietonal Bagration, Catedrala lui Iisus Mântuitorul, Mănăstirea Novodevici, Catedrala Petru şi Pavel, Biserica Înălţării Sfintei Cruci, Universitatea de Stat din Kazan, Moscheea Kuhl Sharif, Kremlinul din Kazan, Catedrala Buna-Vestire, Biserica Înălţării Domnului din Yekaterinburg, Biserica pe Sângele Vărsat, Catedrala Înălţării din Novosibirsk, Teatrul de Opera şi Balet din Novosibirsk, Catedrala Alexander Nevsky, vechile case din lemn de pe strada Gorkogo, Capela Sf. Nicolas, podul de cale ferată de pe Râul Ob, Catedrala Adormirea Maicii Domnului din Kremlin – Moscova, Catedrala Bunavestire, Catedrala Arhanghelului Mihail, Clopotul lui Ivan cel Mare şi Tunul Ţar
 
 • Tradiţii şi evenimente: dansuri tradiţionale ale populaţiei indigene Koryak din satul Kaynyran
 
 • Experienţe şi Distracţii: plimbare pe strada pietonală Bauman din Kazan, vizitarea Grădinei Zoologice din Novosibirsk, cumpărături la Galeria Novosibirsk Shopping and Entertainment Center, vizitarea muzeului Kamchatka Lore, plimbare cu şalupa rapidă pe Lacul Kuril, prilej de a observa urşi la pescuit în habitatul lor natural, baie in izvoarele termale din Kamchatka

Locuri epuizate


O aventură siberiană cu iz de caviar şi votcă, acompaniată de freamătul pădurilor de mesteceni în bătaia vântului şi de strălucirea turlelor aurite care parcă plutesc în aer. Inedita călătorie pe ruta Trans-Siberiană ne va purta pe două continente, oferindu-ne ocazia de a vizita câteva dintre cele mai mari oraşe ale Rusiei, oraşe încărcate de istorie şi tradiţii.

Vom admira Siberia în toată nemărginirea ei şi vom pune “harta în cui” în Extremul Orient, în Peninsula Kamchatka, unul dintre ultimele locuri neexplorate din lume, un tărâm unic, unde focul se întâlneşte cu gheaţa, cunoscut şi sub denumirea de "Țara Vulcanilor".

Veţi admira un peisaj unic în lume, cu golfuri uimitoare, gheizere fierbinţi, vulcani ale căror vârfuri sunt veşnic acoperite de zăpadă, cu pajişti şi păduri de şes alpin care adăpostesc urşi şi o mare diversitate de animale sălbatice, într-unul din cele mai mari sanctuare naturale din lume.

Veţi descoperi lanţul spectaculos de cratere ale vulcanilor şi veţi explora lacurile unice de crater la fel de clare şi de albastre precum cerul.

Veniţi alături de noi în această călătorie de neuitat care promite să vă ofere una dintre aventurile de o viaţă!

ZIUA 1 / 17.08.2016:  BUCURESTI – MOSCOVA

Intalnire cu conducatorul de grup la Aeroportul Henri Coanda, la ora 13:00 (in fata ghiseului de imbarcare al companiei Aeroflot). Plecare cu zborul companiei Aeroflot, SU 2035 (14:45 / 17:10) spre Moscova. Sosire in Moscova, capitala Rusiei, metropola situata pe malurile fluviilor Oka si Volga, care, cu cei aproximativ 8 milioane de locuitori, este in prezent nu numai sediul guvernului rus, ci si un loc cu multe atractii de renume mondial. Transfer la Hotel Holiday Inn Simonovsky 4* (sau similar) pentru cazare.

ZIUA 2 / 18.08.2016:  MOSCOVA – KAZAN

Mic dejun. Insotiti de ghidul local, vom face un tur panoramic al orasului Moscova care include Piata Rosie, construita in sec. al XVI-lea de Ivan cel Groaznic, Piata Manezh, Bulevardul Ring, Catedrala Sf. Vasile, Strada Tverskaya, fostul cartier al KGB, Universitatea de Stat, situata pe colina Lenin, considerata a fi cel mai inalt punct al orasului, Casa Alba, Strada Noul Arbat, Piata Arbat, Strada Minskaya, Victory Park, cu fantanile si bisericile sale, podul pietonal Bagration, Catedrala lui Iisus Mantuitorul, monument dedicat celei de-a 300 aniversari a flotei rusesti si Manastirea Novodevici cu zidurile sale crenelate si colorate in rosu si alb si cupolele aurite. Vom continua explorarea capitalei rusesti cu vizitarea Kremlin-ului, celebru complex arhitectonic si istoric fortificat, situat in inima metropolei, marginit de raul Moscova (la sud), Catedrala Sf. Vasile si Piata Rosie (la est) si Gradinile Alexandru (la vest), fiind cea mai cunoscuta dintre cetatile rusesti (numite kremlin), care include 4 palate, 3 catedrale si un impunator zid de incinta, prevazut cu 20 de turnuri. Fosta resedinta a tarilor Rusiei si resedinta oficiala actuala a presedintelui Rusiei, Kremlin-ul este un ansamblu arhitectural unic, care a inceput sa fie construit in sec. al XV-lea. Vom admira Piata Catedralei – centrul Kremlin-ului, Catedrala Adormirea Maicii Domnului, principala catedrala a Rusiei si locul de incoronare a tarilor Rusiei, un adevarat giuvaer al arhitecturii medievale rusesti, numita “minune” datorita turlelor care dau senzatia ca plutesc in aer. Vom putea admira, de asemenea, Catedrala Bunavestire, cu cele 9 cupole aurite si fosta biserica privata a tarilor Rusiei, Catedrala Arhanghelului Mihail – locul de inmormantare al tarilor, faimosul Clopot al lui Ivan cel Mare care dateaza din sec. al XVI-lea si Tunul Tar. Transfer la gara pentru calatoria cu trenul pe ruta Trans-Siberiana spre Kazan, drum de noapte. Cazare in tren in compartimente cu 4 locuri.

ZIUA 3 / 19.08.2016:  KAZAN

Sosire la Kazan, capitala si cel mai mare oras al Republicii Tatarstan, al 8-lea oras ca marime din Rusia,  unul dintre cele mai frumoase orase din tara, al carui centru vechi se afla pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Situat la confluenta raurilor Volga si Kazanka, orasul este astazi atat un centru comercial major cat si cel mai important centru al culturii tatare din Rusia centrala europeana. Vom vedea cladiri frumoase ridicate in diferite stiluri arhitecturale, casele ridicate in stil modernist care coexista in mod armonios cu monumentele baroce, vom simti aura antichitatii pe care o emanau zidurile albe ale Kremlinului din Kazan de unde vom fi fermecati de superba panorama care se deschide catre rau. Orasul combina cu usurinta cultura si traditiile estului cu cele ale vestului, imbinarea dintre traditionalul oriental si modernismul vestic confera orasului un farmec si un stil aparte, langa minarete existand turle ale vechilor biserici ortodoxe, o caracteristica dominanta a vietii in acest oras fiind coexistenta pasnica si creatoare a diferitelor nationalitati si religii. Turul panoramic va include centrul orasului cu Old Tatar Sloboda si Moscheile lui Azimov si Mardjani, Catedrala Petru si Pavel, construita in perioada anilor 1723 – 1726 in memoria vizitei realizata la Kazan de catre Petru I, Biserica Inaltarii Sfintei Cruci cu Icoana Maicii Domnului adusa inapoi de la Vatican in timpul ultimei vizite a Papei, Parcul si Muzeul celei de-a 1000 aniversari a orasului Kazan, Universitatea de Stat, Piata Independentei, Primaria si Moscheea Kuhl Sharif, cea mai mare moschee din Rusia datand din anul 1652 si care poarta denumirea uneia dintre cele mai importante personalitati musulmane. In continuarea zilei vom vizita  Kremlinul cu Catedrala Buna-Vestire, un adevarat sit arheologic, catedrala fiind prima biserica ortodoxa din aceasta regiune, care dateaza din anul 1552. Kremlinul, atractia turistica principala a orasului, inscris pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, a fost construit in sec. al XIII-lea si reconstruit in sec. al XVI-lea, avand 13 turnuri ridicate din piatra alba, turnul Saalambike fiind unul dintre cele mai inalte turnuri “inclinate” din Europa. Desi include numeroase obiective istorice, Kremlinul si-a pastrat pana in prezent functia administrativa, aici desfasurandu-si activitatea Administratia Prezidentiala in frunte cu Presedintele Republicii Tatarstan. Transfer la Hotel Korston 4* (sau similar) pentru cazare.

ZIUA 4 / 20.08.2016:  KAZAN – YEKATERINBURG

Mic dejun. Timp liber pentru explorarea orasului. Puteti vizita Universitatea de Stat din Kazan, una dintre cele mai vechi universitati din Rusia, una dintre numeroasele case memoriale: casa renumitului pictor rus I. Shishkin, casele-muzeu a poetei M. Tsvetaeva si a scriitorului B. Pasternac sau singura bransa a faimosului muzeu Ermitaj. Veti putea admira Biserica Bogoyavlenskaya cu frumosul turn rosu al clopotnitei sau va puteti plimba pe strada pietonala Bauman, atat de “asaltata” de turisti. Puteti sa vizitati Kremlinul din Kazan si nu puteti rata bazarul de la zidurile Kremlinului, unde puteti achizitiona suvenire, obiecte de artizanat si bijuterii traditionale. Transfer la gara pentru calatoria cu trenul de noapte spre Yekaterinburg. Cazare in tren in compartimente cu 4 locuri.

ZIUA 5 / 21.08.2016:  YEKATERINBURG

Sosire in Yekaterinburg, prima mare oprire pe ruta Trans-Siberiana, in partea asiatica a Rusiei. Orasul fondat in anul 1723 de catre Petru I si care poarta numele imparatesei Ecaterina I, este capitala culturala a regiunii Ural, al 4-lea oras ca marime din Rusia, dupa Moscova, Sankt Petersburg si Novosibirsk. Desi face parte din generatia asezarilor ridicate in sec. al XVIII-lea, Yekaterinburg a cunoscut o dezvoltare rapida, care i-a asigurat statutul privilegiat de astazi. Ghidurile turistice il marcheaza printre destinatiile importante, in primul rand datorita locatiei sale unice la hotarul dintre Europa si Asia. Turistii au transformat intr-un adevarat ritual trecerea de pe un continent pe celalalt, la fel cum au facut o traditie din a se fotografia cu picioarele simultan in cele doua “lumi”. Vom incepe turul panoramic cu o vedere pitoreasca asupra raului Iset si a barajului sau, locul unde a fost fondat orasul. Vom continua cu pietele centrale ale orasului, Curtea Monetariei, Piata Muncii, kilometrul zero al orasului, Muzeul Artelor Fine, cladirile administratiei orasului, ale regiunii si districtului federal Ural, sediul central al districtelor militare Volga si Urali, Piata Armatei Sovietice si memorialul ei proeminent, Biserica Inaltarii Domnului, cea mai veche din oras si Biserica pe Sangele Varsat ridicata pe locul casei Ipatiev, locul unde a fost asasinata familia ultimului tar. Cazare la Hotel Park Inn 4* (sau similar).

ZIUA 6 / 22.08.2016:  YEKATERINBURG – NOVOSIBIRSK

Mic dejun. Transfer la gara pentru calatoria cu trenul spre Novosibirsk. Astazi vom parcurge o distanta de 1520 km in aproximativ 24 de ore, timp in care vom traversa stepele siberiene, vom face o scurta oprire  in Omsk, capitala Siberiei de Vest, oras fondat de cazaci pe la inceputul sec. al XVIII-lea, punctul de jonctiune dintre ramurile de Nord si de Sud ale liniei Trans - Siberiene. Cazare in tren in compartimente cu 4 locuri.

ZIUA 7 / 23.08.2016:  YEKATERINBURG – NOVOSIBIRSK

Sosire in Novosibirsk, capitala regiunii cu acelasi nume, cel mai mare oras din Siberia, cu 1,4 milioane de locuitori. Transfer la hotel pentru odihna. In a doua jumatate a zilei vom pleca in turul panoramic al orasului, care include gara, Catedrala Inaltarii, Piata Lenin cu Teatrul de Opera si Balet, una dintre cele mai mari cladiri de teatru din lume si una dintre cele mai apreciate companii de balet din lume, Catedrala Alexander Nevsky, partea veche a orasului, strada Gorkogo cu vechile case din lemn, Capela Sf. Nicolas, care marcheaza centrul Rusiei si terasamentul raului Ob, unde a fost construit primul pod de cale ferata in anul 1893, locul unde a inceput construirea orasului. Vom vizita de asemenea Muzeul Burch Brak, un muzeu de arta moderna, unicul muzeu de acest gen din lume. Colectia numara peste 200 de exponate, tablouri si icoane pictate pe coaja de mesteacan, precum si obiecte de artizanat si de uz casnic confectionate din acelasi material. Seara, optional spectacol de balet sau opera la Teatrul Academic de Stat de Opera si Balet. Cladirea teatrului este un obiectiv turistic in sine, cladirea fiind finalizata in februarie 1944, primul spectacol a avut loc pe 12 mai 1945. Incepand cu anul 2012, acesta este cel mai mare teatru din Rusia, mai mare decat Teatrul Bolshoi din Moscova, avand o suprafata totala de 11,837 mp, sala Auditorium putand primi peste  1.790 de spectatori. Teatrul este supranumit "Colosseumul siberian" datorita dimensiunii si frumusetii sale, galeriile superioare fiind decorate cu copii ale statuilor antice grecesti. Cazare la Hotel Marina Park 4* (sau similar).

ZIUA 8 / 24.08.2016:  NOVOSIBIRSK – PETROPAVLOVSK

Mic dejun. Novosibirsk a ramas orasul cu cea mai rapida crestere din lume din zilele noastre, surclasand orasul Chicago din USA, fapt pentru care a fost inscris in Cartea Recordurilor. Novosibirsk a ramas insa singurul oras din Rusia care si-a schimbat denumirea de cele mai multe ori, pana in anul 1925 purtand numele ultimului tar, numindu-se Novo-Nikolaevsk. Datorita conditiilor naturale din zona, favorabile dezvoltarii orasului, zone forestiere, bazinul de apa alimentat de raul Ob, raurile mici si lacuri care se afla in apropierea orasului, orasul se bucura de un complex divers de resurse de agrement. Timp liber la dispozitie pentru explorarea orasului pe cont propriu. Veti putea vizita muzeele care va atrag mai mult interesul, orasul avand nu mai putin de 11 muzee, dintre care cele mai importante sunt Galeria de Arta Novosibirsk, Muzeul N.K. Rerikh, dedicat pictorului Nikolai Rerikh (Nicholas Roerick), Muzeul de Arta,  Muzeul “Novosibirsk State Museum of Local History and Nature” sau Muzeul Regional. Veti putea vizita Catedrala Alexander Nevsky, fondata in anul 1898, ridicata din caramizi rosii in stilul bizantin, cu domuri aurite si picturi murale pline de culoare, sau Capela Sf. Nicholas, care se spune ca marca in anul 1915, cand s-a construit, centrul geografic al Rusiei, sau Catedrala Inaltarii, ridicata in anul1914, cu un minunat dom aurit si cu un interior plin de culoare. Va veti putea relaxa plimbandu-va printr-unul din parcurile orasului: Pervomaiskiy Garden, Zayeltsovskiy Park of Culture and Leisure, Narymskiy Park sau Central Park, sau puteti vizita Gradina Botanica sau Gradina Zoologica, un parc zoologic care nu are analogii in regiunea siberiana. Amatorii de cumparaturi pot face o incursiune la Galeria Novosibirsk Shopping and Entertainment Center. Agentia asigura cazarea in hotel pana la ora 21:30, cand se va face transferul la aeroport pentru zborul companiei Siberia Airlines, S7 3271 (23:50 / 16:05) spre Petropavlovsk – Kamchatka.

ZIUA 9 / 25.08.2016:  PETROPAVLOVSK

Sosire la ora 16:05 la Petropavlovsk - Kamchatski, centrul administrativ, industrial si stiintifico-cultural al regiunii Kamceatka, oras fondat de exploratorul Vitus Bering, care a ajuns in golful Avacea in anul 1740 si care a pus piatra de temelie a portului ce avea sa fie numit dupa numele celor doua corabii ale sale, Sfantul Petru si Sfantul Pavel, corabii construite la Ohotsk pentru a doua sa expeditie. In timpul razboiului din Crimeea, fortareata Petropavlovsk a rezistat cu succes asediului fortelor franco-britanice, ulterior, Petropavlovsk devenind o sursa extrem de importanta de peste (in special somon) si de carne de crab pentru piata Uniunii Sovietice. Transfer la Hotel Avacha 3* (sau similar) pentru cina si cazare.

ZIUA 10 / 26.08.2016:  PETROPAVLOVSK – VULCANUL AVACHA

Mic dejun. Astazi vom pleca spre baza vulcanului Avacha, dupa care vom face o drumetie pe muntele Camel, care are o altitudine de 1100 m. Pe traseu vom putea observa pantele vulcanilor Avacha si Koriakski, vom admira flora alpina si ne vom amuza de multimea de veverite care traiesc in aceasta zona. In cazul in care vremea permite, vom putea observa din varful muntelui Camel valea Avacha, vulcanul Viluchinsky si varful Mishennaya. La intoarcerea in tabara turistica ne vom bucura de un bine meritat pranz dupa care ne vom indrepta spre Paratunka, unde vom putea face baie in piscinele cu apa termala. Intoarcere la Petropavlovsk. Cina si cazare.

ZIUA 11 / 27.08.2016:  PETROPAVLOVSK – GEYSER VALLEY – UZON CALDERA

Mic dejun. Excursie optionala cu elicopterul in Geyser Valley – Valea si Uzon Caldera. In aceasta calatorie unica veti putea explora regiunile indepartate ale vaii gheizerelor cu peisaje irepetabile de o frumusete remarcabila. Plecare de pe aeroportul Avachinsky la Valea gheizerelor. Zborul va dura aproximativ o ora si 15 minute si se va desfasura in jurul vulcanilor activi, Karymsky si Maly Semyachik. Dupa aterizare veti porni intr-o plimbare de aprox. o ora si jumatate de-a lungul sectiunilor 5, 6 si 7 din faimoasa Vale a  gheizerelor. La sectiunea 5, veti putea observa efectele noroiului, prabusirea albiei raului Geysernaya si craterul scufundat al Marelui Gheizer. La sectiunea 6, veti putea observa eruptii din urmatoarele surse: izvorul Malakhitovy Grot (Malachit Grota), izvorul Averi, gheizerul Novy Fontan, gheizerul Fontan, gheizerul Nepostoyanny si gheizerul  Dvoinoy. Veti avea oportunitatea  de a vedea  eruptii ale unor astfel de gheizere ca Shchel (Slot), Velikan (Gigant), Zhemchuzhny (Pearly). Ciclul de eruptie al acestor gheizere este destul de lung, astfel Shchel erupe o data la 30 min., Gigant erupe o data la 4-10 ore, Pearly erupe o data la 4-5 ore, iar gheizerul Grot (Grota), erupe o data la cativa ani. Veti zbura apoi catre craterul vulcanului Uzon unde veti face un tur pietonal de aprox. o ora de-a lungul zonei termale de est, care cuprinde lacul sulfuros Bannoye, izvoarele cu colonii de bacterii carbotionice (care iau parte la procesul de formare a acidului sulfuric), lacul Khloridnoye, format din clorura de sodiu, vulcani argilosi, cratere de  noroi, precum si cratere care par sculptate. Va urma zborul spre raul Zhupanova, iar dejunul il veti servi la centrul turistic. Va veti indrepta apoi spre Nalychevo unde veti putea face baie in piscinele cu apa termala. Intoarcere cu elicopterul la Petropavlovsk. Cina si cazare.

ZIUA 12 / 28.08.2016:  PETROPAVLOVSK – AVACHA BAY – INSULA STARICHKOV

Mic dejun. Transfer in port pentru o croaziera in jurul golfului Avacha si spre Insula Starichkov. Cu o suprafata totala a luciului apei de 215 kmp si o adancime de 26 m, Golful Avacha este unul dintre cele mai mari golfuri “inchise” din lume care poate permite acostarea sigura oricarei nave a lumii. Apele raurilor Avacha si Paratunka se varsa in acest splendid golf, iar orasele Petropavlovsk - Kamchatsky si Vilyuchinsk s-au dezvoltat pe malurile acestuia. Golful Avacha este de asemenea baza navala principala a Flotei Ruse in Kamchatka. Vom avea ocazia de a vedea principalele atractii ale golfului, precum stancile Trei Frati, situate la iesirea spre partea deschisa a golfului si insula Starichkov, situata la intrarea in golf. Cu o suprafata de o jumatate de kilometru patrat, aceasta se ridica la 140 de metri deasupra apei si gazduieste pe aceasta suprafata mica, 44 de colonii ale celor 10 specii de  pasari marine de aici. Denumirea insulei provine de la numele unei specii de pasari care cuibareste aici (Staric) si este declarata rezervatie naturala. Dejun pe vas. Dupa intoarcerea la debarcader vom pleca sa vizitam muzeul local Kamchatka Lore unde vom face cunostinta cu istoria peninsulei, precum si cu istoria orasului Petropavlovsk. Vom auzi povestiri despre exploratorii care au pus pe harta aceasta taramuri, precum Vitus Bering, fondatorul orasului Petropavlovsk acum 273 de ani, cel care a descoperit si stramtoarea care-i poarta numele, calea de trecere de 53 de mile dintre Asia si America de Nord, dar si despre La Perouse si Charles Clerke. De asemenea, vom vizita expozitia care cuprinde obiecte de imbracaminte, ustensile si artefacte de pe vasele care au ajuns pe aceste tarmuri si care aduc la viata vremurile marilor descoperiri geografice si o sa aflam lucruri interesante despre stilul de viata si obiceiurile  populatiei indigene. Intoarcere la hotel pentru cina si cazare.

ZIUA 13 / 29.08.2016:  PETROPAVLOVSK – LACUL KURIL

Mic dejun. Exursie optionala cu elicopterul la lacul Kuril, situat in zona Yuzhno - Kamchatsky, rezervatie din sudul peninsulei Kamchatka. Lacul cu origini vulcanice, o suprafata de 76 km patrati si o adancime de 330 m. Cele doua conuri vulcanice impresionante, Kambalny ?i Ilinsky, incadreaza lacul si creeaza o imagine captivanta. Lacul Kuril este renumit prin faptul ca este unul dintre cele mai mari din Kamchatka, unde aprox. 6 milioane de specii de pesti vin aici pentru depunerea icrelor. Perioada de depunere a icrelor dureaza din august pana in noiembrie, perioada in care se pot vedea o multime de animale mici si mari care apar pe malurile lacului. De asemenea, vom putea observa ursi la pescuit in habitatul lor natural. Dejun picnic. Intoarcere cu elicopterul la Petropavlovsk. Cina si cazare.

ZIUA 14 / 30.08.2016:  PETROPAVLOVSK – SATUL KAINYRAN – RODON HOT SPRINGS

Mic dejun. Astazi vom vizita "Kaynyran" care tradus din limba Koryak inseamna "Coltul Ursului", un sat in care vom avea posibilitatea de a afla amanunte despre cultura popoarelor indigene Koryak, Itelmen si altele din Kamchatka. Satul este situat pe o pajiste fermecatoare, pe malul unui mic lac, cu vederi spectaculoase ale vulcanilor Koryakskiy si Avachinskiy. Gazdele noastre ne vor introduce in istoria poporului indigen si ne vor delecta cu un program de dans traditional. Vom pleca in continuarea zilei spre izvoarele termale Rodon, benefice pentru sanatate, pentru imbunatatirea metabolismului si cresterea imunitatii, unde vom putea face si noi baie. Intoarcere la Petropavlovsk. Cina si cazare.

ZIUA 15 / 31.08.2016:  PETROPAVLOVSK – MOSCOVA

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul companiei Aeroflot, SU 1731 (12:45 / 12:30) spre Moscova. Transfer pentru cazare la Hotel Holiday Inn Simonovsky 4* (sau similar). Timp liber pentru vizite individuale sau ultimele cumparaturi.

ZIUA 16 / 01.09.2016:  MOSCOVA – BUCURESTI

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul companiei Aeroflot, SU 2034 (11:05 / 13:45) spre Bucuresti.

Tarife


3870 EURO / loc în cameră dublă; Supliment single 450 EURO
(tarif valabil pentru un grup min. de 10 turişti)

TARIF: 3870 EURO / loc în cameră dublă; Supliment single 450 EURO
(tarif valabil pentru un grup min. de 10 turişti)

 

TARIF:  3870 EURO / loc in camera dubla; Supliment single 450 EURO

(tarif valabil pentru un grup min. de 10 turisti)

 

Servicii

Include

- transport internaţional cu avionul  pe rutele: Bucureşti – Moscova şi Moscova – Bucureşti cu compania Aeroflot
- transport continental cu avionul pe rutele: Novosibirsk – Petropavlovsk şi Petropavlovsk – Moscova cu companiile Siberian Airlines si Aeroflot
- transport cu trenul pe ruta Trans - Siberiană, pe traseul descris în program 
- transport intern pe toată durata circuitului cu vehicul dotat cu aer condiţionat, adaptat la nr. de turişti
- 5 nopţi cazare în hoteluri de 4*
- 6 nopţi cazare în Kamchatka în hotel de 3*
- 3 nopţi de cazare în tren, clasa a 2-a, în compartimente cu 4 locuri
- mesele menţionate în program: 11 mic dejunuri, 5 dejunuri şi 6 cine
- transferurile şi tururile menţionate în program
- taxele de intrare la următoarele obiective: Kremlin şi 1 catedrală în Moscova, Kremlinul din Kazan, Biserica pe Sângele Vărsat în Yekaterinburg şi Grădina Zoologică din Novosibirsk
- ghizi locali
- conducător român de grup
- asigurare în caz de insolvabilitate / faliment al agenţiei de turism
- NOU: transferurile la şi de la Aeroportul Henri Coandă – Otopeni din localităţile menționate în capitolul Observații

Nu include

- taxele de aeroport, combustibil, securitate şi serviciu pentru zborurile internaţionale: aprox. 185 euro/pers. şi aprox. 150 euro/pers. pentru zborul continental care se plătesc odată cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exactă fiind cunoscută la data emiterii biletelor de avion) 
- taxa de viză Rusia (taxe consulare şi de serviciu): 75 euro/pers., care se plăteşte la agenţie
- alte servicii suplimentare decât cele menţionate, cheltuieli personale, băuturi etc.
- supliment de cazare în tren, în compartimente cu 2 locuri: 260 euro/pers.
- bacşişuri: 50 euro/pers. pentru ghizi, şoferi, mai puţin pt. bagajişti (se vor achita conducătorului de grup cel târziu la sosire); bacşişurile nu se referă şi la excursiile opţionale
- excursiile opţionale ale căror tarife sunt valabile pentru un număr minim de 10 participanţi; tarifele acestora sunt informative; în funcţie de timpul disponibil, la faţa locului, se mai pot organiza şi alte excursii opţionale propuse de partenerul local
- asigurare medicală obligatorie Mondial Assistance (solicitată de Ambasada Rusiei în vederea obţinerii vizei) – asigurarea medicală se va achita în agenţie în momentul depunerii actelor necesare pentru viză şi va fi obţinută de către agenţie. Detalii necesare: nume, prenume, data naşterii: 48 lei/pers.
- asigurarea storno (agenţia recomandă încheierea unei asigurări storno)

Include

- transport internaţional cu avionul  pe rutele: Bucureşti – Moscova şi Moscova – Bucureşti
- transport continental cu avionul pe rutele: Novosibirsk – Petropavlovsk şi Petropavlovsk – Moscova
- transport cu trenul pe ruta Trans - Siberiana, pe traseul descris în program 
- transport intern pe toată durata circuitului cu vehicul dotat cu aer condiţionat, adaptat la nr. de turişti
- 5 nopţi cazare cu mic dejun în hoteluri de 4*
- 6 nopţi cazare cu pensiune completă (mic dejun, dejun şi cina) în Kamchatka în hotel de 3*
- 3 nopţi de cazare în tren, clasa a 2-a, în compartimente cu 4 locuri
- transferurile şi tururile menţionate în program
- taxele de intrare la următoarele obiective: Kremlin şi 1 catedrală în Moscova, Kremlinul din Kazan, Biserica pe Sângele Vărsat în Yekaterinburg şi Grădina Zoologică din Novosibirsk
- ghizi locali
- conducător roman de grup
- asigurare în caz de insolvabilitate / faliment al agenţiei de turism
- BONUS: asigurare storno şi medicală inclusă indiferent de vârstă

 

Nu include

- taxele de aeroport, combustibil, securitate şi serviciu pentru zborurile internaţionale: aprox. 185 euro/pers. şi aprox. 150 euro/pers. pentru zborul continental care se plătesc odată cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exactă fiind cunoscută la data emiterii biletelor de avion) 
- taxa de viză Rusia (taxe consulare şi de serviciu): 75 euro/pers., care se plăteşte la agenţie
- alte servicii suplimentare decât cele menţionate, cheltuieli personale, băuturi etc.
- supliment de cazare în tren, în compartimente cu 2 locuri: 260 euro/pers.
- bacşişuri: 50 euro/pers. pentru ghizi, şoferi, mai puţin pt. bagajişti (se vor achita conducătorului de grup cel târziu la sosire); bacşişurile nu se referă şi la excursiile opţionale
- excursiile opţionale ale căror tarife sunt valabile pentru un număr minim de 10 participanţi; tarifele acestora sunt informative; în funcţie de timpul disponibil, la faţa locului, se mai pot organiza şi alte excursii opţionale propuse de partenerul local
- asigurare medicală obligatorie LEXGARANT (solicitată de Ambasada Rusiei în vederea obţinerii vizei) – asigurarea medicală se va achita în agenţie în momentul depunerii actelor necesare pentru viza şi va fi obţinută de către agenţie. Detalii necesare: nume, prenume, data naşterii. 
Tarif: 80 lei / pachet 16 zile / persoană cu vârsta cuprinsă între 2 ani şi 64 ani.
Pentru alte categorii de vârste:
0 - 1 an - coeficient de multiplicare 2
65 - 70 ani - coeficient de multiplicare 1,5
71 - 75 ani - coeficient de multiplicare 2
76 - 80 ani - coeficient de multiplicare 2,5
81 - 84 ani - coeficient de multiplicare 3
85 - 90 ani - coeficient de multiplicare  4

Include

- transport international cu avionul  pe rutele: Bucuresti – Moscova si Petropavlovsk – Moscova – Bucuresti  

- transport continental cu avionul pe rutele: Novosibirsk – Petropavlovsk

- transport cu trenul pe ruta Trans - Siberiana, pe traseul descris in program  

- transport intern pe toata durata circuitului cu vehicul dotat cu aer conditionat, adaptat la nr. de turisti

- 5 nopti cazare cu mic dejun in hoteluri de 4*

- 6 nopti cazare cu pensiune completa (mic dejun, dejun si cina) in Kamchatka in hotel de 3*

- 3 nopti de cazare in tren, clasa a 2-a, in compartimente cu 4 locuri

- transferurile si tururile mentionate in program

- taxele de intrare la urmatoarele obiective: Kremlin si catedrala in Moscova, Kremlinul din Kazan, Biserica pe Sangele Varsat in Yekaterinburg si Muzeul Burch Brak din Novosibirsk

- ghizi locali

- conducator roman de grup

- asigurare in caz de insolvabilitate / faliment al agentiei de turism

- BONUS: asigurare storno si medicala inclusa indiferent de varsta

Nu include

- taxele de aeroport, combustibil, securitate si serviciu pentru zborurile internationale: aprox. 185 euro/pers. si aprox. 150 euro/pers. pentru zborul continental care se platesc odata cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exacta fiind cunoscuta la data emiterii biletelor de avion) 

- taxa viza Rusia (taxe consulare si de serviciu): 75 euro/pers., care se plateste la agentie

- alte servicii suplimentare decat cele mentionate, cheltuieli personale, bauturi etc.

- supliment de cazare in tren, in compartimente cu 2 locuri: 260 euro/pers.

- bacsisuri: 50 euro/pers. pentru ghizi, soferi, mai putin pt. bagajisti (se vor achita conducatorului de grup cel tarziu la sosire); bacsisurile nu se refera si la excursiile optionale

- excursiile optionale ale caror tarife sunt valabile pentru un numar minim de 10 participanti; tarifele acestora sunt informative; in functie de timpul disponibil, la fata locului, se mai pot organiza si alte excursii optionale propuse de partenerul local

- asigurare medicala obligatorie LEXGARANT (solicitata de Ambasada Rusiei in vederea obtinerii vizei) – asigurarea medicala se va achita in agentie in momentul depunerii actelor necesare pentru viza si va fi obtinuta de catre agentie. Detalii necesare: nume, prenume, data nasterii. 

Pret: 80 lei / pachet 16 zile / persoana cu varsta cuprinsa intre 2 ani si 64 ani.

Pentru alte categorii de varste:

0 - 1 an - coeficient de multiplicare 2

65 - 70 ani - coeficient de multiplicare 1,5

71 - 75 ani - coeficient de multiplicare 2

76 - 80 ani - coeficient de multiplicare 2,5

81 - 84 ani - coeficient de multiplicare 3

85 - 90 ani - coeficient de multiplicare  4

Observatii

ACTE NECESARE:
- paşaport valabil minim 6 luni de la data încheierii călătoriei
- paşaportul trebuie să conţină minim 2 pagini libere
- 1 fotografie color 3,5х4,5 cm pe fundal deschis, cu imaginea clară a chipului (din faţă), fără ochelari cu lentile fumurii şi cu capul descoperit
- asigurare medicală Mondial assistance
 
CONDIŢII DE ÎNSCRIERE:
- înscrierile încep din momentul lansării programului, cu plata unui avans min. de 50% din tarif şi se încheie la epuizarea locurilor
- diferenţa de 50 %, se achita cu min. 30 de zile înainte de data plecării
- turistul va  încheia cu agenţia « Contractul de prestări servicii turistice »,  la care prezentul program este parte
- în momentul semnării « Contractului de prestări servicii turistice », turistul îşi asumă plata diferenţei stipulata în program în cazul neîntrunirii grupului minim de turişti   
 
OBSERVAŢII:
NOU Începând cu anul 2018, agenţia tour-operatoare DAL TRAVEL oferă turiştilor care se înscriu pe circuitele proprii transferuri gratuite la şi de la Aeroportul Henri Coandă – Otopeni, din următoarele localităţi:
•  Sibiu, Rm. Vâlcea, Piteşti
•  Braşov, Predeal, Sinaia, Câmpina, Ploieşti
•  Iaşi, Târgu Frumos, Roman, Bacău, Oneşti, Adjud, Focşani, Buzău, Urziceni
•  Constanţa, Medgidia, Cernavodă, Feteşti, Slobozia
- transferurile gratuite se vor rezerva la înscriere, rezervările ulterioare fiind posibile doar în limita locurilor disponibile şi cu minim 21 zile înainte de plecare
- dacă turistul renunţă la transferul de dus, transferul de retur se anulează automat; acesta va putea fi asigurat doar dacă vor mai fi locuri disponibile la acel moment în mijlocul de transport
- prezentarea la transfer se va face cu minim 15 minute înainte de ora de plecare comunicată
- turiştii care beneficiază de acest serviciu, sunt obligaţi să furnizeze un număr de telefon mobil la care să poată fi contactaţi în eventualitatea modificării orei de îmbarcare
- agenţia tour-operatoare Dal Travel nu-şi asumă răspunderea pentru neprezentări, întârzierile la transfer ale turiştilor sau apariţia unor evenimente neprevăzute (blocarea traficului rutier, condiţii meteo nefavorabile, accidente rutiere etc.) care pot duce la întârzierea transferului şi pierderea zborului; în această situaţie, costurile suplimentare generate de un nou bilet de avion sau modificarea celui existent vor fi suportate de către turist 
- transferurile sunt asigurate de agenţia tour-operatoare Dal Travel cu mijloace auto din flota proprie (autoturisme pentru 1-4 pasageri) şi/sau cu mijloace auto ale companiilor de transport partenere pe rute regulate de transport pasageri
- dacă agenţia tour-operatoare Dal Travel trebuie să asigure transferuri gratuite pe aceeaşi rută şi din aceleaşi oraşe pentru 2 sau mai multe circuite cu plecare sau sosire în aceeaşi zi, se va organiza un singur transfer pentru toţi pasagerii din circuitele respective, cazuri în care pot apărea timpi de aşteptare mai mari, de până la 3 ore; în astfel de situaţii, turiştii vor fi anunţaţi şi vor trebui să confirme dacă doresc să beneficieze de transfer în condiţiile date, sau nu 
- turiştii au obligaţia de a menţine curăţenia în mijlocul de transport pe tot parcursul transferului şi să ţină cont că în mijlocul de transport nu sunt permise fumatul, consumul de băuturi alcoolice şi produse alimentare
- transferurile se asigura în conformitate cu reglementările legale în vigoare cu privire la transportul de persoane şi cu respectarea timpilor de condus ai şoferilor, aceştia făcând pauzele de odihnă impuse de lege în vederea asigurării transportului în condiţii de siguranţă
- conducătorul de grup poate modifica programul acţiunii în anumite condiţii obiective, inclusiv ordinea în care se vizitează obiectivele turistice
- agenţia nu se obliga să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure
- agenţia nu răspunde în cazul refuzului autorităţilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de  a-i permite să părăsească teritoriul propriu
- prezentarea la aeroport se va face cu două ore înaintea zborului; agenţia nu răspunde în cazul refuzului îmbarcării turiştilor ca urmare a întârzierii acestora
- conducătorul de grup se va asigura că programul se desfăşoară conform itinerarului prezentat, va oferi asistentă în situaţii de urgenţă, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informaţii referitoare la excursiile opţionale şi la itinerar cu observaţia că nu are calificarea şi atestarea legală de ghid turistic
- cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face în conformitate cu  regulile hoteliere specifice  fiecărei ţări
- clasificarea pe stele a unităţilor de cazare este cea atribuită oficial de ministerul de resort din ţările vizitate şi ca atare respectă standardele locale
- distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepţie, asistat de conducătorul de grup
- dacă hotelul este schimbat din motive care nu ţin de agenţie, va fi înlocuit cu un altul de aceeaşi categorie, aşa cum este  precizat în program
- agenţia îşi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, în cazul în care valoarea acestora este schimbată de compania aeriană
- agenţia poate aloca un număr de locuri cu reducere în cazul anunţurilor promoţiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru perioadă limitată de valabilitate; dacă acestea se epuizează înainte de expirarea perioadei anunţate, agenţia va opri promoţia fără un anunţ prealabil
- în derularea excursiei pot apărea situaţii de forţă majoră precum întârzieri în traficul aerian, schimbări de aeroporturi din raţiuni politice, greve, condiţii meteo nefavorabile, etc.; în aceste cazuri agenţia se obliga să depună eforturi pentru depăşirea situaţiilor ivite. Totodată, agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferent
- aşezarea turiştilor în autocar se face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor
- agenţia nu-şi asumă responsabilitatea în cazul în care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
- conform legilor internaţionale, doar ghizii locali au dreptul să ofere servicii în interiorul muzeelor, monumentelor etc. Altfel, ghizii romani vor oferi explicaţii turiştilor doar în afară obiectivelor turistice. Ghizii locali pot fi angajaţi contra cost doar cu acordul turiştilor interesaţi  de ghidajul acestora
- excursiile opţionale se efectuează la faţa locului cu agenţii locale; sumele aferente acestor excursii nu se încasează în numele şi pentru agenţia DAL TRAVEL. Tarifele excursiilor opţionale pot fi mai mari decât cele ale excursiilor care pot fi achiziţionate de la recepţia hotelurilor, aceasta datorându-se faptului că persoanele participante vor avea la dispoziţie un mijloc de transport care îi va duce şi îi va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei şi după caz un ghid local. În tariful excursiilor opţionale nu sunt incluse intrările la obiectivele turistice vizitate
- agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale (indiferent de cauză)
- în cazul în care turistul întârzie sau renunţă la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri
- agenţia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecări de teren, căderi masive de zăpadă  şi evenimente politice neprevăzute, greve etc.
- copiii minori pot călători doar: a) însoţiţi de ambii părinţi; b) însoţiţi de unul dintre părinţi care să deţină acordul notarial al părintelui care nu călătoreşte (sau încredinţare prin hotărâre judecătorească definitivă, certificat de deces); c) însoţiţi de un adult cu certificat de cazier judiciar în original şi acordul notarial al ambilor părinţi
- copiii care nu poseda carte de identitate au nevoie de paşaport individual
- asigurarea STORNO de călătorie, oferită BONUS de către agenţia DAL TRAVEL, poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarând efectul penalizărilor aplicate; valoarea storno maximă asigurată este de 21.000 lei/călătorie. Acest mijloc de protecţie financiară acoperă cele mai frecvente evenimente ce cauzează anularea călătoriei
- vă rugăm să vă asiguraţi că documentele de călătorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PAŞAPORTUL, nu prezintă urme de deterioare a elementelor de siguranţă şi sunt valabile minim 6 luni de la data terminării călătoriei
- c/v excursiei poate fi achitata şi în lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plăti
- prezentul  document constituie anexă la « Contractul de prestări servicii turistice » 
ACTE NECESARE:
- paşaport valabil minim 6 luni de la data încheierii călătoriei
- paşaportul trebuie să conţină minim 2 pagini libere
- 1 fotografie color 3,5х4,5 cm pe fundal deschis, cu imaginea clară a chipului (din faţă), fără ochelari cu lentile fumurii şi cu capul descoperit
- asigurare medicală LEX GARANT
 
CONDIŢII DE ÎNSCRIERE:
- înscrierile încep din momentul lansării programului, cu plata unui avans min. de 50% din tarif şi se încheie la epuizarea locurilor
- diferenţa de 50 %, se achita cu min. 30 de zile înainte de data plecării
- turistul va  încheia cu agenţia « Contractul de prestări servicii turistice »,  la care prezentul program este parte
- în momentul semnării « Contractului de prestări servicii turistice », turistul îşi asumă plata diferenţei stipulata în program în cazul neîntrunirii grupului minim de turişti   
 
OBSERVAŢII:
- conducătorul de grup poate modifica programul acţiunii în anumite condiţii obiective, inclusiv ordinea în care se vizitează obiectivele turistice
- agenţia nu se obliga să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure
- agenţia nu răspunde în cazul refuzului autorităţilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de  a-i permite să părăsească teritoriul propriu
- prezentarea la aeroport se va face cu două ore înaintea zborului; agenţia nu răspunde în cazul refuzului îmbarcării turiştilor ca urmare a întârzierii acestora
- conducătorul de grup se va asigura că programul se desfăşoară conform itinerarului prezentat, va oferi asistentă în situaţii de urgenţă, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informaţii referitoare la excursiile opţionale şi la itinerar cu observaţia că nu are calificarea şi atestarea legală de ghid turistic
- cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face în conformitate cu  regulile hoteliere specifice  fiecărei ţări
- clasificarea pe stele a unităţilor de cazare este cea atribuită oficial de ministerul de resort din ţările vizitate şi ca atare respectă standardele locale
- distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepţie, asistat de conducătorul de grup
- dacă hotelul este schimbat din motive care nu ţin de agenţie, va fi înlocuit cu un altul de aceeaşi categorie, aşa cum este  precizat în program
- agenţia îşi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, în cazul în care valoarea acestora este schimbată de compania aeriană
- agenţia poate aloca un număr de locuri cu reducere în cazul anunţurilor promoţiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru perioadă limitată de valabilitate; dacă acestea se epuizează înainte de expirarea perioadei anunţate, agenţia va opri promoţia fără un anunţ prealabil
- în derularea excursiei pot apărea situaţii de forţă majoră precum întârzieri în traficul aerian, schimbări de aeroporturi din raţiuni politice, greve, condiţii meteo nefavorabile, etc.; în aceste cazuri agenţia se obliga să depună eforturi pentru depăşirea situaţiilor ivite. Totodată, agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferent
- aşezarea turiştilor în autocar se face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor
- agenţia nu-şi asumă responsabilitatea în cazul în care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
- conform legilor internaţionale, doar ghizii locali au dreptul să ofere servicii în interiorul muzeelor, monumentelor etc. Altfel, ghizii romani vor oferi explicaţii turiştilor doar în afară obiectivelor turistice. Ghizii locali pot fi angajaţi contra cost doar cu acordul turiştilor interesaţi  de ghidajul acestora
- excursiile opţionale se efectuează la faţa locului cu agenţii locale; sumele aferente acestor excursii nu se încasează în numele şi pentru agenţia DAL TRAVEL. Tarifele excursiilor opţionale pot fi mai mari decât cele ale excursiilor care pot fi achiziţionate de la recepţia hotelurilor, aceasta datorându-se faptului că persoanele participante vor avea la dispoziţie un mijloc de transport care îi va duce şi îi va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei şi după caz un ghid local. În tariful excursiilor opţionale nu sunt incluse intrările la obiectivele turistice vizitate
- agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale (indiferent de cauză)
- în cazul în care turistul întârzie sau renunţă la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri
- agenţia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecări de teren, căderi masive de zăpadă  şi evenimente politice neprevăzute, greve etc.
- copiii minori pot călători doar: a) însoţiţi de ambii părinţi; b) însoţiţi de unul dintre părinţi care să deţină acordul notarial al părintelui care nu călătoreşte (sau încredinţare prin hotărâre judecătorească definitivă, certificat de deces); c) însoţiţi de un adult cu certificat de cazier judiciar în original şi acordul notarial al ambilor părinţi
- copiii care nu poseda carte de identitate au nevoie de paşaport individual
- asigurarea STORNO de călătorie, oferită BONUS de către agenţia DAL TRAVEL, poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarând efectul penalizărilor aplicate; valoarea storno maximă asigurată este de 21.000 lei/călătorie. Acest mijloc de protecţie financiară acoperă cele mai frecvente evenimente ce cauzează anularea călătoriei
- vă rugăm să vă asiguraţi că documentele de călătorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PAŞAPORTUL, nu prezintă urme de deterioare a elementelor de siguranţă şi sunt valabile minim 6 luni de la data terminării călătoriei
- c/v excursiei poate fi achitata şi în lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plăti
- prezentul  document constituie anexă la « Contractul de prestări servicii turistice »

ACTE NECESARE:

- pasaport valabil minim 6 luni de la data incheierii calatoriei

- pasaportul trebuie sa contina minim 2 pagini libere

- 1 fotografie color 3,5x4,5 cm pe fundal deschis, cu imaginea clara a chipului (din fata), fara ochelari cu lentile fumurii si cu capul descoperit

- asigurare medicala LEX GARANT

 

CONDITII DE INSCRIERE:

- inscrierile incep din momentul lansarii programului, cu plata unui avans min. de 50% din tarif si se incheie laepuizarea locurilor

- diferenta de 50 %, se achita cu min. 30 de zile inainte de data plecarii

- turistul va  incheia cu agentia « Contractul de prestari servicii turistice »,  la care prezentul program este parte

- in momentul semnarii « Contractului de prestari servicii turistice », turistul isi asuma plata diferentei stipulata in program in cazul neintrunirii grupului minim de turisti   

OBSERVATII:

- conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite conditii obiective, inclusiv ordinea in care se viziteaza obiectivele turistice

- agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure

- agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de  a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu

- prezentarea la aeroport se va face cu doua ore inaintea zborului; agentia nu raspunde in cazul refuzului imbarcarii turistilor ca urmare a intarzierii acestora

- conducatorul de grup se va asigura ca programul se desfasoara conform itinerarului prezentat, va oferi asistenta in situatii de urgenta, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informatii referitoare la excursiile optionale si la itinerar cu observatia ca nu are calificarea si atestarea legala de ghid turistic

- cazarea turistilor, precum si eliberarea camerelor se face in conformitate cu  regulile hoteliere specifice  fiecarei tari

- clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita oficial de ministerul de resort din tarile vizitate si ca atare respecta standardele locale

- distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de conducatorul de grup

- daca hotelul este schimbat din motive care nu tin de agentie, va fi inlocuit cu un altul de aceeasi categorie, asa cum este  precizat in program

- agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana

- agentia poate aloca un numar de locuri cu reducere in cazul anunturilor promotiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru perioada limitata de valabilitate; daca acestea se epuizeaza inainte de expirarea perioadei anuntate, agentia va opri promotia fara un anunt prealabil

- in derularea excursiei pot aparea situatii de forta majora precum intarzieri in traficul aerian, schimbari de aeroporturi din ratiuni politice, greve, conditii meteo nefavorabile, etc.; in aceste cazuri agentia se obliga sa depuna eforturi pentru depasirea situatiilor ivite. Totodata, agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferent

- asezarea turistilor in autocar se face incepand cu bancheta a doua, in ordinea inscrierilor

- agentia nu-si asuma responsabilitatea in cazul in care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta

- conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere servicii in interiorul muzeelor, monumentelor etc. Altfel, ghizii romani vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice. Ghizii locali pot fi angajati contra cost doar cu acordul turistilor interesati  de ghidajul acestora

- excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentii locale; sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia DAL TRAVEL. Tarifele excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor care pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz un ghid local. In tariful excursiilor optionale nu sunt incluse intrarile la obiectivele turistice vizitate

- agentia nu poate fi facuta raspunzatoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale (indiferent de cauza)

- in cazul in care turistul intarzie sau renunta la programul stabilit, nu poate avea nici o pretentie privind rambursarea eventualelor despagubiri

- agentia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecari de teren, caderi masive de zapada  si evenimente politice neprevazute, greve etc.

- copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti; b) insotiti de unul dintre parinti care sa detina acordul notarial al parintelui care nu calatoreste (sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces); c) insotiti de un adult cu certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor parinti

- copiii care nu poseda carte de identitate au nevoie de pasaport individual

- asigurarea STORNO de calatorie, oferita BONUS de catre agentia DAL TRAVEL, poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate; valoarea storno maxima asigurata este de 21.000 lei/calatorie. Acest mijloc de protectie financiara acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei

- va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PASAPORTUL, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta si sunt valabile minim 6 luni de la data terminarii calatoriei

- c/v excursiei poate fi achitata si in lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plati

- prezentul  document constituie anexa la « Contractul de prestari servicii turistice » 

Testimoniale

Ți-a plăcut în vacanță? Povestește-ne cum a fost!

Oferte similare:

Detaliile ofertei
Destinatie:
Durata:
Mese:
Tip vacanta:
Data plecare: