• L-V: 9-18
 • S-D: inchis
Asistenta in caz de URGENTA +40 729 060 180

Japonia ciresilor in floare

Traditii si modernism in Tara Soarelui Rasare

COD OFERTA: 72-K

COD OFERTA: 72-I

COD OFERTA: 72-J

COD OFERTA: 72-H

COD OFERTA: 72-G

COD OFERTA: 72-E

COD OFERTA: 72-F

COD OFERTA: 72-C

COD OFERTA: 72-D

COD OFERTA: 72-A

COD OFERTA: 72-B

Oferta nu mai este valabila
2675 €
2565 €
2565 €
2565 €
2565 €
2375 €
2375 €
2375 €
2375 €
2390 €
2390 €
rezerva online
Perioada plecarii:
26.03 - 07.04.2019
26.03 - 07.04.2018
21.03 - 02.04.2018
28.03 - 08.04.2017
22.03 - 02.04.2017
30.03 - 11.04.2016
30.03 - 11.04.2016
22.03 - 03.04.2016
22.03 - 03.04.2016
25.03 - 06.04.2015
25.03 - 06.04.2015
 • Japonia ciresilor in floare
 • Japonia ciresilor in floare
 • Japonia ciresilor in floare
 • Japonia ciresilor in floare
 • Japonia ciresilor in floare
 • Japonia ciresilor in floare
 • Japonia ciresilor in floare
 • Japonia ciresilor in floare
 • Japonia ciresilor in floare
 • Japonia ciresilor in floare
 • Japonia ciresilor in floare
 • Japonia ciresilor in floare
 • Japonia ciresilor in floare
 • Japonia ciresilor in floare
 • Japonia ciresilor in floare
 • Japonia ciresilor in floare
 • Japonia ciresilor in floare
 • Japonia ciresilor in floare
 • Japonia ciresilor in floare
Japonia ciresilor in floare Japonia ciresilor in floare Japonia ciresilor in floare Japonia ciresilor in floare Japonia ciresilor in floare Japonia ciresilor in floare Japonia ciresilor in floare Japonia ciresilor in floare Japonia ciresilor in floare Japonia ciresilor in floare Japonia ciresilor in floare Japonia ciresilor in floare Japonia ciresilor in floare Japonia ciresilor in floare Japonia ciresilor in floare Japonia ciresilor in floare Japonia ciresilor in floare Japonia ciresilor in floare Japonia ciresilor in floare

Osaka - Kyoto - Hiroshima - Tokyo - Hakone - Kamakura - Yokohama - Nikko - Atami

Descarca programul in format PDF:
Cand spui Japonia te gandesti imediat la tehnica cea mai avansata, la tehnologia de varf, la constructiile cele mai indraznete, la oamenii pentru care munca este un cult, iar traditiile o a doua religie.

Daca la toate acestea mai adaugam istoria lor veche si zbuciumata, natura frumoasa si imprevizibila, vom obtine o imagine de ansamblu care merita din plin aprofundata pe parcursul excursiei noastre.
Ziua 1 / 26.03.2019:  Bucuresti – Paris – Tokyo
Intalnire cu conducatorul de grup la Aeroportul Henri Coanda, la ora 05:00 (in fata ghiseului de imbarcare al companiei Air France). Plecare spre Paris cu compania Air France, zbor AF 1089 (06:50 / 09:10), de unde se va pleca spre Tokyo cu zborul AF 272 (16:05 / 12:05).  
Ziua 2 / 27.03.2019:  Tokyo    
Sosire in Tokyo la ora 12:05, intalnire cu reprezentantul local si transfer pentru cazare la Hotel Sunshine City Prince 4* (sau similar) (camerele sunt disponibile incepand cu ora 15:00).
Ziua 3 / 28.03.2019:  Tokyo
Mic dejun. Zi dedicata explorarii orasului Tokyo, capitala nipona din anul 1868 dupa ce dinastia Tokugawa a fost detronata, una dintre cele mai dens populate metropole din lume, cu peste 10 milioane de locuitori. Tokyo-to sau Metropola Tokyo consta in 23 de cartiere speciale, 33 de orase si 8 suburbii. Majoritatea strazilor din Tokyo au valoare istorica, dar sunt inguste, ceea ce le face impracticabile pentru automobile, chiar daca orasul este o aglomerare urbana supraetajata pe o intindere aproape nesfarsita, cu case mici din lemn, dominate de impunatoare blocuri moderne. Metropola este o impletire a civilizatiei si culturii moderne, cu obiceiuri si traditii milenare. In timpul turului panoramic vom intalni la tot pasul temple si parcuri cu arbori pitici, cu stanci artificiale, cu lacuri pline de pesti aurii si podete specifice arhitecturii japoneze. Turul va debuta cu croaziera pe Raul Sumida, prin districtul Asakusa, plin de culoare si obiceiuri traditionale. Vom admira Palatul Imperial (oprire pentru fotografii), situat intr-un peisaj pitoresc cu iazuri si pini, inconjurat la sud si vest de cele mai importante cladiri ale guvernului, Altarul Meiji Jingu, cel mai vechi si cel mai mare loc sfant din Tokyo, care il comemoreaza pe Imparatul Meiji, Templul Senso-ji (Asakusa Kannon), a carui pagoda are cinci nivele, in curtea caruia se afla un cazan urias din bronz, plin cu tamaie aprinsa, Bulevardul Ginza, care se aseamana cu “5th Avenue” din New York si zona comerciala Nakamise Shopping Arcade (galerie comerciala foarte veche) care functioneaza inca dinainte de cel de-Al Doilea Razboi Mondial. In incheierea zilei vom admira o spectaculoasa panorama a intregului oras din Observatorul Metropolitan. Cina la un restaurant local. Cazare la Hotel Sunshine City Prince 4* (sau similar).
Ziua 4 / 29.03.2019:  Tokyo – Nikko – Tokyo
Mic dejun. Plecare spre Nikko, zona deosebit de pitoreasca, cu peisaje splendide alcatuite din munti, lacuri, cascade si drumuri montane presarate cu temple budiste, pentru a vizita Altarul Toshogu, templul shinto cel mai extravagant decorat al Japoniei, construit la inceputul anilor 1600, care face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO, locul unde este inmormantat shogunul Tokugawa Ieyasu, personaj foarte important in istoria Japoniei, care este cunoscut sub numele de Toranaga din romanul Shogun de James Clavel. Odata ajunsi in Parcul National Nikko, ne vom indrepta spre Lacul Chuzenji (Chuzenjiko) situat la poalele vulcanului Nantai, inactiv in prezent, unde vom fi fermecati de peisajul spectaculos. Vom urca cu liftul deasupra Cascadei Kegon care are o inaltime de 97 m, una dintre cele mai inalte si impresionante cascade din Japonia. Intoarcere la Tokyo pentru cazare la Hotel Sunshine City Prince 4* (sau similar).
Ziua 5 / 30.03.2019:  Tokyo – Kamakura – Yokohama – Tokyo
Mic dejun. Excursie optionala de o zi, la sud de Tokyo, pentru a vizita orasele Kamakura si Yokohama. Veti ajunge intai in prima capitala a Shogunatului, in Kamakura, o oaza de liniste, inconjurata de munti, paduri si mare, situata la doar o ora distanta fata de Tokyo, care a cunoscut o perioada infloritoare intre sec. XII – XIV, care a coincis cu dezvoltarea budismului si introducerea religiei Zen in China. Toate acestea se reflecta in multitudinea templelor din oras, care s-au pastrat atat de bine de-a lungul timpului. Veti vizita principalele obiective turistice ale orasului, precum Templul Kotokuin, un veritabil simbol al Japoniei, unde se gaseste cea mai mare statuie a lui Buddha Daibutsu in aer liber din Japonia, Templul Hase Kannon cu antica statuie a Zeului Indurarii, care dateaza din sec. al VIII-lea, Altarul Tsurugaoka Hachimangu, altar dedicat zeului razboiului, protector al familiei primului shogun japonez – Minamoto no Yoritomo si Chinatown. In continuarea zilei va veti indrepta spre Yokohama, unde veti avea prilejul de a admira spectaculoasa priveliste din cel care in trecut era cel mai inalt Observator al Japoniei. Intoarcere la Tokyo pentru cazare la Hotel Sunshine City Prince 4* (sau similar). Toata lumea isi va pregati in aceasta seara bagajul de mana, pentru urmatoarea noapte de cazare, iar bagajul mare (1 bucata) va fi transferat direct la Kyoto.
Ziua 6 / 31.03.2019:  Tokyo – Parcul Hakone Onshi – Atami
Mic dejun. Plecare spre Atami, in traducere „ocean fierbinte”, o populara statiune de coasta cu izvoare fierbinti datorita intensei activitati vulcanice, situata pe malul Oceanului Pacific. Izvoarele sale au fost remarcate inca din sec. al VIII-lea, fiind la mare cautare si in prezent datorita climatului sau moderat maritim. In continuarea zilei ne vom indrepta spre muntele Komagatake pentru o calatorie cu telecabina si pentru a admira Parcul Hakone Onshi. Daca conditiile meteo vor permite, vom admira spectaculoasa priveliste cu Fuji-san, cel mai inalt si venerat munte al Tarii Soarelui Rasare, aflat la o distanta de numai 96 km de Tokyo, cu o inaltime de 3.776 m, cu un varf de o perfectiune geometrica rara, pe care budistii si adeptii sintoismului il considera un loc sfant. Cina si cazare in camere tipic japoneze la Hotel Resorpia Atami 4* (sau similar).  
Ziua 7 / 01.04.2019:  Atami – Kyoto
Mic dejun. Deplasare la gara din Atami (aprox. 10 minute de mers pe jos) pentru imbarcarea in trenul de mare viteza cu destinatia Kyoto, vechea capitala a Japoniei intre anii 794 si 1868, denumita si “capitala linistii si pacii” datorita numeroaselor gradini Zen, faimoasa pentru vechii mestesugari care modeleaza bronzul, care creeaza obiecte incredibile din portelan, care fac minuni din firele de matase, dar faimoasa si pentru echipamentele electronice performante, orasul fiind astfel locul de intalnire intre cultura japoneza si cea internationala. Aici vom descoperi Japonia traditionala, inima sa culturala, cu case vechi, cu peste 2.000 de temple si altare, un loc de pelerinaj si in acelasi timp un muzeu in aer liber unde nu mai putin de 17 locatii din oras si din imprejurimi au intrat pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Vom face un tur panoramic in Kyoto, oras proiectat geometric dupa modelul marilor orase chinezesti, impresionant si datorita frumosului peisaj creat de muntii acoperiti de paduri de artar. Turul va include Templul Kiyomizu, dedicat zeitatii budiste cu 11 fete  Kannon, Templul Kinkakuji, numit Pavilionul Aurit, un templu invelit in frunze de aur, care se oglindeste in iazul din fata sa si Castelul Nijo, fost palat al familiei shogunului Tokugawa, construit intre anii 1603 – 1626. Dejun in timpul vizitelor. In finalul turului vom putea explora Gion-ul, cartier vechi de distractii, gheise si actori kabuki, trecutul reflectandu-se intens in aceasta zona care reuseste sa pastreze vechea ambianta istorica. Cazare la Hotel Grand Prince Hotel Kyoto 4* (sau similar).
Ziua 8 / 02.04.2019:  Kyoto – Nara – Kyoto
Mic dejun. Deplasare la Nara, oras care intruchipeaza un amestec de stiluri, chinezesc, coreean si central-asiatic, prima capitala a Japoniei si a doua atractie turistica importanta din regiunea Kansai, dupa Kyoto, veche capitala japoneza care dateaza din sec. al VIII-lea. In timpul excursiei vom vizita Templul Todai-ji (Marele Buddha), aflat pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, cea mai mare cladire din lemn din lume, care adaposteste cea mai mare statuie a lui Buddha din Japonia, Altarul Kasuga, cu cele 4 sali principale, dintre care 3 sunt dedicate razboinicilor civili si una dedicata stramosilor zeificati si minunatul Parc al Caprioarelor cu cele peste o mie de exemplare de caprioare sacre, pe care le vom putea hrani, traditie shinto care se pastreaza la Nara din cele mai vechi timpuri. Intoarcere in Kyoto. Optional, va propunem participarea la spectacolul extraordinar al gheiselor din Gion, reprezentatie care are loc intr-o singura luna din an, respectiv in perioada in care ne vom afla in Kyoto (transferurile nu sunt incluse). Cazare la Hotel Grand Prince Hotel Kyoto 4* (sau similar).
Ziua 9 / 03.04.2019:  Kyoto
Mic dejun. In aceasta zi vom continua explorarea orasului Kyoto impreuna cu conducatorul de grup sau, optional, insotiti de ghidul local si cu mijloc de transport privat, veti putea face o plimbare in zona de est a orasului, cartierul cu cei mai multi ciresi, pentru ca suntem in perioada ciresilor in floare! Sakura, denumirea japoneza pentru cires si florile sale, a fost si este in continuare sursa de inspiratie pentru poezie si pictura, esenta esteticii japoneze. Veti descoperi poteci pietruite printre constructii traditionale si pravalii cu suveniruri, veti trece pe Aleea Filosofiei, pe langa case vechi din lemn si temple linistite precum Templul de Argint, Altarul Heian si va veti putea odihni in Parcul Okazaki cu o multime de ciresi, artari, azalee si iazuri pitoresti. In continuare veti vizita cartierul vestic Arashiyama, unde veti gasi o combinatie inedita intre istoria si religia templelor cu aerul mistic al padurilor de bambus si cu vioiciunea maimutelor japoneze, iar in final veti face o plimbare cu trenuletul romantic al vaii Sagano. Toti turistii se vor bucura de o cina traditionala la care va participa si va dansa o Maiko – “fata dansatoare” (nume dat ucenicelor gheise). Cazare la Hotel Grand Prince Hotel Kyoto 4* (sau similar).
Ziua 10 / 04.04.2019:  Kyoto – Osaka
Mic dejun. Plecare spre Osaka pentru explorarea celui de-al doilea oras ca marime din Japonia, important pilon al economiei japoneze, numit si “Venetia Japoniei” sau “Manchester-ul Orientului”, un oras viu, animat, plin de culoare si dinamism. Vom vizita una dintre principalele atractii turistice ale orasului, Castelul Osaka, cel mai mare castel construit in Japonia medievala, reconstruit in anul 1583 pe locul Templului Honganji de catre Toyotomi Hideyoshi, un general in armata japoneza a sec. al XVI-lea, care a cucerit castelul si care a dorit ca acesta sa fie centrul si simbolul unei noi Japonii unificate sub conducerea sa. In prezent, in interiorul castelului exista si un muzeu unde cei interesati pot cerceta documente despre viata lui Toyotomi Hideyoshi si despre istoria castelului. In continuare vom vizita Doton-bori, strada celebra in Osaka (in trecut “o strada a placerii”), faimoasa pentru teatrele sale istorice (distruse in prezent), pentru magazine, pentru restaurante, dar si pentru panourile publicitare luminoase. Vom admira o frumoasa panorama din cladirea Umeda Sky, una dintre cladirile cel mai usor de recunoscut din Osaka, datorita formei ei extravagante si un pic bizare, dar si datorita inaltimii sale impresionante de 173 m, fiind una dintre cele mai inalte cladiri din oras. Cazare la Hotel Granvia Osaka 4* (sau similar). Cina la un restaurant local (deplasare pe jos).
Ziua 11 / 05.04.2019:  Osaka – Hiroshima – Insula Miyajima – Osaka
Mic dejun. Excursie optionala la Miyajima si Hiroshima, unde transferul intre port, gari si statii se va face cu autocar privat. Plecare spre Hiroshima, de unde veti traversa cu ferry boat-ul spre Insula Miyajima, supranumita Insula Altarelor, una dintre cele mai frumoase zone peisagistice ale Japoniei, unde veti face un tur pietonal in timpul caruia veti vizita Altarul Itsukushima, celebru pentru Grand Torii, care pare a fi inundat de apele refluxului. Poarta altarului care se ridica din mare este cel mai familiar simbol al culturii japoneze, fiind reprezentativa pentru shintoism. In continuarea zilei va veti intoarce la Hiroshima, oras denumit in anul 1949 „Altarul International al Pacii", care a intrat in istoria omenirii, fiind primul oras distrus de o arma nucleara. Turul orasului, reconstruit din temelii dupa razboi, va include Muzeul Memorial al Pacii ridicat in anul 1949 in memoria victimelor bombardamentului atomic exact in locul in care a explodat bomba nucleara Little Boy, Parcul Memorial al Pacii de unde veti putea vedea celebrul Dom al Bombei sau “Domul Atomic”, acesta fiind de fapt Cladirea Camerei de Industrie care a rezistat puternicei deflagratii. Intoarcere la Osaka  pentru cazare la Hotel Granvia Osaka 4* (sau similar).   
Ziua 12 / 06.04.2019:  Osaka – Amsterdam – Bucuresti
Mic dejun. Transfer la aeroport pentru plecarea spre Amsterdam cu compania KLM, zbor KL 868 (10:25 / 15:10), de unde vom pleca spre Bucuresti cu zborul KL 1379 (20:55 / 00:35).
Ziua 13 / 07.04.2019:  Bucuresti
Sosire la Bucuresti la ora 00:35.
Descarca programul in format PDF:
Cand spui Japonia te gandesti imediat la tehnica cea mai avansata, la tehnologia de varf, la constructiile cele mai indraznete, la oamenii pentru care munca este un cult, iar traditiile o a doua religie.

Daca la toate acestea mai adaugam istoria lor veche si zbuciumata, natura frumoasa si imprevizibila, vom obtine o imagine de ansamblu care merita din plin aprofundata pe parcursul excursiei noastre.
Circuit de grup cu însoţitor Dal Travel prin Japonia
 
Vă invităm să descoperiţi mai multe detalii despre circuitul: Japonia – Cireșilor în Floare
 

Info Circuit

 
 • Traseu: Tokyo – Nikko – Kamakura – Yokohama – Parcul Hakone Onshi – Atami – Kyoto – Nara – Osaka – Hiroshima
 • Nr. turişti / circuit: minim 25 participanţi
 • Însoţitor de grup român şi ghizi locali
 • Durată circuit: 13 zile
 • Tarif: 2565 EURO / loc în cameră dublă
 
Top Obiective turistice din Circuitul Japonia – Cireșilor în Floare 
 
 • Natură şi Peisaje: Parcul Național Nikko, Cascada Kegon, Parcul Caprioarelor, Insula Miyajima.
 • Artă şi arhitectură: Palatul Imperial, Altarul Meiji Jingu, Templul Senso–ji, Templul Kiyomizu, Templul Kinkakuji, Castelul Nijo, Templul Toda-ji, Altarul Kasuga, Templul de Argint, Altarul Heian, Castelul Osaka, Clădirea Umeda Sky, Altarul Itsukushima, Muzeul Memorial al Păcii, Parcul Memorial al Păcii.
 • Tradiţii şi evenimente: Spectacol tradițional la care va participa și va dansa o Maiko – „fată dansatoare” nume dat ucenicelor gheișe.
 • Experienţe şi Distracţii: Vizitarea bazarelor în Kyoto, Gion şi Doton-bori.
Descarca programul in format PDF:
Cand spui Japonia te gandesti imediat la tehnica cea mai avansata, la tehnologia de varf, la constructiile cele mai indraznete, la oamenii pentru care munca este un cult, iar traditiile o a doua religie.

Daca la toate acestea mai adaugam istoria lor veche si zbuciumata, natura frumoasa si imprevizibila, vom obtine o imagine de ansamblu care merita din plin aprofundata pe parcursul excursiei noastre.
Circuit de grup cu însoţitor Dal Travel prin Japonia
 
Când spui Japonia te gândeşti imediat la tehnica cea mai avansată, la tehnologia de vârf, la construcţiile cele mai îndrăzneţe, la oamenii pentru care munca este un cult, iar tradiţiile o a doua religie. Dacă la toate acestea mai adăugăm istoria lor veche şi zbuciumată, natura frumoasă şi imprevizibilă vom obţine o imagine de ansamblu, care merită din plin aprofundată pe parcursul excursiei noastre.
 
Vă invităm să descoperiţi mai multe detalii despre circuitul: Japonia – Cireșilor în Floare
 

Info Circuit
 • Traseu: Tokyo – Nikko – Kamakura – Yokohama – Hakone Onshi – Atami – Kyoto – Osaka – Hiroshima
 • Nr. turişti / circuit: min 25 participanţi
 • Însoţitor de grup român şi ghizi locali
 • Durată circuit: 13 zile
 • Tarif: 2565 EURO / loc in cameră dublă
 
Top Obiective turistice din Circuitul Japonia – Cireșilor în Floare
 
 • Natură şi Peisaje: Parcul Național Nikko, Cascada Kegon, Parcul Caprioarelor, Insula Miyajima
 • Artă şi arhitectură: Palatul Imperial, Altarul Meiji Jingu, Templul Senso-ji, Templul Kiyomizu, Templul Kinkakuji, Castelul Nijo, Templul Toda-ji, Altarul Kasuga, Templul de Argint, Altarul Heian, Castelul Osaka, Clădirea Umeda Sky, Altarul Itsukushima, Muzeul Memorial al Păcii, Parcul Memorial al Păcii
 • Tradiţii şi evenimente: Spectacol tradițional la care va participa și va dansa o Maiko – „fată dansatoare” nume dat ucenicelor gheișe
 • Experienţe şi Distracţii: Vizitarea bazarelor în Kyoto, Gion şi Doton-bori
Descarca programul in format PDF:
Cand spui Japonia te gandesti imediat la tehnica cea mai avansata, la tehnologia de varf, la constructiile cele mai indraznete, la oamenii pentru care munca este un cult, iar traditiile o a doua religie.

Daca la toate acestea mai adaugam istoria lor veche si zbuciumata, natura frumoasa si imprevizibila, vom obtine o imagine de ansamblu care merita din plin aprofundata pe parcursul excursiei noastre.
Circuit de grup cu însoţitor Dal Travel prin Japonia
 
Vă invităm să descoperiţi mai multe detalii despre circuitul: Japonia – Cireșilor în Floare
 

Info Circuit
 • Traseu: Tokio – Nikko – Kamakura – Yokohama – Parcul Hakone Onshi – Atami – Kyoto – Osaka – Hiroshima  
 • Nr. turişti / circuit: 25 participanţi
 • Însoţitor de grup român şi ghizi locali
 • Durata circuit: 12 zile
 • Tarif: 2565 EURO / loc în cameră dublă
 
Top Obiective turistice din Circuitul Japonia – Cireșilor în Floare 
 
 • Natură şi Peisaje: Parcul Național Nikko, Cascada Kegon, Parcul Caprioarelor, Insula Miyajima.
 
 • Artă şi arhitectură: Palatul Imperial, Altarul Meiji Jingu, Templul Senso –ji, Templul Kiyomizu, Templul Kinkakuji, Castelul Nijo, Templul Toda-ji, Altarul Kasuga, Templul de Argint, Altarul Heian, Castelul Osaka, Clădirea Umeda Sky, Altarul Itsukushima, Muzeul Memorial al Păcii, Parcul Memorial al Păcii.
 
 • Tradiţii şi evenimente: Spectacol tradițional la care va participa și va dansa o Maiko – „fată dansatoare” nume dat ucenicelor gheișe.
 
 • Experienţe şi Distracţii: Vizitarea bazarelor în Kyoto, Gion şi Doton-bori.
Descarca programul in format PDF:
Cand spui Japonia te gandesti imediat la tehnica cea mai avansata, la tehnologia de varf, la constructiile cele mai indraznete, la oamenii pentru care munca este un cult, iar traditiile o a doua religie.

Daca la toate acestea mai adaugam istoria lor veche si zbuciumata, natura frumoasa si imprevizibila, vom obtine o imagine de ansamblu care merita din plin aprofundata pe parcursul excursiei noastre.
Circuit de grup cu însoţitor Dal Travel prin Japonia
 
Vă invităm să descoperiţi mai multe detalii despre circuitul: Japonia – Cireșilor în Floare
 

Info Circuit
 • Traseu: Tokio – Nikko – Kamakura – Yokohama – Parcul Hakone Onshi – Atami – Kyoto – Osaka – Hiroshima  
 • Nr. turişti / circuit: 25 participanţi
 • Însoţitor de grup român şi ghizi locali
 • Durata circuit: 12 zile
 • Tarif: 2565 EURO / loc în cameră dublă
 
Top Obiective turistice din Circuitul Japonia – Cireșilor în Floare 
 
 • Natură şi Peisaje: Parcul Național Nikko, Cascada Kegon, Parcul Caprioarelor, Insula Miyajima.
 
 • Artă şi arhitectură: Palatul Imperial, Altarul Meiji Jingu, Templul Senso –ji, Templul Kiyomizu, Templul Kinkakuji, Castelul Nijo, Templul Toda-ji, Altarul Kasuga, Templul de Argint, Altarul Heian, Castelul Osaka, Clădirea Umeda Sky, Altarul Itsukushima, Muzeul Memorial al Păcii, Parcul Memorial al Păcii.
 
 • Tradiţii şi evenimente: Spectacol tradițional la care va participa și va dansa o Maiko – „fată dansatoare” nume dat ucenicelor gheișe.
 
 • Experienţe şi Distracţii: Vizitarea bazarelor în Kyoto, Gion şi Doton-bori.
Cand spui Japonia te gandesti imediat la tehnica cea mai avansata, la tehnologia de varf, la constructiile cele mai indraznete, la oamenii pentru care munca este un cult, iar traditiile o a doua religie.

Daca la toate acestea mai adaugam istoria lor veche si zbuciumata, natura frumoasa si imprevizibila, vom obtine o imagine de ansamblu care merita din plin aprofundata pe parcursul excursiei noastre.

ZIUA 1 / 30.03.2016:  BUCURESTI – DOHA – TOKYO

Intalnire cu conducatorul de grup la Aeroportul Henri Coanda, la ora 12:00 (in fata ghiseului de imbarcare al companiei Qatar Airways). Plecare spre Doha cu zborul companiei Qatar Airways, QR 222 (14:05 / 18:35) si mai departe spre Tokyo cu zborul QR 806 (01:50 / 17:55). 

ZIUA 2 / 31.03.2016:  TOKYO       

Sosire in Tokyo la ora 17:55, intalnire cu reprezentantul local si transfer la Hotel JR Kyushu Blossom Shinjuku 4* (sau similar) pentru cazare.

ZIUA 3 / 01.04.2016:  TOKYO

Mic dejun. Tur panoramic de o zi al orasului Tokyo, capitala nipona din anul 1868 dupa ce dinastia Tokugawa a fost detronata, una dintre cele mai dens populate metropole din lume, cu peste 10 milioane de locuitori. Tokyo-to sau Metropola Tokyo consta in 23 de cartiere speciale, 33 de orase si 8 suburbii. Majoritatea strazilor din Tokyo au valoare istorica, dar sunt inguste, ceea ce le face impracticabile pentru automobile, chiar daca orasul este o aglomerare urbana supraetajata pe o intindere aproape nesfarsita, cu case mici din lemn, dominate de impunatoare blocuri moderne. Metropola este o impletire a civilizatiei si culturii moderne, cu obiceiuri si traditii milenare. In timpul turului panoramic vom intalni la tot pasul temple si parcuri cu arbori pitici, cu stanci artificiale, cu lacuri pline de pesti aurii si podete specifice arhitecturii japoneze. Turul debuteaza cu croaziera pe raul Sumida, prin districtul Asakusa, plin de culoare si obiceiuri traditionale. Vom admira Palatul Imperial, situat intr-un peisaj pitoresc cu iazuri si pini, inconjurat la sud si vest de cele mai importante cladiri ale guvernului, Altarul Meiji Jingu, cel mai vechi si cel mai mare loc sfant din Tokyo, care il comemoreaza pe Imparatul Meiji, Templul Senso-ji (Asakusa Kannon), a carui pagoda are cinci niveluri, in curtea caruia se afla un cazan urias din bronz, plin cu tamaie aprinsa, Bulevardul Ginza, care se aseamana cu “5th Avenue” din New York si zona comerciala Nakamise Shopping Arcade (galerie comerciala foarte veche) care functioneaza inca dinainte de cel de-Al Doilea Razboi Mondial. In incheierea zilei vom admira o spectaculoasa panorama a intregului oras din Observatorul Metropolitan. Cina la un restaurant local. Cazare.

ZIUA 4 / 02.04.2016:  TOKYO – NIKKO – TOKYO

Mic dejun. Plecare spre Nikko, zona deosebit de pitoreasca, cu peisaje splendide alcatuite din munti, lacuri, cascade si drumuri montane presarate cu temple budiste, pentru a vizita Altarul Toshogu, templul shinto cel mai extravagant decorat al Japoniei, construit la inceputul anilor 1600, care face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO, locul unde este inmormantat shogunul Tokugawa Ieyasu, personaj foarte important in istoria Japoniei, care este cunoscut sub numele de Toranaga din romanul Shogun de James Clavel. Odata ajunsi in Parcul National Nikko, ne vom indrepta spre Lacul Chuzenji (Chuzenjiko) situat la poalele vulcanului Nantai, inactiv in prezent, unde vom fi fermecati de peisajul spectaculos. Vom urca cu liftul deasupra Cascadei Kegon care are o inaltime de 97 m, una dintre cele mai inalte si impresionante cascade din Japonia. Intoarcere la Tokyo pentru cina bufet la un restaurant local.

ZIUA 5 / 03.04.2016:  TOKYO – KAMAKURA – YOKOHAMA – TOKYO

Mic dejun. Excursie optionala de o zi cu autocarul, la sud de Tokyo, pentru a vizita orasele Kamakura si Yokohama. Vom ajunge intai in prima capitala a Shogunatului, in Kamakura, o oaza de liniste, inconjurata de munti, paduri si mare, situata la doar o ora distanta fata de Tokyo, care a cunoscut o perioada infloritoare intre sec. XII – XIV, care a coincis cu dezvoltarea budismului si introducerea religiei Zen in China. Toate acestea se reflecta in multitudinea templelor din oras, care s-au pastrat atat de bine de-a lungul timpului. Vom vizita principalele obiective turistice ale orasului, precum Templul Kotokuin cu Daibutsu, un veritabil simbol al Japoniei, unde se gaseste cea mai mare statuie a lui Buddha in aer liber din Japonia, Templul Hase Kannon cu antica statuie a Zeului Indurarii, care dateaza din sec. al VIII-lea, Altarul Tsurugaoka Hachimangu, altar dedicat zeului razboiului, protector al familiei primului shogun japonez – Minamoto no Yoritomo si Chinatown. In continuarea zilei ne vom indrepta spre Yokohama, unde vom avea prilejul de a admira spectaculoasa priveliste din cel care in trecut era cel mai inalt Observator al Japoniei. Intoarcere la Tokyo pentru cazare. Toata lumea isi va pregati in aceasta seara bagajul de mana, pentru urmatoarea noapte de cazare, iar bagajul mare (1 bucata) va fi transferat direct la Kyoto.

ZIUA 6 / 04.04.2016:  TOKYO – HAKONE – ATAMI

Mic dejun. Plecare spre Atami, in traducere „ocean fierbinte”, o populara statiune de coasta cu izvoare fierbinti datorita intensei activitati vulcanice, situata pe malul Oceanului Pacific. Izvoarele sale au fost remarcate inca din sec. al VIII-lea d.Hr, fiind la mare cautare si in prezent datorita climatului sau moderat maritim. In continuarea zilei vom pleca spre muntele sfant al japonezilor pentru o calatorie cu telecabina de la Togendai spre Owakudani (Valea Marelui Clocot), in timpul careia vom trece peste o vale cu stanci ascutite, cratere, vulcani noroiosi cu jeturi de aburi iesind din crevase. Daca vremea permite, vom admira spectaculoasa priveliste cu Fuji-san, cel mai inalt si venerat munte al Tarii Soarelui Rasare, aflat la o distanta de numai 96 km de Tokyo, cu o inaltime de 3.776 m, cu un varf de o perfectiune geometrica rara, pe care budistii si adeptii sintoismului il considera un loc sfant. Cina si cazare la Hotel Resorpia Atami 4* (sau similar) in camere tipic japoneze.

ZIUA 7 / 05.04.2016:  ATAMI – KYOTO

Mic dejun. Deplasare pe jos la gara din Atami (aprox. 10 minute de mers pe jos) pentru imbarcarea in trenul de mare viteza cu destinatia Kyoto, vechea capitala a Japoniei intre anii 794 si 1868, denumita si “capitala linistii si pacii” datorita numeroaselor gradini Zen, faimoasa pentru vechii mestesugari care modeleaza bronzul, care creeaza obiecte incredibile din portelan, care fac minuni din firele de matase, dar renumita si pentru echipamentele electronice performante, orasul fiind astfel locul de intalnire intre cultura japoneza si cea internationala. Aici vom descoperi Japonia traditionala, inima sa culturala, cu case vechi, cu peste 2.000 de temple si altare, un loc de pelerinaj, un muzeu in aer liber unde nu mai putin de 17 locatii din oras si din imprejurimi au intrat pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Tur panoramic in Kyoto, oras proiectat geometric dupa modelul marilor orase chinezesti, impresionant si datorita frumosului peisaj creat de muntii acoperiti de paduri de artar. Turul include Templul Kiyomizu, dedicat zeitatii budiste cu 11 fete Kannon, Templul Kinkakuji, numit Pavilionul Aurit, un templu invelit in frunze de aur, care se oglindeste in iazul din fata sa si Castelul Nijo, fost palat al familiei shogunului Tokugawa, construit intre anii 1603 1626. In finalul turului vom putea explora Gion-ul, cartier vechi de distractii, gheise si actori kabuki, trecutul reflectandu-se intens in aceasta zona care reuseste sa pastreze vechea ambianta istorica. Cazare la Hotel Vessel Campana Kyoto 3+* (sau similar).

ZIUA 8 / 06.04.2016:  KYOTO – NARA – KYOTO

Mic dejun. Deplasare cu autocarul la Nara, oras care intruchipeaza un amestec de stiluri, chinezesc, coreean si central-asiatic, prima capitala a Japoniei si a doua atractie turistica importanta din regiunea Kansai, dupa Kyoto, veche capitala japoneza care dateaza din sec. al VIII-lea. In timpul excursiei se viziteaza Templul Toda-ji (Marele Buddha), aflat pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, cea mai mare cladire din lemn din lume, cladire care adaposteste cea mai mare statuie a lui Buddha din Japonia, Altarul Kasuga, cu cele 4 sali principale, dintre care 3 sunt dedicate razboinicilor civili si una dedicata stramosilor zeificati si minunatul Parc al Caprioarelor cu cele peste o mie de exemplare de caprioare sacre, pe care le vom putea hrani, traditie shinto care se pastreaza la Nara din cele mai vechi timpuri. Intoarcere in Kyoto. Optional, va propunem participarea la spectacolul extraordinar al gheiselor din Gion, reprezentatie care are loc intr-o singura luna din an, respectiv in perioada in care ne vom afla in Kyoto. Cazare.

ZIUA 9 / 07.04.2016:  KYOTO

Mic dejun. Astazi vom putea continua explorarea orasului Kyoto impreuna cu conducatorul de grup sau, optional, insotiti de ghidul local si cu mijloc de transport privat, vom putea face o plimbare in zona de est a orasului, cartierul cu cei mai multi ciresi, pentru ca suntem in perioada ciresilor in floare! Sakura, denumirea japoneza pentru cires si florile sale, a fost si este in continuare sursa de inspiratie pentru poezie si pictura, esenta esteticii japoneze. Vom descoperi poteci pietruite printre constructii traditionale si pravalii cu suveniruri, vom trece pe Aleea Filosofiei, pe langa case vechi din lemn si temple linistite precum Templul de Argint, Altarul Heian si ne vom putea odihni in Parcul Okazaki cu o multime de ciresi, artari, azalee si iazuri pitoresti. In continuare vom vizita cartierul vestic Arashiyama, unde vom gasi o combinatie inedita intre istoria si religia templelor cu aerul mistic al padurilor de bambus si cu vioiciunea maimutelor japoneze, iar in final vom putea admira trenuletul romantic al vaii Sagano, dupa care vom servi o cina traditionala la care va participa si va dansa o Maiko – “fata dansatoare” (nume dat ucenicelor gheise). Cazare.

ZIUA 10 / 08.04.2016:  KYOTO – OSAKA

Mic dejun. Plecare spre Osaka pentru explorarea celui de-al doilea oras ca marime din Japonia, important pilon al economiei japoneze, numit si “Venetia Japoniei” sau “Manchester-ul Orientului”, un oras viu, animat, plin de culoare si dinamism. Vom vizita una dintre principalele atractii turistice ale orasului, Castelul Osaka, cel mai mare castel construit in Japonia medievala, reconstruit in anul 1583 pe locul Templului Honganji de catre Toyotomi Hideyoshi, un general in armata japoneza a sec. al XVI-lea, care a cucerit castelul si care a dorit ca acesta sa fie centrul si simbolul unei noi Japonii unificate sub conducerea sa. In prezent, in interiorul castelului exista si un muzeu unde cei interesati pot cerceta documente despre viata lui Toyotomi Hideyoshi si despre istoria castelului. In continuare vom vizita Doton-bori, strada celebra in Osaka (in trecut “o strada a placerii”), faimoasa pentru teatrele sale istorice (distruse in prezent), pentru magazine, pentru restaurante, dar si pentru panourile publicitare luminoase. Vom admira o frumoasa panorama din cladirea Umeda Sky, una dintre cladirile cel mai usor de recunoscut din Osaka, datorita formei ei extravagante si un pic bizare, dar si datorita inaltimii sale impresionante de 173 m, fiind una dintre cele mai inalte cladiri din Osaka. Cina europeana intr-un restaurant local (deplasare pe jos) si cazare la Hotel Granvia Osaka 4* (sau similar).

ZIUA 11 / 09.04.2016:  OSAKA – HIROSHIMA – OSAKA

Mic dejun. Excursie optionala la Miyajima si Hiroshima, unde transferul intre port, gari si statii se va face cu autocar privat. Plecare spre Hiroshima, de unde vom traversa cu ferry boat-ul spre Insula Miyajima, supranumita Insula Altarelor, una dintre cele mai frumoase zone peisagistice ale Japoniei, unde vom face un tur pietonal in timpul caruia vom vizita Altarul Itsukushima, celebru pentru Grand Torii, care pare a fi inundat de apele refluxului. Poarta altarului care se ridica din mare este cel mai familiar simbol al culturii japoneze, fiind reprezentativa pentru shintoism. In continuarea zilei ne vom intoarce la Hiroshima, oras denumit in anul 1949 „Altarul International al Pacii", care a intrat in istoria omenirii, fiind primul oras distrus de o arma nucleara. Turul orasului, reconstruit din temelii dupa razboi, include Muzeul Memorial al Pacii ridicat in anul 1949 in memoria victimelor bombardamentului atomic exact in locul in care a explodat bomba nucleara Little Boy, Parcul Memorial al Pacii de unde vom putea vedea celebrul Dom al Bombei sau “Domul Atomic”, acesta fiind de fapt Cladirea Camerei de Industrie care a rezistat puternicei deflagratii. Intoarcere la Osaka  pentru cazare.

ZIUA 12 / 10.04.2016:  OSAKA – DOHA

Mic dejun. Timp liber la dispozitie pentru cumparaturi si plimbari individuale. Camerele se vor elibera la ora 18:00. Transfer la aeroport pentru zborul companiei Qatar Airways, QR 803 (23:15 / 04:50) spre Doha.

ZIUA 13 / 11.04.2016:  DOHA – BUCURESTI    

Sosire la Doha la ora 04:50, de unde se pleaca mai departe spre Bucuresti cu zborul QR 221 (08:10 / 13:05).

Cand spui Japonia te gandesti imediat la tehnica cea mai avansata, la tehnologia de varf, la constructiile cele mai indraznete, la oamenii pentru care munca este un cult, iar traditiile o a doua religie.

Daca la toate acestea mai adaugam istoria lor veche si zbuciumata, natura frumoasa si imprevizibila, vom obtine o imagine de ansamblu care merita din plin aprofundata pe parcursul excursiei noastre.

ZIUA 1 / 30.03.2016:  BUCURESTI – DOHA – TOKYO

Intalnire cu conducatorul de grup la Aeroportul Henri Coanda, la ora 12:00 (in fata ghiseului de imbarcare al companiei Qatar Airways). Plecare spre Doha cu zborul companiei Qatar Airways, QR 222 (14:05 / 18:35) si mai departe spre Tokyo cu zborul QR 806 (01:50 / 17:55). 

ZIUA 2 / 31.03.2016:  TOKYO       

Sosire in Tokyo la ora 17:55, intalnire cu reprezentantul local si transfer la Hotel JR Kyushu Blossom Shinjuku 4* (sau similar) pentru cazare.

ZIUA 3 / 01.04.2016:  TOKYO

Mic dejun. Tur panoramic de o zi al orasului Tokyo, capitala nipona din anul 1868 dupa ce dinastia Tokugawa a fost detronata, una dintre cele mai dens populate metropole din lume, cu peste 10 milioane de locuitori. Tokyo-to sau Metropola Tokyo consta in 23 de cartiere speciale, 33 de orase si 8 suburbii. Majoritatea strazilor din Tokyo au valoare istorica, dar sunt inguste, ceea ce le face impracticabile pentru automobile, chiar daca orasul este o aglomerare urbana supraetajata pe o intindere aproape nesfarsita, cu case mici din lemn, dominate de impunatoare blocuri moderne. Metropola este o impletire a civilizatiei si culturii moderne, cu obiceiuri si traditii milenare. In timpul turului panoramic vom intalni la tot pasul temple si parcuri cu arbori pitici, cu stanci artificiale, cu lacuri pline de pesti aurii si podete specifice arhitecturii japoneze. Turul debuteaza cu croaziera pe raul Sumida, prin districtul Asakusa, plin de culoare si obiceiuri traditionale. Vom admira Palatul Imperial, situat intr-un peisaj pitoresc cu iazuri si pini, inconjurat la sud si vest de cele mai importante cladiri ale guvernului, Altarul Meiji Jingu, cel mai vechi si cel mai mare loc sfant din Tokyo, care il comemoreaza pe Imparatul Meiji, Templul Senso-ji (Asakusa Kannon), a carui pagoda are cinci niveluri, in curtea caruia se afla un cazan urias din bronz, plin cu tamaie aprinsa, Bulevardul Ginza, care se aseamana cu “5th Avenue” din New York si zona comerciala Nakamise Shopping Arcade (galerie comerciala foarte veche) care functioneaza inca dinainte de cel de-Al Doilea Razboi Mondial. In incheierea zilei vom admira o spectaculoasa panorama a intregului oras din Observatorul Metropolitan. Cina la un restaurant local. Cazare.

ZIUA 4 / 02.04.2016:  TOKYO – NIKKO – TOKYO

Mic dejun. Plecare spre Nikko, zona deosebit de pitoreasca, cu peisaje splendide alcatuite din munti, lacuri, cascade si drumuri montane presarate cu temple budiste, pentru a vizita Altarul Toshogu, templul shinto cel mai extravagant decorat al Japoniei, construit la inceputul anilor 1600, care face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO, locul unde este inmormantat shogunul Tokugawa Ieyasu, personaj foarte important in istoria Japoniei, care este cunoscut sub numele de Toranaga din romanul Shogun de James Clavel. Odata ajunsi in Parcul National Nikko, ne vom indrepta spre Lacul Chuzenji (Chuzenjiko) situat la poalele vulcanului Nantai, inactiv in prezent, unde vom fi fermecati de peisajul spectaculos. Vom urca cu liftul deasupra Cascadei Kegon care are o inaltime de 97 m, una dintre cele mai inalte si impresionante cascade din Japonia. Intoarcere la Tokyo pentru cina bufet la un restaurant local.

ZIUA 5 / 03.04.2016:  TOKYO – KAMAKURA – YOKOHAMA – TOKYO

Mic dejun. Excursie optionala de o zi cu autocarul, la sud de Tokyo, pentru a vizita orasele Kamakura si Yokohama. Vom ajunge intai in prima capitala a Shogunatului, in Kamakura, o oaza de liniste, inconjurata de munti, paduri si mare, situata la doar o ora distanta fata de Tokyo, care a cunoscut o perioada infloritoare intre sec. XII – XIV, care a coincis cu dezvoltarea budismului si introducerea religiei Zen in China. Toate acestea se reflecta in multitudinea templelor din oras, care s-au pastrat atat de bine de-a lungul timpului. Vom vizita principalele obiective turistice ale orasului, precum Templul Kotokuin cu Daibutsu, un veritabil simbol al Japoniei, unde se gaseste cea mai mare statuie a lui Buddha in aer liber din Japonia, Templul Hase Kannon cu antica statuie a Zeului Indurarii, care dateaza din sec. al VIII-lea, Altarul Tsurugaoka Hachimangu, altar dedicat zeului razboiului, protector al familiei primului shogun japonez – Minamoto no Yoritomo si Chinatown. In continuarea zilei ne vom indrepta spre Yokohama, unde vom avea prilejul de a admira spectaculoasa priveliste din cel care in trecut era cel mai inalt Observator al Japoniei. Intoarcere la Tokyo pentru cazare. Toata lumea isi va pregati in aceasta seara bagajul de mana, pentru urmatoarea noapte de cazare, iar bagajul mare (1 bucata) va fi transferat direct la Kyoto.

ZIUA 6 / 04.04.2016:  TOKYO – HAKONE – ATAMI

Mic dejun. Plecare spre Atami, in traducere „ocean fierbinte”, o populara statiune de coasta cu izvoare fierbinti datorita intensei activitati vulcanice, situata pe malul Oceanului Pacific. Izvoarele sale au fost remarcate inca din sec. al VIII-lea d.Hr, fiind la mare cautare si in prezent datorita climatului sau moderat maritim. In continuarea zilei vom pleca spre muntele sfant al japonezilor pentru o calatorie cu telecabina de la Togendai spre Owakudani (Valea Marelui Clocot), in timpul careia vom trece peste o vale cu stanci ascutite, cratere, vulcani noroiosi cu jeturi de aburi iesind din crevase. Daca vremea permite, vom admira spectaculoasa priveliste cu Fuji-san, cel mai inalt si venerat munte al Tarii Soarelui Rasare, aflat la o distanta de numai 96 km de Tokyo, cu o inaltime de 3.776 m, cu un varf de o perfectiune geometrica rara, pe care budistii si adeptii sintoismului il considera un loc sfant. Cina si cazare la Hotel Resorpia Atami 4* (sau similar) in camere tipic japoneze.

ZIUA 7 / 05.04.2016:  ATAMI – KYOTO

Mic dejun. Deplasare pe jos la gara din Atami (aprox. 10 minute de mers pe jos) pentru imbarcarea in trenul de mare viteza cu destinatia Kyoto, vechea capitala a Japoniei intre anii 794 si 1868, denumita si “capitala linistii si pacii” datorita numeroaselor gradini Zen, faimoasa pentru vechii mestesugari care modeleaza bronzul, care creeaza obiecte incredibile din portelan, care fac minuni din firele de matase, dar renumita si pentru echipamentele electronice performante, orasul fiind astfel locul de intalnire intre cultura japoneza si cea internationala. Aici vom descoperi Japonia traditionala, inima sa culturala, cu case vechi, cu peste 2.000 de temple si altare, un loc de pelerinaj, un muzeu in aer liber unde nu mai putin de 17 locatii din oras si din imprejurimi au intrat pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Tur panoramic in Kyoto, oras proiectat geometric dupa modelul marilor orase chinezesti, impresionant si datorita frumosului peisaj creat de muntii acoperiti de paduri de artar. Turul include Templul Kiyomizu, dedicat zeitatii budiste cu 11 fete Kannon, Templul Kinkakuji, numit Pavilionul Aurit, un templu invelit in frunze de aur, care se oglindeste in iazul din fata sa si Castelul Nijo, fost palat al familiei shogunului Tokugawa, construit intre anii 1603 1626. In finalul turului vom putea explora Gion-ul, cartier vechi de distractii, gheise si actori kabuki, trecutul reflectandu-se intens in aceasta zona care reuseste sa pastreze vechea ambianta istorica. Cazare la Hotel Vessel Campana Kyoto 3+* (sau similar).

ZIUA 8 / 06.04.2016:  KYOTO – NARA – KYOTO

Mic dejun. Deplasare cu autocarul la Nara, oras care intruchipeaza un amestec de stiluri, chinezesc, coreean si central-asiatic, prima capitala a Japoniei si a doua atractie turistica importanta din regiunea Kansai, dupa Kyoto, veche capitala japoneza care dateaza din sec. al VIII-lea. In timpul excursiei se viziteaza Templul Toda-ji (Marele Buddha), aflat pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, cea mai mare cladire din lemn din lume, cladire care adaposteste cea mai mare statuie a lui Buddha din Japonia, Altarul Kasuga, cu cele 4 sali principale, dintre care 3 sunt dedicate razboinicilor civili si una dedicata stramosilor zeificati si minunatul Parc al Caprioarelor cu cele peste o mie de exemplare de caprioare sacre, pe care le vom putea hrani, traditie shinto care se pastreaza la Nara din cele mai vechi timpuri. Intoarcere in Kyoto. Optional, va propunem participarea la spectacolul extraordinar al gheiselor din Gion, reprezentatie care are loc intr-o singura luna din an, respectiv in perioada in care ne vom afla in Kyoto. Cazare.

ZIUA 9 / 07.04.2016:  KYOTO

Mic dejun. Astazi vom putea continua explorarea orasului Kyoto impreuna cu conducatorul de grup sau, optional, insotiti de ghidul local si cu mijloc de transport privat, vom putea face o plimbare in zona de est a orasului, cartierul cu cei mai multi ciresi, pentru ca suntem in perioada ciresilor in floare! Sakura, denumirea japoneza pentru cires si florile sale, a fost si este in continuare sursa de inspiratie pentru poezie si pictura, esenta esteticii japoneze. Vom descoperi poteci pietruite printre constructii traditionale si pravalii cu suveniruri, vom trece pe Aleea Filosofiei, pe langa case vechi din lemn si temple linistite precum Templul de Argint, Altarul Heian si ne vom putea odihni in Parcul Okazaki cu o multime de ciresi, artari, azalee si iazuri pitoresti. In continuare vom vizita cartierul vestic Arashiyama, unde vom gasi o combinatie inedita intre istoria si religia templelor cu aerul mistic al padurilor de bambus si cu vioiciunea maimutelor japoneze, iar in final vom putea admira trenuletul romantic al vaii Sagano, dupa care vom servi o cina traditionala la care va participa si va dansa o Maiko – “fata dansatoare” (nume dat ucenicelor gheise). Cazare.

ZIUA 10 / 08.04.2016:  KYOTO – OSAKA

Mic dejun. Plecare spre Osaka pentru explorarea celui de-al doilea oras ca marime din Japonia, important pilon al economiei japoneze, numit si “Venetia Japoniei” sau “Manchester-ul Orientului”, un oras viu, animat, plin de culoare si dinamism. Vom vizita una dintre principalele atractii turistice ale orasului, Castelul Osaka, cel mai mare castel construit in Japonia medievala, reconstruit in anul 1583 pe locul Templului Honganji de catre Toyotomi Hideyoshi, un general in armata japoneza a sec. al XVI-lea, care a cucerit castelul si care a dorit ca acesta sa fie centrul si simbolul unei noi Japonii unificate sub conducerea sa. In prezent, in interiorul castelului exista si un muzeu unde cei interesati pot cerceta documente despre viata lui Toyotomi Hideyoshi si despre istoria castelului. In continuare vom vizita Doton-bori, strada celebra in Osaka (in trecut “o strada a placerii”), faimoasa pentru teatrele sale istorice (distruse in prezent), pentru magazine, pentru restaurante, dar si pentru panourile publicitare luminoase. Vom admira o frumoasa panorama din cladirea Umeda Sky, una dintre cladirile cel mai usor de recunoscut din Osaka, datorita formei ei extravagante si un pic bizare, dar si datorita inaltimii sale impresionante de 173 m, fiind una dintre cele mai inalte cladiri din Osaka. Cina europeana intr-un restaurant local (deplasare pe jos) si cazare la Hotel Granvia Osaka 4* (sau similar).

ZIUA 11 / 09.04.2016:  OSAKA – HIROSHIMA – OSAKA

Mic dejun. Excursie optionala la Miyajima si Hiroshima, unde transferul intre port, gari si statii se va face cu autocar privat. Plecare spre Hiroshima, de unde vom traversa cu ferry boat-ul spre Insula Miyajima, supranumita Insula Altarelor, una dintre cele mai frumoase zone peisagistice ale Japoniei, unde vom face un tur pietonal in timpul caruia vom vizita Altarul Itsukushima, celebru pentru Grand Torii, care pare a fi inundat de apele refluxului. Poarta altarului care se ridica din mare este cel mai familiar simbol al culturii japoneze, fiind reprezentativa pentru shintoism. In continuarea zilei ne vom intoarce la Hiroshima, oras denumit in anul 1949 „Altarul International al Pacii", care a intrat in istoria omenirii, fiind primul oras distrus de o arma nucleara. Turul orasului, reconstruit din temelii dupa razboi, include Muzeul Memorial al Pacii ridicat in anul 1949 in memoria victimelor bombardamentului atomic exact in locul in care a explodat bomba nucleara Little Boy, Parcul Memorial al Pacii de unde vom putea vedea celebrul Dom al Bombei sau “Domul Atomic”, acesta fiind de fapt Cladirea Camerei de Industrie care a rezistat puternicei deflagratii. Intoarcere la Osaka  pentru cazare.

ZIUA 12 / 10.04.2016:  OSAKA – DOHA

Mic dejun. Timp liber la dispozitie pentru cumparaturi si plimbari individuale. Camerele se vor elibera la ora 18:00. Transfer la aeroport pentru zborul companiei Qatar Airways, QR 803 (23:15 / 04:50) spre Doha.

ZIUA 13 / 11.04.2016:  DOHA – BUCURESTI    

Sosire la Doha la ora 04:50, de unde se pleaca mai departe spre Bucuresti cu zborul QR 221 (08:10 / 13:05).

Cand spui Japonia te gandesti imediat la tehnica cea mai avansata, la tehnologia de varf, la constructiile cele mai indraznete, la oamenii pentru care munca este un cult, iar traditiile o a doua religie.

Daca la toate acestea mai adaugam istoria lor veche si zbuciumata, natura frumoasa si imprevizibila, vom obtine o imagine de ansamblu care merita din plin aprofundata pe parcursul excursiei noastre.

ZIUA 1 / 22.03.2016:  BUCURESTI – AMSTERDAM – TOKYO

Intalnire cu conducatorul de grup la Aeroportul Henri Coanda, la ora 04:00 (in fata ghiseului de imbarcare al companiei KLM). Plecare spre Amsterdam cu zborul companiei KLM, KL 1372 (06:00 / 08:05) si mai departe spre Tokyo cu zborul KL 861 (14:15 / 09:40). 

ZIUA 2 / 23.03.2016:  TOKYO       

Sosire in Tokyo la ora 09:40, intalnire cu reprezentantul local si transfer la Hotel JR Kyushu Blossom Shinjuku 4* (sau similar) pentru cazare (camerele sunt disponibile incepand cu ora 15:00).

ZIUA 3 / 24.03.2016:  TOKYO

Mic dejun. Tur panoramic de o zi al orasului Tokyo, capitala nipona din anul 1868 dupa ce dinastia Tokugawa a fost detronata, una dintre cele mai dens populate metropole din lume, cu peste 10 milioane de locuitori. Tokyo-to sau Metropola Tokyo consta in 23 de cartiere speciale, 33 de orase si 8 suburbii. Majoritatea strazilor din Tokyo au valoare istorica, dar sunt inguste, ceea ce le face impracticabile pentru automobile, chiar daca orasul este o aglomerare urbana supraetajata pe o intindere aproape nesfarsita, cu case mici din lemn, dominate de impunatoare blocuri moderne. Metropola este o impletire a civilizatiei si culturii moderne, cu obiceiuri si traditii milenare. In timpul turului panoramic vom intalni la tot pasul temple si parcuri cu arbori pitici, cu stanci artificiale, cu lacuri pline de pesti aurii si podete specifice arhitecturii japoneze. Turul debuteaza cu croaziera pe raul Sumida, prin districtul Asakusa, plin de culoare si obiceiuri traditionale. Vom admira Palatul Imperial, situat intr-un peisaj pitoresc cu iazuri si pini, inconjurat la sud si vest de cele mai importante cladiri ale guvernului, Altarul Meiji Jingu, cel mai vechi si cel mai mare loc sfant din Tokyo, care il comemoreaza pe Imparatul Meiji, Templul Senso-ji (Asakusa Kannon), a carui pagoda are cinci niveluri, in curtea caruia se afla un cazan urias din bronz, plin cu tamaie aprinsa, Bulevardul Ginza, care se aseamana cu “5th Avenue” din New York si zona comerciala Nakamise Shopping Arcade (galerie comerciala foarte veche) care functioneaza inca dinainte de cel de-Al Doilea Razboi Mondial. In incheierea zilei vom admira o spectaculoasa panorama a intregului oras din Observatorul Metropolitan. Cina la un restaurant local. Cazare.

ZIUA 4 / 25.03.2016:  TOKYO – NIKKO – TOKYO

Mic dejun. Plecare spre Nikko, zona deosebit de pitoreasca, cu peisaje splendide alcatuite din munti, lacuri, cascade si drumuri montane presarate cu temple budiste, pentru a vizita Altarul Toshogu, templul shinto cel mai extravagant decorat al Japoniei, construit la inceputul anilor 1600, care face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO, locul unde este inmormantat shogunul Tokugawa Ieyasu, personaj foarte important in istoria Japoniei, care este cunoscut sub numele de Toranaga din romanul Shogun de James Clavel. Odata ajunsi in Parcul National Nikko, ne vom indrepta spre Lacul Chuzenji (Chuzenjiko) situat la poalele vulcanului Nantai, inactiv in prezent, unde vom fi fermecati de peisajul spectaculos. Vom urca cu liftul deasupra Cascadei Kegon care are o inaltime de 97 m, una dintre cele mai inalte si impresionante cascade din Japonia. Intoarcere la Tokyo pentru cina bufet la un restaurant local.

ZIUA 5 / 26.03.2016:  TOKYO – KAMAKURA – YOKOHAMA – TOKYO

Mic dejun. Excursie optionala de o zi cu autocarul, la sud de Tokyo, pentru a vizita orasele Kamakura si Yokohama. Vom ajunge intai in prima capitala a Shogunatului, in Kamakura, o oaza de liniste, inconjurata de munti, paduri si mare, situata la doar o ora distanta fata de Tokyo, care a cunoscut o perioada infloritoare intre sec. XII – XIV, care a coincis cu dezvoltarea budismului si introducerea religiei Zen in China. Toate acestea se reflecta in multitudinea templelor din oras, care s-au pastrat atat de bine de-a lungul timpului. Vom vizita principalele obiective turistice ale orasului, precum Templul Kotokuin cu Daibutsu, un veritabil simbol al Japoniei, unde se gaseste cea mai mare statuie a lui Buddha in aer liber din Japonia, Templul Hase Kannon cu antica statuie a Zeului Indurarii, care dateaza din sec. al VIII-lea, Altarul Tsurugaoka Hachimangu, altar dedicat zeului razboiului, protector al familiei primului shogun japonez – Minamoto no Yoritomo si Chinatown. In continuarea zilei ne vom indrepta spre Yokohama, unde vom avea prilejul de a admira spectaculoasa priveliste din cel care in trecut era cel mai inalt Observator al Japoniei. Intoarcere la Tokyo pentru cazare. Toata lumea isi va pregati in aceasta seara bagajul de mana, pentru urmatoarea noapte de cazare, iar bagajul mare (1 bucata) va fi transferat direct la Kyoto.

ZIUA 6 / 27.03.2016:  TOKYO – HAKONE – ATAMI

Mic dejun. Plecare spre Atami, in traducere „ocean fierbinte”, o populara statiune de coasta cu izvoare fierbinti datorita intensei activitati vulcanice, situata pe malul Oceanului Pacific. Izvoarele sale au fost remarcate inca din sec. al VIII-lea d.Hr, fiind la mare cautare si in prezent datorita climatului sau moderat maritim. In continuarea zilei vom pleca spre muntele sfant al japonezilor pentru o calatorie cu telecabina de la Togendai spre Owakudani (Valea Marelui Clocot), in timpul careia vom trece peste o vale cu stanci ascutite, cratere, vulcani noroiosi cu jeturi de aburi iesind din crevase. Daca vremea permite, vom admira spectaculoasa priveliste cu Fuji-san, cel mai inalt si venerat munte al Tarii Soarelui Rasare, aflat la o distanta de numai 96 km de Tokyo, cu o inaltime de 3.776 m, cu un varf de o perfectiune geometrica rara, pe care budistii si adeptii sintoismului il considera un loc sfant. Cina si cazare la Hotel Resorpia Atami 4* (sau similar) in camere tipic japoneze.

ZIUA 7 / 28.03.2016:  ATAMI – KYOTO

Mic dejun. Deplasare pe jos la gara din Atami (aprox. 10 minute de mers pe jos) pentru imbarcarea in trenul de mare viteza cu destinatia Kyoto, vechea capitala a Japoniei intre anii 794 si 1868, denumita si “capitala linistii si pacii” datorita numeroaselor gradini Zen, faimoasa pentru vechii mestesugari care modeleaza bronzul, care creeaza obiecte incredibile din portelan, care fac minuni din firele de matase, dar renumita si pentru echipamentele electronice performante, orasul fiind astfel locul de intalnire intre cultura japoneza si cea internationala. Aici vom descoperi Japonia traditionala, inima sa culturala, cu case vechi, cu peste 2.000 de temple si altare, un loc de pelerinaj, un muzeu in aer liber unde nu mai putin de 17 locatii din oras si din imprejurimi au intrat pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Tur panoramic in Kyoto, oras proiectat geometric dupa modelul marilor orase chinezesti, impresionant si datorita frumosului peisaj creat de muntii acoperiti de paduri de artar. Turul include Templul Kiyomizu, dedicat zeitatii budiste cu 11 fete Kannon, Templul Kinkakuji, numit Pavilionul Aurit, un templu invelit in frunze de aur, care se oglindeste in iazul din fata sa si Castelul Nijo, fost palat al familiei shogunului Tokugawa, construit intre anii 1603 1626. In finalul turului vom putea explora Gion-ul, cartier vechi de distractii, gheise si actori kabuki, trecutul reflectandu-se intens in aceasta zona care reuseste sa pastreze vechea ambianta istorica. Cazare la Hotel Vessel Campana Kyoto 3* (sau similar).

ZIUA 8 / 29.03.2016:  KYOTO – NARA – KYOTO

Mic dejun. Deplasare cu autocarul la Nara, oras care intruchipeaza un amestec de stiluri, chinezesc, coreean si central-asiatic, prima capitala a Japoniei si a doua atractie turistica importanta din regiunea Kansai, dupa Kyoto, veche capitala japoneza care dateaza din sec. al VIII-lea. In timpul excursiei se viziteaza Templul Toda-ji (Marele Buddha), aflat pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, cea mai mare cladire din lemn din lume, cladire care adaposteste cea mai mare statuie a lui Buddha din Japonia, Altarul Kasuga, cu cele 4 sali principale, dintre care 3 sunt dedicate razboinicilor civili si una dedicata stramosilor zeificati si minunatul Parc al Caprioarelor cu cele peste o mie de exemplare de caprioare sacre, pe care le vom putea hrani, traditie shinto care se pastreaza la Nara din cele mai vechi timpuri. Intoarcere in Kyoto. Optional, va propunem participarea la spectacolul extraordinar al gheiselor din Gion, reprezentatie care are loc intr-o singura luna din an, respectiv in perioada in care ne vom afla in Kyoto. Cazare.

ZIUA 9 / 30.03.2016:  KYOTO

Mic dejun. Astazi vom putea continua explorarea orasului Kyoto impreuna cu conducatorul de grup sau, optional, insotiti de ghidul local si cu mijloc de transport privat, vom putea face o plimbare in zona de est a orasului, cartierul cu cei mai multi ciresi, pentru ca suntem in perioada ciresilor in floare! Sakura, denumirea japoneza pentru cires si florile sale, a fost si este in continuare sursa de inspiratie pentru poezie si pictura, esenta esteticii japoneze. Vom descoperi poteci pietruite printre constructii traditionale si pravalii cu suveniruri, vom trece pe Aleea Filosofiei, pe langa case vechi din lemn si temple linistite precum Templul de Argint, Altarul Heian si ne vom putea odihni in Parcul Okazaki cu o multime de ciresi, artari, azalee si iazuri pitoresti. In continuare vom vizita cartierul vestic Arashiyama, unde vom gasi o combinatie inedita intre istoria si religia templelor cu aerul mistic al padurilor de bambus si cu vioiciunea maimutelor japoneze, iar in final vom putea admira trenuletul romantic al vaii Sagano, dupa care vom servi o cina traditionala la care va participa si va dansa o Maiko – “fata dansatoare” (nume dat ucenicelor gheise). Cazare.

ZIUA 10 / 31.03.2016:  KYOTO – OSAKA

Mic dejun. Plecare spre Osaka pentru explorarea celui de-al doilea oras ca marime din Japonia, important pilon al economiei japoneze, numit si “Venetia Japoniei” sau “Manchester-ul Orientului”, un oras viu, animat, plin de culoare si dinamism. Vom vizita una dintre principalele atractii turistice ale orasului, Castelul Osaka, cel mai mare castel construit in Japonia medievala, reconstruit in anul 1583 pe locul Templului Honganji de catre Toyotomi Hideyoshi, un general in armata japoneza a sec. al XVI-lea, care a cucerit castelul si care a dorit ca acesta sa fie centrul si simbolul unei noi Japonii unificate sub conducerea sa. In prezent, in interiorul castelului exista si un muzeu unde cei interesati pot cerceta documente despre viata lui Toyotomi Hideyoshi si despre istoria castelului. In continuare vom vizita Doton-bori, strada celebra in Osaka (in trecut “o strada a placerii”), faimoasa pentru teatrele sale istorice (distruse in prezent), pentru magazine, pentru restaurante, dar si pentru panourile publicitare luminoase. Vom admira o frumoasa panorama din cladirea Umeda Sky, una dintre cladirile cel mai usor de recunoscut din Osaka, datorita formei ei extravagante si un pic bizare, dar si datorita inaltimii sale impresionante de 173 m, fiind una dintre cele mai inalte cladiri din Osaka. Cina europeana intr-un restaurant local (deplasare pe jos) si cazare la Hotel Granvia Osaka 4* (sau similar).

ZIUA 11 / 01.04.2016:  OSAKA – HIROSHIMA – OSAKA

Mic dejun. Excursie optionala la Miyajima si Hiroshima, unde transferul intre port, gari si statii se va face cu autocar privat. Plecare spre Hiroshima, de unde vom traversa cu ferry boat-ul spre Insula Miyajima, supranumita Insula Altarelor, una dintre cele mai frumoase zone peisagistice ale Japoniei, unde vom face un tur pietonal in timpul caruia vom vizita Altarul Itsukushima, celebru pentru Grand Torii, care pare a fi inundat de apele refluxului. Poarta altarului care se ridica din mare este cel mai familiar simbol al culturii japoneze, fiind reprezentativa pentru shintoism. In continuarea zilei ne vom intoarce la Hiroshima, oras denumit in anul 1949 „Altarul International al Pacii", care a intrat in istoria omenirii, fiind primul oras distrus de o arma nucleara. Turul orasului, reconstruit din temelii dupa razboi, include Muzeul Memorial al Pacii ridicat in anul 1949 in memoria victimelor bombardamentului atomic exact in locul in care a explodat bomba nucleara Little Boy, Parcul Memorial al Pacii de unde vom putea vedea celebrul Dom al Bombei sau “Domul Atomic”, acesta fiind de fapt Cladirea Camerei de Industrie care a rezistat puternicei deflagratii. Intoarcere la Osaka  pentru cazare.

ZIUA 12 / 02.04.2016:  OSAKA – AMSTERDAM

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul companiei KLM, KL 868 (10:30 / 15:05) spre Amsterdam.

ZIUA 13 / 03.04.2016:  AMSTERDAM – BUCURESTI

Sosire la Amsterdam la ora 15:05, de unde se pleaca mai departe spre Bucuresti cu zborul KL 1379 (20:35 / 00:15).

Cand spui Japonia te gandesti imediat la tehnica cea mai avansata, la tehnologia de varf, la constructiile cele mai indraznete, la oamenii pentru care munca este un cult, iar traditiile o a doua religie.

Daca la toate acestea mai adaugam istoria lor veche si zbuciumata, natura frumoasa si imprevizibila, vom obtine o imagine de ansamblu care merita din plin aprofundata pe parcursul excursiei noastre.

ZIUA 1 / 22.03.2016:  BUCURESTI – AMSTERDAM – TOKYO

Intalnire cu conducatorul de grup la Aeroportul Henri Coanda, la ora 04:00 (in fata ghiseului de imbarcare al companiei KLM). Plecare spre Amsterdam cu zborul companiei KLM, KL 1372 (06:00 / 08:05) si mai departe spre Tokyo cu zborul KL 861 (14:15 / 09:40). 

ZIUA 2 / 23.03.2016:  TOKYO       

Sosire in Tokyo la ora 09:40, intalnire cu reprezentantul local si transfer la Hotel JR Kyushu Blossom Shinjuku 4* (sau similar) pentru cazare (camerele sunt disponibile incepand cu ora 15:00).

ZIUA 3 / 24.03.2016:  TOKYO

Mic dejun. Tur panoramic de o zi al orasului Tokyo, capitala nipona din anul 1868 dupa ce dinastia Tokugawa a fost detronata, una dintre cele mai dens populate metropole din lume, cu peste 10 milioane de locuitori. Tokyo-to sau Metropola Tokyo consta in 23 de cartiere speciale, 33 de orase si 8 suburbii. Majoritatea strazilor din Tokyo au valoare istorica, dar sunt inguste, ceea ce le face impracticabile pentru automobile, chiar daca orasul este o aglomerare urbana supraetajata pe o intindere aproape nesfarsita, cu case mici din lemn, dominate de impunatoare blocuri moderne. Metropola este o impletire a civilizatiei si culturii moderne, cu obiceiuri si traditii milenare. In timpul turului panoramic vom intalni la tot pasul temple si parcuri cu arbori pitici, cu stanci artificiale, cu lacuri pline de pesti aurii si podete specifice arhitecturii japoneze. Turul debuteaza cu croaziera pe raul Sumida, prin districtul Asakusa, plin de culoare si obiceiuri traditionale. Vom admira Palatul Imperial, situat intr-un peisaj pitoresc cu iazuri si pini, inconjurat la sud si vest de cele mai importante cladiri ale guvernului, Altarul Meiji Jingu, cel mai vechi si cel mai mare loc sfant din Tokyo, care il comemoreaza pe Imparatul Meiji, Templul Senso-ji (Asakusa Kannon), a carui pagoda are cinci niveluri, in curtea caruia se afla un cazan urias din bronz, plin cu tamaie aprinsa, Bulevardul Ginza, care se aseamana cu “5th Avenue” din New York si zona comerciala Nakamise Shopping Arcade (galerie comerciala foarte veche) care functioneaza inca dinainte de cel de-Al Doilea Razboi Mondial. In incheierea zilei vom admira o spectaculoasa panorama a intregului oras din Observatorul Metropolitan. Cina la un restaurant local. Cazare.

ZIUA 4 / 25.03.2016:  TOKYO – NIKKO – TOKYO

Mic dejun. Plecare spre Nikko, zona deosebit de pitoreasca, cu peisaje splendide alcatuite din munti, lacuri, cascade si drumuri montane presarate cu temple budiste, pentru a vizita Altarul Toshogu, templul shinto cel mai extravagant decorat al Japoniei, construit la inceputul anilor 1600, care face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO, locul unde este inmormantat shogunul Tokugawa Ieyasu, personaj foarte important in istoria Japoniei, care este cunoscut sub numele de Toranaga din romanul Shogun de James Clavel. Odata ajunsi in Parcul National Nikko, ne vom indrepta spre Lacul Chuzenji (Chuzenjiko) situat la poalele vulcanului Nantai, inactiv in prezent, unde vom fi fermecati de peisajul spectaculos. Vom urca cu liftul deasupra Cascadei Kegon care are o inaltime de 97 m, una dintre cele mai inalte si impresionante cascade din Japonia. Intoarcere la Tokyo pentru cina bufet la un restaurant local.

ZIUA 5 / 26.03.2016:  TOKYO – KAMAKURA – YOKOHAMA – TOKYO

Mic dejun. Excursie optionala de o zi cu autocarul, la sud de Tokyo, pentru a vizita orasele Kamakura si Yokohama. Vom ajunge intai in prima capitala a Shogunatului, in Kamakura, o oaza de liniste, inconjurata de munti, paduri si mare, situata la doar o ora distanta fata de Tokyo, care a cunoscut o perioada infloritoare intre sec. XII – XIV, care a coincis cu dezvoltarea budismului si introducerea religiei Zen in China. Toate acestea se reflecta in multitudinea templelor din oras, care s-au pastrat atat de bine de-a lungul timpului. Vom vizita principalele obiective turistice ale orasului, precum Templul Kotokuin cu Daibutsu, un veritabil simbol al Japoniei, unde se gaseste cea mai mare statuie a lui Buddha in aer liber din Japonia, Templul Hase Kannon cu antica statuie a Zeului Indurarii, care dateaza din sec. al VIII-lea, Altarul Tsurugaoka Hachimangu, altar dedicat zeului razboiului, protector al familiei primului shogun japonez – Minamoto no Yoritomo si Chinatown. In continuarea zilei ne vom indrepta spre Yokohama, unde vom avea prilejul de a admira spectaculoasa priveliste din cel care in trecut era cel mai inalt Observator al Japoniei. Intoarcere la Tokyo pentru cazare. Toata lumea isi va pregati in aceasta seara bagajul de mana, pentru urmatoarea noapte de cazare, iar bagajul mare (1 bucata) va fi transferat direct la Kyoto.

ZIUA 6 / 27.03.2016:  TOKYO – HAKONE – ATAMI

Mic dejun. Plecare spre Atami, in traducere „ocean fierbinte”, o populara statiune de coasta cu izvoare fierbinti datorita intensei activitati vulcanice, situata pe malul Oceanului Pacific. Izvoarele sale au fost remarcate inca din sec. al VIII-lea d.Hr, fiind la mare cautare si in prezent datorita climatului sau moderat maritim. In continuarea zilei vom pleca spre muntele sfant al japonezilor pentru o calatorie cu telecabina de la Togendai spre Owakudani (Valea Marelui Clocot), in timpul careia vom trece peste o vale cu stanci ascutite, cratere, vulcani noroiosi cu jeturi de aburi iesind din crevase. Daca vremea permite, vom admira spectaculoasa priveliste cu Fuji-san, cel mai inalt si venerat munte al Tarii Soarelui Rasare, aflat la o distanta de numai 96 km de Tokyo, cu o inaltime de 3.776 m, cu un varf de o perfectiune geometrica rara, pe care budistii si adeptii sintoismului il considera un loc sfant. Cina si cazare la Hotel Resorpia Atami 4* (sau similar) in camere tipic japoneze.

ZIUA 7 / 28.03.2016:  ATAMI – KYOTO

Mic dejun. Deplasare pe jos la gara din Atami (aprox. 10 minute de mers pe jos) pentru imbarcarea in trenul de mare viteza cu destinatia Kyoto, vechea capitala a Japoniei intre anii 794 si 1868, denumita si “capitala linistii si pacii” datorita numeroaselor gradini Zen, faimoasa pentru vechii mestesugari care modeleaza bronzul, care creeaza obiecte incredibile din portelan, care fac minuni din firele de matase, dar renumita si pentru echipamentele electronice performante, orasul fiind astfel locul de intalnire intre cultura japoneza si cea internationala. Aici vom descoperi Japonia traditionala, inima sa culturala, cu case vechi, cu peste 2.000 de temple si altare, un loc de pelerinaj, un muzeu in aer liber unde nu mai putin de 17 locatii din oras si din imprejurimi au intrat pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Tur panoramic in Kyoto, oras proiectat geometric dupa modelul marilor orase chinezesti, impresionant si datorita frumosului peisaj creat de muntii acoperiti de paduri de artar. Turul include Templul Kiyomizu, dedicat zeitatii budiste cu 11 fete Kannon, Templul Kinkakuji, numit Pavilionul Aurit, un templu invelit in frunze de aur, care se oglindeste in iazul din fata sa si Castelul Nijo, fost palat al familiei shogunului Tokugawa, construit intre anii 1603 1626. In finalul turului vom putea explora Gion-ul, cartier vechi de distractii, gheise si actori kabuki, trecutul reflectandu-se intens in aceasta zona care reuseste sa pastreze vechea ambianta istorica. Cazare la Hotel Vessel Campana Kyoto 3* (sau similar).

ZIUA 8 / 29.03.2016:  KYOTO – NARA – KYOTO

Mic dejun. Deplasare cu autocarul la Nara, oras care intruchipeaza un amestec de stiluri, chinezesc, coreean si central-asiatic, prima capitala a Japoniei si a doua atractie turistica importanta din regiunea Kansai, dupa Kyoto, veche capitala japoneza care dateaza din sec. al VIII-lea. In timpul excursiei se viziteaza Templul Toda-ji (Marele Buddha), aflat pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, cea mai mare cladire din lemn din lume, cladire care adaposteste cea mai mare statuie a lui Buddha din Japonia, Altarul Kasuga, cu cele 4 sali principale, dintre care 3 sunt dedicate razboinicilor civili si una dedicata stramosilor zeificati si minunatul Parc al Caprioarelor cu cele peste o mie de exemplare de caprioare sacre, pe care le vom putea hrani, traditie shinto care se pastreaza la Nara din cele mai vechi timpuri. Intoarcere in Kyoto. Optional, va propunem participarea la spectacolul extraordinar al gheiselor din Gion, reprezentatie care are loc intr-o singura luna din an, respectiv in perioada in care ne vom afla in Kyoto. Cazare.

ZIUA 9 / 30.03.2016:  KYOTO

Mic dejun. Astazi vom putea continua explorarea orasului Kyoto impreuna cu conducatorul de grup sau, optional, insotiti de ghidul local si cu mijloc de transport privat, vom putea face o plimbare in zona de est a orasului, cartierul cu cei mai multi ciresi, pentru ca suntem in perioada ciresilor in floare! Sakura, denumirea japoneza pentru cires si florile sale, a fost si este in continuare sursa de inspiratie pentru poezie si pictura, esenta esteticii japoneze. Vom descoperi poteci pietruite printre constructii traditionale si pravalii cu suveniruri, vom trece pe Aleea Filosofiei, pe langa case vechi din lemn si temple linistite precum Templul de Argint, Altarul Heian si ne vom putea odihni in Parcul Okazaki cu o multime de ciresi, artari, azalee si iazuri pitoresti. In continuare vom vizita cartierul vestic Arashiyama, unde vom gasi o combinatie inedita intre istoria si religia templelor cu aerul mistic al padurilor de bambus si cu vioiciunea maimutelor japoneze, iar in final vom putea admira trenuletul romantic al vaii Sagano, dupa care vom servi o cina traditionala la care va participa si va dansa o Maiko – “fata dansatoare” (nume dat ucenicelor gheise). Cazare.

ZIUA 10 / 31.03.2016:  KYOTO – OSAKA

Mic dejun. Plecare spre Osaka pentru explorarea celui de-al doilea oras ca marime din Japonia, important pilon al economiei japoneze, numit si “Venetia Japoniei” sau “Manchester-ul Orientului”, un oras viu, animat, plin de culoare si dinamism. Vom vizita una dintre principalele atractii turistice ale orasului, Castelul Osaka, cel mai mare castel construit in Japonia medievala, reconstruit in anul 1583 pe locul Templului Honganji de catre Toyotomi Hideyoshi, un general in armata japoneza a sec. al XVI-lea, care a cucerit castelul si care a dorit ca acesta sa fie centrul si simbolul unei noi Japonii unificate sub conducerea sa. In prezent, in interiorul castelului exista si un muzeu unde cei interesati pot cerceta documente despre viata lui Toyotomi Hideyoshi si despre istoria castelului. In continuare vom vizita Doton-bori, strada celebra in Osaka (in trecut “o strada a placerii”), faimoasa pentru teatrele sale istorice (distruse in prezent), pentru magazine, pentru restaurante, dar si pentru panourile publicitare luminoase. Vom admira o frumoasa panorama din cladirea Umeda Sky, una dintre cladirile cel mai usor de recunoscut din Osaka, datorita formei ei extravagante si un pic bizare, dar si datorita inaltimii sale impresionante de 173 m, fiind una dintre cele mai inalte cladiri din Osaka. Cina europeana intr-un restaurant local (deplasare pe jos) si cazare la Hotel Granvia Osaka 4* (sau similar).

ZIUA 11 / 01.04.2016:  OSAKA – HIROSHIMA – OSAKA

Mic dejun. Excursie optionala la Miyajima si Hiroshima, unde transferul intre port, gari si statii se va face cu autocar privat. Plecare spre Hiroshima, de unde vom traversa cu ferry boat-ul spre Insula Miyajima, supranumita Insula Altarelor, una dintre cele mai frumoase zone peisagistice ale Japoniei, unde vom face un tur pietonal in timpul caruia vom vizita Altarul Itsukushima, celebru pentru Grand Torii, care pare a fi inundat de apele refluxului. Poarta altarului care se ridica din mare este cel mai familiar simbol al culturii japoneze, fiind reprezentativa pentru shintoism. In continuarea zilei ne vom intoarce la Hiroshima, oras denumit in anul 1949 „Altarul International al Pacii", care a intrat in istoria omenirii, fiind primul oras distrus de o arma nucleara. Turul orasului, reconstruit din temelii dupa razboi, include Muzeul Memorial al Pacii ridicat in anul 1949 in memoria victimelor bombardamentului atomic exact in locul in care a explodat bomba nucleara Little Boy, Parcul Memorial al Pacii de unde vom putea vedea celebrul Dom al Bombei sau “Domul Atomic”, acesta fiind de fapt Cladirea Camerei de Industrie care a rezistat puternicei deflagratii. Intoarcere la Osaka  pentru cazare.

ZIUA 12 / 02.04.2016:  OSAKA – AMSTERDAM

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul companiei KLM, KL 868 (10:30 / 15:05) spre Amsterdam.

ZIUA 13 / 03.04.2016:  AMSTERDAM – BUCURESTI

Sosire la Amsterdam la ora 15:05, de unde se pleaca mai departe spre Bucuresti cu zborul KL 1379 (20:35 / 00:15).

Cand spui Japonia te gandesti imediat la tehnica cea mai avansata, la tehnologia de varf, la constructiile cele mai indraznete, la oamenii pentru care munca este un cult, iar traditiile o a doua religie.

Daca la toate acestea mai adaugam istoria lor veche si zbuciumata, natura frumoasa si imprevizibila, vom obtine o imagine de ansamblu care merita din plin aprofundata pe parcursul excursiei noastre.

ZIUA 1 / 25.03.2015:  BUCURESTI – ISTANBUL – TOKYO

Intalnire cu conducatorul de grup la Aeroportul Henri Coanda, la ora 16:30 (in fata ghiseului de imbarcare al companiei Turkish Airlines). Plecare spre Istanbul cu zborul companiei Turkish Airlines TK 1046 (22:00 / 23:15) si mai departe spre Tokyo cu zborul TK 52 (00:50 / 19:30).  

ZIUA 2 / 26.03.2015:  TOKYO      

Sosire in Tokyo la ora 19:30, intalnire cu reprezentantul local si transfer la Hotel Akasaka Excel 4* (sau similar) pentru cazare.

ZIUA 3 / 27.03.2015:  TOKYO

Mic dejun. Tur panoramic de o zi al orasului Tokyo, capitala nipona din anul 1868 dupa ce dinastia Tokugawa a fost detronata, una dintre cele mai dens populate metropole din lume, cu peste 10 milioane de locuitori. Tokyo-to sau Metropola Tokyo consta in 23 de cartiere speciale, 33 de orase si 8 suburbii. Majoritatea strazilor din Tokyo au valoare istorica, dar sunt inguste, ceea ce le face impracticabile pentru automobile, chiar daca orasul este o aglomerare urbana supraetajata pe o intindere aproape nesfarsita, cu case mici din lemn, dominate de impunatoare blocuri moderne. Metropola este o impletire a civilizatiei si culturii moderne, cu obiceiuri si traditii milenare. In timpul turului panoramic vom intalni la tot pasul temple si parcuri cu arbori pitici, cu stanci artificiale, cu lacuri pline de pesti aurii si podete specifice arhitecturii japoneze. Turul debuteaza cu croaziera pe raul Sumida, prin districtul Asakusa, plin de culoare si obiceiuri traditionale. Vom admira Palatul Imperial, situat intr-un peisaj pitoresc cu iazuri si pini, inconjurat la sud si vest de cele mai importante cladiri ale guvernului, Altarul Meiji Jingu, cel mai vechi si cel mai mare loc sfant din Tokyo, care il comemoreaza pe Imparatul Meiji, Templul Senso-ji (Asakusa Kannon), a carui pagoda are cinci niveluri, in curtea caruia se afla un cazan urias din bronz, plin cu tamaie aprinsa, Bulevardul Ginza, care se aseamana cu “5th Avenue” din New York si zona comerciala Nakamise Shopping Arcade (galerie comerciala foarte veche) care functioneaza inca dinainte de cel de-Al Doilea Razboi Mondial. In incheierea zilei vom admira o spectaculoasa panorama a intregului oras din Observatorul Metropolitan. Cina traditionala la un restaurant local. Cazare.

ZIUA 4 / 28.03.2015:  TOKYO – NIKKO – TOKYO

Mic dejun. Plecare spre Nikko, zona deosebit de pitoreasca, cu peisaje splendide alcatuite din munti, lacuri, cascade si drumuri montane presarate cu temple budiste, pentru a vizita Altarul Toshogu, templul shinto cel mai extravagant decorat al Japoniei, construit la inceputul anilor 1600, care face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO, locul unde este inmormantat shogunul Tokugawa Ieyasu, personaj foarte important in istoria Japoniei, care este cunoscut sub numele de Toranaga din romanul Shogun de James Clavel. Odata ajunsi in Parcul National Nikko, ne vom indrepta spre Lacul Chuzenji (Chuzenjiko) situat la poalele vulcanului Nantai, inactiv in prezent, unde vom fi fermecati de peisajul spectaculos. Vom urca cu liftul deasupra Cascadei Kegon care are o inaltime de 97 m, una dintre cele mai inalte si impresionante cascade din Japonia. Intoarcere la Tokyo pentru cina bufet la restaurantul hotelului si cazare.

ZIUA 5 / 29.03.2015:  TOKYO – KAMAKURA – YOKOHAMA – TOKYO

Mic dejun. Excursie optionala de o zi cu autocarul, la sud de Tokyo, pentru a vizita orasele Kamakura si Yokohama. Vom ajunge intai in prima capitala a Shogunatului, in Kamakura, o oaza de liniste, inconjurata de munti, paduri si mare, situata la doar o ora distanta fata de Tokyo, care a cunoscut o perioada infloritoare intre sec. XII – XIV, care a coincis cu dezvoltarea budismului si introducerea religiei Zen in China. Toate acestea se reflecta in multitudinea templelor din oras, care s-au pastrat atat de bine de-a lungul timpului. Vom vizita principalele obiective turistice ale orasului, precum Templul Kotokuin cu Daibutsu, un veritabil simbol al Japoniei, unde se gaseste cea mai mare statuie a lui Buddha in aer liber din Japonia, Templul Hase Kannon cu antica statuie a Zeului Indurarii, care dateaza din sec. al VIII-lea, Altarul Tsurugaoka Hachimangu, altar dedicat zeului razboiului, protector al familiei primului shogun japonez – Minamoto no Yoritomo si Chinatown. In continuarea zilei ne vom indrepta spre Yokohama, unde vom avea prilejul de a admira spectaculoasa priveliste din cel care in trecut era cel mai inalt Observator al Japoniei. Intoarcere la Tokyo pentru cazare. Toata lumea isi va pregati in aceasta seara bagajul de mana, pentru urmatoarea noapte de cazare, iar bagajul mare (1 bucata) va fi transferat direct la Kyoto.

ZIUA 6 / 30.03.2015:  TOKYO – HAKONE – ATAMI

Mic dejun. Plecare spre Atami, in traducere „ocean fierbinte”, o populara statiune de coasta cu izvoare fierbinti datorita intensei activitati vulcanice, situata pe malul Oceanului Pacific. Izvoarele sale au fost remarcate inca din sec. al VIII-lea d.Hr, fiind la mare cautare si in prezent datorita climatului sau moderat maritim. In continuarea zilei vom pleca spre muntele sfant al japonezilor pentru o calatorie cu telecabina de la Togendai spre Owakudani (Valea Marelui Clocot), in timpul careia vom trece peste o vale cu stanci ascutite, cratere, vulcani noroiosi cu jeturi de aburi iesind din crevase. Daca vremea permite, vom admira spectaculoasa priveliste cu Fuji-san, cel mai inalt si venerat munte al Tarii Soarelui Rasare, aflat la o distanta de numai 96 km de Tokyo, cu o inaltime de 3.776 m, cu un varf de o perfectiune geometrica rara, pe care budistii si adeptii sintoismului il considera un loc sfant. Cina si cazare la Hotel Resorpia Atami 4* (sau similar) in camere tipic japoneze cu vedere la ocean.

ZIUA 7 / 31.03.2015:  ATAMI – KYOTO

Mic dejun. Deplasare pe jos la gara din Atami (aprox. 10 minute de mers pe jos) pentru imbarcarea in trenul de mare viteza cu destinatia Kyoto, vechea capitala a Japoniei intre anii 794 si 1868, denumita si “capitala linistii si pacii” datorita numeroaselor gradini Zen, faimoasa pentru vechii mestesugari care modeleaza bronzul, care creeaza obiecte incredibile din portelan, care fac minuni din firele de matase, dar faimoasa si pentru echipamentele electronice performante, orasul fiind astfel locul de intalnire intre cultura japoneza si cea internationala. Aici vom descoperi Japonia traditionala, inima sa culturala, cu case vechi, cu peste 2.000 de temple si altare, un loc de pelerinaj, un muzeu in aer liber unde nu mai putin de 17 locatii din oras si din imprejurimi au intrat pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Tur panoramic in Kyoto, oras proiectat geometric dupa modelul marilor orase chinezesti, impresionant si datorita frumosului peisaj creat de muntii acoperiti de paduri de artar. Turul include Templul Kiyomizu, dedicat zeitatii budiste cu 11 fete Kannon, Templul Kinkakuji, numit Pavilionul Aurit, un templu invelit in frunze de aur, care se oglindeste in iazul din fata sa si Castelul Nijo, fost palat al familiei shogunului Tokugawa, construit intre anii 1603 1626. In finalul turului vom putea explora Gion-ul, cartier vechi de distractii, gheise si actori kabuki, trecutul reflectandu-se intens in aceasta zona care reuseste sa pastreze vechea ambianta istorica. Cazare la Hotel New

Miyako 4* (sau similar).

ZIUA 8 / 01.04.2015:  KYOTO – NARA – KYOTO

Mic dejun. Excursie de o zi cu autocarul la Nara, oras care intruchipeaza un amestec de stiluri, chinezesc, coreean si central-asiatic, prima capitala a Japoniei si a doua atractie turistica importanta din regiunea Kansai, dupa Kyoto, veche capitala japoneza care dateaza din sec. al VIII-lea. In timpul excursiei se viziteaza Templul Toda-ji (Marele Buddha), aflat pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, cea mai mare cladire din lemn din lume, cladire care adaposteste cea mai mare statuie a lui Buddha din Japonia, Altarul Kasuga, cu cele 4 sali principale, dintre care 3 sunt dedicate razboinicilor civili si una dedicata stramosilor zeificati si minunatul Parc al Caprioarelor cu cele peste o mie de exemplare de caprioare sacre, pe care le vom putea hrani, traditie shinto care se pastreaza la Nara din cele mai vechi timpuri. Intoarcere in Kyoto pentru cazare. Optional, va propunem participarea la spectacolul extraordinar al gheiselor din Gion, reprezentatie care are loc intr-o singura luna din an, respectiv in perioada in care ne vom afla in Kyoto.

ZIUA 9 / 02.04.2015:  KYOTO

Mic dejun. Astazi vom putea continua explorarea orasului Kyoto impreuna cu conducatorul de grup sau, optional, insotiti de ghidul local si cu mijloc de transport privat, vom putea face o plimbare in zona de est a orasului, cartierul cu cei mai multi ciresi, pentru ca suntem in perioada ciresilor in floare! Sakura, denumirea japoneza pentru cires si florile sale, a fost si este in continuare sursa de inspiratie pentru poezie si pictura, esenta esteticii japoneze. Vom descoperi poteci pietruite printre constructii traditionale si pravalii cu suveniruri, vom trece pe Aleea Filosofiei, pe langa case vechi din lemn si temple linistite precum Templul de Argint, Altarul Heian si ne vom putea odihni in Parcul Okazaki cu o multime de ciresi, artari, azalee si iazuri pitoresti. In continuare vom vizita cartierul vestic Arashiyama, unde vom gasi o combinatie inedita intre istoria si religia templelor cu aerul mistic al padurilor de bambus si cu vioiciunea maimutelor japoneze, iar in final vom putea admira trenuletul romantic al vaii Sagano, dupa care vom servi o cina traditionala la care va participa si va dansa o Maiko – “fata dansatoare” (nume dat ucenicelor gheise). Cazare.

ZIUA 10 / 03.04.2015:  KYOTO – OSAKA

Mic dejun. Plecare spre Osaka pentru explorarea celui de-al doilea oras ca marime din Japonia, important pilon al economiei japoneze, numit si “Venetia Japoniei” sau “Manchester-ul Orientului”, un oras viu, animat, plin de culoare si dinamism. Vom vizita una dintre principalele atractii turistice ale orasului, Castelul Osaka, cel mai mare castel construit in Japonia medievala reconstruit in anul 1583 pe locul Templului Honganji, de catre Toyotomi Hideyoshi, un general in armata japoneza a sec. al XVI-lea, care a cucerit castelul si care a dorit ca acesta sa fie centrul si simbolul unei noi Japonii unificate sub conducerea sa. In prezent, in interiorul castelului exista si un muzeu unde cei interesati pot cerceta documente despre viata lui Toyotomi Hideyoshi si despre istoria castelului. In continuare vom vizita Doton-bori, strada celebra in Osaka (in trecut “o strada a placerii”), faimoasa pentru teatrele sale istorice (distruse in prezent), pentru magazine, pentru restaurante, dar si pentru panourile publicitare luminoase. Vom admira o frumoasa panorama din cladirea Umeda Sky, una dintre cladirile cel mai usor de recunoscut din Osaka, datorita formei ei extravagante si un pic bizare, dar si datorita inaltimii sale impresionante de 173 m, fiind una dintre cele mai inalte cladiri din Osaka. Cina europeana intr-un restaurant local (deplasare pe jos) si cazare la Hotel Granvia Osaka 4* (sau similar).

ZIUA 11 / 04.04.2015:  OSAKA – HIROSHIMA – OSAKA

Mic dejun. Excursie optionala la Miyajima si Hiroshima, unde transferul intre port, gari si statii se va face cu autocar privat. Plecare spre Hiroshima, de unde vom traversa cu ferry boat-ul spre Insula Miyajima, supranumita Insula Altarelor, una dintre cele mai frumoase zone peisagistice ale Japoniei, unde vom face un tur pietonal in timpul caruia vom vizita Altarul Itsukushima, celebru pentru Grand Torii, care pare a fi inundat de apele refluxului. Poarta altarului care se ridica din mare este cel mai familiar simbol al culturii japoneze, fiind reprezentativa pentru shintoism. In continuarea zilei ne vom intoarce la Hiroshima, oras denumit in anul 1949 „Altarul International al Pacii", care a intrat in istoria omenirii, fiind primul oras distrus de o arma nucleara. Turul orasului, reconstruit din temelii dupa razboi, include Muzeul Memorial al Pacii ridicat in anul 1949 in memoria victimelor bombardamentului atomic exact in locul in care a explodat bomba nucleara Little Boy, Parcul Memorial al Pacii de unde vom putea vedea celebrul Dom al Bombei sau “Domul Atomic”, acesta fiind de fapt Cladirea Camerei de Industrie care a rezistat puternicei deflagratii. Intoarcere la Osaka  pentru cazare.

ZIUA 12 / 05.04.2015:  OSAKA – ISTANBUL

Mic dejun. Timp liber la dispozitie pentru cumparaturi si plimbari individuale. Camerele se vor elibera la ora 18:00. Transfer la aeroport pentru zborul companiei Turkish Airlines, TK 47 (22:30 / 05:35) spre Istanbul.

ZIUA 13 / 06.04.2015:  ISTANBUL – BUCURESTI     

Sosire la Istanbul la ora 05:35, de unde se pleaca spre Bucuresti cu zborul TK 1043 (07:50 / 09:15).

Cand spui Japonia te gandesti imediat la tehnica cea mai avansata, la tehnologia de varf, la constructiile cele mai indraznete, la oamenii pentru care munca este un cult, iar traditiile o a doua religie.

Daca la toate acestea mai adaugam istoria lor veche si zbuciumata, natura frumoasa si imprevizibila, vom obtine o imagine de ansamblu care merita din plin aprofundata pe parcursul excursiei noastre.

ZIUA 1 / 25.03.2015:  BUCURESTI – ISTANBUL – TOKYO

Intalnire cu conducatorul de grup la Aeroportul Henri Coanda, la ora 16:30 (in fata ghiseului de imbarcare al companiei Turkish Airlines). Plecare spre Istanbul cu zborul companiei Turkish Airlines TK 1046 (22:00 / 23:15) si mai departe spre Tokyo cu zborul TK 52 (00:50 / 19:30).  

ZIUA 2 / 26.03.2015:  TOKYO      

Sosire in Tokyo la ora 19:30, intalnire cu reprezentantul local si transfer la Hotel Akasaka Excel 4* (sau similar) pentru cazare.

ZIUA 3 / 27.03.2015:  TOKYO

Mic dejun. Tur panoramic de o zi al orasului Tokyo, capitala nipona din anul 1868 dupa ce dinastia Tokugawa a fost detronata, una dintre cele mai dens populate metropole din lume, cu peste 10 milioane de locuitori. Tokyo-to sau Metropola Tokyo consta in 23 de cartiere speciale, 33 de orase si 8 suburbii. Majoritatea strazilor din Tokyo au valoare istorica, dar sunt inguste, ceea ce le face impracticabile pentru automobile, chiar daca orasul este o aglomerare urbana supraetajata pe o intindere aproape nesfarsita, cu case mici din lemn, dominate de impunatoare blocuri moderne. Metropola este o impletire a civilizatiei si culturii moderne, cu obiceiuri si traditii milenare. In timpul turului panoramic vom intalni la tot pasul temple si parcuri cu arbori pitici, cu stanci artificiale, cu lacuri pline de pesti aurii si podete specifice arhitecturii japoneze. Turul debuteaza cu croaziera pe raul Sumida, prin districtul Asakusa, plin de culoare si obiceiuri traditionale. Vom admira Palatul Imperial, situat intr-un peisaj pitoresc cu iazuri si pini, inconjurat la sud si vest de cele mai importante cladiri ale guvernului, Altarul Meiji Jingu, cel mai vechi si cel mai mare loc sfant din Tokyo, care il comemoreaza pe Imparatul Meiji, Templul Senso-ji (Asakusa Kannon), a carui pagoda are cinci niveluri, in curtea caruia se afla un cazan urias din bronz, plin cu tamaie aprinsa, Bulevardul Ginza, care se aseamana cu “5th Avenue” din New York si zona comerciala Nakamise Shopping Arcade (galerie comerciala foarte veche) care functioneaza inca dinainte de cel de-Al Doilea Razboi Mondial. In incheierea zilei vom admira o spectaculoasa panorama a intregului oras din Observatorul Metropolitan. Cina traditionala la un restaurant local. Cazare.

ZIUA 4 / 28.03.2015:  TOKYO – NIKKO – TOKYO

Mic dejun. Plecare spre Nikko, zona deosebit de pitoreasca, cu peisaje splendide alcatuite din munti, lacuri, cascade si drumuri montane presarate cu temple budiste, pentru a vizita Altarul Toshogu, templul shinto cel mai extravagant decorat al Japoniei, construit la inceputul anilor 1600, care face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO, locul unde este inmormantat shogunul Tokugawa Ieyasu, personaj foarte important in istoria Japoniei, care este cunoscut sub numele de Toranaga din romanul Shogun de James Clavel. Odata ajunsi in Parcul National Nikko, ne vom indrepta spre Lacul Chuzenji (Chuzenjiko) situat la poalele vulcanului Nantai, inactiv in prezent, unde vom fi fermecati de peisajul spectaculos. Vom urca cu liftul deasupra Cascadei Kegon care are o inaltime de 97 m, una dintre cele mai inalte si impresionante cascade din Japonia. Intoarcere la Tokyo pentru cina bufet la restaurantul hotelului si cazare.

ZIUA 5 / 29.03.2015:  TOKYO – KAMAKURA – YOKOHAMA – TOKYO

Mic dejun. Excursie optionala de o zi cu autocarul, la sud de Tokyo, pentru a vizita orasele Kamakura si Yokohama. Vom ajunge intai in prima capitala a Shogunatului, in Kamakura, o oaza de liniste, inconjurata de munti, paduri si mare, situata la doar o ora distanta fata de Tokyo, care a cunoscut o perioada infloritoare intre sec. XII – XIV, care a coincis cu dezvoltarea budismului si introducerea religiei Zen in China. Toate acestea se reflecta in multitudinea templelor din oras, care s-au pastrat atat de bine de-a lungul timpului. Vom vizita principalele obiective turistice ale orasului, precum Templul Kotokuin cu Daibutsu, un veritabil simbol al Japoniei, unde se gaseste cea mai mare statuie a lui Buddha in aer liber din Japonia, Templul Hase Kannon cu antica statuie a Zeului Indurarii, care dateaza din sec. al VIII-lea, Altarul Tsurugaoka Hachimangu, altar dedicat zeului razboiului, protector al familiei primului shogun japonez – Minamoto no Yoritomo si Chinatown. In continuarea zilei ne vom indrepta spre Yokohama, unde vom avea prilejul de a admira spectaculoasa priveliste din cel care in trecut era cel mai inalt Observator al Japoniei. Intoarcere la Tokyo pentru cazare. Toata lumea isi va pregati in aceasta seara bagajul de mana, pentru urmatoarea noapte de cazare, iar bagajul mare (1 bucata) va fi transferat direct la Kyoto.

ZIUA 6 / 30.03.2015:  TOKYO – HAKONE – ATAMI

Mic dejun. Plecare spre Atami, in traducere „ocean fierbinte”, o populara statiune de coasta cu izvoare fierbinti datorita intensei activitati vulcanice, situata pe malul Oceanului Pacific. Izvoarele sale au fost remarcate inca din sec. al VIII-lea d.Hr, fiind la mare cautare si in prezent datorita climatului sau moderat maritim. In continuarea zilei vom pleca spre muntele sfant al japonezilor pentru o calatorie cu telecabina de la Togendai spre Owakudani (Valea Marelui Clocot), in timpul careia vom trece peste o vale cu stanci ascutite, cratere, vulcani noroiosi cu jeturi de aburi iesind din crevase. Daca vremea permite, vom admira spectaculoasa priveliste cu Fuji-san, cel mai inalt si venerat munte al Tarii Soarelui Rasare, aflat la o distanta de numai 96 km de Tokyo, cu o inaltime de 3.776 m, cu un varf de o perfectiune geometrica rara, pe care budistii si adeptii sintoismului il considera un loc sfant. Cina si cazare la Hotel Resorpia Atami 4* (sau similar) in camere tipic japoneze cu vedere la ocean.

ZIUA 7 / 31.03.2015:  ATAMI – KYOTO

Mic dejun. Deplasare pe jos la gara din Atami (aprox. 10 minute de mers pe jos) pentru imbarcarea in trenul de mare viteza cu destinatia Kyoto, vechea capitala a Japoniei intre anii 794 si 1868, denumita si “capitala linistii si pacii” datorita numeroaselor gradini Zen, faimoasa pentru vechii mestesugari care modeleaza bronzul, care creeaza obiecte incredibile din portelan, care fac minuni din firele de matase, dar faimoasa si pentru echipamentele electronice performante, orasul fiind astfel locul de intalnire intre cultura japoneza si cea internationala. Aici vom descoperi Japonia traditionala, inima sa culturala, cu case vechi, cu peste 2.000 de temple si altare, un loc de pelerinaj, un muzeu in aer liber unde nu mai putin de 17 locatii din oras si din imprejurimi au intrat pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Tur panoramic in Kyoto, oras proiectat geometric dupa modelul marilor orase chinezesti, impresionant si datorita frumosului peisaj creat de muntii acoperiti de paduri de artar. Turul include Templul Kiyomizu, dedicat zeitatii budiste cu 11 fete Kannon, Templul Kinkakuji, numit Pavilionul Aurit, un templu invelit in frunze de aur, care se oglindeste in iazul din fata sa si Castelul Nijo, fost palat al familiei shogunului Tokugawa, construit intre anii 1603 1626. In finalul turului vom putea explora Gion-ul, cartier vechi de distractii, gheise si actori kabuki, trecutul reflectandu-se intens in aceasta zona care reuseste sa pastreze vechea ambianta istorica. Cazare la Hotel New

Miyako 4* (sau similar).

ZIUA 8 / 01.04.2015:  KYOTO – NARA – KYOTO

Mic dejun. Excursie de o zi cu autocarul la Nara, oras care intruchipeaza un amestec de stiluri, chinezesc, coreean si central-asiatic, prima capitala a Japoniei si a doua atractie turistica importanta din regiunea Kansai, dupa Kyoto, veche capitala japoneza care dateaza din sec. al VIII-lea. In timpul excursiei se viziteaza Templul Toda-ji (Marele Buddha), aflat pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, cea mai mare cladire din lemn din lume, cladire care adaposteste cea mai mare statuie a lui Buddha din Japonia, Altarul Kasuga, cu cele 4 sali principale, dintre care 3 sunt dedicate razboinicilor civili si una dedicata stramosilor zeificati si minunatul Parc al Caprioarelor cu cele peste o mie de exemplare de caprioare sacre, pe care le vom putea hrani, traditie shinto care se pastreaza la Nara din cele mai vechi timpuri. Intoarcere in Kyoto pentru cazare. Optional, va propunem participarea la spectacolul extraordinar al gheiselor din Gion, reprezentatie care are loc intr-o singura luna din an, respectiv in perioada in care ne vom afla in Kyoto.

ZIUA 9 / 02.04.2015:  KYOTO

Mic dejun. Astazi vom putea continua explorarea orasului Kyoto impreuna cu conducatorul de grup sau, optional, insotiti de ghidul local si cu mijloc de transport privat, vom putea face o plimbare in zona de est a orasului, cartierul cu cei mai multi ciresi, pentru ca suntem in perioada ciresilor in floare! Sakura, denumirea japoneza pentru cires si florile sale, a fost si este in continuare sursa de inspiratie pentru poezie si pictura, esenta esteticii japoneze. Vom descoperi poteci pietruite printre constructii traditionale si pravalii cu suveniruri, vom trece pe Aleea Filosofiei, pe langa case vechi din lemn si temple linistite precum Templul de Argint, Altarul Heian si ne vom putea odihni in Parcul Okazaki cu o multime de ciresi, artari, azalee si iazuri pitoresti. In continuare vom vizita cartierul vestic Arashiyama, unde vom gasi o combinatie inedita intre istoria si religia templelor cu aerul mistic al padurilor de bambus si cu vioiciunea maimutelor japoneze, iar in final vom putea admira trenuletul romantic al vaii Sagano, dupa care vom servi o cina traditionala la care va participa si va dansa o Maiko – “fata dansatoare” (nume dat ucenicelor gheise). Cazare.

ZIUA 10 / 03.04.2015:  KYOTO – OSAKA

Mic dejun. Plecare spre Osaka pentru explorarea celui de-al doilea oras ca marime din Japonia, important pilon al economiei japoneze, numit si “Venetia Japoniei” sau “Manchester-ul Orientului”, un oras viu, animat, plin de culoare si dinamism. Vom vizita una dintre principalele atractii turistice ale orasului, Castelul Osaka, cel mai mare castel construit in Japonia medievala reconstruit in anul 1583 pe locul Templului Honganji, de catre Toyotomi Hideyoshi, un general in armata japoneza a sec. al XVI-lea, care a cucerit castelul si care a dorit ca acesta sa fie centrul si simbolul unei noi Japonii unificate sub conducerea sa. In prezent, in interiorul castelului exista si un muzeu unde cei interesati pot cerceta documente despre viata lui Toyotomi Hideyoshi si despre istoria castelului. In continuare vom vizita Doton-bori, strada celebra in Osaka (in trecut “o strada a placerii”), faimoasa pentru teatrele sale istorice (distruse in prezent), pentru magazine, pentru restaurante, dar si pentru panourile publicitare luminoase. Vom admira o frumoasa panorama din cladirea Umeda Sky, una dintre cladirile cel mai usor de recunoscut din Osaka, datorita formei ei extravagante si un pic bizare, dar si datorita inaltimii sale impresionante de 173 m, fiind una dintre cele mai inalte cladiri din Osaka. Cina europeana intr-un restaurant local (deplasare pe jos) si cazare la Hotel Granvia Osaka 4* (sau similar).

ZIUA 11 / 04.04.2015:  OSAKA – HIROSHIMA – OSAKA

Mic dejun. Excursie optionala la Miyajima si Hiroshima, unde transferul intre port, gari si statii se va face cu autocar privat. Plecare spre Hiroshima, de unde vom traversa cu ferry boat-ul spre Insula Miyajima, supranumita Insula Altarelor, una dintre cele mai frumoase zone peisagistice ale Japoniei, unde vom face un tur pietonal in timpul caruia vom vizita Altarul Itsukushima, celebru pentru Grand Torii, care pare a fi inundat de apele refluxului. Poarta altarului care se ridica din mare este cel mai familiar simbol al culturii japoneze, fiind reprezentativa pentru shintoism. In continuarea zilei ne vom intoarce la Hiroshima, oras denumit in anul 1949 „Altarul International al Pacii", care a intrat in istoria omenirii, fiind primul oras distrus de o arma nucleara. Turul orasului, reconstruit din temelii dupa razboi, include Muzeul Memorial al Pacii ridicat in anul 1949 in memoria victimelor bombardamentului atomic exact in locul in care a explodat bomba nucleara Little Boy, Parcul Memorial al Pacii de unde vom putea vedea celebrul Dom al Bombei sau “Domul Atomic”, acesta fiind de fapt Cladirea Camerei de Industrie care a rezistat puternicei deflagratii. Intoarcere la Osaka  pentru cazare.

ZIUA 12 / 05.04.2015:  OSAKA – ISTANBUL

Mic dejun. Timp liber la dispozitie pentru cumparaturi si plimbari individuale. Camerele se vor elibera la ora 18:00. Transfer la aeroport pentru zborul companiei Turkish Airlines, TK 47 (22:30 / 05:35) spre Istanbul.

ZIUA 13 / 06.04.2015:  ISTANBUL – BUCURESTI     

Sosire la Istanbul la ora 05:35, de unde se pleaca spre Bucuresti cu zborul TK 1043 (07:50 / 09:15).

Tarife


2675 EURO / loc in camera dubla; Supliment single: 590 EURO 
(tarif valabil pentru un grup minim de 25 turisti; pt. 24-20 turisti, tariful se va majora cu 140 euro/pers.)

IMPORTANT:
Deoarece in Japonia platile trebuie facute in moneda nationala JPY (YENI), TARIFUL ESTE CALCULAT PE BAZA URMATORULUI CURS: 1 EURO = 129 JPY; eventualele modificari de curs se vor aplica la momentul ultimei plati si vor putea afecta tariful final IN AMBELE SENSURI
TARIF: 2565 EURO / loc în cameră dublă; Supliment single: 590 EURO  
(tarif valabil pentru un grup minim de 25 turişti; pt. 24-20 turişti, tariful se majorează cu 140 euro/pers.)

IMPORTANT :
Deoarece în Japonia plăţile trebuie făcute în moneda naţională JPY (YENI), TARIFUL ESTE CALCULAT PE BAZA URMĂTORULUI CURS: 1 EURO = 129 JPY; eventualele modificări de curs se vor aplica la momentul ultimei plăți şi vor putea afecta tariful final ÎN AMBELE SENSURI

TARIF: 2565 EURO / loc în cameră dublă; Supliment single: 590 EURO
(tarif valabil pentru un grup minim de 25 turişti; pt. 24-20 turişti, tariful se majorează cu 140 euro/pers.)

IMPORTANT: Deoarece în Japonia plăţile trebuie făcute în moneda naţională JPY (YENI), TARIFUL ESTE CALCULAT PE BAZA URMĂTORULUI CURS: 1 EURO = 129 JPY; eventualele modificări de curs se vor aplica la momentul ultimei plăți şi vor putea afecta tariful final ÎN AMBELE SENSURI

TARIF: 2565 EURO / loc în cameră dublă; Supliment single: 590 EURO
(tarif valabil pentru un grup minim de 25 turişti; pt. 24-20 turişti, tariful se majorează cu 140 euro/pers.)

IMPORTANT: Deoarece în Japonia plăţile trebuie făcute în moneda naţională JPY (YENI), TARIFUL ESTE CALCULAT PE BAZA URMĂTORULUI CURS: 1 EURO = 113 JPY; eventualele modificări de curs se vor aplica la momentul ultimei plăți şi vor putea afecta tariful final ÎN AMBELE SENSURI
 

TARIF: 2565 EURO / loc în cameră dublă; Supliment single: 590 EURO
(tarif valabil pentru un grup minim de 25 turişti; pt. 24-20 turişti, tariful se majorează cu 140 euro/pers.)

IMPORTANT: Deoarece în Japonia plăţile trebuie făcute în moneda naţională JPY (YENI), TARIFUL ESTE CALCULAT PE BAZA URMĂTORULUI CURS: 1 EURO = 113 JPY; eventualele modificări de curs se vor aplica la momentul ultimei plăți şi vor putea afecta tariful final ÎN AMBELE SENSURI

 

TARIF: 2375 EURO / loc in camera dubla; Supliment single: 450 EURO 

(tarif valabil pentru un grup minim de 25 turisti; pt. 24-20 turisti, tariful se majoreaza cu 110 euro/pers.)

IMPORTANT:

Deoarece in Japonia platile trebuie facute in moneda nationala JPY (YENI), TARIFUL ESTE CALCULAT PE BAZA URMATORULUI CURS: 1 EURO = 136 JPY; eventualele modificari de curs se vor aplica la momentul ultimei plati si vor putea afecta tariful final IN AMBELE SENSURI

 

 

TARIF: 2375 EURO / loc in camera dubla; Supliment single: 450 EURO 

(tarif valabil pentru un grup minim de 25 turisti; pt. 24-20 turisti, tariful se majoreaza cu 110 euro/pers.)

IMPORTANT:

Deoarece in Japonia platile trebuie facute in moneda nationala JPY (YENI), TARIFUL ESTE CALCULAT PE BAZA URMATORULUI CURS: 1 EURO = 136 JPY; eventualele modificari de curs se vor aplica la momentul ultimei plati si vor putea afecta tariful final IN AMBELE SENSURI

 

 

TARIF: 2375 EURO / loc in camera dubla; Supliment single: 450 EURO 

(tarif valabil pentru un grup minim de 25 turisti; pt. 24-20 turisti, tariful se majoreaza cu 110 euro/pers.)

IMPORTANT:

Deoarece in Japonia platile trebuie facute in moneda nationala JPY (YENI), TARIFUL ESTE CALCULAT PE BAZA URMATORULUI CURS: 1 EURO = 136 JPY; eventualele modificari de curs se vor aplica la momentul ultimei plati si vor putea afecta tariful final IN AMBELE SENSURI

 

 

TARIF: 2375 EURO / loc in camera dubla; Supliment single: 450 EURO 

(tarif valabil pentru un grup minim de 25 turisti; pt. 24-20 turisti, tariful se majoreaza cu 110 euro/pers.)

IMPORTANT:

Deoarece in Japonia platile trebuie facute in moneda nationala JPY (YENI), TARIFUL ESTE CALCULAT PE BAZA URMATORULUI CURS: 1 EURO = 136 JPY; eventualele modificari de curs se vor aplica la momentul ultimei plati si vor putea afecta tariful final IN AMBELE SENSURI

 

 

TARIF: 2390 EURO / loc in camera dubla; Supliment single: 630 EURO 

(tarif valabil pentru un grup minim de 25 turisti; pt. 24-20 turisti, tariful se majoreaza cu 105 euro/pers.)

IMPORTANT:

Deoarece in Japonia platile trebuie facute in moneda nationala JPY (YENI), TARIFUL ESTE CALCULAT PE BAZA URMATORULUI CURS: 1 EURO = 139 JPY; eventualele modificari de curs se vor aplica la momentul ultimei plati si vor putea afecta tariful final IN AMBELE SENSURI

 

 

TARIF: 2390 EURO / loc in camera dubla; Supliment single: 630 EURO 

(tarif valabil pentru un grup minim de 25 turisti; pt. 24-20 turisti, tariful se majoreaza cu 105 euro/pers.)

IMPORTANT:

Deoarece in Japonia platile trebuie facute in moneda nationala JPY (YENI), TARIFUL ESTE CALCULAT PE BAZA URMATORULUI CURS: 1 EURO = 139 JPY; eventualele modificari de curs se vor aplica la momentul ultimei plati si vor putea afecta tariful final IN AMBELE SENSURI

 

Servicii

Include

- transport intercontinental cu avionul pe rutele: Bucuresti – Paris – Tokyo si Osaka – Amsterdam – Bucuresti cu companiile Air France si KLM
- transport intern pe toata durata circuitului cu vehicul dotat cu aer conditionat, adaptat la nr. de turisti
- 10 nopti cazare in hoteluri de 4* si de 3*
- mesele mentionate in program: 10 mic dejun, 1 dejun si 4 cine (conform program) dintre care una cu spectacol oferit de o Maiko
- urcare cu liftul deasupra Cascadei Kegon din Parcul National Nikko
- plimbare cu telecabina de la Togendai la Owakudani
- calatorie cu trenul de mare viteza JR super express de la Atami la Kyoto
- transferurile, tururile si excursiile mentionate in program
- taxele de intrare la obiectivele turistice incluse in program
- ghizi locali
- conducator roman de grup
- asigurare in caz de insolvabilitate /faliment al agentiei de turism
- BONUS: asigurare medicala si storno inclusa

Nu include

- taxele de aeroport, combustibil, securitate si serviciu pentru zborurile intercontinentale si continentale: aprox. 495 euro/pers., care se platesc odata cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exacta fiind cunoscuta la data emiterii biletelor de avion) 
- taxe de iesire de pe aeroporturi, numai daca se aplica
- alte servicii suplimentare decat cele mentionate, cheltuieli personale, bauturi, etc.
- bacsisuri: 45 euro/pers. pentru soferi si ghizi locali, mai putin pt. bagajisti (se vor achita cel mai tarziu conducatorului de grup la sosire); bacsisurile nu se refera si la excursiile optionale
- excursiile optionale care se pot realiza cu un numar minim de 25 participanti, precizat de partenerii externi, tarifele acestora fiind informative; in functie de timpul disponibil, la fata locului, se mai pot organiza si alte excursii optionale propuse de partenerul local
•  Kamakura si Yokohama: aprox. 120 euro/pers.
•  bilete la spectacolul gheiselor din Gion: aprox. 55 euro/pers. la categoria I (cu loc rezervat)
•  Kyoto: aprox. 90 euro/pers.
•  Hiroshima si Miyajima: aprox. 340 euro/pers.
*Vizualizare conditii asigurare in format PDF

Include

- transport intercontinental cu avionul pe rutele: Bucureşti – Doha – Tokyo şi Tokyo – Doha – Bucureşti cu compania Qatar Airways
- transport continental cu avionul pe ruta: Osaka – Tokyo cu compania Japan Airlines
- transport intern pe toată durata circuitului cu vehicul dotat cu aer condiţionat, adaptat la nr. de turişti
- 10 nopţi cazare în hoteluri de 4* şi de 3*
- mesele menţionate în program: 10 mic dejunuri, 1 dejun şi 4 cine, dintre care una cu spectacol oferit de o Maiko
- urcare cu liftul deasupra Cascadei Kegon din Parcul Naţional Nikko
- plimbare cu telecabina de la Togendai la Owakudani
- călătorie cu trenul de mare viteză JR super express de la Atami la Kyoto
- transferurile, tururile şi excursiile menţionate în program
- taxele de intrare la obiectivele turistice incluse în program
- ghizi locali
- conducător de grup român
- asigurare în caz de insolvabilitate / faliment al agenţiei de turism
-
NOU: transferurile la şi de la Aeroportul Henri Coandă – Otopeni din localităţile menționate în capitolul Observații

Nu include

- taxele de aeroport, combustibil, securitate şi serviciu pentru zborurile intercontinentale şi continentale: aprox. 495 euro/pers., care se plătesc odată cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exactă fiind cunoscută la data emiterii biletelor de avion) 
- taxe de ieşire de pe aeroporturi, numai dacă se aplică
- alte servicii suplimentare decât cele menţionate, cheltuieli personale, băuturi, etc.
- bacşişuri: 45 euro/pers. pentru şoferi şi ghizi locali, mai puţin pt. bagajişti (se vor achita cel mai târziu conducătorului de grup la sosire); bacşişurile nu se referă şi la excursiile opţionale
- excursiile opţionale care se pot realiza cu un număr minim de 25 participanţi, precizat de partenerii externi, tarifele acestora fiind informative.  În funcţie de timpul disponibil, la faţa locului, se mai pot organiza şi alte excursii opţionale propuse de partenerul local
•  Kamakura şi Yokohama: aprox. 120 euro/pers.
•  bilete la spectacolul gheişelor din Gion: aprox. 55 euro/pers. la categoria I (cu loc rezervat)
•  Kyoto: aprox. 90 euro/pers.
•  Hiroshima şi Miyajima: aprox. 340 euro/pers.
*Vizualizare conditii asigurare in format PDF

Include

- transport intercontinental cu avionul pe rutele: Bucureşti – Doha – Tokyo şi Tokyo – Doha – Bucureşti cu compania Qatar Airways
- transport continental cu avionul pe ruta: Osaka – Tokyo cu compania All Nipon Airways
- transport intern pe toată durata circuitului cu vehicul dotat cu aer condiţionat, adaptat la nr. de turişti
- 10 nopţi cazare în hoteluri de 4* şi de 3*
- mesele menţionate în program: 10 mic dejunuri, 1 dejun şi 4 cine, dintre care una cu spectacol oferit de o Maiko
- urcare cu liftul deasupra Cascadei Kegon din Parcul Naţional Nikko
- plimbare cu telecabina de la Togendai la Owakudani
- călătorie cu trenul de mare viteză JR super express de la Atami la Kyoto
- transferurile, tururile şi excursiile menţionate în program
- taxele de intrare la obiectivele turistice incluse în program
- ghizi locali
- conducător de grup român
- asigurare în caz de insolvabilitate / faliment al agenţiei de turism
-
NOU: transferurile la şi de la Aeroportul Henri Coandă – Otopeni din localităţile menționate în capitolul Observații

Nu include

- taxele de aeroport, combustibil, securitate şi serviciu pentru zborurile intercontinentale şi continentale: aprox. 495 euro/pers., care se plătesc odată cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exactă fiind cunoscută la data emiterii biletelor de avion) 
- taxe de ieşire de pe aeroporturi, numai dacă se aplică
- alte servicii suplimentare decât cele menţionate, cheltuieli personale, băuturi, etc.
- bacşişuri: 45 euro/pers. pentru şoferi şi ghizi locali, mai puţin pt. bagajişti (se vor achita cel mai târziu conducătorului de grup la sosire); bacşişurile nu se referă şi la excursiile opţionale
- excursiile opţionale care se pot realiza cu un număr minim de 25 participanţi, precizat de partenerii externi, tarifele acestora fiind informative.  În funcţie de timpul disponibil, la faţa locului, se mai pot organiza şi alte excursii opţionale propuse de partenerul local
•  Kamakura şi Yokohama: aprox. 120 euro/pers.
•  bilete la spectacolul gheişelor din Gion: aprox. 55 euro/pers. la categoria I (cu loc rezervat)
•  Kyoto: aprox. 90 euro/pers.
•  Hiroshima şi Miyajima: aprox. 340 euro/pers.
*Vizualizare conditii asigurare in format PDF

Include

- transport intercontinental cu avionul pe rutele: Bucureşti – Munchen – Tokyo şi Osaka – Frankfurt – Bucureşti
- transport intern pe toată durata circuitului cu vehicul dotat cu aer condiţionat, adaptat la nr. de turişti
- 10 nopţi cazare cu mic dejun în hoteluri de 4*
- 5 cine (conform program), dintre care una cu spectacol oferit de o Maiko
- transferurile, tururile şi excursiile menţionate în program
- taxele de intrare la obiectivele turistice incluse în program
- ghizi locali
- conducător de grup român
- asigurare în caz de insolvabilitate / faliment al agenţiei de turism
- BONUS: asigurare storno şi medicală inclusă indiferent de vârstă

Nu include

- taxele de aeroport, combustibil, securitate şi serviciu pentru zborurile intercontinentale: aprox. 495 euro/pers., care se plătesc odată cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exactă fiind cunoscută la data emiterii biletelor de avion) 
- taxe de ieşire de pe aeroporturi, numai dacă se aplică
- alte servicii suplimentare decât cele menţionate, cheltuieli personale, băuturi, etc.
- bacşişuri: 45 euro/pers. pentru şoferi şi ghizi locali, mai puţin pt. bagajişti (se vor achita cel mai târziu conducătorului de grup la sosire); bacşişurile nu se referă şi la excursiile opţionale
- excursiile opţionale care se pot realiza cu un număr minim de 25 participanţi, precizat de partenerii externi, tarifele acestora fiind informative.  În funcţie de timpul disponibil, la fața locului, se mai pot organiza şi alte excursii opţionale propuse de partenerul local
•  Kamakura şi Yokohama: aprox. 120 euro/pers.
•  bilete la spectacolul gheişelor din Gion: aprox. 70 euro/pers. la categoria I (cu loc rezervat)
•  Kyoto: aprox. 90 euro/pers.
•  Hiroshima şi Miyajima: aprox. 340 euro/pers.
*Vizualizare conditii asigurare in format PDF

Include

- transport intercontinental cu avionul pe rutele: Bucureşti – Munchen – Tokyo şi Osaka – Frankfurt – Bucureşti
- transport intern pe toată durata circuitului cu vehicul dotat cu aer condiţionat, adaptat la nr. de turişti
- 10 nopţi cazare cu mic dejun în hoteluri de 3/4*
- 5 cine (conform program), dintre care una cu spectacol oferit de o Maiko
- transferurile, tururile şi excursiile menţionate în program
- taxele de intrare la obiectivele turistice incluse în program
- ghizi locali
- conducător de grup român
- asigurare în caz de insolvabilitate / faliment al agenţiei de turism
- BONUS: asigurare storno şi medicală inclusă indiferent de vârstă

Nu include

- taxele de aeroport, combustibil, securitate şi serviciu pentru zborurile intercontinentale: aprox. 495 euro/pers., care se plătesc odată cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exactă fiind cunoscută la data emiterii biletelor de avion) 
- taxe de ieşire de pe aeroporturi, numai dacă se aplică
- alte servicii suplimentare decât cele menţionate, cheltuieli personale, băuturi, etc.
- bacşişuri: 45 euro/pers. pentru şoferi şi ghizi locali, mai puţin pt. bagajişti (se vor achita cel mai târziu conducătorului de grup la sosire); bacşişurile nu se referă şi la excursiile opţionale
- excursiile opţionale care se pot realiza cu un număr minim de 25 participanţi, precizat de partenerii externi, tarifele acestora fiind informative.  În funcţie de timpul disponibil, la faţa locului, se mai pot organiza şi alte excursii opţionale propuse de partenerul local
•  Kamakura şi Yokohama: aprox. 120 euro/pers.
•  bilete la spectacolul gheişelor din Gion: aprox. 55 euro/pers. la categoria I (cu loc rezervat)
•  Kyoto: aprox. 90 euro/pers.
•  Hiroshima şi Miyajima: aprox. 340 euro/pers.
*Vizualizare conditii asigurare in format PDF

Include

- transport intercontinental cu avionul pe rutele: Bucuresti – Doha – Tokyo si Osaka – Doha – Bucuresti

- transport intern pe toata durata circuitului cu vehicul dotat cu aer conditionat, adaptat la nr. de turisti

- 10 nopti cazare cu mic dejun in hoteluri de 4* si 3*+

- 5 cine (conform program), dintre care una cu spectacol oferit de o Maiko

- transferurile, tururile si excursiile mentionate in program

- taxele de intrare la obiectivele turistice incluse in program

- ghizi locali

- conducator de grup roman

- asigurare in caz de insolvabilitate / faliment al agentiei de turism

- BONUS: asigurare storno si medicala inclusa indiferent de varsta

Nu include

- taxele de aeroport, combustibil, securitate si serviciu pentru zborurile intercontinentale: aprox. 495 euro/pers., care se platesc odata cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exacta fiind cunoscuta la data emiterii biletelor de avion) 

- taxe de iesire de pe aeroporturi, numai daca se aplica

- alte servicii suplimentare decat cele mentionate, cheltuieli personale, bauturi, etc.

- bacsisuri: 45 euro/pers. pentru soferi si ghizi locali, mai putin pt. bagajisti (se vor achita cel mai tarziu conducatorului de grup la sosire); bacsisurile nu se refera si la excursiile optionale

- excursiile optionale care se pot realiza cu un numar minim de 25 participanti, precizat de partenerii externi, tarifele acestora fiind informative.  In functie de timpul disponibil, la fata locului, se mai pot organiza si alte excursii optionale propuse de partenerul local

• Kamakura si Yokohama: aprox. 65 euro/pers.

• bilete la spectacolul gheiselor din Gion: aprox. 30 euro/pers. la categoria II (fara loc rezervat); 45 euro/pers. la categoria I (cu loc rezervat)

• Kyoto: aprox. 85 euro/pers.

• Hiroshima si Miyajima: aprox. 290 euro/pers.

*Vizualizare conditii asigurare in format PDF

Include

- transport intercontinental cu avionul pe rutele: Bucuresti – Doha – Tokyo si Osaka – Doha – Bucuresti

- transport intern pe toata durata circuitului cu vehicul dotat cu aer conditionat, adaptat la nr. de turisti

- 10 nopti cazare cu mic dejun in hoteluri de 4* si 3*+

- 5 cine (conform program), dintre care una cu spectacol oferit de o Maiko

- transferurile, tururile si excursiile mentionate in program

- taxele de intrare la obiectivele turistice incluse in program

- ghizi locali

- conducator de grup roman

- asigurare in caz de insolvabilitate / faliment al agentiei de turism

- BONUS: asigurare storno si medicala inclusa indiferent de varsta

Nu include

- taxele de aeroport, combustibil, securitate si serviciu pentru zborurile intercontinentale: aprox. 495 euro/pers., care se platesc odata cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exacta fiind cunoscuta la data emiterii biletelor de avion) 

- taxe de iesire de pe aeroporturi, numai daca se aplica

- alte servicii suplimentare decat cele mentionate, cheltuieli personale, bauturi, etc.

- bacsisuri: 45 euro/pers. pentru soferi si ghizi locali, mai putin pt. bagajisti (se vor achita cel mai tarziu conducatorului de grup la sosire); bacsisurile nu se refera si la excursiile optionale

- excursiile optionale care se pot realiza cu un numar minim de 25 participanti, precizat de partenerii externi, tarifele acestora fiind informative.  In functie de timpul disponibil, la fata locului, se mai pot organiza si alte excursii optionale propuse de partenerul local

• Kamakura si Yokohama: aprox. 65 euro/pers.

• bilete la spectacolul gheiselor din Gion: aprox. 30 euro/pers. la categoria II (fara loc rezervat); 45 euro/pers. la categoria I (cu loc rezervat)

• Kyoto: aprox. 85 euro/pers.

• Hiroshima si Miyajima: aprox. 290 euro/pers.

*Vizualizare conditii asigurare in format PDF

Include

- transport intercontinental cu avionul pe rutele: Bucuresti – Amsterdam – Tokyo si Osaka – Amsterdam – Bucuresti

- transport intern pe toata durata circuitului cu vehicul dotat cu aer conditionat, adaptat la nr. de turisti

- 10 nopti cazare cu mic dejun in hoteluri de 3+/4*

- 5 cine (conform program), dintre care una cu spectacol oferit de o Maiko

- transferurile, tururile si excursiile mentionate in program

- taxele de intrare la obiectivele turistice incluse in program

- ghizi locali

- conducator de grup roman

- asigurare in caz de insolvabilitate / faliment al agentiei de turism

- BONUS: asigurare storno si medicala inclusa indiferent de varsta

Nu include

- taxele de aeroport, combustibil, securitate si serviciu pentru zborurile intercontinentale: aprox. 495 euro/pers., care se platesc odata cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exacta fiind cunoscuta la data emiterii biletelor de avion) 

- taxe de iesire de pe aeroporturi, numai daca se aplica

- alte servicii suplimentare decat cele mentionate, cheltuieli personale, bauturi, etc.

- bacsisuri: 45 euro/pers. pentru soferi si ghizi locali, mai putin pt. bagajisti (se vor achita cel mai tarziu conducatorului de grup la sosire); bacsisurile nu se refera si la excursiile optionale

- excursiile optionale care se pot realiza cu un numar minim de 25 participanti, precizat de partenerii externi, tarifele acestora fiind informative.  In functie de timpul disponibil, la fata locului, se mai pot organiza si alte excursii optionale propuse de partenerul local

• Kamakura si Yokohama: aprox. 65 euro/pers.

• bilete la spectacolul gheiselor din Gion: aprox. 30 euro/pers. la categoria II (fara loc rezervat); 45 euro/pers. la categoria I (cu loc rezervat)

• Kyoto: aprox. 85 euro/pers.

• Hiroshima si Miyajima: aprox. 290 euro/pers.

*Vizualizare conditii asigurare in format PDF

Include

- transport intercontinental cu avionul pe rutele: Bucuresti – Amsterdam – Tokyo si Osaka – Amsterdam – Bucuresti

- transport intern pe toata durata circuitului cu vehicul dotat cu aer conditionat, adaptat la nr. de turisti

- 10 nopti cazare cu mic dejun in hoteluri de 3+/4*

- 5 cine (conform program), dintre care una cu spectacol oferit de o Maiko

- transferurile, tururile si excursiile mentionate in program

- taxele de intrare la obiectivele turistice incluse in program

- ghizi locali

- conducator de grup roman

- asigurare in caz de insolvabilitate / faliment al agentiei de turism

- BONUS: asigurare storno si medicala inclusa indiferent de varsta

Nu include

- taxele de aeroport, combustibil, securitate si serviciu pentru zborurile intercontinentale: aprox. 495 euro/pers., care se platesc odata cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exacta fiind cunoscuta la data emiterii biletelor de avion) 

- taxe de iesire de pe aeroporturi, numai daca se aplica

- alte servicii suplimentare decat cele mentionate, cheltuieli personale, bauturi, etc.

- bacsisuri: 45 euro/pers. pentru soferi si ghizi locali, mai putin pt. bagajisti (se vor achita cel mai tarziu conducatorului de grup la sosire); bacsisurile nu se refera si la excursiile optionale

- excursiile optionale care se pot realiza cu un numar minim de 25 participanti, precizat de partenerii externi, tarifele acestora fiind informative.  In functie de timpul disponibil, la fata locului, se mai pot organiza si alte excursii optionale propuse de partenerul local

• Kamakura si Yokohama: aprox. 65 euro/pers.

• bilete la spectacolul gheiselor din Gion: aprox. 30 euro/pers. la categoria II (fara loc rezervat); 45 euro/pers. la categoria I (cu loc rezervat)

• Kyoto: aprox. 85 euro/pers.

• Hiroshima si Miyajima: aprox. 290 euro/pers.

*Vizualizare conditii asigurare in format PDF

Observatii

 NOTA:
- camerele la hotelul din Tokyo sunt disponibile incepand cu ora 15:00 pe data de 27.03.2018
 
ACTE NECESARE:
- pasaport valabil minim 6 luni de la data incheierii calatoriei; posesorii de pasapoarte temporare au nevoie de VIZA
 
CONDITII DE INSCRIERE:
- inscrierile incep din momentul lansarii programului, cu plata unui avans min. de 50% din tarif si se incheie la epuizarea locurilor
- diferenta de 50 % se achita cu min. 30 de zile inainte de data plecarii
- turistul va incheia cu agentia « Contractul de prestari servicii turistice », la care prezentul program este parte
- in momentul semnarii « Contractului de prestari servicii turistice », turistul isi asuma plata diferentei stipulata in program in cazul neintrunirii grupului minim de turisti   
 
OBSERVATII:
- conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite conditii obiective, inclusiv ordinea in care se viziteaza obiectivele turistice
- agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure
- agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de  a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu
- prezentarea la aeroport se va face cu doua ore inaintea zborului; agentia nu raspunde in cazul refuzului imbarcarii turistilor ca urmare a intarzierii acestora
- conducatorul de grup se va asigura ca programul se desfasoara conform itinerarului prezentat, va oferi asistenta in situatii de urgenta, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informatii referitoare la excursiile optionale si la itinerar cu observatia ca nu are calificarea si atestarea legala de ghid turistic
 - cazarea turistilor, precum si eliberarea camerelor se face in conformitate cu  regulile hoteliere specifice  fiecarei tari
- clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita oficial de ministerul de resort din tarile vizitate si ca atare respecta standardele locale
- distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie si la cererea sa, va fi asistat de conducatorul de grup
- daca hotelul este schimbat din motive care nu tin de agentie, va fi inlocuit cu un altul de aceeasi categorie, asa cum este precizat in program
- agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana
- agentia poate aloca un numar de locuri cu reducere in cazul anunturilor promotiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioada limitata de valabilitate; daca acestea se epuizeaza inainte de expirarea perioadei anuntate, agentia va opri promotia fara un anunt prealabil
- in derularea excursiei pot aparea situatii de forta majora precum intarzieri in traficul aerian, blocarea aeroporturilor din ratiuni de securitate, schimbari de aeroporturi din ratiuni politice, greve, conditii meteo nefavorabile etc.; in aceste cazuri agentia se obliga sa depuna eforturi pentru depasirea situatiilor ivite; totodata, agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente
- asezarea turistilor in autocar se va face incepand cu bancheta a doua, in ordinea inscrierilor
- agentia nu-si asuma responsabilitatea in cazul in care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
- conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere explicatii in interiorul muzeelor, monumentelor etc.; altfel, conducatorii de grup vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice; ghizii locali pot fi angajati contra cost doar cu acordul turistilor interesati  de ghidajul acestora
- excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentiile locale; sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia DAL TRAVEL; tarifele excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor care pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, sau din alta parte, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz, un ghid local; in tariful excursiilor optionale nu sunt incluse intrarile la obiectivele turistice vizitate
- agentia nu poate fi facuta raspunzatoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale, indiferent de cauza
- in cazul in care turistul intarzie sau renunta la programul stabilit, nu poate avea nici o pretentie privind rambursarea eventualelor despagubiri
- agentia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecari de teren, caderi masive de zapada  si evenimente politice neprevazute, greve etc.
- copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti; b) insotiti de unul dintre parinti care sa detina acordul notarial al parintelui care nu calatoreste (sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces); c) insotiti de un adult cu certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor parinti
- copiii care nu poseda carte de identitate au nevoie de pasaport individual
- asigurarea STORNO de calatorie, oferita BONUS de catre agentia DAL TRAVEL, poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate; valoarea storno maxima asigurata este de 8.500 lei/calatorie (cu fransiza de 10%); acest mijloc de protectie financiara acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei 
- va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PASAPORTUL, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta si sunt valabile minim 6 luni de la data terminarii calatoriei
- pentru posesorii de pasapoarte temporare cu valabilitate de 1 an, este necesara obtinerea vizelor de la ambasada din Bucuresti; in cazul neobtinerii vizei se retin penalizari pentru biletul de avion, asigurarea medicala si cheltuielile agentiei
- c/v excursiei poate fi achitata si in lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plati
- prezentul  document constituie anexa la « Contractul de prestari servicii turistice »
ACTE NECESARE:
- paşaport valabil minim 6 luni de la data încheierii călătoriei; posesorii de paşapoarte temporare au nevoie de VIZĂ
 
CONDIŢII DE ÎNSCRIERE:
- înscrierile încep din momentul lansării programului, cu plata unui avans min. de 50% din tarif şi se încheie la epuizarea locurilor
- diferenţa de 50 % se achită cu min. 30 de zile înainte de data plecării
- turistul va încheia cu agenţia « Contractul de prestări servicii turistice », la care prezentul program este parte
- în momentul semnării « Contractului de prestări servicii turistice », turistul îşi asumă plata diferenţei stipulată în program în cazul neintrunirii grupului minim de turişti   
 
OBSERVAŢII:
NOU Începând cu anul 2018, agenţia tour-operatoare DAL TRAVEL oferă turiştilor care se înscriu pe circuitele proprii transferuri gratuite la şi de la Aeroportul Henri Coandă – Otopeni, din următoarele localităţi:
•  Sibiu, Rm. Vâlcea, Piteşti
•  Braşov, Predeal, Sinaia, Câmpina, Ploieşti
•  Iaşi, Târgu Frumos, Roman, Bacău, Oneşti, Adjud, Focşani, Buzău, Urziceni
•  Constanţa, Medgidia, Cernavodă, Feteşti, Slobozia
- transferurile gratuite se vor rezerva la înscriere, rezervările ulterioare fiind posibile doar în limita locurilor disponibile şi cu minim 21 zile înainte de plecare
- dacă turistul renunţă la transferul de dus, transferul de retur se anulează automat; acesta va putea fi asigurat doar dacă vor mai fi locuri disponibile la acel moment în mijlocul de transport
- prezentarea la transfer se va face cu minim 15 minute înainte de ora de plecare comunicată
- turiştii care beneficiază de acest serviciu, sunt obligaţi să furnizeze un număr de telefon mobil la care să poată fi contactaţi în eventualitatea modificării orei de îmbarcare
- agenţia tour-operatoare Dal Travel nu-şi asumă răspunderea pentru neprezentări, întârzierile la transfer ale turiştilor sau apariţia unor evenimente neprevăzute (blocarea traficului rutier, condiţii meteo nefavorabile, accidente rutiere etc.) care pot duce la întârzierea transferului şi pierderea zborului; în această situaţie, costurile suplimentare generate de un nou bilet de avion sau modificarea celui existent vor fi suportate de către turist 
- transferurile sunt asigurate de agenţia tour-operatoare Dal Travel cu mijloace auto din flota proprie (autoturisme pentru 1-4 pasageri) şi/sau cu mijloace auto ale companiilor de transport partenere pe rute regulate de transport pasageri
- dacă agenţia tour-operatoare Dal Travel trebuie să asigure transferuri gratuite pe aceeaşi rută şi din aceleaşi oraşe pentru 2 sau mai multe circuite cu plecare sau sosire în aceeaşi zi, se va organiza un singur transfer pentru toţi pasagerii din circuitele respective, cazuri în care pot apărea timpi de aşteptare mai mari, de până la 3 ore; în astfel de situaţii, turiştii vor fi anunţaţi şi vor trebui să confirme dacă doresc să beneficieze de transfer în condiţiile date, sau nu 
- turiştii au obligaţia de a menţine curăţenia în mijlocul de transport pe tot parcursul transferului şi să ţină cont că în mijlocul de transport nu sunt permise fumatul, consumul de băuturi alcoolice şi produse alimentare
- transferurile se asigura în conformitate cu reglementările legale în vigoare cu privire la transportul de persoane şi cu respectarea timpilor de condus ai şoferilor, aceştia făcând pauzele de odihnă impuse de lege în vederea asigurării transportului în condiţii de siguranţă
- conducătorul de grup poate modifica programul acţiunii în anumite condiţii obiective, inclusiv ordinea în care se vizitează obiectivele turistice
- agenţia nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure
- agenţia nu răspunde în cazul refuzului autorităţilor de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu
- prezentarea la aeroport se va face cu două ore înaintea zborului; agenţia nu răspunde în cazul refuzului îmbarcării turiştilor ca urmare a întârzierii acestora
- conducătorul de grup se va asigura că programul se desfăşoară conform itinerarului prezentat, va oferi asistență în situaţii de urgenţă, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informaţii referitoare la excursiile opţionale şi la itinerar cu observaţia că nu are calificarea şi atestarea legală de ghid turistic
- cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face în conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecărei ţări
- clasificarea pe stele a unităţilor de cazare este cea atribuită oficial de ministerul de resort din ţările vizitate şi ca atare respectă standardele locale
- distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepţie, asistat de conducătorul de grup
- dacă hotelul este schimbat din motive care nu ţin de agenţie, va fi înlocuit cu un altul de aceeaşi categorie, aşa cum este precizat în program
- agenţia îşi rezervă dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, în cazul în care valoarea acestora este schimbată de compania aeriană
- agenţia poate aloca un număr de locuri cu reducere în cazul anunţurilor promoţiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru perioadă limitată de valabilitate; dacă acestea se epuizează înainte de expirarea perioadei anunţate, agenţia va opri promoţia fără un anunţ prealabil
- în derularea excursiei pot apărea situaţii de forţă majoră precum întârzieri în traficul aerian, schimbări de aeroporturi din raţiuni politice, greve, condiţii meteo nefavorabile, etc.; în aceste cazuri agenţia se obligă să depună eforturi pentru depăşirea situaţiilor ivite. Totodată, agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente
- aşezarea turiştilor în autocar se face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor
- agenţia nu-şi asumă responsabilitatea în cazul în care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
- conform legilor internaţionale, doar ghizii locali au dreptul să ofere servicii în interiorul muzeelor, monumentelor etc. Altfel, ghizii români vor oferi explicaţii turiştilor doar în afară obiectivelor turistice. Ghizii locali pot fi angajaţi contra cost doar cu acordul turiştilor interesaţi  de ghidajul acestora
- excursiile opţionale se efectuează la faţa locului cu agenţii locale; sumele aferente acestor excursii nu se încasează în numele şi pentru agenţia DAL TRAVEL. Tarifele excursiilor opţionale pot fi mai mari decât cele ale excursiilor care pot fi achiziţionate de la recepţia hotelurilor, aceasta datorându-se faptului că persoanele participante vor avea la dispoziţie un mijloc de transport care îi va duce şi îi va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei şi după caz un ghid local. În tariful excursiilor opţionale nu sunt incluse intrările la obiectivele turistice vizitate
- agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale (indiferent de cauză)
- în cazul în care turistul întârzie sau renunţă la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri
- agenţia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecări de teren, căderi masive de zăpadă  şi evenimente politice neprevăzute, greve etc.
- pentru posesorii de paşapoarte temporare cu valabilitate de 1 an, este necesară obţinerea vizei de la ambasada din Bucureşti; în cazul neobţinerii vizei se reţin penalizări pentru biletul de avion, asigurare medicală, cheltuielile agenţiei
- copiii minori pot călători doar: a) însoţiţi de ambii părinţi; b) însoţiţi de unul dintre părinţi care să deţină acordul notarial al părintelui care nu călătoreşte (sau încredinţare prin hotărâre judecătorească definitivă, certificat de deces); c) însoţiţi de un adult cu certificat de cazier judiciar în original şi acordul notarial al ambilor părinţi
- copiii care nu posedă carte de identitate au nevoie de paşaport individual
- vă rugăm să vă asiguraţi că documentele de călătorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PAŞAPORTUL, nu prezintă urme de deterioare a elementelor de siguranţă şi sunt valabile minim 6 luni de la data terminării călătoriei
- c/v excursiei poate fi achitata şi în lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plăți
- prezentul  document constituie anexă la « Contractul de prestări servicii turistice »
ACTE NECESARE:
- paşaport valabil minim 6 luni de la data încheierii călătoriei; posesorii de paşapoarte temporare au nevoie de VIZĂ
 
CONDIŢII DE ÎNSCRIERE:
- înscrierile încep din momentul lansării programului, cu plata unui avans min. de 50% din tarif şi se încheie la epuizarea locurilor
- diferenţa de 50 % se achită cu min. 30 de zile înainte de data plecării
- turistul va încheia cu agenţia « Contractul de prestări servicii turistice », la care prezentul program este parte
- în momentul semnării « Contractului de prestări servicii turistice », turistul îşi asumă plata diferenţei stipulată în program în cazul neintrunirii grupului minim de turişti    
 
OBSERVAŢII:
NOU Începând cu anul 2018, agenţia tour-operatoare DAL TRAVEL oferă turiştilor care se înscriu pe circuitele proprii transferuri gratuite la şi de la Aeroportul Henri Coandă – Otopeni, din următoarele localităţi:
•  Sibiu, Rm. Vâlcea, Piteşti
•  Braşov, Predeal, Sinaia, Câmpina, Ploieşti
•  Iaşi, Târgu Frumos, Roman, Bacău, Oneşti, Adjud, Focşani, Buzău, Urziceni
•  Constanţa, Medgidia, Cernavodă, Feteşti, Slobozia
- transferurile gratuite se vor rezerva la înscriere, rezervările ulterioare fiind posibile doar în limita locurilor disponibile şi cu minim 21 zile înainte de plecare
- dacă turistul renunţă la transferul de dus, transferul de retur se anulează automat; acesta va putea fi asigurat doar dacă vor mai fi locuri disponibile la acel moment în mijlocul de transport
- prezentarea la transfer se va face cu minim 15 minute înainte de ora de plecare comunicată
- turiştii care beneficiază de acest serviciu, sunt obligaţi să furnizeze un număr de telefon mobil la care să poată fi contactaţi în eventualitatea modificării orei de îmbarcare
- agenţia tour-operatoare Dal Travel nu-şi asumă răspunderea pentru neprezentări, întârzierile la transfer ale turiştilor sau apariţia unor evenimente neprevăzute (blocarea traficului rutier, condiţii meteo nefavorabile, accidente rutiere etc.) care pot duce la întârzierea transferului şi pierderea zborului; în această situaţie, costurile suplimentare generate de un nou bilet de avion sau modificarea celui existent vor fi suportate de către turist 
- transferurile sunt asigurate de agenţia tour-operatoare Dal Travel cu mijloace auto din flota proprie (autoturisme pentru 1-4 pasageri) şi/sau cu mijloace auto ale companiilor de transport partenere pe rute regulate de transport pasageri
- dacă agenţia tour-operatoare Dal Travel trebuie să asigure transferuri gratuite pe aceeaşi rută şi din aceleaşi oraşe pentru 2 sau mai multe circuite cu plecare sau sosire în aceeaşi zi, se va organiza un singur transfer pentru toţi pasagerii din circuitele respective, cazuri în care pot apărea timpi de aşteptare mai mari, de până la 3 ore; în astfel de situaţii, turiştii vor fi anunţaţi şi vor trebui să confirme dacă doresc să beneficieze de transfer în condiţiile date, sau nu 
- turiştii au obligaţia de a menţine curăţenia în mijlocul de transport pe tot parcursul transferului şi să ţină cont că în mijlocul de transport nu sunt permise fumatul, consumul de băuturi alcoolice şi produse alimentare
- transferurile se asigura în conformitate cu reglementările legale în vigoare cu privire la transportul de persoane şi cu respectarea timpilor de condus ai şoferilor, aceştia făcând pauzele de odihnă impuse de lege în vederea asigurării transportului în condiţii de siguranţă
- conducătorul de grup poate modifica programul acţiunii în anumite condiţii obiective, inclusiv ordinea în care se vizitează obiectivele turistice
- agenţia nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure
- agenţia nu răspunde în cazul refuzului autorităţilor de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu
- prezentarea la aeroport se va face cu două ore înaintea zborului; agenţia nu răspunde în cazul refuzului îmbarcării turiştilor ca urmare a întârzierii acestora
- conducătorul de grup se va asigura că programul se desfăşoară conform itinerarului prezentat, va oferi asistență în situaţii de urgenţă, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informaţii referitoare la excursiile opţionale şi la itinerar cu observaţia că nu are calificarea şi atestarea legală de ghid turistic
- cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face în conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecărei ţări
- clasificarea pe stele a unităţilor de cazare este cea atribuită oficial de ministerul de resort din ţările vizitate şi ca atare respectă standardele locale
- distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepţie, asistat de conducătorul de grup
- dacă hotelul este schimbat din motive care nu ţin de agenţie, va fi înlocuit cu un altul de aceeaşi categorie, aşa cum este precizat în program
- agenţia îşi rezervă dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, în cazul în care valoarea acestora este schimbată de compania aeriană
- agenţia poate aloca un număr de locuri cu reducere în cazul anunţurilor promoţiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru perioadă limitată de valabilitate; dacă acestea se epuizează înainte de expirarea perioadei anunţate, agenţia va opri promoţia fără un anunţ prealabil
- în derularea excursiei pot apărea situaţii de forţă majoră precum întârzieri în traficul aerian, schimbări de aeroporturi din raţiuni politice, greve, condiţii meteo nefavorabile, etc.; în aceste cazuri agenţia se obligă să depună eforturi pentru depăşirea situaţiilor ivite. Totodată, agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente
- aşezarea turiştilor în autocar se face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor
- agenţia nu-şi asumă responsabilitatea în cazul în care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
- conform legilor internaţionale, doar ghizii locali au dreptul să ofere servicii în interiorul muzeelor, monumentelor etc. Altfel, ghizii români vor oferi explicaţii turiştilor doar în afară obiectivelor turistice. Ghizii locali pot fi angajaţi contra cost doar cu acordul turiştilor interesaţi  de ghidajul acestora
- excursiile opţionale se efectuează la faţa locului cu agenţii locale; sumele aferente acestor excursii nu se încasează în numele şi pentru agenţia DAL TRAVEL. Tarifele excursiilor opţionale pot fi mai mari decât cele ale excursiilor care pot fi achiziţionate de la recepţia hotelurilor, aceasta datorându-se faptului că persoanele participante vor avea la dispoziţie un mijloc de transport care îi va duce şi îi va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei şi după caz un ghid local. În tariful excursiilor opţionale nu sunt incluse intrările la obiectivele turistice vizitate
- agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale (indiferent de cauză)
- în cazul în care turistul întârzie sau renunţă la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri
- agenţia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecări de teren, căderi masive de zăpadă  şi evenimente politice neprevăzute, greve etc.
- pentru posesorii de paşapoarte temporare cu valabilitate de 1 an, este necesară obţinerea vizei de la ambasada din Bucureşti; în cazul neobţinerii vizei se reţin penalizări pentru biletul de avion, asigurare medicală, cheltuielile agenţiei
- copiii minori pot călători doar: a) însoţiţi de ambii părinţi; b) însoţiţi de unul dintre părinţi care să deţină acordul notarial al părintelui care nu călătoreşte (sau încredinţare prin hotărâre judecătorească definitivă, certificat de deces); c) însoţiţi de un adult cu certificat de cazier judiciar în original şi acordul notarial al ambilor părinţi
- copiii care nu posedă carte de identitate au nevoie de paşaport individual
- vă rugăm să vă asiguraţi că documentele de călătorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PAŞAPORTUL, nu prezintă urme de deterioare a elementelor de siguranţă şi sunt valabile minim 6 luni de la data terminării călătoriei
- c/v excursiei poate fi achitata şi în lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plăți
- prezentul  document constituie anexă la « Contractul de prestări servicii turistice »
 ACTE NECESARE:
- paşaport valabil minim 6 luni de la data încheierii călătoriei
 
CONDIŢII DE ÎNSCRIERE:
- înscrierile încep din momentul lansării programului, cu plata unui avans min. de 50% din tarif şi se încheie la epuizarea locurilor
- diferenţa de 50 % se achită cu min. 30 de zile înainte de data plecării
- turistul va  încheia cu agenţia « Contractul de prestări servicii turistice »,  la care prezentul program este parte
- în momentul semnării « Contractului de prestări servicii turistice », turistul îşi asumă plata diferenţei stipulata în program în cazul neintrunirii grupului minim de turişti   
 
OBSERVAŢII:
- conducătorul de grup poate modifica programul acţiunii în anumite condiţii obiective, inclusiv ordinea în care se vizitează obiectivele turistice
- agenţia nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure
- agenţia nu răspunde în cazul refuzului autorităţilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de  a-i permite să părăsească teritoriul propriu
- prezentarea la aeroport se va face cu două ore înaintea zborului; agenţia nu răspunde în cazul refuzului îmbarcării turiştilor ca urmare a întârzierii acestora
- conducătorul de grup se va asigura că programul se desfăşoară conform itinerarului prezentat, va oferi asistență în situaţii de urgenţă, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informaţii referitoare la excursiile opţionale şi la itinerar cu observaţia că nu are calificarea şi atestarea legală de ghid turistic
- cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face în conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecărei ţări
- clasificarea pe stele a unităţilor de cazare este cea atribuită oficial de ministerul de resort din ţările vizitate şi ca atare respectă standardele locale
- distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepţie, asistat de conducătorul de grup
- dacă hotelul este schimbat din motive care nu ţin de agenţie, va fi înlocuit cu un altul de aceeaşi categorie, aşa cum este precizat în program
- agenţia îşi rezervă dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, în cazul în care valoarea acestora este schimbată de compania aeriană
- agenţia poate aloca un număr de locuri cu reducere în cazul anunţurilor promoţiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru perioadă limitată de valabilitate; dacă acestea se epuizează înainte de expirarea perioadei anunţate, agenţia va opri promoţia fără un anunţ prealabil
- în derularea excursiei pot apărea situaţii de forţă majoră precum întârzieri în traficul aerian, schimbări de aeroporturi din raţiuni politice, greve, condiţii meteo nefavorabile, etc.; în aceste cazuri agenţia se obligă să depună eforturi pentru depăşirea situaţiilor ivite. Totodată, agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente
- aşezarea turiştilor în autocar se face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor
- agenţia nu-şi asumă responsabilitatea în cazul în care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
- conform legilor internaţionale, doar ghizii locali au dreptul să ofere servicii în interiorul muzeelor, monumentelor etc. Altfel, ghizii români vor oferi explicaţii turiştilor doar în afara obiectivelor turistice. Ghizii locali pot fi angajaţi contra cost doar cu acordul turiştilor interesaţi de ghidajul acestora
- excursiile opţionale se efectuează la faţa locului cu agenţii locale; sumele aferente acestor excursii nu se încasează în numele şi pentru agenţia DAL TRAVEL. Tarifele excursiilor opţionale pot fi mai mari decât cele ale excursiilor care pot fi achiziţionate de la recepţia hotelurilor, aceasta datorându-se faptului că persoanele participante vor avea la dispoziţie un mijloc de transport care îi va duce şi îi va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei şi după caz un ghid local. În tariful excursiilor opţionale nu sunt incluse intrările la obiectivele turistice vizitate
- agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale (indiferent de cauză)
- în cazul în care turistul întârzie sau renunţă la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri
- agenţia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecări de teren, căderi masive de zăpadă  şi evenimente politice neprevăzute, greve etc.
- pentru posesorii de paşapoarte temporare cu valabilitate de 1 an, este necesară obţinerea vizei de la ambasada din Bucureşti; în cazul neobţinerii vizei se reţin penalizări pentru biletul de avion, asigurare medicală, cheltuielile agenţiei
- copiii minori pot călători doar: a) însoţiţi de ambii părinţi; b) însoţiţi de unul dintre părinţi care să deţină acordul notarial al părintelui care nu călătoreşte (sau încredinţare prin hotărâre judecătorească definitivă, certificat de deces); c) însoţiţi de un adult cu certificat de cazier judiciar în original şi acordul notarial al ambilor părinţi
- copiii care nu posedă carte de identitate au nevoie de paşaport individual
- asigurarea STORNO de călătorie, oferită BONUS de către agenţia DAL TRAVEL, poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarând efectul penalizărilor aplicate; valoarea storno maximă asigurată este de 21.000 lei/călătorie. Acest mijloc de protecţie financiară acoperă cele mai frecvente evenimente ce cauzează anularea călătoriei 
- vă rugăm să vă asiguraţi că documentele de călătorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PAŞAPORTUL, nu prezintă urme de deterioare a elementelor de siguranţă şi sunt valabile minim 6 luni de la data terminării călătoriei
- c/v excursiei poate fi achitata şi în lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plăti
- prezentul document constituie anexă la « Contractul de prestări servicii turistice »
 ACTE NECESARE:
- paşaport valabil minim 6 luni de la data încheierii călătoriei; posesorii de paşapoarte temporare au nevoie de VIZĂ
 
CONDIŢII DE ÎNSCRIERE:
- înscrierile încep din momentul lansării programului, cu plata unui avans min. de 50% din tarif şi se încheie la epuizarea locurilor
- diferenţa de 50 % se achită cu min. 30 de zile înainte de data plecării
- turistul va încheia cu agenţia « Contractul de prestări servicii turistice », la care prezentul program este parte
- în momentul semnării « Contractului de prestări servicii turistice », turistul îşi asumă plata diferenţei stipulată în program în cazul neintrunirii grupului minim de turişti   
 
OBSERVAŢII:
- conducătorul de grup poate modifica programul acţiunii în anumite condiţii obiective, inclusiv ordinea în care se vizitează obiectivele turistice
- agenţia nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure
- agenţia nu răspunde în cazul refuzului autorităţilor de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu
- prezentarea la aeroport se va face cu două ore înaintea zborului; agenţia nu răspunde în cazul refuzului îmbarcării turiştilor ca urmare a întârzierii acestora
- conducătorul de grup se va asigura că programul se desfăşoară conform itinerarului prezentat, va oferi asistență în situaţii de urgenţă, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informaţii referitoare la excursiile opţionale şi la itinerar cu observaţia că nu are calificarea şi atestarea legală de ghid turistic
- cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face în conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecărei ţări
- clasificarea pe stele a unităţilor de cazare este cea atribuită oficial de ministerul de resort din ţările vizitate şi ca atare respectă standardele locale
- distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepţie, asistat de conducătorul de grup
- dacă hotelul este schimbat din motive care nu ţin de agenţie, va fi înlocuit cu un altul de aceeaşi categorie, aşa cum este precizat în program
- agenţia îşi rezervă dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, în cazul în care valoarea acestora este schimbată de compania aeriană
- agenţia poate aloca un număr de locuri cu reducere în cazul anunţurilor promoţiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru perioadă limitată de valabilitate; dacă acestea se epuizează înainte de expirarea perioadei anunţate, agenţia va opri promoţia fără un anunţ prealabil
- în derularea excursiei pot apărea situaţii de forţă majoră precum întârzieri în traficul aerian, schimbări de aeroporturi din raţiuni politice, greve, condiţii meteo nefavorabile, etc.; în aceste cazuri agenţia se obligă să depună eforturi pentru depăşirea situaţiilor ivite. Totodată, agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente
- aşezarea turiştilor în autocar se face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor
- agenţia nu-şi asumă responsabilitatea în cazul în care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
- conform legilor internaţionale, doar ghizii locali au dreptul să ofere servicii în interiorul muzeelor, monumentelor etc. Altfel, ghizii români vor oferi explicaţii turiştilor doar în afară obiectivelor turistice. Ghizii locali pot fi angajaţi contra cost doar cu acordul turiştilor interesaţi  de ghidajul acestora
- excursiile opţionale se efectuează la faţa locului cu agenţii locale; sumele aferente acestor excursii nu se încasează în numele şi pentru agenţia DAL TRAVEL. Tarifele excursiilor opţionale pot fi mai mari decât cele ale excursiilor care pot fi achiziţionate de la recepţia hotelurilor, aceasta datorându-se faptului că persoanele participante vor avea la dispoziţie un mijloc de transport care îi va duce şi îi va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei şi după caz un ghid local. În tariful excursiilor opţionale nu sunt incluse intrările la obiectivele turistice vizitate
- agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale (indiferent de cauză)
- în cazul în care turistul întârzie sau renunţă la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri
- agenţia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecări de teren, căderi masive de zăpadă  şi evenimente politice neprevăzute, greve etc.
- pentru posesorii de paşapoarte temporare cu valabilitate de 1 an, este necesară obţinerea vizei de la ambasada din Bucureşti; în cazul neobţinerii vizei se reţin penalizări pentru biletul de avion, asigurare medicală, cheltuielile agenţiei
- copiii minori pot călători doar: a) însoţiţi de ambii părinţi; b) însoţiţi de unul dintre părinţi care să deţină acordul notarial al părintelui care nu călătoreşte (sau încredinţare prin hotărâre judecătorească definitivă, certificat de deces); c) însoţiţi de un adult cu certificat de cazier judiciar în original şi acordul notarial al ambilor părinţi
- copiii care nu posedă carte de identitate au nevoie de paşaport individual
- asigurarea STORNO de călătorie, oferită BONUS de către agenţia DAL TRAVEL, poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarând efectul penalizărilor aplicate; valoarea storno maximă asigurată este de 21.000 lei/călătorie. Acest mijloc de protecţie financiară acoperă cele mai frecvente evenimente ce cauzează anularea călătoriei 
- vă rugăm să vă asiguraţi că documentele de călătorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PAŞAPORTUL, nu prezintă urme de deterioare a elementelor de siguranţă şi sunt valabile minim 6 luni de la data terminării călătoriei
- c/v excursiei poate fi achitata şi în lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plăti
- prezentul  document constituie anexă la « Contractul de prestări servicii turistice »

 ACTE NECESARE:

- pasaport valabil minim 6 luni de la data incheierii calatoriei; posesorii de pasapoarte temporare au nevoie de VIZA

 

CONDITII DE INSCRIERE:

- inscrierile incep din momentul lansarii programului, cu plata unui avans min. de 50% din tarif si se incheie la epuizarea locurilor

- diferenta de 50 % se achita cu min. 30 de zile inainte de data plecarii

- turistul va  incheia cu agentia « Contractul de prestari servicii turistice »,  la care prezentul program este parte

- in momentul semnarii « Contractului de prestari servicii turistice », turistul isi asuma plata diferentei stipulata in program in cazul neintrunirii grupului minim de turisti   

 

OBSERVATII:

- conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite conditii obiective, inclusiv ordinea in care se viziteaza obiectivele turistice

- agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure

- agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de  a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu

- prezentarea la aeroport se va face cu doua ore inaintea zborului; agentia nu raspunde in cazul refuzului imbarcarii turistilor ca urmare a intarzierii acestora

- cazarea turistilor, precum si eliberarea camerelor se face in conformitate cu  regulile hoteliere specifice  fiecarei tari

- clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita oficial de ministerul de resort din tarile vizitate si ca atare respecta standardele locale

- distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de conducatorul de grup

- daca hotelul este schimbat din motive care nu tin de agentie, va fi inlocuit cu un altul de aceeasi categorie, asa cum este   precizat in program

- agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana

- in derularea excursiei pot aparea situatii de forta majora precum intarzieri in traficul aerian, schimbari de aeroporturi din ratiuni politice, greve, conditii meteo nefavorabile, etc.; in aceste cazuri agentia se obliga sa depuna eforturi pentru depasirea situatiilor ivite. Totodata, agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente

- asezarea turistilor in autocar se face incepand cu bancheta a doua, in ordinea inscrierilor

- agentia nu-si asuma responsabilitatea in cazul in care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta

- conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere servicii in interiorul muzeelor, monumentelor etc. Altfel, ghizii romani vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice. Ghizii locali pot fi angajati contra cost doar cu acordul turistilor interesati  de ghidajul acestora

- excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentii locale; sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia DAL TRAVEL. Tarifele excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor care pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz un ghid local. In tariful excursiilor optionale nu sunt incluse intrarile la obiectivele turistice vizitate

- agentia nu poate fi facuta raspunzatoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale (indiferent de cauza)

- in cazul in care turistul intarzie sau renunta la programul stabilit, nu poate avea nici o pretentie privind rambursarea eventualelor despagubiri

- agentia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecari de teren, caderi masive de zapada  si evenimente politice neprevazute, greve etc.

- pentru posesorii de pasapoarte temporare cu valabilitate de 1 an, este necesara obtinerea vizei de la ambasada din Bucuresti; in cazul neobtinerii vizei se retin penalizari pentru biletul de avion, asigurare medicala, cheltuielile agentiei

- copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti; b) insotiti de unul dintre parinti care sa detina acordul notarial al parintelui care nu calatoreste (sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces); c) insotiti de un adult cu certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor parinti

- copiii care nu poseda carte de identitate au nevoie de pasaport individual

- asigurarea STORNO de calatorie, oferita BONUS de catre agentia DAL TRAVEL, poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate; valoarea storno maxima asigurata este de 21.000 lei/calatorie. Acest mijloc de protectie financiara acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei 

- va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PASAPORTUL, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta si sunt valabile minim 6 luni de la data terminarii calatoriei

- c/v excursiei poate fi achitata si in lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plati

- prezentul  document constituie anexa la « Contractul de prestari servicii turistice »

 ACTE NECESARE:

- pasaport valabil minim 6 luni de la data incheierii calatoriei; posesorii de pasapoarte temporare au nevoie de VIZA

 

CONDITII DE INSCRIERE:

- inscrierile incep din momentul lansarii programului, cu plata unui avans min. de 50% din tarif si se incheie la epuizarea locurilor

- diferenta de 50 % se achita cu min. 30 de zile inainte de data plecarii

- turistul va  incheia cu agentia « Contractul de prestari servicii turistice »,  la care prezentul program este parte

- in momentul semnarii « Contractului de prestari servicii turistice », turistul isi asuma plata diferentei stipulata in program in cazul neintrunirii grupului minim de turisti   

 

OBSERVATII:

- conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite conditii obiective, inclusiv ordinea in care se viziteaza obiectivele turistice

- agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure

- agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de  a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu

- prezentarea la aeroport se va face cu doua ore inaintea zborului; agentia nu raspunde in cazul refuzului imbarcarii turistilor ca urmare a intarzierii acestora

- cazarea turistilor, precum si eliberarea camerelor se face in conformitate cu  regulile hoteliere specifice  fiecarei tari

- clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita oficial de ministerul de resort din tarile vizitate si ca atare respecta standardele locale

- distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de conducatorul de grup

- daca hotelul este schimbat din motive care nu tin de agentie, va fi inlocuit cu un altul de aceeasi categorie, asa cum este   precizat in program

- agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana

- in derularea excursiei pot aparea situatii de forta majora precum intarzieri in traficul aerian, schimbari de aeroporturi din ratiuni politice, greve, conditii meteo nefavorabile, etc.; in aceste cazuri agentia se obliga sa depuna eforturi pentru depasirea situatiilor ivite. Totodata, agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente

- asezarea turistilor in autocar se face incepand cu bancheta a doua, in ordinea inscrierilor

- agentia nu-si asuma responsabilitatea in cazul in care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta

- conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere servicii in interiorul muzeelor, monumentelor etc. Altfel, ghizii romani vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice. Ghizii locali pot fi angajati contra cost doar cu acordul turistilor interesati  de ghidajul acestora

- excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentii locale; sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia DAL TRAVEL. Tarifele excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor care pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz un ghid local. In tariful excursiilor optionale nu sunt incluse intrarile la obiectivele turistice vizitate

- agentia nu poate fi facuta raspunzatoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale (indiferent de cauza)

- in cazul in care turistul intarzie sau renunta la programul stabilit, nu poate avea nici o pretentie privind rambursarea eventualelor despagubiri

- agentia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecari de teren, caderi masive de zapada  si evenimente politice neprevazute, greve etc.

- pentru posesorii de pasapoarte temporare cu valabilitate de 1 an, este necesara obtinerea vizei de la ambasada din Bucuresti; in cazul neobtinerii vizei se retin penalizari pentru biletul de avion, asigurare medicala, cheltuielile agentiei

- copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti; b) insotiti de unul dintre parinti care sa detina acordul notarial al parintelui care nu calatoreste (sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces); c) insotiti de un adult cu certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor parinti

- copiii care nu poseda carte de identitate au nevoie de pasaport individual

- asigurarea STORNO de calatorie, oferita BONUS de catre agentia DAL TRAVEL, poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate; valoarea storno maxima asigurata este de 21.000 lei/calatorie. Acest mijloc de protectie financiara acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei 

- va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PASAPORTUL, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta si sunt valabile minim 6 luni de la data terminarii calatoriei

- c/v excursiei poate fi achitata si in lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plati

- prezentul  document constituie anexa la « Contractul de prestari servicii turistice »

 ACTE NECESARE:

- pasaport valabil minim 6 luni de la data incheierii calatoriei; posesorii de pasapoarte temporare au nevoie de VIZA

 

CONDITII DE INSCRIERE:

- inscrierile incep din momentul lansarii programului, cu plata unui avans min. de 50% din tarif si se incheie la epuizarea locurilor

- diferenta de 50 % se achita cu min. 30 de zile inainte de data plecarii

- turistul va  incheia cu agentia « Contractul de prestari servicii turistice »,  la care prezentul program este parte

- in momentul semnarii « Contractului de prestari servicii turistice », turistul isi asuma plata diferentei stipulata in program in cazul neintrunirii grupului minim de turisti   

 

OBSERVATII:

- conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite conditii obiective, inclusiv ordinea in care se viziteaza obiectivele turistice

- agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure

- agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de  a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu

- prezentarea la aeroport se va face cu doua ore inaintea zborului; agentia nu raspunde in cazul refuzului imbarcarii turistilor ca urmare a intarzierii acestora

- conducatorul de grup se va asigura ca programul se desfasoara conform itinerarului prezentat, va oferi asistenta in situatii de urgenta, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informatii referitoare la excursiile optionale si la itinerar cu observatia ca nu are calificarea si atestarea legala de ghid turistic

- cazarea turistilor, precum si eliberarea camerelor se face in conformitate cu  regulile hoteliere specifice  fiecarei tari

- clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita oficial de ministerul de resort din tarile vizitate si ca atare respecta standardele locale

- distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de conducatorul de grup

- daca hotelul este schimbat din motive care nu tin de agentie, va fi inlocuit cu un altul de aceeasi categorie, asa cum este   precizat in program

- agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana

- agentia poate aloca un numar de locuri cu reducere in cazul anunturilor promotiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru perioada limitata de valabilitate; daca acestea se epuizeaza inainte de expirarea perioadei anuntate, agentia va opri promotia fara un anunt prealabil

- in derularea excursiei pot aparea situatii de forta majora precum intarzieri in traficul aerian, schimbari de aeroporturi din ratiuni politice, greve, conditii meteo nefavorabile, etc.; in aceste cazuri agentia se obliga sa depuna eforturi pentru depasirea situatiilor ivite. Totodata, agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente

- asezarea turistilor in autocar se face incepand cu bancheta a doua, in ordinea inscrierilor

- agentia nu-si asuma responsabilitatea in cazul in care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta

- conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere servicii in interiorul muzeelor, monumentelor etc. Altfel, ghizii romani vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice. Ghizii locali pot fi angajati contra cost doar cu acordul turistilor interesati  de ghidajul acestora

- excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentii locale; sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia DAL TRAVEL. Tarifele excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor care pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz un ghid local. In tariful excursiilor optionale nu sunt incluse intrarile la obiectivele turistice vizitate

- agentia nu poate fi facuta raspunzatoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale (indiferent de cauza)

- in cazul in care turistul intarzie sau renunta la programul stabilit, nu poate avea nici o pretentie privind rambursarea eventualelor despagubiri

- agentia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecari de teren, caderi masive de zapada  si evenimente politice neprevazute, greve etc.

- pentru posesorii de pasapoarte temporare cu valabilitate de 1 an, este necesara obtinerea vizei de la ambasada din Bucuresti; in cazul neobtinerii vizei se retin penalizari pentru biletul de avion, asigurare medicala, cheltuielile agentiei

- copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti; b) insotiti de unul dintre parinti care sa detina acordul notarial al parintelui care nu calatoreste (sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces); c) insotiti de un adult cu certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor parinti

- copiii care nu poseda carte de identitate au nevoie de pasaport individual

- asigurarea STORNO de calatorie, oferita BONUS de catre agentia DAL TRAVEL, poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate; valoarea storno maxima asigurata este de 21.000 lei/calatorie. Acest mijloc de protectie financiara acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei 

- va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PASAPORTUL, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta si sunt valabile minim 6 luni de la data terminarii calatoriei

- c/v excursiei poate fi achitata si in lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plati

- prezentul  document constituie anexa la « Contractul de prestari servicii turistice »

 ACTE NECESARE:

- pasaport valabil minim 6 luni de la data incheierii calatoriei; posesorii de pasapoarte temporare au nevoie de VIZA

 

CONDITII DE INSCRIERE:

- inscrierile incep din momentul lansarii programului, cu plata unui avans min. de 50% din tarif si se incheie la epuizarea locurilor

- diferenta de 50 % se achita cu min. 30 de zile inainte de data plecarii

- turistul va  incheia cu agentia « Contractul de prestari servicii turistice »,  la care prezentul program este parte

- in momentul semnarii « Contractului de prestari servicii turistice », turistul isi asuma plata diferentei stipulata in program in cazul neintrunirii grupului minim de turisti   

 

OBSERVATII:

- conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite conditii obiective, inclusiv ordinea in care se viziteaza obiectivele turistice

- agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure

- agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de  a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu

- prezentarea la aeroport se va face cu doua ore inaintea zborului; agentia nu raspunde in cazul refuzului imbarcarii turistilor ca urmare a intarzierii acestora

- conducatorul de grup se va asigura ca programul se desfasoara conform itinerarului prezentat, va oferi asistenta in situatii de urgenta, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informatii referitoare la excursiile optionale si la itinerar cu observatia ca nu are calificarea si atestarea legala de ghid turistic

- cazarea turistilor, precum si eliberarea camerelor se face in conformitate cu  regulile hoteliere specifice  fiecarei tari

- clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita oficial de ministerul de resort din tarile vizitate si ca atare respecta standardele locale

- distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de conducatorul de grup

- daca hotelul este schimbat din motive care nu tin de agentie, va fi inlocuit cu un altul de aceeasi categorie, asa cum este   precizat in program

- agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana

- agentia poate aloca un numar de locuri cu reducere in cazul anunturilor promotiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru perioada limitata de valabilitate; daca acestea se epuizeaza inainte de expirarea perioadei anuntate, agentia va opri promotia fara un anunt prealabil

- in derularea excursiei pot aparea situatii de forta majora precum intarzieri in traficul aerian, schimbari de aeroporturi din ratiuni politice, greve, conditii meteo nefavorabile, etc.; in aceste cazuri agentia se obliga sa depuna eforturi pentru depasirea situatiilor ivite. Totodata, agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente

- asezarea turistilor in autocar se face incepand cu bancheta a doua, in ordinea inscrierilor

- agentia nu-si asuma responsabilitatea in cazul in care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta

- conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere servicii in interiorul muzeelor, monumentelor etc. Altfel, ghizii romani vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice. Ghizii locali pot fi angajati contra cost doar cu acordul turistilor interesati  de ghidajul acestora

- excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentii locale; sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia DAL TRAVEL. Tarifele excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor care pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz un ghid local. In tariful excursiilor optionale nu sunt incluse intrarile la obiectivele turistice vizitate

- agentia nu poate fi facuta raspunzatoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale (indiferent de cauza)

- in cazul in care turistul intarzie sau renunta la programul stabilit, nu poate avea nici o pretentie privind rambursarea eventualelor despagubiri

- agentia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecari de teren, caderi masive de zapada  si evenimente politice neprevazute, greve etc.

- pentru posesorii de pasapoarte temporare cu valabilitate de 1 an, este necesara obtinerea vizei de la ambasada din Bucuresti; in cazul neobtinerii vizei se retin penalizari pentru biletul de avion, asigurare medicala, cheltuielile agentiei

- copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti; b) insotiti de unul dintre parinti care sa detina acordul notarial al parintelui care nu calatoreste (sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces); c) insotiti de un adult cu certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor parinti

- copiii care nu poseda carte de identitate au nevoie de pasaport individual

- asigurarea STORNO de calatorie, oferita BONUS de catre agentia DAL TRAVEL, poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate; valoarea storno maxima asigurata este de 21.000 lei/calatorie. Acest mijloc de protectie financiara acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei 

- va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PASAPORTUL, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta si sunt valabile minim 6 luni de la data terminarii calatoriei

- c/v excursiei poate fi achitata si in lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plati

- prezentul  document constituie anexa la « Contractul de prestari servicii turistice »

Testimoniale

Desi citisem carti si reviste, vazusem filme artistice si documentare despre si cu Japonia si locuitorii ei, circuitul organizat de DAL a fost o calatorie surpriza inspirata in timp - trecut, prezent si viitor, variata in spatiu geografic si in acelasi timp in universul spiritual si sufletesc al unui popor greu de inteles, se pare.
 
In acest sens, Yukiko, ghida locala de exceptie, dupa parerea mea, ne-a introdus nu numai in istoria si geografia Japoniei, despre care, cei care ne invatasem lectia inainte si eram cat de cat pregatiti, dar si in viata cotidiana a japonezilor obisnuiti. Lectia de origami sustinuta in autobuz, alaturi de prezentarile illustrate cu scheme, harti si fotografii, a fost ceva unic. Totul bine gandit astfel incat sa ne bucuram de fiecare clipa. Dupa ce Fujisan alungase norii si ni se aratase majestuos pe fundalul bleu al cerului abia descoperit, creand evident o euforie generala, impreuna cu Yukiko am realizat in tehnica origami, pe hartia speciala, cumparata de sensibila noastra gazda, muntele Fujisan pe parcursul celor anotimpuri. Spectacolul de teatru NO plin de culoare sau seara in care cei carora le place sa manance peste, ne-am delectat cu un meniu, specific japonez adresat tuturor simturilor, in compania unei Maiko plina de gratie si frumusete, au completat zile care ar fi parut altfel cam obositoare. Si daca tot este vorba de relaxare si simturi, experienta petrecuta in SPA-ul de la Atami a fost de asemenea o lectie de civilizatie si curatenie pentru noi, europenii!!!
 
Sunt multe de povestit, dar nimic nu se compara cu propria experienta. In concluzie va recomand cu caldura aceasta destinatie in felul in care DAL a organizat-o. O mare contributie la reusita acestei excursii a avut-o si Dna Sorina Cartianu care a fost mai mult decat un insotitor de grup atent, bine voitor, comunicativ, si anume un ghid pretios, bine informat in toate domeniile si care pus mult suflet in tot ce a intreprins.

Multumesc DAL.

Ruxandra Bratu

Doresc sa va spun ca nu obisnuiesc sa scriu email-uri de multumire agentiilor de turism cu care am tot calatorit, din cauza ca nu am avut parte de servicii la standardele pe care le asteptam... asta pana sa apelez la DAL Travel! Serviciile pe care ni le-ati oferit au fost impecabile. Vizitand Japonia, am avut parte de o vacanta memorabila, in care am admirat imaginea unica a ciresilor in floare si am trait o experienta inedita in stil traditional japonez in insula Myanjima. Ghizii au fost atat de atenti, incat ne-am simtit tot timpul in siguranta. Mizez pe tot suportul vostru si pe viitor, deoarece doresc sa raman o turista fidela. Cu deosebit respect, pentru tot ceea ce ati facut pentru noi.

Maria Balas

Buna ziua,

Ne-am intors de curind dintr-o foarte frumoasa calatorie in "Japonia ciresilor in floare". Intr-adevar o foarte frumoasa calatorie ! Am avut un program dens, foarte bine conceput, cu mult mai generos in comparatie cu alte variante de a vizita Japonia.

N-a fost o surpriza pentru noi sa avem o vacanta exceptionala impreuna cu Dvs., ca agentie. "Am patit" la fel si cind am fost in Thailanda, in sfirsitul anului 2010 - inceputul anului 2011. Ceea ce vreau acum sa subliniez in mod special ar fi impresia deosebita pe care ne-a facut-o conducatorul de grup, dna Sorina Cartianu.

A fost o prezenta deosebit de agreabila, un profesionist la care experienta s-a acumulat si acum isi spune cuvintul. S-a priceput sa mentina o atmosfera placuta si destinsa in grup, s-a modelat in concordanta cu personalitatea noastra.

Am sesizat de asemenea relatia foarte destinsa si calda pe care a avut-o si cu colegii dinsei, ghizii locali.

Nu in ultimul rind, insa, as vrea sa spun ca a fost neobosita in a ne oferi multe-multe 'informatii despre tara pe care o vizitam, despre fiecare loc in care ajungeam, despre istoria lor, curiozitati, informatii de interes imediat.

Noi toti am stiut ca in spatele tuturor acestor "spuse" statea o staruitoare munca de documentare, pe care nu a pregetat sa o depuna.

Pentru toate astea am vrea sa ii multumim, iar Dvs. sa va multumim pentru ca ati ales-o sa ne conduca intr-o calatorie pe care suntem siguri ca nu o vom uita. 

Va dorim Sarbatori Fericite si toate cele bune !

Marcela si Cornel Vlad

Buna dimineata,

Multumim pentru vacanta organizata ,a fost deasupra asteptarilor ,iar Sorina ca intodeauna bine pregatita si apropiata de grup.

Mihaela Barsaneanu

  Stimata doamna Nedelcu,

  Ieri am sosit din Japonia si dorim sa va multumim pentru faptul ca ne-ati incredintat unei ghide care a pregatit excursia cu inalt profesionalism. Doamna Sorina Cartianu s-a comportat exemplar, a avut grija de fiecare persoana din grup si a fost preocupata sa ne informeze asupra obiectivelor vizitate, a vietii economice culturale, religioase, politice si a partii nevazute a Japoniei.

  Va rog sa transmiteti partenerului japonez toata consideratia pentru modul in care cei doi ghizi japonezi si-au facut datoria. Personal  i-am multumit pentru servicii doamnei Cartianu, dar am dorit sa va multumesc si dumneavoastra pentru alegerea facuta.

  La final va rog ca dupa targul de turism din noiembrie 2015 sa ne informati care sunt destinatiile turistice pe care le repartizati doamnei Cartianu deoarece in 2016 dorim sa mergem intr-o excursie cu dansa.

Va multumim,

Ovidiu Mircea Felezeu si Maria Angelica Dragos

Ți-a plăcut în vacanță? Povestește-ne cum a fost!

Oferte similare:

Detaliile ofertei
Destinatie:
Durata:
Mese:
Tip vacanta:
Data plecare: