• L-V: 9-18
  • S-D: inchis
Asistenta in caz de URGENTA +40 729 060 180

India de Sud – Sri Lanka

De la palate si zeitati, la mirodenii si frunze de ceai

COD OFERTA: 11-A

Oferta nu mai este valabila
1990 €
rezerva online
Perioada plecarii:
15.10 - 29.10.2019
  • India de Sud – Sri Lanka
  • India de Sud – Sri Lanka
  • India de Sud – Sri Lanka
  • India de Sud – Sri Lanka
  • India de Sud – Sri Lanka
  • India de Sud – Sri Lanka
  • India de Sud – Sri Lanka
India de Sud – Sri Lanka India de Sud – Sri Lanka India de Sud – Sri Lanka India de Sud – Sri Lanka India de Sud – Sri Lanka India de Sud – Sri Lanka India de Sud – Sri Lanka

Descarca programul in format PDF:
O interesanta si fascinanta pagina din manuscrisul culturii si istoriei universale care trebuie parcursa si trecuta neaparat in palmaresul oricarui devorator de turism adevarat. Aceste tari ale contrastelor, initierilor si meditatiei, unice prin rafinament si traditie seculara, va vor cuceri sufletul si mintea deopotriva.

Sunt locuri unde povestile despre moguli, printese si zeitati fantastice prind viata in umbra somptuoaselor palate si a tainicelor temple fie hinduse, budiste sau jainiste.
Ziua 1 / 15.10.2019:  Bucuresti – Doha – Chennai
Intalnire cu conducatorul de grup la aeroportul Henri Coanda, la ora 10:30 (in fata ghiseului de imbarcare al companiei Qatar Airways). Plecare spre Doha cu compania Qatar Airways, zbor QR 222 (12:55 / 17:40), de unde se va zbura spre Chennai, cu zborul QR 528 (19:05 / 02:10).
Ziua 2 / 16.10.2019:  Chennai  
Sosire in Chennai la ora 02:10, intalnire cu ghidul local si transfer pentru cazare la Hotel Raintree Annasalai 5* (sau similar). Mic dejun. Deasupra efervescentei si aglomeratiei tipice oraselor indiene, Madrasul, asa cum era cunoscut inainte orasul Chennai, ni se va descoperi ca una dintre delicatele piese ale mozaicului urban indian. Temple magnifice si stravechi isi poarta seculara existenta alaturi de cladiri moderne din perioada coloniala. Numele acestui oras este legat, de asemenea, si de numele celui de-al 12-lea apostol al lui Iisus Hristos, Toma, despre care se spune ca aici si-a suferit martiriul in dorinta sa de a crestina aceste locuri. Ziua va continua cu turul orasului, care va include Fortareata St. George, amprenta a epocii coloniale britanice (oprire doar pentru fotografii), Catedrala Sf. Maria, cea mai veche biserica anglicana din India, Muzeul (Galeriile de Arta si Galeriile de Bronz), Basilica Sf. Toma, despre care se spune ca a fost construita peste mormantul apostolului Sf. Toma Didymus si Templul Sri Parthasarathy. Cina si cazare la Hotel Raintree Annasalai 5* (sau similar 5*).
Ziua 3 / 17.10.2019:  Chennai – Pondicherry – Kumbakonam  (280 km)
Mic dejun. Plecare spre Pondicherry unde vom face un tur panoramic, care va include Sri Aurobindo Ashram, locul unde Sri Aurobindo (scriitorul, filozoful si yoghinul indian de limba engleza care a luptat pentru eliberarea Indiei de sub tutela britanica) si-a trait ultima parte a vietii sale, Muzeul Pondicherry, unde se regaseste una dintre cele mai rafinate colectii de arhitectura si sculptura si cartierul Auroville (proiectat de arhitectul francez Roger Anger) fondat dupa moartea lui Sri Aurobindo de catre Mirra Alfassa, cunoscuta sub pseudonimul de „Mama”, colaboratorul spiritual al maestrului. In continuare ne vom indrepta spre Kumbakonam pentru cina si cazare la Hotel Indeco Swamimalalai 3* (sau similar 3*).
Ziua 4 / 18.10.2019:  Kumbakonam – Tanjore – Trichy – Madurai  (232 km)
Mic dejun. Plecare spre Tanjore, unde vom vizita Palatul Tanjore, care gazduieste o librarie, un muzeu si o galerie de arta si Templul Brihadeshwara, construit de Raja Raja. Plecare spre Trichy, oras antic si deopotriva cosmopolit, construit in jurul unei fortarete, unde vom vizita Templul Srirangam si Templul Fortaretei. Ne vom indrepta in continuare spre Madurai, oras stravechi cunoscut ca “Atena estului”, care dateaza din sec. al VI-lea, fosta capitala a puternicului imperiu Pandyan, aici luand fiinta acum 2.000 de ani una dintre cele mai vechi universitati indiene. Cina si cazare in Madurai la Hotel Heritage Madurai 5* (sau similar 5*).
Ziua 5 / 19.10.2019:  Madurai      
Mic dejun. Suntem in cel de-al doilea mare oras din Tamil Nadu, Madurai, Scaunul puterii de Pandyas, situat pe malurile raului Vaigai care este impanzit de numeroase temple, fapt pentru care si-a castigat pe buna dreptate denumirea de “Orasul templelor”. Vom porni in explorarea orasului, care va include vizitarea Palatului Nayak si a Templului Meenakshi, cel mai important templu din India de Sud, care se intinde pe o suprafata de aproximativ 350 de hectare. Cina si cazare la Hotel Heritage Madurai 5* (sau similar 5*).
Ziua 6 / 20.10.2019:  Madurai – Allepey  (250 km)
Mic dejun la pachet. Deplasare spre Allepey, supranumit si “Venetia Estului”, pentru a ne imbarca intr-o croaziera pe un “Kettuvallom”, una dintre celebrele ambarcatiuni traditionale folosite in antichitate pentru transportul marfurilor scumpe si al mirodeniilor. Vasul este dotat cu camere duble si tot confortul necesar pentru a ne simti ca niste adevarati moguli. In aceasta croaziera vom descoperi mai bine viata din satele traditionale indiene, tainica atractie a templelor stravechi, precum si frumusetea debordanta a naturii inconjuratoare. Pensiune completa si cazare o noapte la bordul micului vas de croaziera Lake and Lagoons House Boat (sau similar).
Ziua 7 / 21.10.2019:  Allepey – Cochin  (60 km)
Mic dejun. Dupa debarcare, ne vom indrepta catre Cochin, “palmierul verde” sau “Regina Marii Arabiei”, denumit astfel pentru sarmul sau unic. Frumusetea si pozitia favorabila a acestui oras au fermecat numerosi comercianti inca din timpuri stravechi. Chinezi, europeni, evrei, arabi si indieni au gasit aici un placut mod de viata simbiotic, ale carui marturii stau in stilul arhitectonic al cladirilor din oras. Vom face turul capitalei comerciale a Keralei, care va incepe cu vizitarea Palatului Mattancherry, Biserica Sf. Francisc, care adaposteste piatra funerara din anul 1524 a celebrului explorator portughez Vasco da Gama, Fortareata, zona veche portuara, Basilica Santa Cruz (exterior), cartierul evreiesc si Sinagoga construita in anul 1568. Seara va invitam sa va bucurati de o reprezentatie artistica a celebrilor dansatori traditionali Khatakali, emblematici pentru aceasta parte a Indiei. Cina si cazare in Cochin la Hotel Le Maritime 4* (sau similar 4*).
Ziua 8 / 22.10.2019:  Cochin – Bangalore – Mysore  (145 km)
Mic dejun la pachet. Transfer la aeroport pentru zborul spre Bangalore, de unde vom pleca la Mysore, unul dintre orasele princiare ale Indiei de Sud. Pe traseul ne vom opri la Sri Rangapattanam pentru vizitarea mormantului lui Tipu Sultan. Cina si cazare in Mysore la Hotel Quoram 4* (sau similar 4*).
Ziua 9 / 23.10.2019:  Mysore – Bangalore  (145 km)
Mic dejun. Astazi vom porni intr-un tur panoramic al maiestuosului Mysore sau “orasul palatelor”, care va include Palatul Amba Vilasa, cel mai important palat al orasului, a carui frumusete si grandoare sunt puse in evidenta in zilele festive si seara in special, de aprox. 97.000 de becuri luminoase, Palatul Jaganmohan, construit cu mai bine de 150 de ani in urma, un exemplu elocvent al stilului hindu, Biserica catolica Sf. Filomena, o copie a Domului din Koln, dealurile Chamundi si Templul Taurului. Vom pleca spre Bangalore sau „gradina Indiei”, cum mai este denumita capitala provinciei Karnataka, pentru cina si cazare la Hotel The Pride 4* (sau similar 4*).
Ziua 10 / 24.10.2019:  Bangalore – Colombo
Mic dejun. Astazi vom face un tur panoramic al orasului Bangalore care va include Palatul Vidhana Soudha, sediul administratiei provinciei Karnataka, Palatul lui Tipu Sultan si Gradina Botanica. Transfer la aeroport pentru zborul spre Colombo. Sosire si transfer pentru cina si cazare la Hotel Colombo Pegasus Reef 4* (sau similar 4*).  
Ziua 11 / 25.10.2019:  Colombo – Pinnawala – Dambulla  (187 km)
Mic dejun. Plecare spre “orfelinatul” de elefanti de la Pinnawala, o experienta unica care ne va impresiona cu siguranta. Vom afla detalii despre aceste animale inteligente si fascinante pe care le vom putea admira in habitatul lor natural. Ferma a inceput sa functioneze ca orfanagiu in anul 1975 pentru 7 pui de elefanti abandonati, iar intre timp s-a transformat intr-un centru de cercetare si studii asupra elefantilor, cu sprijinul cercetatorilor locali si internationali. Traseul zilei va continua spre Dambulla, unde ne va fascina Templul Stancii construit in sec. I i.Hr. de catre legendarul rege Walagambahu, templu inclus in Patrimoniul Mondial UNESCO. Templul uimeste prin intinderea sa, un sistem de 5 pesteri care ocupa un perimetru de aproximativ 2.000 m² pictati aproape in totalitate. Primele trei pesteri sunt mai bine pastrate, mai vechi si mai mari decat celelalte. Peretii si tavanele celor cinci pesteri sunt acoperite cu motive budiste, iar in pesteri sunt peste 130 de statui ale lui Buddha, ale zeilor si regilor, cea mai impozanta statuie care il reprezinta pe Buddha masurand 14 m. Cina si cazare la Hotel Amaya Lake 4* (sau similar 4*).
Ziua 12 / 26.10.2019:  Dambulla – Polonnaruwa – Sigiriya – Dambulla  (142 km)
Mic dejun. Astazi ne vom deplasa spre Polonnaruwa, a doua capitala a Sri Lankai intre sec. al XI-lea si al XII-lea, care in prezent face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO. Drumul ne va purta pe langa plantatii de cocos si plantatii terasate de orez. In Polonnaruwa vom vizita cateva obiective spectaculoase, precum ruinele vechiului Palat Regal, complexul Gal Viharya, un sanctuar de piatra cu celebrele statui ale lui Buddha in cele 4 ipostaze diferite, sala de audiente, Baia Lotusului, statuia regelui Parakramabahu, Templul Shiva, Lankathilake, Watadage si Galpotha. Ne vom deplasa apoi spre Complexul de la Sigiriya, denumit si “Fortareata Cerului”, unde vom vizita Fortareata, obiectiv inscris in Patrimoniul Mondial UNESCO si celebrele fresce, “Chipurile Ceresti de la Sigiriya”. Fortareata face parte dintr-un complex urban din antichitate, care se intindea pe o suprafata de aproximativ 70 ha si care cuprindea o multime de temple si gradini. Acest complex a fost construit cu rol strategic si de aparare de catre regele Kashyapa intre anii 477 – 495. Citadela se ridica maiestuos la o inaltime de peste 200 m, pe “Stanca Leului” (unde se ajunge dupa parcurgerea a aprox. 1000 de trepte), denumire datorata prezentei unui impunator leu la intrarea in fortareata. Pe varful acesteia se afla fundatiile a ceea ce a fost odata un palat somptuos si gradinile sale, completate de un bazin. Pe una dintre caile de acces s-a mai pastrat singura lucrare antica a picturilor seculare din Sinhaia, fresce de dimensiuni mari in culori originale pline de prospetime si delicatete. Intoarcere la Dambulla pentru cina si cazare la Hotel Amaya Lake 4* (sau similar 4*).
Ziua 13 / 27.10.2019:  Dambulla – Matale – Peradeniya – Kandy  (82 km)
Mic dejun. Ziua va incepe cu o vizita la Matale, unde vom vedea o gradina de condimente si mirodenii, aceasta fiind printre cele mai vestite din Sri Lanka. Aici vom descoperi secretele cultivarii si prelucrarii condimentelor si mirodeniilor folosite in rafinata bucatarie indiana. Plecare spre Peradeniya, unde vom vizita Gradina Botanica infiintata de regele Sinhala si extinsa de britanici in timpul epocii coloniale. Aceasta se intinde pe o suprafata de 147 de acri si prezinta o diversitate impresionanta de copaci, plante si flori exotice. Calatoria va continua catre Kandy sau “citadela de pe deal”, ultima capitala a regilor sinhalezi intrata in Patrimoniul Mondial UNESCO, in care anual are loc procesiunea Perahera. Vom face un tur de oras in legendara cetate care va include bazarul, un centru de artizanat, muzeul pietrelor pretioase, un lapidariu, precum si Templul Dintelui Sacru, unde s-ar putea sa fim invitati sa participam la o ceremonie “Puja”. Templul a fost astfel denumit deoarece, in sec. al IV-lea, dintele lui Buddha a fost adus in Sri Lanka, ascuns in parul printesei Orissan (pentru a nu fi atins de mainile profanilor) si asezat in acest templu. Relicva a devenit in timp foarte pretuita in Sri Lanka si in lumea budista, in prezent fiind considerata cea mai pretioasa relicva a locului. Cina si cazare in Kandy la Hotel Amaya Hills 4* (sau similar 4*).
Ziua 14 / 28.10.2019:  Kandy – Gadaladeniya – Colombo  (120 km)
Mic dejun. Vom pleca spre Gadaladeniya unde vom vizita Templul Budist Gadaladeniya, un exemplu reprezentativ al stilului arhitectural sacru din sudul Indiei. Transfer la Colombo unde vom face un tur panoramic de oras care va include una dintre cele cateva biserici crestine, Biserica Olandeza in Wolfendaal, Moscheea Davatagaha, un templu budist, un templu hindus, zona comerciala a orasului cu Pettah Bazar, Universitatea si Piata Independentei. Cina si cazare in Colombo la Hotel Pegasus Reef 4* (sau similar 4*).
Ziua 15 / 29.10.2019:  Colombo – Doha – Bucuresti
Mic dejun. Transfer la aeroport pentru plecarea spre Doha cu zborul companiei Qatar Airways, QR 665 (10:50 / 13:55), de unde vom pleca spre Bucuresti cu zborul QR 219 (16:10 / 20:30).

Tarife


1990 EURO / loc in camera dubla;  Supliment single: 630 EURO
(tarif valabil pentru un grup minim de 15 turisti; pt. 10-14 turisti, tariful se va majora cu 190 euro/persoana)

Servicii

Include

- transport intercontinental cu avionul pe rutele: Bucuresti – Doha – Chennai si Colombo – Doha – Bucuresti cu compania Qatar Airways
- transport continental cu avionul pe rutele: Cochin – Bangalore si Bangalore – Colombo 
- transport intern pe toata durata circuitului cu vehicul dotat cu aer conditionat, adaptat la nr. de turisti
- 5 nopti de cazare in Sri Lanka, in hoteluri de 4*
- 4 nopti de cazare in India de Sud in hoteluri de 5*, 3 nopti de cazare in hoteluri de 4* si 1 noapte de cazare in hotel de 3*
- 1 noapte de cazare pe vas  
- mesele mentionate in program: 14 mic dejunuri, 1 dejun si 13 cine (conform program)
- taxe de intrare la obiectivele mentionate in program
- transferurile, tururile, croazierele si excursiile mentionate in program
- ghizi locali
- conducator roman de grup
- asigurare in caz de insolvabilitate / faliment al agentiei de turism
- BONUS: PACHET TRAVEL care include Asigurare medicala, pe intreaga durata a programului, care acopera o suma maxima de 150.000 lei/pers. (tratamente medicale de urgenta, spitalizare, medicamente, transport de urgenta la spital etc. insa care nu este menita a acoperi complicatiile sau recidivele bolilor/afectiunilor de care dumneavoastra suferiti anterior inceperii calatoriei) si Asigurarea STORNO de calatorie, care acopera pierderile financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate, a carei valoarea storno maxima asigurata este de 8.500 lei/calatorie (cu fransiza de 10%); acest mijloc de protectie financiara acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei

Nu include

- taxele de aeroport, combustibil, securitate si serviciu pentru zborurile intercontinentale: aprox. 495 euro/pers. si aprox. 90 euro/pers. pentru zborurile continentale, care se platesc odata cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exacta fiind cunoscuta la data emiterii biletelor de avion) 
- taxe vize: viza de India se obtine online (80 euro); viza de Sri Lanka se obtine online (40 euro)
- taxe de iesire de pe aeroporturi, numai daca se aplica
- alte servicii suplimentare decat cele mentionate, cheltuieli personale, bauturi etc.
- bacsisuri: 60 usd/pers., pentru ghizi si soferi, mai putin pt. bagajisti (se vor achita conducatorului de grup cel tarziu la sosire); bacsisurile nu se refera si la excursiile optionale
- excursiile optionale care se pot realiza cu un numar minim de participanti, precizat de partenerii locali, tarifele acestora fiind informative; in functie de timpul disponibil, la fata locului, se mai pot organiza si alte excursii optionale propuse de partenerii locali
*Vizualizare conditii asigurare in format PDF

Observatii

ACTE NECESARE:
- pasaport valabil minim 6 luni de la data incheierii calatoriei
- aplicatia pentru viza de India se va face online de catre agentie
- aplicatia pentru viza de Sri Lanka se face online de catre agentie
- 1 fotografie in format digital color, pe fundal alb, format JPEG
- copie electronica in format PDF dupa prima pagina a pasaportului cu detalii personale
 
CONDITII DE INSCRIERE:
- inscrierile incep din momentul lansarii programului, cu plata unui avans min. de 50% din tarif si se incheie la epuizarea locurilor
- diferenta de 50 % se achita cu min. 30 de zile inainte de data plecarii
- turistul va incheia cu agentia « Contractul de prestari servicii turistice », la care prezentul program este parte
- in momentul semnarii « Contractului de prestari servicii turistice », turistul isi asuma plata diferentei stipulata in program in cazul neintrunirii grupului minim de turisti   
 
OBSERVATII:
- conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite conditii obiective, inclusiv ordinea in care se viziteaza obiectivele turistice
- agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure
- agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de  a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu
- prezentarea la aeroport se va face cu doua ore inaintea zborului; agentia nu raspunde in cazul refuzului imbarcarii turistilor ca urmare a intarzierii acestora
- conducatorul de grup se va asigura ca programul se desfasoara conform itinerarului prezentat, va oferi asistenta in situatii de urgenta, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informatii referitoare la excursiile optionale si la itinerar cu observatia ca nu are calificarea si atestarea legala de ghid turistic
 - cazarea turistilor, precum si eliberarea camerelor se face in conformitate cu  regulile hoteliere specifice  fiecarei tari
- clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita oficial de ministerul de resort din tarile vizitate si ca atare respecta standardele locale
- distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie si la cererea sa, va fi asistat de conducatorul de grup
- daca hotelul este schimbat din motive care nu tin de agentie, va fi inlocuit cu un altul de aceeasi categorie, asa cum este precizat in program
- agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana
- agentia poate aloca un numar de locuri cu reducere in cazul anunturilor promotiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioada limitata de valabilitate; daca acestea se epuizeaza inainte de expirarea perioadei anuntate, agentia va opri promotia fara un anunt prealabil
- in derularea excursiei pot aparea situatii de forta majora precum intarzieri in traficul aerian, blocarea aeroporturilor din ratiuni de securitate, schimbari de aeroporturi din ratiuni politice, greve, conditii meteo nefavorabile etc.; in aceste cazuri agentia se obliga sa depuna eforturi pentru depasirea situatiilor ivite; totodata, agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente
- asezarea turistilor in autocar se va face incepand cu bancheta a doua, in ordinea inscrierilor
- agentia nu-si asuma responsabilitatea in cazul in care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
- conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere explicatii in interiorul muzeelor, monumentelor etc.; altfel, conducatorii de grup vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice; ghizii locali pot fi angajati contra cost doar cu acordul turistilor interesati  de ghidajul acestora
- excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentiile locale; sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia DAL TRAVEL; tarifele excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor care pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, sau din alta parte, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz, un ghid local; in tariful excursiilor optionale nu sunt incluse intrarile la obiectivele turistice vizitate
- agentia nu poate fi facuta raspunzatoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale, indiferent de cauza
- in cazul in care turistul intarzie sau renunta la programul stabilit, nu poate avea nici o pretentie privind rambursarea eventualelor despagubiri
- agentia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecari de teren, caderi masive de zapada  si evenimente politice neprevazute, greve etc.
- copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti; b) insotiti de unul dintre parinti care sa detina acordul notarial al parintelui care nu calatoreste (sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces); c) insotiti de un adult cu certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor parinti; d) insotitorii minorului sunt obligati sa aiba certificatul de nastere in original al copilului minor, aditional pasaportului si/sau cartii de identitate- copiii care nu poseda carte de identitate au nevoie de pasaport individual - copiii care nu poseda carte de identitate au nevoie de pasaport individual
- va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PASAPORTUL, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta si sunt valabile minim 6 luni de la data terminarii calatoriei

Testimoniale

Ți-a plăcut în vacanță? Povestește-ne cum a fost!
Detaliile ofertei
Destinatie:
Durata:
Mese:
Tip vacanta:
Data plecare: