Asistenta in caz de URGENTA +40 729 060 180
 • L-V: 9-18
 • S-D: inchis

Myanmar și Thailanda de Nord & Triunghiul de Aur | Ultimele 2 locuri !

Vechiul Siam, Triunghiul de Aur şi ţara Miilor de Pagode şi Temple

COD OFERTA: 175-D

COD OFERTA: 175-C

COD OFERTA: 175-B

COD OFERTA: 175-A

Oferta nu mai este valabila
680 € + 2490 $
680 € + 2490 $
680 € + 2570 $
780 € + 2490 $
rezerva online
Ultimele 2 locuri disponibile !
Perioada plecarii:
03.11 - 17.11.2018
05.11 - 19.11.2017
07.11 - 22.11.2016
07.11 - 21.11.2015
 • Myanmar și Thailanda de Nord & Triunghiul de Aur | Ultimele 2 locuri !
 • Myanmar și Thailanda de Nord & Triunghiul de Aur | Ultimele 2 locuri !
 • Myanmar și Thailanda de Nord & Triunghiul de Aur | Ultimele 2 locuri !
 • Myanmar și Thailanda de Nord & Triunghiul de Aur | Ultimele 2 locuri !
Myanmar și Thailanda de Nord & Triunghiul de Aur | Ultimele 2 locuri ! Myanmar și Thailanda de Nord & Triunghiul de Aur | Ultimele 2 locuri ! Myanmar și Thailanda de Nord & Triunghiul de Aur | Ultimele 2 locuri ! Myanmar și Thailanda de Nord & Triunghiul de Aur | Ultimele 2 locuri !

Bangkok - Chiang Rai - Yangon - Heho - Inle - Mandalay - Mingun - Bagan - Kyaikhtiyo - Amarapura - Ava - Sagaing - Bago - Chiang Mai - Golden Triangle - Mae Sai - Tachileik - Muntele Popa - Doi Mae Salong

Descarca programul in format PDF:
Invitaţie într-o vacanţă în care vă veţi simţi în primul rând “liberi”, pentru că Thai înseamnă libertate, vă veţi simţi fericiţi pentru că sunteţi în “Țara Surâsului”, vă veţi simţi mai aproape de zei printre palatele regale şi templele budiste care stau alături de zgârie-norii şi autostrăzile suspendate din Bangkok, “Oraşul Îngerilor”, locul de reşedinţă al zeului Indra.

Veţi fi uimiţi de politeţea şi ospitalitatea locuitorilor din Myanmar, unde convieţuiesc 135 de etnii cu obiceiuri şi tradiţii diferite, Myanmarul aflându-se într-o zonă de intersecţie a două uriaşe culturi, indiană şi chineză, cu o bogată moştenire culturală şi spirituală, care se întinde pe o perioadă de peste 1.000 de ani.

Veţi simţi că aţi fost cu siguranţă în cea mai exotică destinaţie asiatică atunci când veţi părăsi “ţara de aur a mii şi mii de pagode şi temple”
Ziua 1 / 03.11.2018:  Bucureşti – Doha
Întâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă, la ora 21:30 (în faţa ghişeului de îmbarcare al companiei Qatar Airways). Plecare spre Doha cu zborul companiei Qatar Airways, QR 220 (23:35 / 05:20).  
Ziua 2 / 04.11.2018:  Doha – Bangkok   
Plecare din Doha spre Bangkok cu zborul QR 832  (08:15 / 18:50). După sosire, întâlnire cu ghidul local şi transfer la hotel, care este situat central, într-o zonă comercială şi de distracţie. Cină şi cazare la Hotel Montien Riverside 4* (sau similar).
Ziua 3 / 05.11.2018:  Bangkok  
Mic dejun. Dimineaţa vom vizita Palatul Regal, fondat în anul 1782 de regele Rama I şi Templul lui Buddha de Smarald, care este de fapt Capela Regală a Palatului, unde se află statuia cea mai venerată din Thailanda, care adăposteşte o imagine a lui Buddha, sculptată într-o singură piatră de jad. După-amiază se vizitează Templul Wat Traimit, templul lui Buddha de Aur, a cărui statuie cântăreşte nu mai puţin de 5,5 t. În continuare vom vizita Templul lui Buddha Culcat, unde se află cea mai mare statuie a lui Buddha din Bangkok, Chinatown şi piaţa de flori Pak Klong Talat, unde vom avea ocazia să admirăm o mulţime de plante şi flori exotice. Seara, croazieră cu cină tradiţională şi muzică thailandeză pe fluviul Chao Praya. Cazare la Hotel Montien Riverside 4* (sau similar).
Ziua 4 / 06.11.2018:  Bangkok – Chiang Mai
Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zbor la Chiang Mai, capitala provinciei de nord a Thailandei, numită şi “Trandafirul Nordului”. Transfer la Hotel Chiang Mai Plaza 4* (sau similar) pentru cazare. După-amiază vom începe turul acestui oraş bogat în minunate temple budiste cu o istorie fascinantă. Prima vizită o vom face la vestitul complex religios Wat Doi Suthep, unul dintre cele mai importante locuri istorice şi spirituale din Thailanda, aflat pe coasta unei coline de 1.676 m înălţime, de unde se poate admira o extraordinară panoramă asupra oraşului. Templul Wat Phrathat Doi Suthep este considerat ca fiind cel mai sacru şi cel mai venerat templu din Thailanda de Nord, templu vechi de 600 de ani, la care se ajunge după ce se urcă 309 trepte. Putem însă opta pentru accesul cu funicularul special amplasat la baza templului. Vom vizita apoi Templul Wat Suan Dok, despre care se spune că deţine moaşte ale lui Buddha şi Templul Wat Chedi Luang, construit prima dată în anul 1411, fiind parţial distrus în anul 1545. Seara vom participa la o cină tradiţională – Khantoke – cu muzică şi dansuri populare ale triburilor montane din nord. Cazare.
Ziua 5 / 07.11.2018:  Chiang Mai –  Doi Mae Salong – Chiang Rai
Mic dejun. Vom începe ziua cu vizitarea centrului de dresaj al elefanţilor, una dintre cele mai bune şcoli de specialitate din Asia de sud-est, unde vom vedea elefanţi la lucru, făcând baie, făcând tot felul de giumbuşlucuri, ba chiar pictând. Plecare spre Doi Mae Salong pentru a vizita câteva sate ale triburilor aborigene Akha, originare din Tibet şi Yao, ocazie de a cunoaşte viaţa de zi cu zi a acestor populaţii rupte de civilizaţie, care şi-au conservat cu sfinţenie tradiţia şi cultura ritualurilor animiste. Vom avea prilejul să vizităm şi un sat al tribului renumit pentru “femeile girafă” sau femeile cu gâturile lungi, care poartă inele în jurul gâtului, care au fost adăugate rând pe rând, de-a lungul anilor, pe care le vom regăsi cu siguranţă şi în zona Lacului Inle din Myanmar. După această experienţă inedită, vom pleca spre Chiang Rai, capitala provinciei de nord a Thailandei. Cină şi cazare la Hotel Wiang Inn 4* (sau similar).
Ziua 6 / 08.11.2018:  Chiang Rai – Golden Triangle – Chiang Saen
Mic dejun. Programul zilei va debuta cu o vizită care ne va încânta ochii şi sufletul: Templul Wat Rong Khun sau “Templul Alb”, unic în Thailanda, cu albul său strălucitor amplificat de bucăţile de sticlă folosite la faţadă şi cu arhitectura sa unică, neconvenţională pentru un templu budist. Călătoria va continua spre Triunghiul de Aur, zona în care se întâlnesc graniţele a 3 state: Thailanda, Myanmar şi Laos. Transfer la debarcader pentru îmbarcarea pe vasul cu care vom face o plimbare pe râul Mekong de-a lungul graniţei celor trei ţări, de unde vom putea observa viaţa obişnuită a localnicilor pe care vom avea prilejul să-i întâlnim într-o scurtă vizită pe Insula Don Sao. Cină şi cazare la Hotel Serene at Chiang Rai 4* (sau similar).
Ziua 7 / 09.11.2018:  Chiang Saen – Mae Sai – Tachileik – Heho – Inle
Mic dejun. Astăzi ne vom îndrepta spre Mae Sai, cel mai nordic punct al Thailandei, aflat la graniţa cu Myanmar. Drumul oferă o ocazie unică de a admira peisajul pitoresc al nordului Thailandei. Sosire la Mae Sai și vom traversa podul de frontieră în localitatea Tachileik, de unde vom zbura spre Heho (zbor de aprox. 45 minute). Ajunşi la Heho, vom pleca spre debarcaderul de la Nyaung Shwe, de unde cu bărci rapide vom intra pe Lacul Inle pentru a ajunge la complexul hotelier în care ne vom caza. Drumul care durează aprox. 45 de minute este un excelent prilej de a admira pitorescul peisaj înconjurător în care apar din când în când renumiţii pescari localnici care-şi vâslesc în mod inedit bărcile ajutându-se de picior. Cină şi cazare la Hotel Novotel Myat Min Inle Lake 4* (sau similar).
Ziua 8 / 10.11.2018:  Inle – Heho – Bagan
Mic dejun. În prima parte a zilei vom face o agreabilă plimbare cu barca pentru a vizita Complexul de
pagode Indein din satul cu același nume situat în vestul Lacului Inle, grădinile plutitoare specifice zonei Lacului Inle, o fierărie, precum şi o ţesătorie cu fibre de lotus. Vom vedea de asemenea ateliere de prelucrare a argintului din satul Ywama, satul Nan Pan, unde se fabrică renumitele trabucuri “cheroot” şi Mănăstirea Nga Phe Chaung, după care ne vom întoarce cu bărcile la debarcaderul de la Nyaung Shwe, de unde vom pleca spre aeroportul din Heho pentru zborul spre Bagan, situat pe râul Irrawaddy, oraş spectaculos datorită templelor sale care sunt răspândite pe o zonă considerabilă, care în sec. al XI-lea era considerat unul dintre cele mai mari oraşe ale lumii. Astăzi Baganul este cea mai importantă zonă arheologică a Asiei, deoarece se presupune că aici au fost construite peste 12.000 temple, dintre care descoperite şi încă “în picioare” sunt aprox. 2.200 temple, restul aşteptându-şi arheologii pentru a le descoperi. Transfer pentru cină şi cazare la Hotel Bagan River View 3*+ (sau similar).
Ziua 9 / 11.11.2018:  Bagan
Opţional, dimineaţa devreme, zbor cu balonul, prilej de a admira la răsăritul soarelui, complexul templelor din Bagan. Mic dejun. Vom porni în “Marele tur al Baganului” care va începe cu o vizită în pitoreasca piaţă locală Nyaung U. Va urma vizitarea splendidei Pagode Shwezigon Paya, prototipul arhitecturii stupelor din Myanmar care marca iniţial capătul nordic al oraşului. Următorul popas va fi la Templul Wetkyi-in Gubyaukki, care se mândreşte cu fresce reprezentând scene din Jataka, cartea sfântă a Buddhismului, după care vom vizita Templul Htilominlo, renumit pentru sculpturile sale în ghips. După-amiază vom vizita renumitul Templu Ananda Pahto, capodoperă arhitecturală construită sub formă de cruce greacă, apoi mănăstirea din cărămidă, Ananda Okkyaung, care se mândreşte cu fresce din sec. al XVIII-lea. Următorul popas îl vom face la cel mai înalt templu din Bagan, Templul Thatbyinnyu, după care ne vom îndrepta spre cel mai masiv templu din oraş, Templul Dhammayangyi, căruia îi urmează Templul Nanbaya, despre care se spune că a fost Palatul Regelui Anawrahta. Turul Baganului se va încheia pe terasa superioară a Templului Shwesandaw, prilej unic de a admira apusul de soare din Bagan. Cină cu spectacol de marionete la Restaurantul Nandar (sau similar). Cazare la Hotel Bagan River View 3*+ (sau similar).
Ziua 10 / 12.11.2018:  Bagan – Muntele Popa – Amarapura – Mandalay  
Mic dejun. Astăzi ne vom îndrepta spre Muntele Popa, vulcan stins situat la 45 km distanţă faţă de Bagan, considerat sălaş al spiritelor protectoare, în vârful căruia se află o mănăstire şi un complex de temple, unde se poate ajunge (opţional) urcând 777 de trepte. Pe parcurs vom face un scurt popas pentru a observa viaţa simplă a locuitorilor, care fabrică lichior din zahăr de palmier, ulei din susan sau din arahide, etc. Ne vom îndrepta apoi spre vechea capitală regală Amarapura, “Oraşul Nemuritorilor”, unde vom vedea Mănăstirea Mahagandayon, una dintre cele mai mari mănăstiri din ţară. În continuarea zilei vom pleca spre Mandalay, fosta capitală a Regatului Burma, unul dintre cele mai mari oraşe din Myanmar, centrul cultural al ţării, renumit prin concentrarea unui număr mare de călugări (peste 60% din întreaga ţară) şi prin artizanatul de bună calitate. După sosire, dacă timpul permite, vom admira un minunat apus de soare de pe renumitul pod de lemn U Bein, lung de 1,2 km, popas de neuitat pentru orice admirator al naturii. Cină la Restaurantul Ko’Kitchen (sau similar) şi cazare la Hotel The Link 78 / 4* (sau similar).
Ziua 11 / 13.11.2018:  Mandalay – Mingun – Ava – Sagaing  – Mandalay  
Mic dejun. Plecare cu vaporaşul spre Mingun, localitate care se află la o distanţă de 11 km nord de Mandalay, pe malul apusean al fluviului Ayeyarwaddy, pentru a vizita uriaşa pagodă neterminată Mingun, unde se păstrează amprenta în marmură a piciorului lui Buddha. În apropiere, vom vedea uriaşul clopot Mingun de 90 tone, precum şi Pagoda Myatheindan, renumită pentru cele şapte terase concentrice care se află la baza sa. Întoarcere în Mandalay de unde vom pleca spre Sagaing, traversând renumitul pod Ava construit peste râul Irrawaddy, una dintre puţinele legături între cele două maluri ale acestui fluviu uriaş al Asiei. Vom vizita Pagoda Khaungmudaw, care are forma unui enorm dom, după care ne vom întoarce la Mandalay pentru a vizita Templul Mahamuni Paya, dedicat lui Buddha Mahamuni, acoperit cu foiţă de aur, precum şi câteva ateliere de artizanat tradiţional unde vom putea asista la o demonstraţie a procesului laborios de confecţionare a foițelor de aur. În continuarea zilei vom vizita mănăstirea din lemn de tec, Shwenandaw Kyaung – Palatul de Aur, renumită pentru sculpturile în lemn, apoi Pagoda Kuthodaw Paya, unde se păstrează cea mai mare carte cioplită în piatră, reprezentând scrierile sacre ale budismului, numită şi “cea mai mare carte a lumii” şi Pagoda Kyauk Taw Gyi Paya, care-l adăposteşte pe Buddha construit dintr-o singură bucată de marmură. La sfârşitul zilei vom urca pe Dealul Mandalay, pentru a admira panorama oraşului şi un alt minunat apus de soare. Cină la Restaurantul A Little Bit of Mandalay (sau similar). Cazare  la Hotel The Link 78 / 4* (sau similar).
Ziua 12 / 14.11.2018:  Mandalay – Yangon – Kyaikhtiyo
Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul spre Yangon, de unde vom pleca spre zona muntoasă (aprox. 176 km) pentru a ajunge la Pagoda Kyaikhtiyo – Stânca de Aur, unul dintre cele mai sacre locuri de pelerinaj din Myanmar, sanctuar aflat pe o stâncă aurită, pe muchia unei prăpăstii, la altitudinea de 1.100 m deasupra nivelului mării, stupa care pare să sfideze gravitatea şi care, conform legendei, este ţinută în echilibru de numai un fir de păr de-al lui Buddha. Pe parcurs, scurt popas la Nyaung Bin Nhat, unul dintre cele mai sacre locuri de pelerinaj din Myanamar pentru toţi cei care posedă un mijloc de transport, care vin aici special pentru “sfinţirea” acestuia. Pentru a vizita pagoda Kyaikhtiyo, se va ajunge întâi la tabăra montană Kinpunsakan, de unde un camion local ne va duce până la templul sanctuar Kyaikhtiyo. Aici vom avea prilejul unic de a admira şi un splendid apus de soare deasupra colinelor acoperite de o junglă de nepătruns.  Cină şi cazare la Hotel Mountain Top 3* (sau similar).    
Ziua 13 / 15.11.2018:  Kyaikhtiyo – Bago – Yangon
Mic dejun. Dimineaţa vom coborî cu camionul până la tabăra montană de unde camionul ne va duce la tabăra de bază, iar de acolo ne vom deplasa spre Bago, oraş care datează din sec. al VI-lea, capitală antică a regatului Mon. Popasul la Bago ne va oferi posibilitatea de a vizita Piaţa din Bago, Pagoda Shwe Mawdaw, una dintre cele mai venerate din Myanmar, urmată de Pagoda Shwethalyaung, ultimul popas fiind la Pagoda Kyaikpun, construită de Regele Damazedi în sec. al XV-lea, renumită atât pentru istoria sa, pentru cele patru uriaşe statui aşezate spate în spate, cât şi pentru uriaşa statuie de 55 m lungime care-l reprezintă pe Buddha culcat. În continuarea zilei vom pleca spre Yangon. Seara, cină cu spectacol tradiţional la restaurantul plutitor Karaweik. Cazare la Hotel Chatrium 5* (sau similar).
Ziua 14 / 16.11.2018:  Yangon   
Mic dejun. Dimineaţa este dedicată explorării Yangon-ului, fosta capitală a Birmaniei până în anul 2005, un amestec de influenţe culturale britanice, chineze, indiene şi birmaneze, recunoscut pentru arhitectura sa colonială, exemplu desăvârşit al unei capitale coloniale britanice din sec. al XIX-lea. Vom vizita Pagoda Shwedagon, una dintre cele mai monumentale pagode din Asia, considerată a fi una dintre marile valori religioase budiste din lume, principala atracţie a Myanmarului, care a devenit simbolul acestei ţări. Pagoda care domină oraşul de pe dealul Singuttara este un imens complex, cu o cupolă uriaşă, acoperită cu 60 de tone de aur şi peste 5.000 de diamante. Vom vizita altarele din cele 8 colţuri ale stupei, Pavilionul de rugăciuni, Statuia Wa Thon Da Ray – Îngerul Păzitor al Pământului şi uriaşul clopot Maha Ganda care cântăreşte 23 de tone. În continuarea zilei vom vizita Parcul Mahabandoola, renumita Pagoda Sule, unde vom admira uriaşa statuie culcată a lui Buddha, Primăria, Curtea Supremă, precum şi alte clădiri magnifice din perioada colonială. Dejun la Restaurantul Royal Thazin (sau similar), după care vom  merge în principalul punct comercial al oraşului, Piaţa Bogyoke Aung San (Scotts), cea mai importantă piaţă de
mirodenii, bijuterii şi pietre preţioase din Myanmar. Cazare la Hotel Chatrium 5* (sau similar).
Ziua 15 / 17.11.2018:  Yangon – Doha – Bucureşti
Transfer la aeroport pentru zborul spre Doha cu QR 919 (07:40 / 11:55) de unde se va pleca spre Bucureşti cu zborul QR 219 (16:00 / 20:15).
Descarca programul in format PDF:
Invitaţie într-o vacanţă în care vă veţi simţi în primul rând “liberi”, pentru că Thai înseamnă libertate, vă veţi simţi fericiţi pentru că sunteţi în “Țara Surâsului”, vă veţi simţi mai aproape de zei printre palatele regale şi templele budiste care stau alături de zgârie-norii şi autostrăzile suspendate din Bangkok, “Oraşul Îngerilor”, locul de reşedinţă al zeului Indra.

Veţi fi uimiţi de politeţea şi ospitalitatea locuitorilor din Myanmar, unde convieţuiesc 135 de etnii cu obiceiuri şi tradiţii diferite, Myanmarul aflându-se într-o zonă de intersecţie a două uriaşe culturi, indiană şi chineză, cu o bogată moştenire culturală şi spirituală, care se întinde pe o perioadă de peste 1.000 de ani.

Veţi simţi că aţi fost cu siguranţă în cea mai exotică destinaţie asiatică atunci când veţi părăsi “ţara de aur a mii şi mii de pagode şi temple”
Circuit de grup cu însoţitor Dal Travel prin Myanmar şi Thailanda
 
Vă invităm să descoperiţi mai multe detalii despre circuitul: Myanmar şi Thailanda
 

Info Circuit
 
 • Traseu: Bangkok – Chiang Mai – Doi Mae Salong – Chiang Rai – Golden Triangle – Mae Sai – Tachileik – Heho – Inle – Bagan – Muntele Popa – Amarapura – Mandalay – Mingun – Ava – Sagaing  – Kyaikhtiyo – Bago – Yangon
 • Nr. turişti / circuit: 15 participanţi
 • Însoţitor de grup român şi ghizi locali
 • Durată circuit: 15 zile
 • Tarif: 680 EURO + 2490 USD / pers.
 
Top Obiective turistice din Circuitul Myanmar şi Thailanda
 
 • Natura şi Peisaje: Triunghiul de Aur, zona în care se întâlnesc graniţele a 3 state: Thailanda, Myanmar şi Laos, Râul Mekong, Lacul Inle, grădinile plutitoare specifice zonei Lacului Inle, Râul Irrawaddy, Muntele Popa, Fluviul Ayeyarwaddy, tabăra montană Kinpunsakan, Kyaikhtiyo, Parcul Mahabandoola din Yangon
 
 • Artă şi arhitectură: Palatul Regal din Bangkok, Templul Wat Traimit, Templul lui Buddha Culcat, şi piaţa de flori Pak Klong Talat, Wat Phrathat Doi Suthep, Templul Wat Suan Dok, Templul Wat Chedi Luang, Templul Wat Rong Khun, Pagoda Phaung Daw Oo, Mănăstirea Nga Phe Chaung, Pagoda Shwezigon Paya, Templul Wetkyi-in Gubyaukki, Templul Htilominlo, Templu Ananda Pahto, Ananda Okkyaung, Templul Thatbyinnyu, Templul Dhammayangyi, Templul Nanbaya, Templul Shwesandaw, Mănăstirea Popa, Mănăstirea Mahagandayon, Pagoda neterminată Mingun, Pagoda Myatheindan, Podul Ava construit peste Râul Irrawaddy, Pagoda Khaungmudaw, Templul Mahamuni Paya, Shwenandaw Kyaung – Palatul de Aur, Pagoda Kuthodaw Paya, Pagoda Kyauk Taw Gyi Paya, Pagoda Kyaikhtiyo – Stânca de Aur, Pagoda Shwe Mawdaw, Pagoda Shwethalyaung, Pagoda Kyaikpun, Pagoda Shwedagon, Pagoda Sule, clădirea Primăriei din Yangon, Curtea Supremă din Yangon
 
 • Tradiţii şi evenimente: vizitarea satelor triburilor aborigene Akha, vizitarea satului tribului renumit pentru “femeile girafă” sau femeile cu gâturile lungi, pescarii de pe Lacul Inle care-şi vâslesc în mod inedit bărcile ajutându-se de picior, vizitarea unei ţesătorii cu fibre de lotus, în timpul vizitelor pe Lacul Inle veţi întâlni femeile Kayan, cunoscute şi sub denumirea de femeile cu gâtul lung, confecţionarea foițelor de aur în  ateliere de artizanat tradiţional, cină cu spectacol de marionete în Bagan, popas la Nyaung Bin Nhat unde cei care posedă un mijloc de transport vin aici special pentru “sfinţirea” acestuia
 
 • Experienţe şi Distracţii: vizitarea pieţei de flori Pak Klong Talat din Bangkok, croazieră cu cină tradiţională şi muzică thailandeză pe fluviul Chao Praya, cină tradiţională – Khantoke cu muzică şi dansuri populare ale triburilor montane din nord, vizitarea centrului de dresaj al elefanţilor din Chiang Mai, întâlnire cu locuitorii Insulei Don Sao, zbor cu balonul, la răsăritul soarelui deasupra complexului templelor din Bagan, vizită în pitoreasca piaţă locală Nyaung U, apus de soare urmărit de pe terasa superioară a Tempului Shwesandaw, cină cu spectacol de marionete în Bagan, apus de soare urmărit de pe renumitul pod de lemn U Bein, cină la Restaurantul Ko’Kitchen din Mandalay, deplasare cu vaporaşul la Mingun, apus de soare urmărit de pe dealul Mandalay, cină la Restaurantul A Little Bit of Mandalay, apus de soare urmărit de la templul sanctuar Kyaikhtiyo, cină cu spectacol tradiţional la restaurantul plutitor Karaweik, vizitarea Pieţei Scotts redenumită Bogyoke Aung San
Invitaţie într-o vacanţă în care vă veţi simţi în primul rând “liberi”, pentru că Thai înseamnă libertate, vă veţi simţi fericiţi pentru că sunteţi în “Țara Surâsului”, vă veţi simţi mai aproape de zei printre palatele regale şi templele budiste care stau alături de zgârie-norii şi autostrăzile suspendate din Bangkok, “Oraşul Îngerilor”, locul de reşedinţă al zeului Indra.

Veţi fi uimiţi de politeţea şi ospitalitatea locuitorilor din Myanmar, unde convieţuiesc 135 de etnii cu obiceiuri şi tradiţii diferite, Myanmarul aflându-se într-o zonă de intersecţie a două uriaşe culturi, indiană şi chineză, cu o bogată moştenire culturală şi spirituală, care se întinde pe o perioadă de peste 1.000 de ani.

Veţi simţi că aţi fost cu siguranţă în cea mai exotică destinaţie asiatică atunci când veţi părăsi “ţara de aur a mii şi mii de pagode şi temple”

ZIUA 1 / 07.11.2016:  BUCURESTI – FRANKFURT – BANGKOK  

Intalnire cu conducatorul de grup la Aeroportul Henri Coanda, la ora 12:30 (in fata ghiseului de imbarcare al companiei Lufthansa). Plecare spre Frankfurt cu zborul companiei Lufthansa, LH 1419 (14:35 / 16:10) si mai departe spre Bangkok cu zborul LH 712 (21:55 / 14:20).

ZIUA 2 / 08.11.2016:  BANGKOK 

Sosire la Bangkok, intalnire cu ghidul local care ne va primi cu ghirlande de flori si transfer la hotel, situat central, intr-o zona comerciala si de distractie. Timp liber pentru acomodare, plimbare si cumparaturi. Cina si cazare.

ZIUA 3 / 09.11.2016:  BANGKOK

Mic dejun. Dimineata vom vizita Palatul Regal, fondat in anul 1782 de regele Rama I si Templul lui Buddha de Smarald, care este de fapt Capela Regala a Palatului, unde se afla statuia cea mai venerata din Thailanda, care adaposteste o imagine a lui Buddha, sculptata intr-o singura piatra de jad. Aici tinuta trebuie sa fie decenta, nu se accepta bluze fara maneci, pantaloni scurti, minijup si pantofi decupati in fata. Dupa-amiaza se viziteaza Templul Wat Traimit, templul lui Buddha de Aur, a carui statuie cantareste nu mai putin de 5,5 t. In continuare vom vizita Templul lui Buddha Culcat, unde se afla cea mai mare statuie a lui Buddha din Bangkok, Chinatown si piata de flori Pak Klong Talat, unde vom avea ocazia sa admiram o multime de plante si flori exotice. Seara, croaziera cu cina traditionala si muzica thailandeza pe fluviul Chao Praya. Cazare.

ZIUA 4 / 10.11.2016:  BANGKOK – CHIANG MAI

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zbor la Chiang Mai, capitala provinciei de nord a Thailandei, numita si “Trandafirul Nordului”. Transfer la hotel pentru cazare. Dupa-amiaza vom incepe turul acestui oras bogat in minunate temple budiste cu o istorie fascinanta. Prima vizita o vom face la vestitul complex religios Wat Doi Suthep, unul dintre cele mai importante locuri istorice si spirituale din Thailanda, aflat pe coasta unei coline de 1.676 m inaltime, de unde se poate admira o extraordinara panorama asupra orasului. Punctul culminant este vizitarea frumosului templu Wat Phrathat Doi Suthep, considerat ca fiind cel mai sacru si cel mai venerat templu din Thailanda de Nord, templu vechi de 600 de ani, la care se ajunge dupa ce se urca 309 trepte. Putem insa opta pentru accesul cu funicularul special amplasat la baza templului. Vizitam apoi Templul Wat Suan Dok, despre care se spune ca detine moaste ale lui Buddha si Wat Chedi Luang, construit prima data in anul 1411, fiind partial distrus in anul 1545. Seara vom participa la o cina traditionala – Khantoke cu muzica si dansuri populare ale triburilor montane din nord. Cazare.

ZIUA 5 / 11.11.2016:  CHIANG MAI – CHIANG RAI

Mic dejun. Vom incepe ziua cu vizitarea centrului de dresaj al elefantilor, una dintre cele mai bune scoli de specialitate din Asia de Sud-Est, unde vom vedea elefanti la lucru, facand baie, facand tot felul de giumbuslucuri, ba chiar pictand. Plecare spre Doi Mae Salong pentru a vizita cateva sate ale triburilor aborigene Akha, originare din Tibet si Yao, ocazie de a cunoaste viata de zi cu zi a acestor populatii rupte de civilizatie, care si-au conservat cu sfintenie traditia si cultura ritualurilor animiste. Vom avea prilejul sa vizitam si un sat al tribului renumit pentru “femeile girafa” sau femeile cu gaturile lungi, care poarta inele in jurul gatului, care au fost adaugate rand pe rand, de-a lungul anilor, pe care le vom regasi cu siguranta si in zona Lacului Inle din Myanmar. Dupa aceasta experienta inedita, urmeaza deplasarea spre Chiang Rai, capitala provinciei de nord a Thailandei. Cina si cazare la hotel.

ZIUA 6 / 12.11.2016:  CHIANG RAI – GOLDEN TRIANGLE – CHIANG SAEN

Mic dejun. Programul zilei va debuta cu o vizita care ne va incanta ochii si sufletul: Templul Wat Rong Khun sau “Templul Alb”, unic in Thailanda, cu albul sau stralucitor amplificat de bucatile de sticla folosite la fatada si cu arhitectura sa unica, neconventionala pentru un templu budist. Calatoria continua spre Triunghiul de Aur, zona in care se intalnesc granitele a 3 state: Thailanda, Myanmar si Laos. Transfer la debarcader pentru imbarcarea pe vasul cu care vom face o plimbare pe Raul Mekong de-a lungul granitei celor trei tari, de unde vom putea observa viata obisnuita a localnicilor pe care vom avea prilejul sa-i intalnim intr-o scurta vizita pe Insula Don Sao. Cina si cazare la hotel.

ZIUA 7 / 13.11.2016:  CHIANG SAEN – MAE SAI – TACHILEIK – HEHO – INLE

Mic dejun. Astazi ne vom indrepta spre Mae Sai, cel mai nordic punct al Thailandei, aflat la granita cu Myanmar. Drumul ofera o ocazie unica de a admira peisajul pitoresc al nordului Thailandei. Sosire la Mae Sai unde vom face o scurta vizita a orasului, dupa care vom traversa podul de frontiera din localitatea Tachileik, de unde vom zbura spre Heho (zbor de 45 minute). Ajunsi la Heho, vom pleca cu autocarul spre debarcaderul de la Nyaung Shwe, de unde cu barci rapide vom intra pe Lacul Inle pentru a ajunge la resortul in care ne vom caza. Drumul care dureaza aprox. 45 de minute este un excelent prilej de a admira pitorescul peisaj inconjurator in care apar din cand in cand renumitii pescari localnici care-si vaslesc in mod inedit barcile ajutandu-se de picior. Cina si cazare.

ZIUA 8 / 14.11.2016:  INLE – HEHO – MANDALAY

Mic dejun. In prima parte a zilei vom face o agreabila plimbare cu barca pentru a vizita Pagoda Phaung Daw Oo, gradinile plutitoare specifice zonei Lacului Inle, o fierarie, precum si o tesatorie cu fibre de lotus. Vom vedea de asemenea ateliere de prelucrare a argintului din satul Ywama, satul Nan Pan, unde se fabrica renumitele trabucuri “cheroot” si Manastirea Nga Phe Chaung, dupa care ne vom intoarce cu barcile la debarcaderul de la Nyaung Shwe, de unde vom pleca spre aeroportul din Heho pentru zborul spre Mandalay, fosta capitala a Regatului Burma, unul dintre cele mai mari orase din Myanmar, centrul cultural al tarii, renumit prin concentrarea unui numar mare de calugari (peste 60% din intreaga tara) si prin artizanatul de buna calitate. Dupa sosire, daca timpul permite, vom admira un minunat apus de soare de pe renumitul pod de lemn U Bein, lung de 1,2 km, popas de neuitat pentru orice admirator al naturii. Cina la Restaurantul Ko’Kitchen (sau similar) si cazare la hotel.

ZIUA 9 / 15.11.2016:  MANDALAY – MINGUN – AMARAPURA – MANDALAY 

Mic dejun. Plecare cu vaporasul spre Mingun, localitate care se afla la o distanta de 11 km nord de Mandalay, pe malul apusean al fluviului Ayeyarwaddy, pentru a vizita uriasa pagoda neterminata  Mingun, unde se pastreaza amprenta in marmura a piciorului lui Buddha. In apropiere se afla uriasul clopot Mingun de 90 tone, precum si Pagoda Myatheindan, renumita pentru cele sapte terase concentrice care se afla la baza sa. Dupa-amiaza, plecam spre Sagaing, traversand renumitul pod Ava, una dintre putinele legaturi intre cele doua maluri ale acestui fluviu urias al Asiei. Vom vizita Pagoda Khaungmudaw, care are forma unui enorm dom, apoi ne vom indrepta catre capitala regala Amarapura, “Orasul Nemuritorilor”, unde vom vedea Manastirea Mahagandayon, una dintre cele mai mari manastiri din tara. Intoarcere la Mandalay pentru a vizita Templul Mahamuni Paya, dedicat lui Buddha Mahamuni, acoperit cu foita de aur, precum si cateva ateliere de artizanat traditional unde vom putea asista la o demonstratie a procesului laborios de confectionare a foitelor de aur. In continuare vom vizita manastirea din lemn de teck, Shwenandaw Kyaung – Palatul de Aur, renumita pentru sculpturile in lemn, apoi Pagoda Kuthodaw Paya, unde se pastreaza cea mai mare carte cioplita in piatra, reprezentand scrierile sacre ale Budismului, numita si “cea mai mare carte a lumii” si Pagoda Kyauk Taw Gyi Paya, care-l adaposteste pe Buddha construit dintr-o singura bucata de marmura. La sfarsitul zilei vom urca pe dealul Mandalay, pentru a admira panorama orasului si un alt minunat apus de soare. Cina la Restaurantul A Little Bit of Mandalay (sau similar). Cazare.

ZIUA 10 / 16.11.2016:  MANDALAY – BAGAN

Mic dejun. Transfer la debarcaderul fluvial de unde ne vom imbarca pe un vas cu care ne vom deplasa pana la Bagan. Pe parcursul zilei vom admira magnificul spectacol oferit de fluviu si de viata cotidiana a oamenilor acelor locuri. Popas in satul Yandabo pentru a vizita un atelier de ceramica traditionala. Sosire la Bagan, situat pe raul Irawaddy, oras spectaculos datorita templelor sale care sunt raspandite pe o zona considerabila, care in sec. al XI-lea era considerat unul dintre cele mai mari orase ale lumii. Astazi Baganul este cea mai importanta zona arheologica a Asiei, deoarece se presupune ca aici au fost construite peste 12.000 temple, dintre care descoperite si inca “in picioare” sunt aprox. 2.200 temple, restul asteptandu-si arheologii pentru a le descoperi. Transfer la hotel pentru cina si cazare.

ZIUA 11 / 17.11.2016:  BAGAN

Mic dejun. Astazi vom porni in “Marele tur al Baganului” care incepe cu o vizita in pitoreasca piata locala Nyaung U. Urmeaza vizitarea splendidei Pagode Shwezigon Paya, prototipul arhitecturii stupelor din Myanmar care marca initial capatul nordic al orasului. Urmatorul popas este la Templul Wetkyi-in Gubyaukki, care se mandreste cu fresce reprezentand scene din Jataka, cartea sfanta a Buddhismului, dupa care vom vizita Templul Htilominlo, renumit pentru sculpturile sale in ghips. Dupa-amiaza vom vizita renumitul Templu Ananda Pahto, capodopera arhitecturala construita sub forma de cruce greaca, apoi manastirea din caramida, Ananda Okkyaung, care se mandreste cu fresce din sec. al XVIII-lea. Urmatorul popas il vom face la cel mai inalt templu din Bagan, Templul Thatbyinnyu, dupa care ne vom indrepta spre cel mai masiv templu din oras, Templul Dhammayangyi, caruia ii urmeaza Templul Nanbaya, despre care se spune ca a fost Palatul Regelui Anawrahta. Turul Baganului se va sfarsi pe terasa superioara a Templului Shwesandaw, prilej unic de a admira apusul de soare din Bagan. Cina cu spectacol de marionete la Restaurantul Sithu (sau similar). Cazare.

ZIUA 12 / 18.11.2016:  BAGAN – MUNTELE POPA – BAGAN

Mic dejun. Astazi vom face o excursie la Muntele Popa, situat la 45 km distanta fata de Bagan, considerat salas al spiritelor protectoare, in varful caruia se afla o manastire si un complex de temple, unde se poate ajunge urcand 777 de trepte. Pe parcurs vom face un scurt popas pentru a observa viata simpla a locuitorilor, care fabrica lichior din zahar de palmier, ulei din susan sau din arahide, etc. Seara ne vom intoarce in Bagan. Cina si cazare.

ZIUA 13 / 19.11.2016:  BAGAN – YANGON – KYAIKHTIYO

Mic dejun. Transfer la aeroportul Nyaung Oo pentru zborul spre Yangon, de unde vom pleca spre zona muntoasa (aproximativ 176 km) pentru a ajunge la Pagoda Kyaikhtiyo – Stanca de Aur, unul dintre cele mai sacre locuri de pelerinaj din Myanmar, sanctuar aflat pe o stanca aurita, pe muchia unei prapastii, la altitudinea de 1.100 m deasupra nivelului marii, stupa care pare sa sfideze gravitatea si care, conform legendei, este tinuta in echilibru de numai un fir de par de-al lui Buddha. Pe parcurs, scurt popas la Nyaung Bin Nhat, unul dintre cele mai sacre locuri de pelerinaj din Myanamar pentru toti cei care poseda un mijloc de transport, care vin aici special pentru “sfintirea” acestuia. Pentru a vizita pagoda Kyaikhtiyo, se ajunge intai la tabara montana Kinpunsakan, de unde un camion local ne va duce pana la tabara de transfer Rathedaung (drumul dureaza aprox. 30 min.), iar de aici urmeaza un urcus de aprox. 45 de minute pe jos sau cu “lectica” localnicilor (contra cost) aprox. 30 de minute, pana la templul sanctuar Kyaikhtiyo. Aici vom avea prilejul unic de a admira si splendidul apus de soare deasupra colinelor acoperite de o jungla de nepatruns. Cazare si cina la hotel.

ZIUA 14 / 20.11.2016:  KYAIKHTIYO – BAGO – YANGON

Mic dejun. Dimineata vom cobori pe jos sau cu “lectica” pana la tabara montana de unde camionul ne va duce la tabara de baza, iar de acolo ne deplasam spre Bago, oras care dateaza din sec. al VI-lea, capitala antica a regatului Mon. Popasul la Bago ne va oferi posibilitatea de a vizita Piata din Bago, Pagoda Shwe Mawdaw, una dintre cele mai venerate din Myanmar, urmata de Pagoda Shwethalyaung, ultimul popas fiind la Pagoda Kyaikpun, construita de regele Damazedi in sec. al XV-lea, renumita atat pentru istoria sa, pentru cele patru uriase statui asezate spate in spate, cat si pentru uriasa statuie de 55 m lungime care-l reprezinta pe Buddha culcat. In continuarea zilei vom pleca spre Yangon. Seara, cina cu spectacol traditional la restaurantul plutitor Karaweik. Cazare la hotel.

ZIUA 15 / 21.11.2016:  YANGON – BANGKOK – FRANKFURT  

Mic dejun. Dimineata este dedicata explorarii Yangon-ului, fosta capitala a Birmaniei pana in anul 2005, un amestec de influente culturale britanice, chineze, indiene si birmaneze, recunoscut pentru arhitectura sa coloniala, exemplu desavarsit al unei capitale coloniale britanice din sec. al XIX-lea. Vom vizita Pagoda Shwedagon, una dintre cele mai monumentale pagode din Asia, considerata a fi una dintre marile valori religioase budiste din lume, principala atractie a Myanmarului, care a devenit simbolul acestei tari. Pagoda care domina orasul de pe dealul Singuttara este un imens complex, cu o cupola uriasa, acoperita cu 60 de tone de aur si peste 5.000 de diamante. Vom vizita altarele din cele 8 colturi ale stupei, Pavilionul de rugaciuni, Statuia Wa Thon Da Ray Ingerul pazitor al Pamantului si uriasul clopot Maha Ganda care cantareste 23 de tone. In continuarea zilei vom vizita Parcul Mahabandoola, renumita Pagoda Sule, unde vom admira uriasa statuie culcata a lui Buddha, Primaria, Curtea Suprema, precum si alte cladiri magnifice din epoca coloniala. Dejun la Restaurantul Royal Thazin (sau similar), dupa care vom  merge in Piata Scott, principalul punct comercial al orasului, pentru a cumpara diverse suveniruri birmaneze si de ce nu, frumoasele bijuterii cu pietre pretioase! Transfer la aeroport pentru zborul PG 704 (18:25 / 20:20) spre Bangkok si mai departe spre Frankfurt cu zborul LH 773 (23:50 /  05:45).

ZIUA 16 / 22.11.2016:  FRANKFURT – BUCURESTI

Sosire la Frankfurt la ora 05:45 de unde se pleaca spre Bucuresti cu zborul LH 1418 (10:20 / 13:45).

Invitaţie într-o vacanţă în care vă veţi simţi în primul rând “liberi”, pentru că Thai înseamnă libertate, vă veţi simţi fericiţi pentru că sunteţi în “Țara Surâsului”, vă veţi simţi mai aproape de zei printre palatele regale şi templele budiste care stau alături de zgârie-norii şi autostrăzile suspendate din Bangkok, “Oraşul Îngerilor”, locul de reşedinţă al zeului Indra.

Veţi fi uimiţi de politeţea şi ospitalitatea locuitorilor din Myanmar, unde convieţuiesc 135 de etnii cu obiceiuri şi tradiţii diferite, Myanmarul aflându-se într-o zonă de intersecţie a două uriaşe culturi, indiană şi chineză, cu o bogată moştenire culturală şi spirituală, care se întinde pe o perioadă de peste 1.000 de ani.

Veţi simţi că aţi fost cu siguranţă în cea mai exotică destinaţie asiatică atunci când veţi părăsi “ţara de aur a mii şi mii de pagode şi temple”

ZIUA 1 / 07.11.2015:  BUCURESTI – ISTANBUL – BANGKOK  

Intalnire cu conducatorul de grup la Aeroportul Henri Coanda, la ora 20:00 (in fata ghiseului de imbarcare al companiei Turkish Airlines). Plecare spre Istanbul cu zborul companiei Turkish Airlines, TK 1046 (21:50 / 23:15) si mai departe spre Bangkok cu zborul TK 68 (00:55 / 14:50).

ZIUA 2 / 08.11.2015:  BANGKOK 

Sosire la Bangkok la ora 14:50, intalnire cu ghidul local si transfer la hotel, situat central, intr-o zona comerciala si de distractie. Timp liber pentru acomodare, plimbare si cumparaturi. Cina si cazare.

ZIUA 3 / 09.11.2015:  BANGKOK

Mic dejun. Dimineata vom vizita Palatul Regal, fondat in anul 1782 de regele Rama I si Templul lui Buddha de Smarald, care este de fapt Capela Regala a Palatului, unde se afla statuia cea mai venerata din Thailanda, care adaposteste o imagine a lui Buddha de dimensiuni impresionante, sculptata intr-o singura piatra de jad. Aici tinuta trebuie sa fie decenta, nu se accepta bluze fara maneci, pantaloni scurti, minijup si pantofi decupati in fata. Dupa-amiaza se viziteaza Templul Wat Traimit, templul lui Buddha de Aur, a carui statuie cantareste nu mai putin de 5,5 t. In continuare vom vizita Templul lui Buddha Culcat, unde se afla cea mai mare statuie a lui Buddha din Bangkok, Chinatown si piata de flori Pak Klong Talat, unde vom avea ocazia sa admiram o multime de plante si flori exotice. Cina si cazare.

ZIUA 4 / 10.11.2015:  BANGKOK – CHIANG MAI

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zbor la Chiang Mai, capitala provinciei de nord a Thailandei, numita si “Trandafirul Nordului”. Transfer la hotel pentru cazare. Dupa-amiaza vom incepe turul acestui oras bogat in minunate temple budiste cu o istorie fascinanta. Prima vizita o vom face la vestitul complex religios Wat Doi Suthep, unul dintre cele mai importante locuri istorice si spirituale din Thailanda, aflat pe coasta unei coline de 1.676 m inaltime, de unde se poate admira o extraordinara panorama asupra orasului. Punctul culminant este vizitarea frumosului templu Wat Phrathat Doi Suthep, considerat ca fiind cel mai sacru si cel mai venerat templu din Thailanda de Nord, templu vechi de 600 de ani, la care se ajunge dupa ce se urca 309 trepte. Putem insa opta pentru accesul cu funicularul special amplasat la baza templului. Vizitam apoi Templul Wat Suan Dok, despre care se spune ca detine moaste ale lui Buddha si Wat Chedi Luang, construit prima data in anul 1411, fiind partial distrus in anul 1545. Seara vom participa la o cina traditionala – Khantoke cu muzica si dansuri populare ale triburilor montane din nord. Cazare.

ZIUA 5 / 11.11.2015:  CHIANG MAI – CHIANG RAI

Mic dejun. Vom incepe ziua cu vizitarea centrului de dresaj al elefantilor, una dintre cele mai bune scoli de specialitate din Asia de Sud-Est, unde vom vedea elefanti la lucru, facand baie, facand tot felul de giumbuslucuri, ba chiar pictand. Plecare spre Doi Mae Salong pentru a vizita cateva sate ale triburilor aborigene Akha, originare din Tibet si Yao, ocazie de a cunoaste viata de zi cu zi a acestor populatii rupte de civilizatie, care si-au conservat cu sfintenie traditia si cultura ritualurilor animiste. Vom avea prilejul sa vizitam si un sat al tribului renumit pentru “femeile girafa” sau femeile cu gaturile lungi, care poarta inele in jurul gatului, care au fost adaugate rand pe rand, de-a lungul anilor, pe care le vom regasi cu siguranta si in zona Lacului Inle din Myanmar. Dupa aceasta experienta inedita, urmeaza deplasarea spre Chiang Rai, capitala provinciei de nord a Thailandei. Cina si cazare la hotel.

ZIUA 6 / 12.11.2015:  CHIANG RAI – GOLDEN TRIANGLE – CHIANG SAEN

Mic dejun. Programul zilei va debuta cu o vizita care ne va incanta ochii si sufletul: Templul Wat Rong Khun sau “Templul Alb”, unic in Thailanda, cu albul sau stralucitor amplificat de bucatile de sticla folosite la fatada si cu arhitectura sa unica, neconventionala pentru un templu budist. Calatoria continua spre Triunghiul de Aur, zona in care se intalnesc granitele a 3 state: Thailanda, Myanmar si Laos. Transfer la debarcader pentru imbarcarea pe vasul cu care vom face o plimbare pe Raul Mekong de-a lungul granitei celor trei tari, de unde vom putea observa viata obisnuita a localnicilor pe care vom avea prilejul sa-i intalnim intr-o scurta vizita pe Insula Don Sao. Cina si cazare la hotel.

ZIUA 7 / 13.11.2015:  CHIANG SAEN – MAE SAI – TACHILEIK – HEHO – INLE

Mic dejun. Astazi ne vom indrepta spre Mae Sai, cel mai nordic punct al Thailandei, aflat la granita cu Myanmar. Drumul ne ofera o ocazie unica de a admira peisajul pitoresc al nordului Thailandei. Sosire la Mae Sai unde vom face o scurta vizita a orasului, dupa care vom traversa podul de frontiera din localitatea Tachileik, de unde vom zbura spre Heho. Ajunsi la Heho, vom pleca cu autocarul spre debarcaderul de la Nyaung Shwe, de unde cu barci rapide vom intra pe Lacul Inle pentru a ajunge la resortul in care ne vom caza. Drumul care dureaza aprox. 45 de minute este un excelent prilej de a admira pitorescul peisaj inconjurator in care apar din cand in cand renumitii pescari localnici care-si vaslesc in mod inedit barcile ajutandu-se de picior. Cina si cazare.

ZIUA 8 / 14.11.2015:  INLE – HEHO – MANDALAY

Mic dejun. In prima parte a zilei vom face o agreabila plimbare cu barca pentru a vizita Pagoda Phaung Daw Oo, gradinile plutitoare specifice zonei Lacului Inle, o fierarie, precum si o tesatorie cu fibre de lotus. Vom vedea de asemenea ateliere de prelucrare a argintului din satul Ywama, satul Nan Pan, unde se fabrica renumitele trabucuri “cheroot” si Manastirea Nga Phe Chaung, dupa care ne vom intoarce cu barcile la debarcaderul de la Nyaung Shwe, de unde vom pleca spre aeroportul din Heho pentru zborul spre Mandalay, fosta capitala a Regatului Burma, unul dintre cele mai mari orase din Myanmar, centrul cultural al tarii, renumit prin concentrarea unui numar mare de calugari (peste 60% din intreaga tara) si prin artizanatul de buna calitate. Dupa sosire, vom admira un minunat apus de soare de pe renumitul pod din lemn de tec U Bein, lung de 1,2 km, popas de neuitat pentru orice admirator al naturii. Cina la Restaurantul Ko’Kitchen si cazare la hotel.

ZIUA 9 / 15.11.2015:  MANDALAY – MINGUN – AMARAPURA – MANDALAY  

Mic dejun. Plecare cu vaporasul spre Mingun, localitate care se afla la o distanta de 11 km nord de Mandalay, pe malul apusean al fluviului Ayeyarwaddy, pentru a vizita uriasa pagoda neterminata Mingun, unde se pastreaza amprenta in marmura a piciorului lui Buddha. In apropiere se afla uriasul clopot Mingun de 90 tone, precum si Pagoda Myatheindan, renumita pentru cele sapte terase concentrice care se afla la baza sa. Dupa-amiaza, plecam spre Sagaing, traversand renumitul pod Ava, una dintre putinele legaturi intre cele doua maluri ale acestui fluviu urias al Asiei. Vom vizita Pagoda Khaungmudaw, care are forma unui enorm dom, apoi ne vom indrepta catre capitala regala Amarapura, “Orasul Nemuritorilor”, unde vom vedea Manastirea Mahagandayon, una dintre cele mai mari manastiri din tara. Intoarcere la Mandalay pentru a vizita Templul Mahamuni Paya, dedicat lui Buddha Mahamuni, acoperit cu foita de aur. In continuare vom vizita manastirea din lemn de tec, Shwenandaw Kyaung – Palatul de Aur, renumita pentru sculpturile in lemn, apoi Pagoda Kuthodaw Paya, unde se pastreaza cea mai mare carte cioplita in piatra, reprezentand scrierile sacre ale Budismului, numita si “cea mai mare carte a lumii” si Pagoda Kyauk Taw Gyi Paya, care-l adaposteste pe Buddha construit dintr-o singura bucata de marmura. La sfarsitul zilei vom urca pe dealul Mandalay, pentru a admira panorama orasului si un alt minunat apus de soare. Cina la Restaurantul A Little Bit of Mandalay (sau similar). Cazare.

ZIUA 10 / 16.11.2015:  MANDALAY – MUNTELE POPA – BAGAN  

Mic dejun. Astazi vom face o excursie la Muntele Popa, situat la 45 km distanta fata de Bagan, considerat salaj al spiritelor protectoare, in varful caruia se afla o manastire si un complex de temple, unde se poate ajunge urcand 777 de trepte. Pe parcurs vom face un scurt popas pentru a observa viata simpla a locuitorilor, care fabrica lichior din zahar de palmier, ulei din susan sau din arahide, etc. In continuarea zilei vom pleca spre Bagan, situat pe raul Irawaddy, oras spectaculos datorita templelor sale care sunt raspandite pe o zona considerabila, care in sec. al XI-lea era considerat unul dintre cele mai mari orase ale lumii. Astazi Baganul este cea mai importanta zona arheologica a Asiei, deoarece se presupune ca aici au fost construite peste 12.000 temple, dintre care descoperite si inca “in picioare” sunt aprox. 2.200 temple, restul asteptandu-si arheologii pentru a le descoperi. Transfer la hotel pentru cina si cazare.

ZIUA 11 / 17.11.2015:  BAGAN

Mic dejun. Astazi vom porni in “Marele tur al Baganului” care incepe cu o vizita in pitoreasca piata locala Nyaung U. Urmeaza vizitarea splendidei Pagode Shwezigon Paya, prototipul arhitecturii stupelor din Myanmar care marca initial capatul nordic al orasului. Urmatorul popas va fi la Templul Wetkyi-in Gubyaukki, care se mandreste cu fresce reprezentand scene din Jataka, cartea sfanta a Buddhismului, dupa care vom vizita Templul Htilominlo, renumit pentru sculpturile sale in ghips. Dupa-amiaza vom vizita renumitul Templu Ananda Pahto, capodopera arhitecturala, construit sub forma de cruce greaca, apoi manastirea din caramida, Ananda Okkyaung, care se mandreste cu fresce din sec. al XVIII-lea. Urmatorul popas il vom face la cel mai inalt templu din Bagan, Templul Thatbyinnyu, dupa care ne vom indrepta spre cel mai masiv templu din oras, Templul Dhammayangyi, caruia ii urmeaza Templul Nanbaya, despre care se spune ca a fost Palatul Regelui Anawrahta. Turul Baganului se va sfarsi pe terasa superioara a Templului Shwesandaw, prilej unic de a admira apusul de soare din Bagan. Cina cu spectacol de marionete la Restaurantul Nandar (sau similar). Cazare. Toata lumea isi va pregati in aceasta seara bagajul de mana pentru urmatoarea noapte de cazare, iar bagajul mare (1 bucata) va fi transferat direct la Yangon.

ZIUA 12 / 18.11.2015:  BAGAN – YANGON – KYAIKHTIYO

Mic dejun. Transfer la aeroportul Nyaung Oo pentru zborul spre Yangon, de unde vom pleca spre zona muntoasa (aproximativ 176 km) pentru a ajunge la Pagoda Kyaikhtiyo – Stanca de Aur, unul dintre cele mai sacre locuri de pelerinaj din Myanmar, sanctuar aflat pe o stanca aurita, pe muchia unei prapastii, la altitudinea de 1.100 m deasupra nivelului marii, stupa care pare sa sfideze gravitatea si care, conform legendei, este tinuta in echilibru de numai un fir de par de-al lui Buddha. Pe parcurs, scurt popas la Nyaung Bin Nhat, unul dintre cele mai sacre locuri de pelerinaj din Myanamar pentru toti cei care poseda un mijloc de transport, care vin aici special pentru “sfintirea” acestuia. Pentru a vizita pagoda Kyaikhtiyo, se ajunge intai la tabara montana Kinpunsakan, de unde un camion local ne va duce pana in apropierea templului sanctuar Kyaikhtiyo. Aici vom avea prilejul unic de a admira si splendidul apus de soare deasupra colinelor acoperite de o jungla de nepatruns. Cina si cazare la hotel.

ZIUA 13 / 19.11.2015:  KYAIKHTIYO – BAGO – YANGON

Mic dejun. Dimineata ne vom intoarce cu camionul pana la tabara de baza, iar de acolo ne vom deplasa spre Bago, oras care dateaza din sec. al VI-lea, capitala antica a regatului Mon. Popasul la Bago ne va oferi posibilitatea de a vizita Piata din Bago, Palatul Regal, Pagoda Shwe Mawdaw, una dintre cele mai venerate din Myanmar, urmata de Pagoda Shwethalyaung. Ultimul popas va fi la Pagoda Kyaikpun, construita de regele Damazedi in sec. al XV-lea, renumita atat pentru istoria sa, pentru cele patru uriase statui asezate spate in spate, cat si pentru uriasa statuie de 55 m lungime care-l reprezinta pe Buddha culcat. In continuarea zilei vom pleca spre Yangon. Seara, cina cu spectacol traditional la Restaurantul plutitor Karaweik. Cazare la hotel.  

ZIUA 15 / 20.11.2015:  YANGON – BANGKOK – ISTANBUL   

Mic dejun. Dimineata este dedicata explorarii Yangon-ului, fosta capitala a Birmaniei pana in anul 2005, un amestec de influente culturale britanice, chineze, indiene si birmaneze, recunoscut pentru arhitectura sa coloniala, exemplu desavarsit al unei capitale coloniale britanice din sec. al XIX-lea. Vom vizita Pagoda Shwedagon, una dintre monumentalele pagode din Asia, considerata a fi una dintre marile valori religioase budiste din lume, principala atractie a Myanmarului, care a devenit simbolul acestei tari. Pagoda care domina orasul de pe dealul Singuttara este un imens complex, cu o cupola uriasa, acoperita cu 60 de tone de aur si peste 5.000 de diamante. Vom vizita altarele din cele 8 colturi ale stupei, Pavilionul de rugaciuni, Statuia Wa Thon Da Ray Ingerul pazitor al Pamantului si uriasul clopot Maha Ganda care cantareste 23 de tone. In continuarea zilei vom vizita Parcul Mahabandoola, renumita Pagoda Sule, unde vom admira uriasa statuie culcata a lui Buddha, Primaria, Curtea Suprema, precum si alte cladiri magnifice din epoca coloniala. Dejun la Restaurantul Royal Thazin (sau similar), dupa care vom merge in Piata Scott, principalul punct comercial al orasului, pentru a cumpara diverse suveniruri birmaneze si de ce nu, frumoasele bijuterii cu pietre pretioase! Transfer la aeroport pentru zborul PG 704 (18:25 / 20:20) spre Bangkok si mai departe spre Istanbul cu zborul TK 69 (23:45 /  05:05).

ZIUA 16 / 21.11.2015:  ISTANBUL – BUCURESTI

Sosire la Istanbul la ora 05:05, de unde se pleaca spre Bucuresti cu zborul TK 1043 (07:55 / 09:15).

Tarife


680 EURO + 2490 USD / loc în cameră dublă; Supliment single: 740 USD
(tarif valabil pentru un grup minim de 15 turişti; pt. 10-15 turişti, tariful se majorează cu 190 usd/pers.)

TARIF:  680 EURO + 2490 USD / loc în cameră dublă; Supliment single: 740 USD
(tarif valabil pentru un grup minim de 15 turişti; pt. 10-15 turişti, tariful se majorează cu 190 usd/pers.)

 

TARIF:  680 EURO + 2570 USD / loc in camera dubla; Supliment single: 740 USD

(tarif valabil pentru un grup minim de 15 turisti; pt. 10 – 15 turisti, tariful se majoreaza cu 190 usd/pers.)

 

 

TARIF:  780 EURO + 2490 USD / loc in camera dubla; Supliment single: 855 USD

(tarif valabil pentru un grup minim de 20 turisti; pt. 15 – 19 turisti, tariful se majoreaza cu 195 usd/pers.)

 

Servicii

Include

- transport intercontinental cu avionul pe rutele: Bucureşti – Doha – Bangkok şi Yangon – Doha – Bucureşti
- transport continental cu avionul pe rutele: Bangkok – Chiang Mai, Tachileik – Heho, Heho – Bagan, Mandalay – Yangon
- transport intern pe toată durata circuitului cu vehicul dotat cu aer condiţionat, adaptat la nr. de turişti
- transport cu camioane cu tracţiune specială pentru urcarea şi coborârea pe Muntele Kyaikhtiyo
- 2 nopţi cazare în hoteluri de 5*, 8 nopţi cazare în hoteluri de 4* și 3 nopți cazare în hotel de 3*
- 12 mic dejunuri, 1 dejun și 8 cine (plus cele 2 cine tradiționale și 2 cine cu spectacol, descrise mai jos)
- croazieră cu cină tradiţională şi muzică thailandeză pe Fluviul Chao Praya din Bangkok
- cină tradiţională – Khantoke cu muzică şi dansuri populare ale triburilor montane din nord în Chiang Mai
- cină cu spectacol de marionete la Restaurantul Nandar (sau similar) din Bagan
- cină cu spectacol tradiţional la restaurantul plutitor Karaweik din Yangon
- plimbare pe Râul Mekong de-a lungul graniţei celor trei ţări care formează „Triunghiul de aur”
- transferurile, tururile şi excursiile menţionate în program
- taxele de intrare la obiectivele incluse în program
- ghizi locali
- conducător român de grup
- asigurarea agenţiei în caz de insolvabilitate / faliment
- NOU: transferurile la şi de la Aeroportul Henri Coandă – Otopeni din localităţile menționate în capitolul Observații

Nu include

- taxele de aeroport, combustibil, securitate şi serviciu pentru zborurile intercontinentale: aprox. 490 euro/pers. şi pentru zborurile interne: aprox. 120 usd/pers., care se plătesc odată cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exactă fiind cunoscută la data emiterii biletelor de avion) 
- taxa de procesare și viză pentru Thailanda: 35 euro/pers. se achită la agenție
- taxa de procerare şi viză pentru Myanmar: 50 eur/pers. se achită la agenţie
- alte servicii suplimentare decât cele menţionate, cheltuieli personale, băuturi, etc.
- bacşişuri: 60 usd/pers. pentru ghizi, şoferi şi ajutori de şoferi, mai puţin pentru bagajişti (care se achita conducătorului de grup cel târziu la sosire)
- excursiile opţionale care se pot realiza cu un număr minim de participanţi, precizat de partenerii externi, tarifele acestora fiind informative. În funcţie de timpul disponibil, la faţa locului, se mai pot organiza şi alte excursii opţionale propuse de partenerul local
 • zbor cu balonul de aer cald la Bagan: aprox. 330 usd (se achită la agenție)
- asigurarea medicală
- asigurarea storno (agenţia recomandă încheierea unei asigurări storno)
*Vizualizare conditii asigurare in format PDF

Include

- transport intercontinental cu avionul pe rutele: Bucureşti – Doha – Bangkok şi Yangon – Doha – Bucureşti
- transport continental cu avionul pe rutele: Bangkok – Chiang Mai, Tachileik – Heho, Heho – Bagan, Mandalay – Yangon
- transport intern pe toată durata circuitului cu vehicul dotat cu aer condiţionat, adaptat la nr. de turişti
- transport cu camioane cu tracţiune specială pentru urcarea şi coborârea pe Muntele Kyaikhtiyo
- 13 nopţi cazare în hoteluri de 4*
- mic dejun, dejun şi cină conform programului
- croazieră cu cină tradiţională şi muzică thailandeză pe fluviul Chao Praya din Bangkok
- cină tradiţională – Khantoke cu muzică şi dansuri populare ale triburilor montane din nord în Chiang Mai
- plimbare pe Râul Mekong de-a lungul graniţei celor trei ţări care formează „Triunghiul de aur”
- cină cu spectacol de marionete la Restaurantul Sithu (sau similar) din Bagan
- cină cu spectacol tradiţional la restaurantul plutitor Karaweik din Yangon
-  transferurile, tururile şi excursiile menţionate în program
- taxele de intrare la obiectivele incluse în program
- ghizi locali
- conducător român de grup
- asigurarea agenţiei în caz de insolvabilitate / faliment
- BONUS: asigurare storno şi medicală inclusă indiferent de vârstă

Nu include

- taxele de aeroport, combustibil, securitate şi serviciu pentru zborurile intercontinentale: aprox. 490 euro/pers. şi pentru zborurile interne: aprox. 120 usd/pers., care se plătesc odată cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exactă fiind cunoscută la data emiterii biletelor de avion) 
- taxa de viză pentru Thailanda: 2000 bhati (aprox 55 euro/pers.) se achita la faţa locului (se obţine la sosirea pe aeroportul din Bangkok)
- taxa de procerare şi viză pentru Myanmar: 50 eur/pers. se achită la agenţie
- alte servicii suplimentare decât cele menţionate, cheltuieli personale, băuturi, etc.
- bacşişuri: 60 usd/pers. pentru ghizi, şoferi şi ajutori de şoferi, mai puţin pentru bagajişti (care se achita conducătorului de grup cel târziu la sosire)
- excursiile opţionale care se pot realiza cu un număr minim de participanţi, precizat de partenerii externi, tarifele acestora fiind informative. În funcţie de timpul disponibil, la faţa locului, se mai pot organiza şi alte excursii opţionale propuse de partenerul local
*Vizualizare conditii asigurare in format PDF

Include

- transport intercontinental cu avionul pe rutele: Bucuresti – Frankfurt – Bangkok si Bangkok – Frankfurt – Bucuresti

- transport continental cu avionul pe rutele: Bangkok – Chang Mai, Heho – Mandalay, Bagan – Yangon, Yangon – Bangkok

- transport intern pe toata durata circuitului cu vehicul dotat cu aer conditionat, adaptat la nr. de turisti

- transport cu camioane cu tractiune speciala pentru urcarea si coborarea pe Muntele Kyaikhtiyo

- 13 nopti cazare in hoteluri de 4*

- mic dejun, dejun si cina conform programului

- transferurile, tururile si excursiile mentionate in program

- taxele de intrare la obiectivele incluse in program

- ghizi locali

- conducator roman de grup

- asigurarea agentiei in caz de insolvabilitate / faliment

- BONUS: asigurare storno si medicala inclusa indiferent de varsta

Nu include

- taxele de aeroport, combustibil, securitate si serviciu pentru zborurile intercontinentale: aprox. 455 euro/pers. si pentru zborurile interne: aprox. 90 usd/pers., care se platesc odata cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exacta fiind cunoscuta la data emiterii biletelor de avion) 

- taxa de viza  pentru Thailanda: 25 euro/pers. se achita la fata locului (se obtine la sosirea pe aeroportul din Bangkok)

- taxa de procerare si viza pentru Myanmar: 50 usd/pers. se achita la agentie

- taxa iesire din Myanmar: 10 usd/pers. (se achita personal la fata locului) si alte taxe de iesire de pe aeroporturi, daca se aplica

- alte servicii suplimentare decat cele mentionate, cheltuieli personale, bauturi, etc.

- bacsisuri: 60 usd/pers. pentru ghizi, soferi si ajutori de soferi, mai putin pentru bagajisti (care se achita conducatorului de grup cel tarziu la sosire)

- excursiile optionale care se pot realiza cu un numar minim de participanti, precizat de partenerii externi, tarifele acestora fiind informative. In functie de timpul disponibil, la fata locului, se mai pot organiza si alte excursii optionale propuse de partenerul local

*Vizualizare conditii asigurare in format PDF

Observatii

ACTE NECESARE:
- paşaport valabil minim 6 luni de la data încheierii călătoriei
- 1 fotografie în format digital
- formularul de viză Thailanda, se completează la agentie
- adeverință salariat / talon pensie
- extras cont bancar
- formularul de viză Myanmar, se completează la agentie
- 4 fotografii color recente 3,5 cm x 4.5 cm
 
CONDIŢII DE ÎNSCRIERE:
- înscrierile încep din momentul lansării programului, cu plata unui avans min. de 50% din tarif şi se încheie la epuizarea locurilor
- diferenţa de 50 %, se achita cu min. 30 de zile înainte de data plecării
- turistul va  încheia cu agenţia « Contractul de prestări servicii turistice »,  la care prezentul program este parte
- în momentul semnării « Contractului de prestări servicii turistice », turistul îşi asumă plata diferenţei stipulata în program în cazul neîntrunirii grupului minim de turişti
- la înscriere se va prezenta şi paşaportul cu care se călătoreşte, pentru a-l scana în vederea procesării vizei de intrare în Myanmar
 
OBSERVAŢII:
NOU Începând cu anul 2018, agenţia tour-operatoare DAL TRAVEL oferă turiştilor care se înscriu pe circuitele proprii transferuri gratuite la şi de la Aeroportul Henri Coandă – Otopeni, din următoarele localităţi:
•  Sibiu, Rm. Vâlcea, Piteşti
•  Braşov, Predeal, Sinaia, Câmpina, Ploieşti
•  Iaşi, Târgu Frumos, Roman, Bacău, Oneşti, Adjud, Focşani, Buzău, Urziceni
•  Constanţa, Medgidia, Cernavodă, Feteşti, Slobozia
- transferurile gratuite se vor rezerva la înscriere, rezervările ulterioare fiind posibile doar în limita locurilor disponibile şi cu minim 21 zile înainte de plecare
- dacă turistul renunţă la transferul de dus, transferul de retur se anulează automat; acesta va putea fi asigurat doar dacă vor mai fi locuri disponibile la acel moment în mijlocul de transport
- prezentarea la transfer se va face cu minim 15 minute înainte de ora de plecare comunicată
- turiştii care beneficiază de acest serviciu, sunt obligaţi să furnizeze un număr de telefon mobil la care să poată fi contactaţi în eventualitatea modificării orei de îmbarcare
- agenţia tour-operatoare Dal Travel nu-şi asumă răspunderea pentru neprezentări, întârzierile la transfer ale turiştilor sau apariţia unor evenimente neprevăzute (blocarea traficului rutier, condiţii meteo nefavorabile, accidente rutiere etc.) care pot duce la întârzierea transferului şi pierderea zborului; în această situaţie, costurile suplimentare generate de un nou bilet de avion sau modificarea celui existent vor fi suportate de către turist 
- transferurile sunt asigurate de agenţia tour-operatoare Dal Travel cu mijloace auto din flota proprie (autoturisme pentru 1-4 pasageri) şi/sau cu mijloace auto ale companiilor de transport partenere pe rute regulate de transport pasageri
- dacă agenţia tour-operatoare Dal Travel trebuie să asigure transferuri gratuite pe aceeaşi rută şi din aceleaşi oraşe pentru 2 sau mai multe circuite cu plecare sau sosire în aceeaşi zi, se va organiza un singur transfer pentru toţi pasagerii din circuitele respective, cazuri în care pot apărea timpi de aşteptare mai mari, de până la 3 ore; în astfel de situaţii, turiştii vor fi anunţaţi şi vor trebui să confirme dacă doresc să beneficieze de transfer în condiţiile date, sau nu 
- turiştii au obligaţia de a menţine curăţenia în mijlocul de transport pe tot parcursul transferului şi să ţină cont că în mijlocul de transport nu sunt permise fumatul, consumul de băuturi alcoolice şi produse alimentare
- transferurile se asigura în conformitate cu reglementările legale în vigoare cu privire la transportul de persoane şi cu respectarea timpilor de condus ai şoferilor, aceştia făcând pauzele de odihnă impuse de lege în vederea asigurării transportului în condiţii de siguranţă
- conducătorul de grup poate modifica programul acţiunii în anumite condiţii obiective, inclusiv ordinea în care se vizitează obiectivele turistice
- agenţia nu se obliga să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure
- agenţia nu răspunde în cazul refuzului autorităţilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de  a-i permite să părăsească teritoriul propriu
- prezentarea la aeroport se va face cu două ore înaintea zborului; agenţia nu răspunde în cazul refuzului îmbarcării turiştilor ca urmare a întârzierii acestora
- conducătorul de grup se va asigura că programul se desfăşoară conform itinerarului prezentat, va oferi asistentă în situaţii de urgenţă, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informaţii referitoare la excursiile opţionale şi la itinerar cu observaţia că nu are calificarea şi atestarea legală de ghid turistic
- cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face în conformitate cu  regulile hoteliere specifice fiecărei ţări
- clasificarea pe stele a unităţilor de cazare este cea atribuită oficial de ministerul de resort din ţările vizitate şi ca atare respectă standardele locale
- distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepţie, asistat de conducătorul de grup
- dacă hotelul este schimbat din motive care nu ţin de agenţie, va fi înlocuit cu un altul de aceeaşi categorie, aşa cum este precizat în program
- agenţia îşi rezervă dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, în cazul în care valoarea acestora este schimbată de compania aeriană
- agenţia poate aloca un număr de locuri cu reducere în cazul anunţurilor promoţiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioadă limitată de valabilitate; dacă  acestea se epuizează înainte de expirarea perioadei anunţate, agenţia va opri promoţia fără un anunţ prealabil
- în derularea excursiei pot apărea situaţii de forţă majoră precum întârzieri în traficul aerian, schimbări de aeroporturi din raţiuni politice, greve, condiţii meteo nefavorabile, etc.; în aceste cazuri agenţia se obligă să depună eforturi pentru depăşirea situaţiilor ivite. Totodată, agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente
- transportul pe toată durata programului se face cu vehicul adaptat la numărul de participanţi, dotat cu aer condiţionat
- aşezarea turiştilor în autocar se face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor
- agenţia nu-şi asumă responsabilitatea în cazul în care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
- conform legilor internaţionale, doar ghizii locali au dreptul să ofere servicii în interiorul muzeelor, monumentelor etc. Altfel, ghizii români vor oferi explicaţii turiştilor doar în afara obiectivelor turistice. Ghizii locali pot fi angajaţi contra cost doar cu acordul turiştilor interesaţi  de ghidajul acestora
- excursiile opţionale se efectuează la faţa locului cu agenţii locale; sumele aferente acestor excursii nu se încasează în numele şi pentru agenţia DAL TRAVEL. Tarifele excursiilor opţionale pot fi mai mari decât cele ale excursiilor care pot fi achiziţionate de la recepţia hotelurilor, aceasta datorându-se faptului că persoanele participante vor avea la dispoziţie un mijloc de transport care îi va duce şi îi va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei şi după caz un ghid local. În tariful excursiilor opţionale nu sunt incluse intrările la obiectivele turistice vizitate
- agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale (indiferent de cauză)
- în cazul în care turistul întârzie sau renunţă la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri
- agenţia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecări de teren, căderi masive de zăpadă şi evenimente politice neprevăzute, greve etc.
- copiii minori pot călători doar: a) însoţiţi de ambii părinţi; b) însoţiţi de unul dintre părinţi care să deţină acordul notarial al părintelui care nu călătoreşte (sau încredinţare prin hotărâre judecătorească definitivă, certificat de deces); c) însoţiţi de un adult cu certificat de cazier judiciar în original şi acordul notarial al ambilor părinţi
- copiii care nu posedă carte de identitate au nevoie de paşaport individual
- asigurarea STORNO de călătorie, oferită BONUS de către agenţia DAL TRAVEL, poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarând efectul penalizărilor aplicate; valoarea storno maximă asigurată este de 21.000 lei/călătorie. Acest mijloc de protecţie financiară acoperă cele mai frecvente evenimente ce cauzează anularea călătoriei
- vă rugăm să vă asiguraţi că documentele de călătorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PAŞAPORTUL, nu prezintă urme de deterioare a elementelor de siguranţă şi sunt valabile minim 6 luni de la data terminării călătoriei
- c/v excursiei poate fi achitată şi în lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plăti
- prezentul  document constituie anexă la « Contractul de prestări servicii turistice »
ACTE NECESARE:
- paşaport valabil minim 6 luni de la data încheierii călătoriei
- 1 fotografie in format digital
- formularul de viză Myanmar, se completeaza la agentie
- 4 fotografii color recente 3,5 cm x 4.5 cm
 
CONDIŢII DE ÎNSCRIERE:
- înscrierile încep din momentul lansării programului, cu plata unui avans min. de 50% din tarif şi se încheie la epuizarea locurilor
- diferenţa de 50 %, se achita cu min. 30 de zile înainte de data plecării
- turistul va  încheia cu agenţia « Contractul de prestări servicii turistice »,  la care prezentul program este parte
- în momentul semnării « Contractului de prestări servicii turistice », turistul îşi asumă plata diferenţei stipulata în program în cazul neîntrunirii grupului minim de turişti
- la înscriere se va prezenta şi paşaportul cu care se călătoreşte, pentru a-l scana în vederea procesării vizei de intrare în Myanmar
 
OBSERVAŢII:
- conducătorul de grup poate modifica programul acţiunii în anumite condiţii obiective, inclusiv ordinea în care se vizitează obiectivele turistice
- agenţia nu se obliga să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure
- agenţia nu răspunde în cazul refuzului autorităţilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de  a-i permite să părăsească teritoriul propriu
- prezentarea la aeroport se va face cu două ore înaintea zborului; agenţia nu răspunde în cazul refuzului îmbarcării turiştilor ca urmare a întârzierii acestora
- conducătorul de grup se va asigura că programul se desfăşoară conform itinerarului prezentat, va oferi asistentă în situaţii de urgenţă, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informaţii referitoare la excursiile opţionale şi la itinerar cu observaţia că nu are calificarea şi atestarea legală de ghid turistic
- cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face în conformitate cu  regulile hoteliere specifice fiecărei ţări
- clasificarea pe stele a unităţilor de cazare este cea atribuită oficial de ministerul de resort din ţările vizitate şi ca atare respectă standardele locale
- distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepţie, asistat de conducătorul de grup
- dacă hotelul este schimbat din motive care nu ţin de agenţie, va fi înlocuit cu un altul de aceeaşi categorie, aşa cum este precizat în program
- agenţia îşi rezervă dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, în cazul în care valoarea acestora este schimbată de compania aeriană
- agenţia poate aloca un număr de locuri cu reducere în cazul anunţurilor promoţiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioadă limitată de valabilitate; dacă  acestea se epuizează înainte de expirarea perioadei anunţate, agenţia va opri promoţia fără un anunţ prealabil
- în derularea excursiei pot apărea situaţii de forţă majoră precum întârzieri în traficul aerian, schimbări de aeroporturi din raţiuni politice, greve, condiţii meteo nefavorabile, etc.; în aceste cazuri agenţia se obligă să depună eforturi pentru depăşirea situaţiilor ivite. Totodată, agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente
- transportul pe toată durata programului se face cu vehicul adaptat la numărul de participanţi, dotat cu aer condiţionat
- aşezarea turiştilor în autocar se face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor
- agenţia nu-şi asumă responsabilitatea în cazul în care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
- conform legilor internaţionale, doar ghizii locali au dreptul să ofere servicii în interiorul muzeelor, monumentelor etc. Altfel, ghizii români vor oferi explicaţii turiştilor doar în afara obiectivelor turistice. Ghizii locali pot fi angajaţi contra cost doar cu acordul turiştilor interesaţi  de ghidajul acestora
- excursiile opţionale se efectuează la faţa locului cu agenţii locale; sumele aferente acestor excursii nu se încasează în numele şi pentru agenţia DAL TRAVEL. Tarifele excursiilor opţionale pot fi mai mari decât cele ale excursiilor care pot fi achiziţionate de la recepţia hotelurilor, aceasta datorându-se faptului că persoanele participante vor avea la dispoziţie un mijloc de transport care îi va duce şi îi va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei şi după caz un ghid local. În tariful excursiilor opţionale nu sunt incluse intrările la obiectivele turistice vizitate
- agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale (indiferent de cauză)
- în cazul în care turistul întârzie sau renunţă la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri
- agenţia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecări de teren, căderi masive de zăpadă şi evenimente politice neprevăzute, greve etc.
- copiii minori pot călători doar: a) însoţiţi de ambii părinţi; b) însoţiţi de unul dintre părinţi care să deţină acordul notarial al părintelui care nu călătoreşte (sau încredinţare prin hotărâre judecătorească definitivă, certificat de deces); c) însoţiţi de un adult cu certificat de cazier judiciar în original şi acordul notarial al ambilor părinţi
- copiii care nu posedă carte de identitate au nevoie de paşaport individual
- asigurarea STORNO de călătorie, oferită BONUS de către agenţia DAL TRAVEL, poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarând efectul penalizărilor aplicate; valoarea storno maximă asigurată este de 21.000 lei/călătorie. Acest mijloc de protecţie financiară acoperă cele mai frecvente evenimente ce cauzează anularea călătoriei
- vă rugăm să vă asiguraţi că documentele de călătorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PAŞAPORTUL, nu prezintă urme de deterioare a elementelor de siguranţă şi sunt valabile minim 6 luni de la data terminării călătoriei
- c/v excursiei poate fi achitată şi în lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plăti
- prezentul  document constituie anexă la « Contractul de prestări servicii turistice »

ACTE NECESARE:

- pasaport valabil minim 6 luni de la data incheierii calatoriei

- 4 fotografii color recente 3,5 cm x 4.5 cm

 

CONDITII DE INSCRIERE:

- inscrierile incep din momentul lansarii programului, cu plata unui avans min. de 50% din tarif si se incheie la epuizarea locurilor

- diferenta de 50 %, se achita cu min. 30 de zile inainte de data plecarii

- turistul va  incheia cu agentia « Contractul de prestari servicii turistice »,  la care prezentul program este parte

- in momentul semnarii « Contractului de prestari servicii turistice », turistul isi asuma plata diferentei stipulata in program in cazul neintrunirii grupului minim de turisti

- la inscriere se va prezenta si pasaportul cu care se calatoreste, pentru a-l scana in vederea procesarii vizei de intrare in Myanmar

 

OBSERVATII:

- conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite conditii obiective, inclusiv ordinea in care se viziteaza obiectivele turistice

- agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure

- agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de  a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu

- prezentarea la aeroport se va face cu doua ore inaintea zborului; agentia nu raspunde in cazul refuzului imbarcarii turistilor ca urmare a intarzierii acestora

- conducatorul de grup se va asigura ca programul se desfasoara conform itinerarului prezentat, va oferi asistenta in situatii de urgenta, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informatii referitoare la excursiile optionale si la itinerar cu observatia ca nu are calificarea si atestarea legala de ghid turistic

- cazarea turistilor, precum si eliberarea camerelor se face in conformitate cu  regulile hoteliere specifice fiecarei tari

- clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita oficial de ministerul de resort din tarile vizitate si ca atare respecta standardele locale

- distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de conducatorul de grup

- daca hotelul este schimbat din motive care nu tin de agentie, va fi inlocuit cu un altul de aceeasi categorie, asa cum este precizat in program

- agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana

- agentia poate aloca un numar de locuri cu reducere in cazul anunturilor promotiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru perioada limitata de valabilitate; daca  acestea se epuizeaza inainte de expirarea perioadei anuntate, agentia va opri promotia fara un anunt prealabil

- in derularea excursiei pot aparea situatii de forta majora precum intarzieri in traficul aerian, schimbari de aeroporturi din ratiuni politice, greve, conditii meteo nefavorabile, etc.; in aceste cazuri agentia se obliga sa depuna eforturi pentru depasirea situatiilor ivite. Totodata, agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente

- transportul pe toata durata programului se face cu vehicul adaptat la numarul de participanti, dotat cu aer conditionat

- asezarea turistilor in autocar se face incepand cu bancheta a doua, in ordinea inscrierilor

- agentia nu-si asuma responsabilitatea in cazul in care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta

- conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere servicii in interiorul muzeelor, monumentelor etc. Altfel, ghizii romani vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice. Ghizii locali pot fi angajati contra cost doar cu acordul turistilor interesati  de ghidajul acestora

- excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentii locale; sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia DAL TRAVEL. Tarifele excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor care pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz un ghid local. In tariful excursiilor optionale nu sunt incluse intrarile la obiectivele turistice vizitate

- agentia nu poate fi facuta raspunzatoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale (indiferent de cauza)

- in cazul in care turistul intarzie sau renunta la programul stabilit, nu poate avea nici o pretentie privind rambursarea eventualelor despagubiri

- agentia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecari de teren, caderi masive de zapada si evenimente politice neprevazute, greve etc.

- copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti; b) insotiti de unul dintre parinti care sa detina acordul notarial al parintelui care nu calatoreste (sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces); c) insotiti de un adult cu certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor parinti

- copiii care nu poseda carte de identitate au nevoie de pasaport individual

- asigurarea STORNO de calatorie, oferita BONUS de catre agentia DAL TRAVEL, poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate; valoarea storno maxima asigurata este de 21.000 lei/calatorie. Acest mijloc de protectie financiara acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei

- va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PASAPORTUL, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta si sunt valabile minim 6 luni de la data terminarii calatoriei

- c/v excursiei poate fi achitata si in lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plati

- prezentul  document constituie anexa la « Contractul de prestari servicii turistice » 

Testimoniale

Ți-a plăcut în vacanță? Povestește-ne cum a fost!

Oferte similare:

Detaliile ofertei
Destinatie:
Durata:
Mese:
Tip vacanta:
Data plecare: