• L-V: 9-18
 • S-D: inchis

Circuit China 2018 - Marele tur de primăvară

“O ţară, două sisteme”!

COD OFERTA: 85-E

COD OFERTA: 85-D

COD OFERTA: 85-C

COD OFERTA: 85-B

COD OFERTA: 85-A

Oferta nu mai este valabila
1690 €
1690 €
1690 €
1690 €
1690 €
rezerva online
Perioada plecarii:
11.05 - 24.05.2018
05.05 - 18.05.2018
08.05 - 20.05.2017
09.05 - 21.05.2016
11.05 - 23.05.2015
 • Circuit China 2018 - Marele tur de primăvară
 • Circuit China 2018 - Marele tur de primăvară
 • Circuit China 2018 - Marele tur de primăvară
 • Circuit China 2018 - Marele tur de primăvară
 • Circuit China 2018 - Marele tur de primăvară
 • Circuit China 2018 - Marele tur de primăvară
 • Circuit China 2018 - Marele tur de primăvară
 • Circuit China 2018 - Marele tur de primăvară
Circuit China 2018 - Marele tur de primăvară Circuit China 2018 - Marele tur de primăvară Circuit China 2018 - Marele tur de primăvară Circuit China 2018 - Marele tur de primăvară Circuit China 2018 - Marele tur de primăvară Circuit China 2018 - Marele tur de primăvară Circuit China 2018 - Marele tur de primăvară Circuit China 2018 - Marele tur de primăvară

Beijing - Xian - Guilin - Croaziera pe Fluviul Li - Shanghai - Hong Kong - Macao

Descarca programul in format PDF:
“O ţară două sisteme”! Un mare stat cu o istorie de peste 5.000 de ani, China a devenit în prezent o super-putere economică de necontestat care uimeşte prin ritmul şi amploarea dezvoltării economice şi sociale.
 
Programul pe care vi-l propunem, vă oferă ocazia să intraţi în atmosfera vechilor capitale care s-au succedat de-a lungul numeroaselor dinastii din istoria glorioasă şi zbuciumată a Chinei, să luaţi contact cu străvechea cultură şi cu tradiţiile milenare care şi-au pus amprenta asupra evoluţiei întregii civilizaţii.
 
Ascensiunea pe Marele Zid Chinezesc, incursiunea în Oraşul Interzis, descoperirea Armatei de Teracotă, dimensiunile urbane ale Shanghai-ului şi Hong Kong-ului, cazinourile din Macao şi aromele mâncărurilor chinezeşti, sunt doar câteva dintre reperele esenţiale ale marelui circuit în care sunteţi invitaţi.

 
Ziua 01 / 11.05.2018:  Bucureşti – Doha
Întâlnire cu conducătorul de grup la aeroportul Henri Coandă, la ora 22:30 (în fața ghişeului de îmbarcare al companiei Qatar Airways).
Ziua 02 / 12.05.2018:  Beijing
Plecare spre Doha cu zborul companiei Qatar Airways, QR 220 (00:45 / 05:20) de unde se va pleca spre Beijing zborul QR 896 (11:35 / 00:20).     
Ziua 03 / 13.05.2018:  Beijing
Sosire la Beijing la ora 00:20 și transfer la hotel pentru cazare. Dimineața, mic dejun și întâlnire cu ghidul local, care ne va însoţi pentru o primă vizită a oraşului Beijing, capitala Republicii Chineze, cunoscut şi sub numele de Peking care adăposteşte peste 17 milioane de locuitori. Oraşul este perceput de chinezi ca “un tărâm al făgăduinţei”, datorită posibilităţilor multiple de petrecere a timpului liber. Totodată, Beijing rămâne unul dintre cele mai încărcate de istorie oraşe ale Chinei, deţinând o colecţie incredibilă de obiecte istorice şi de artă, expuse în mai mult de 50 de muzee, numeroase teatre şi centre culturale. După dejun vom vedea celebra piaţă Tian’An Men, cea mai mare piaţă publică din lume, întinsă pe 40 de hectare, care găzduieşte un amestec impresionant de monumente antice şi moderne, fiind situată în inima oraşului. Cină şi cazare.
Ziua 04 / 14.05.2018:  Beijing
Mic dejun. Excursie la Badaling, situat la 80 km distanţă de Beijing, pentru a vedea Marele Zid, simbolul Chinei antice, cu o lungime de peste 21.000 km, conform ultimelor date furnizate de Administraţia de Stat a Patrimoniului Cultural (SACH), singura construcţie de pe pământ ridicată de mâna omului, vizibilă din spaţiul cosmic. Zidul traversează cincisprezece provincii ale Chinei şi a fost construit în scop de apărare. Vom avea posibilitatea să admirăm acest monument încărcat de istorie şi să vedem posturile de observare ale foştilor soldaţi imperiali. În continuarea zilei vom ajunge la Mormintele Împăraţilor Ming, locul în care sunt adăpostite mormintele a 13 din cei 16 Împăraţi ai Dinastiei Ming. Vom vizita unul dintre aceste monumente construite în stil arhitectural confucian. În continuare vom vedea Calea Spiritelor sau Drumul Sacru, cum mai este cunoscut, de la Changling, după care vom vizita o fabrică de cloazoneuri. Dejun în cursul vizitelor. La întoarcerea în Beijing vom trece pe lângă Stadionul Olimpic şi Centrul Naţional Acvatic, care au găzduit Jocurile Olimpice de vară din anul 2008. Cină la celebrul restaurant “Rața pekineză”. Cazare.
Ziua 05 / 15.05.2018:  Beijing – Xi’an
Mic dejun. Dimineaţa vom vizita Palatul Imperial (Oraşul Interzis), un complex de clădiri construit de împăratul Yongle (acelaşi care a construit şi Templul Cerului), în care au locuit 24 de împăraţi din dinastia Ming şi Qing şi care, cu cele 9.000 de camere, este cel mai mare din lume; câteva dintre marile săli sunt folosite ca muzee care adăpostesc impresionante colecţii ale artei chinezeşti. Clădirile interioare sunt construite din lemn pe fundaţie de piatră şi poartă nume precum armonie, puritate, linişte sau longevitate. Vom continua cu Templul Cerului, o capodoperă arhitecturală a dinastiei Ming, construit în sec. al XV-lea, inclus în anul 1998 pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, fiind locul în care împăraţii dinastiilor Ming şi Qing venerau cerul şi se rugau pentru pace şi prosperitate şi Palatul de Vară, ridicat în anul 1750, supranumit “Grădina Undelor Clare”, chintesenţa arhitecturii grădinilor chinezeşti, datorită îmbinării perfecte a operelor arhitecţilor chinezi cu peisajul natural reprezentat de Lacul Kunming şi dealurile care îl înconjoară. Dejun în timpul vizitelor. Seara, transfer la gară pentru plecare cu trenul de mare viteză spre Xi’an. Cină şi cazare.
Ziua 06 / 16.05.2018:  Xi’an  
Mic dejun. Astăzi vom explora oraşul Xi’an, oraş care a fost capitala Chinei timp de 1062 de ani sub 13 dinastii, locul de unde începea celebrul drum al mătăsii. Denumit în antichitate Chang’An (oraşul etern), este unul dintre locurile în care a luat fiinţă civilizaţia chineză antică din bazinul râului Galben. Oraşul era înconjurat de ziduri construite în timpul dinastiei Tang, care pot fi admirate şi în prezent. Vom vedea Muzeul de Istorie Shaanxi, aflat într-o suburbie a oraşului Xi’An, care în prezent adăposteşte peste 370.000 de obiecte. Vom face apoi o plimbare prin cartierul musulman unde vom vizita cea mai mare moschee din China, care datează din sec. al XIV-lea. Dejun în timpul vizitelor. Ziua va continua cu vizitarea ansamblului arhitectural dedicat Pagodei Marii Gâşte Sălbatice, construit în anul 625, înalt de 67 m, cu 7 nivele. Acesta este locul în care călugărul Xuan Zand a tradus în limba chineză textele sacre, după ce s-a întors din India, unde vom avea ocazia să vedem templul care i-a fost dedicat, după care vom vizita un atelier de prelucrare a jadului, pentru care Xi’an este celebru. Seara, opţional, spectacol inspirat din cultura dinastiei Tang cu dansuri tradiţionale. Cină şi cazare.  
Ziua 07 / 17.05.2018:  Xi’an – Guilin
Mic dejun. Plecare spre situl arheologic situat la 40 km distanţă de Xi’An, dedicat mormântului primului împărat al Chinei, Qin Shi Huangai, unde s-a descoperit armata celor 7.000 de războinici de teracotă, socotită a opta minune a lumii (inclusiv noul sector cu ultimele descoperiri). Se spune că această armată a fost construită pentru a păzi împăratul în timpul trecerii sale spre Regatul Morţilor. Deşi un număr mare dintre statui au fost deteriorate de-a lungul timpului sau vandalizate de cuceritori, multe au fost restaurate, spectacolul oferit în prezent de miile de soldaţi din teracotă în mărime naturală fiind unul copleşitor. În incintă vom mai vizita şi Muzeul Trăsurii de Bronz, dedicat vieţii şi meşteşugurilor din acea perioadă. Dejun în timpul vizitelor. Întoarcere la Xi’an pentru transfer la aeroport de unde vom pleca spre Guilin, oraş din nord-estul Regiunii Autonome Guangxi Zhuang, situat pe malul vestic al râului Li, care este înconjurat de un peisaj natural feeric. Relieful carstic, peşterile fantastice şi apele curate surprind şi inspiră vizitatorii din întreaga lume, care se întreabă cum a fost posibil ca natura să creeze o asemenea frumuseţe. Întâlnire cu reprezentantul local, transfer, cină şi cazare.
Ziua 08 / 18.05.2018:  Guilin – Croazieră Pe Fluviul Li – Shanghai
Mic dejun. Transfer în port pentru croaziera pe Fluviul Li până la Yangshuo, cu dejun la bord. Croaziera se
va derula printr-un defileu impresionant prin peisajul oferit de formaţiunile muntoase unice în lume. Piscurile impunătoare de calcar, a căror imagine se reflectă în apele limpezi sub un cer de un albastru ireal, ţăranii chinezi care cultivă orez pe malurile fluviului, pescarii care străbat fluviul în lung şi în lat pe plute de bambus, toate acestea formează un decor idilic al provinciei Guangxi. Debarcare în Yangshuo, urmată de o scurtă plimbare prin pitorescul orăşel, după care ne vom întoarce la Guilin cu mașina, străbătând peisajul unic al culturilor de orez. Transfer la aeroport pentru zborul spre Shanghai, cel mai mare oraş al Chinei, situat la malul Mării Orientale, pe Fluviul Huangpu. Întâlnire cu reprezentantul local, transfer, cină şi cazare.
Ziua 09 / 19.05.2018:  Shanghai
Mic dejun. Zi dedicată explorării Shanghai-ului, oraş cosmopolit de care se leagă istoria Chinei moderne, fiind în prezent un oraş ultradezvoltat, cu bulevarde largi, străzi suspendate, clădiri monumentale şi peisaje urbane inedite. Vom vedea promenada Bund, care se întinde de-a lungul fluviului Huangpu pe mai mult de 1,6 km, fiind străjuită de clădiri în stilul anilor ‘30, cartierul Pudong, care este şi centrul financiar al oraşului şi ai cărui zgârie-nori au devenit simbolul oraşului. Cei care sunt interesaţi pot urca la etajul 94, pentru o privelişte unică asupra oraşului, în Shanghai World Financial Center, în prezent a treia cea mai înaltă clădire din lume, care măsoară 492 m înălţime şi are 101 niveluri. În continuare vom vizita Templul Statuilor de Jad ale lui Buddha, în care sunt expuse două dintre cele mai faimoase statui ale lui Buddha: una din jad alb, reprezentându-l în poziţie culcată şi una din jad verde în poziţie de meditaţie. După dejun, vom vizita Grădina Mandarinului Yu, construită în sec. al XVI-lea în stilul arhitectural al dinastiei Ming de către un ofiţer chinez. Scopul acestei grădini, sugerat chiar de numele acesteia, Yu însemnând a face fericit, este de a induce o stare de linişte, de a crea plăcere vizitatorului care descoperă nenumărate pavilioane şi chioşcuri, precum şi mici curţi care răsar de o parte şi de alta a aleii cu statui sub forma unor dragoni, care şerpuieşte în interiorul grădinii. În continuarea zilei vom face o plimbare în oraşul vechi, unde se află şi un impresionant centru comercial, urmată de o incursiune pe celebra stradă comercială Nanking, unde vom putea asista la Ceremonialul Ceaiului într-una din renumitele ceainării de aici. Ziua se va încheia cu o croazieră pe Fluviul Huangpu. Cină şi cazare.
Ziua  10 / 20.05.2018:  Shanghai – Hong Kong
Mic dejun. Dimineaţa vom vizita Muzeul de Istorie din Shanghai, inaugurat în anul 1952. Muzeul este unul dintre cele mai mari din lume şi este renumit datorită colecţiei impresionante de obiecte din bronz care aparţin dinastiilor Shang şi Zhou. De asemenea, acesta găzduieşte picturi antice chinezeşti şi obiecte din ceramică, având cele mai bune colecţii de artefacte din istoria Chinei şi a oraşului, inclusiv descoperiri arheologice din anul 1949 până în prezent. În continuarea zilei vom vizita un atelier de prelucrare a perlelor. Dejun. Transfer la aeroport pentru zborul spre Hong Kong, fost dominion britanic, care după războiul opiumului din anul 1840, a intrat în componenţa statului chinez în anul 1997 şi dintr-un simplu sat de pescari, a devenit în timp unul dintre cele mai cosmopolite oraşe, unde Estul se întâlneşte cu civilizaţia Vestului. Hong Kong-ul este în prezent mai atrăgător decât Manhattan-ul New York-ului, cu zgârie-norii care parcă răsar din mare, cu relieful său colinar de un farmec aparte. Întâlnire cu reprezentantul local pentru transfer şi cazare.
Ziua 11 / 21.05.2018:  Hong Kong
Mic dejun. Astăzi veţi avea timp liber pentru activităţi individuale, cumpărături pe Nathan Road, principala stradă comercială din Hong Kong sau veţi putea opta pentru o excursie în Insula Lantau, pentru a-i descoperi frumuseţile naturale. Veţi descoperi plaje sălbatice, un sat tradiţional de pescari, văi luxuriante, munţi care se ridică spre cer şi nu în ultimul rând, iluminarea spirituală pe una dintre cele mai mari insule din Hong Kong. Excursia va fi precum o întoarcere în timp, la linişte şi pace. Odată ajunşi la Platoul Ngong Ping veţi descoperi cea mai mare statuie din bronz în aer liber, reprezentându-l pe Buddha Sakyamuni, care este aşezată lângă Mănăstirea Po Lin. Turul se va încheia cu o plimbare spectaculoasă cu funicularul, prilej cu care va veți bucura de priveliştile “ameţitoare” oferite de Marea Chinei de Sud şi de Parcul Natural Lantau Nord Park Country. Opţional, seara veţi putea participa la o superbă croazieră în portul Victoria, cu cină bufet inclusă, pentru a admira vestitele lumini ale oraşului Hong Kong. Cazare.
Ziua 12 / 22.05.2018:  Hong Kong – Macao – Hong Kong (Vapor)
Mic dejun. Timp liber pentru pentru activităţi individuale, cumpărături sau opţional, excursie de o zi, cu dejun inclus, cu vaporul la Macao, fostă colonie portugheză până în anul 1999. Macao este cea mai veche colonie europeană din Orientul Îndepărtat, datând din anul 1557. Mai mult de 400 de ani de amestec între culturile europenilor şi chinezilor au dat naştere unei culturi proprii a acestei aşezări. “Rădăcinile“ europene se regăsesc în arhitectura multor clădiri tipic portugheze, care au fost declarate recent ca aparţinând Patrimoniului Mondial UNESCO. Veţi atinge principalele puncte de atracţie turistică din Macao, precum ruinele bisericii romano-catolice St. Paul, devenite emblemă pentru Macao, intrate şi ele pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, dealul Penha care a dominat orizontul peninsulei Macao mai mult de trei secole, deal pe care se află Biserica Penha construită în anul 1622, Piaţa Senatului și Poarta Barierei. Veţi trece pe lângă celebrul Turn din Macao, veţi admira monumentul care comemorează revenirea regiunii Macao la China, în anul 1999, numit Lotus Flower in Full Bloom şi veţi vizita Templul zeiţei A-Ma, zeiţa navigatorilor. În timpul dejunului, veţi avea ocazia să gustaţi câte ceva din bucătăria “macaneză”, bucătărie în care se regăseşte cultura sa unică. Turul se va încheia cu vizitarea unui faimos cazino din Macao, copie a cazinoului Veneţia din Las Vegas. Întoarcere în Hong Kong. Cazare.
Ziua 13 / 23.05.2018:  Hong Kong – Doha
Mic dejun. Tur de o jumătate de zi al Hong Kong-ului, oraş cosmopolit unde diferite culturi se împletesc armonios cu tradiţiile chinezeşti şi cu influenţele exotice. Turul va începe cu o plimbare până în vârful muntelui Victoria cunoscut şi sub denumirea de Colina Victoria, faimoasa zonă rezidenţială de lux, unde de la altitudinea de 554 m vom admira o frumoasă panoramă asupra insulei Hong Kong, a peninsulei Kowloon şi a împrejurimilor. Turul va continua cu vizitarea celei mai populare plaje din sudul insulei, datorită nisipului fin şi a apei clare, situată în Golful Repulse (Golful Ruşinii), după care vom vizita Piaţa Stanley (Chek Chue) şi satul pescăresc Aberdeen, denumit astfel de scoţienii care au colonizat Hong Kong-ul, o aşezare tradiţională unică în lume datorită ambarcaţiunilor sale din lemn, numite șampan şi datorită unei mici comunităţi care “trăieşte pe apă”. Dejun la Restaurantul Jumbo care pluteşte în Aberdeen Harbour, un punct de atracţie turistică de renume internaţional, un complex modern de atracţii pentru a lua masa, o oprire necesară în orice circuit din Hong Kong. Seara, transfer la aeroport pentru zborul de întoarcere în ţară.  
Ziua 14 / 24.05.2018:  Doha – Bucureşti
Plecare spre Doha cu zborul companiei Qatar Airways, QR 815 (01:20 / 04:50), de unde vom pleaca spre Bucureşti cu zborul QR 221 (06:50 / 11:40).  
Descarca programul in format PDF:
“O ţară două sisteme”! Un mare stat cu o istorie de peste 5.000 de ani, China a devenit în prezent o super-putere economică de necontestat care uimeşte prin ritmul şi amploarea dezvoltării economice şi sociale.
 
Programul pe care vi-l propunem, vă oferă ocazia să intraţi în atmosfera vechilor capitale care s-au succedat de-a lungul numeroaselor dinastii din istoria glorioasă şi zbuciumată a Chinei, să luaţi contact cu străvechea cultură şi cu tradiţiile milenare care şi-au pus amprenta asupra evoluţiei întregii civilizaţii.
 
Ascensiunea pe Marele Zid Chinezesc, incursiunea în Oraşul Interzis, descoperirea Armatei de Teracotă, dimensiunile urbane ale Shanghai-ului şi Hong Kong-ului, cazinourile din Macao şi aromele mâncărurilor chinezeşti, sunt doar câteva dintre reperele esenţiale ale marelui circuit în care sunteţi invitaţi.

 
 Vă invităm să descoperiţi mai multe detalii despre circuitul: China – Marele Circuit de Primavară
 

Info Circuit
 
 • Traseu: Doha – Beijing – Xi'an – Guilin – Croazieră pe Fluviul Li – Shanghai – Hong Kong – Macao 
 • Nr. turişti / circuit: min 25 participanţi
 • Însoţitor de grup român şi ghizi locali
 • Durată circuit: 14 zile
 • Tarif:
- 1690 euro / loc în cameră dublă (mic dejun chinezesc); Supliment single: 400 EURO
- 1890 euro / loc în cameră dublă (mic dejun internaţional); Supliment single 430 EURO
 
Top Obiective turistice din Circuitul China – Marele Circuit de Primăvară
 
 • Natură şi Peisaje: Fluviul Li, Insula Lantau, Colina Victoria
 • Artă şi arhitectură: Stadionul Olimpic din Beijing, Oraşul Interzis, Templul Cerului, Palatul de Vară, Pagoda Marii Gâşte Sălbatice, Mausoleul Qin Shi Huangdi, Shanghai World Financial Center, Templul Statuilor de Jad ale lui Buddha, Grădina Mandarinului Yu, Biserica St. Paul din Macao, Turnul din Macao, Monumentul Lous Flower in Full Bloom, Templul zeiţei A-Ma
 • Tradiţii şi evenimente: Cină tradiţională la celebrul restaurant “Raţa Pekineză”, spectacol inspirat din cultura dinastiei Tang cu dansuri tradiţionale, ceremonialul ceaiului în Shanghai
 • Experienţe şi Distracţii: P-ţa Tian’An Men, Marele Zid, croazieră pe fluviul Li, croazieră pe râul Huangpu, strada comercială Nanking din Shanghai, Nathan Road din Hong Kong, plimbare cu funicularul în Insula Lantau, dejun la restaurantul plutitor Jumbo din portul Aberdeen, Cazinoul Veneţia din Macao
Descarca programul in format PDF:
“O ţară două sisteme”! Un mare stat cu o istorie de peste 5.000 de ani, China a devenit în prezent o super-putere economică de necontestat care uimeşte prin ritmul şi amploarea dezvoltării economice şi sociale.
 
Programul pe care vi-l propunem, vă oferă ocazia să intraţi în atmosfera vechilor capitale care s-au succedat de-a lungul numeroaselor dinastii din istoria glorioasă şi zbuciumată a Chinei, să luaţi contact cu străvechea cultură şi cu tradiţiile milenare care şi-au pus amprenta asupra evoluţiei întregii civilizaţii.
 
Ascensiunea pe Marele Zid Chinezesc, incursiunea în Oraşul Interzis, descoperirea Armatei de Teracotă, dimensiunile urbane ale Shanghai-ului şi Hong Kong-ului, cazinourile din Macao şi aromele mâncărurilor chinezeşti, sunt doar câteva dintre reperele esenţiale ale marelui circuit în care sunteţi invitaţi.

 
Circuit de grup cu însoţitor Dal Travel prin China

Vă invităm să descoperiţi mai multe detalii despre circuitul: China – Marele Circuit de Primăvară

Info Circuit
 
 • Traseu: Beijing – Xian – Guilin – Croazieră pe Fluviul Li – Shanghai – Hong Kong – Macao 
 • Nr. turişti / circuit: 25 participanţi
 • Însoţitor de grup român şi ghizi locali
 • Durată circuit: 13 zile
 • Tarif: 1690 euro / loc in cameră dublă (mic dejun chinezesc)
 
Top Obiective turistice din Circuitul China – Marele Circuit de Primăvară
 
 • Natură şi Peisaje: Fluviul Li, Insula Lantau, Colina Victoria
 
 • Artă şi arhitectură: Stadionul Olimpic din Beijing, Oraşul Interzis, Templul Cerului, Palatul de Vara, Pagoda Marii Gâşte Sălbatice, Mausoleul Qin Shi Huangdi, Shanghai World Financial Center, Templul Statuilor de Jad ale lui Buddha, Grădina Mandarinului Yu, Biserica St. Paul din Macao, Turnul din Macao, Monumentul Lous Flower in Full Bloom, Templul zeitei A-Ma,
 
 • Tradiţii şi evenimente: Cină traditională la celebrul restaurant “Raţa Pekineza”, spectacol inspirat din cultura dinastiei Tang cu dansuri tradiţionale, ceremonialul ceaiului in Shanghai
 
 • Experienţe şi Distracţii: P-ţa Tian’An Men, Marele Zid, croazieră pe fluviul Li, croazieră pe râul Huangpu, strada comercială Nanking din Shanghai, Nathan Road din Hong Kong, plimbare cu funicularul în Insula Lantau, dejun la restaurantul plutitor Jumbo din portul Aberdeen, Cazinoul Veneţia din Macao
“O ţară două sisteme”! Un mare stat cu o istorie de peste 5.000 de ani, China a devenit în prezent o super-putere economică de necontestat care uimeşte prin ritmul şi amploarea dezvoltării economice şi sociale.
 
Programul pe care vi-l propunem, vă oferă ocazia să intraţi în atmosfera vechilor capitale care s-au succedat de-a lungul numeroaselor dinastii din istoria glorioasă şi zbuciumată a Chinei, să luaţi contact cu străvechea cultură şi cu tradiţiile milenare care şi-au pus amprenta asupra evoluţiei întregii civilizaţii.
 
Ascensiunea pe Marele Zid Chinezesc, incursiunea în Oraşul Interzis, descoperirea Armatei de Teracotă, dimensiunile urbane ale Shanghai-ului şi Hong Kong-ului, cazinourile din Macao şi aromele mâncărurilor chinezeşti, sunt doar câteva dintre reperele esenţiale ale marelui circuit în care sunteţi invitaţi.

 

ZIUA 01 / 09.05.2016:  BUCURESTI – FRANKFURT

Intalnire cu conducatorul de grup la aeroportul Henri Coanda, la ora 12:10 (in fata ghiseului de imbarcare al companiei Lufthansa). Plecare spre Frankfurt cu zborul companiei Lufthansa LH 1419 (14:10 / 15:40) si mai departe spre Beijing cu zborul LH 720 (17:15 / 08:30).

ZIUA 02 / 10.05.2016:  BEIJING

Sosire la Beijing la ora 08:30. Intalnire cu ghidul local, care ne va insoti pentru o prima vizita a orasului. Beijing, capitala Republicii Chineze, cunoscut si sub numele de Peking care adaposteste peste 17 milioane de locuitori. Orasul este perceput de chinezi ca “un taram al fagaduintei”, datorita posibilitatilor multiple de petrecere a timpului liber. Totodata, Beijing ramane unul dintre cele mai incarcate orase de istorie ale Chinei, detinand o colectie incredibila de obiecte istorice si de arta, expuse in mai mult de 50 de muzee, numeroase teatre si centre culturale. Vom vedea celebra piata Tian’An Men, cea mai mare piata publica din lume, intinsa pe 40 de hectare, care gazduieste un amestec impresionant de monumente antice si moderne, fiind situata in inima orasului. Cina si cazare.

ZIUA 03 / 11.05.2016:  BEIJING

Mic dejun. Excursie la Badaling, situat la 80 km de Beijing, pentru a vedea Marele Zid, simbolul Chinei antice, cu o lungime de peste 21.000 km, conform ultimelor date furnizate de Administratia de Stat a Patrimoniului Cultural (SACH), singura constructie de pe pamant ridicata de mana omului, vizibila din spatiul cosmic. Zidul traverseaza cincisprezece provincii ale Chinei si a fost construit in scop de aparare. Vom avea posibilitatea sa admiram acest monument incarcat de istorie si sa vedem posturile de observare ale fostilor soldati imperiali. In continuarea zilei vom ajunge la Mormintele Imparatilor Ming, locul in care sunt adapostite mormintele a 13 din cei 16 Imparati ai Dinastiei Ming, monumente construite in stil arhitectural confucian si vom avea ocazia de a vizita unul dintre acestea. Mai departe vom vedea Calea Spiritelor sau Drumul Sacru, cum mai este cunoscut, de la Changling, dupa care urmeaza vizita la o fabrica de cloazoneuri. Dejun in cursul vizitelor. La intoarcerea in Beijing vom trece pe langa Stadionul Olimpic si Centrul National Acvatic, care au gazduit Jocurile Olimpice de vara din anul 2008. Cina la celebrul restaurant “Rata pekineza”. Cazare.

ZIUA 04 / 12.05.2016:  BEIJING – XI’AN

Mic dejun. Dimineata se viziteaza Palatul Imperial (Orasul Interzis), un complex de cladiri construit de imparatul Yongle (acelasi care a construit si Templul Cerului), in care au locuit 24 de imparati din dinastia Ming si Qing si care, cu cele 9.000 de camere, este cel mai mare din lume; cateva dintre marile sali sunt folosite ca muzee care adapostesc impresionante colectii ale artei chinezesti. Cladirile interioare sunt construite din lemn pe fundatie de piatra si poarta nume precum armonie, puritate, liniste sau longevitate. Se continua cu Templul Cerului, o capodopera arhitecturala a dinastiei Ming, construit in sec. al XV-lea, inclus in anul 1998 in Patrimoniul Mondial UNESCO, fiind locul in care imparatii dinastiilor Ming si Qing venerau cerul si se rugau pentru pace si prosperitate si Palatul de Vara, ridicat in anul 1750, supranumit “Gradina Undelor Clare”, chintesenta arhitecturii gradinilor chinezesti, datorita imbinarii perfecte a operelor arhitectilor chinezi cu peisajul natural reprezentat de Lacul Kunming si dealurile care il inconjoara. Dejun in timpul vizitelor. Seara, transfer la gara pentru plecare cu trenul de mare viteza spre Xi’an. Cina si cazare.

ZIUA 05 / 13.05.2016:  XI’AN  

Mic dejun. Astazi vom explora orasul Xi’an, oras care a fost capitala Chinei timp de 1062 de ani sub 13 dinastii, locul de unde incepea celebrul drum al matasii. Denumit in antichitate Chang’An (orasul etern), este unul dintre locurile in care a luat fiinta civilizatia chineza antica din bazinul Raului Galben. Orasul era inconjurat de ziduri construite in timpul dinastiei Tang, care pot fi admirate si in prezent. Vom vedea Muzeul de Istorie Shaanxi, aflat intr-o suburbie a orasului Xi’An, care in prezent adaposteste peste 370.000 de obiecte. Apoi vom face o plimbare prin cartierul musulman si vom vizita cea mai mare moschee din China, datand din sec. al XIV-lea. Dejun in timpul vizitelor. Ziua continua cu vizitarea ansamblului arhitectural dedicat Pagodei Marii Gaste Salbatice, construit in anul 625, inalt de 67 m si care are 7 niveluri. Acesta este locul in care calugarul Xuan Zand a tradus in limba chineza textele sacre, dupa ce s-a intors din India unde vom avea ocazia sa vedem templul care i-a fost dedicat, dupa care vom vizita un atelier de prelucrare a jadului, pentru care Xi’An este celebru. Seara, optional, spectacol inspirat din cultura dinastiei Tang cu dansuri traditionale. Cina si cazare.

ZIUA 06 / 14.05.2016:  XI’AN – GUILIN

Mic dejun. Plecare cu autocarul pentru vizitarea sitului arheologic situat la 40 km distanta de Xi’An, dedicat mormantului primului imparat al Chinei, Qin Shihuang, unde s-a descoperit armata celor 7.000 de razboinici de teracota, socotita a opta minune a lumii (inclusiv noul sector cu ultimele descoperiri). Se spune ca aceasta armata a fost construita pentru a pazi imparatul in timpul trecerii sale spre Regatul Mortilor. Desi un numar mare dintre statui au fost deteriorate de-a lungul timpului sau vandalizate de cuceritori, multe au fost restaurate, spectacolul oferit in prezent de miile de soldati din teracota in marime naturala fiind unul coplesitor. In incinta se mai viziteaza si Muzeul Trasurii de Bronz, dedicat vietii si mestesugurilor din acea perioada. Dejun in timpul vizitelor. Intoarcere la Xi’An. Transfer la aeroport pentru zborul catre Guilin, oras din nord-estul Regiunii Autonome Guangxi Zhuang, pe malul vestic al raului Li, care este inconjurat de un peisaj natural feeric. Relieful carstic, pesterile fantastice si apele curate suprind si inspira vizitatorii din intreaga lume, care se intreaba cum a fost posibil ca natura sa creeze o asemenea frumusete. Intalnire cu reprezentantul local, transfer, cina si cazare.

ZIUA 07 / 15.05.2016:  GUILIN – CROAZIERA PE FLUVIUL LI – SHANGHAI

Mic dejun. Transfer in port pentru croaziera pe fluviul Li pana la Yangshuo, cu dejun la bord. Croaziera se deruleaza printr-un defileu impresionant prin peisajul oferit de formatiunile muntoase unice in lume. Piscurile impunatoare de calcar, a caror imagine se reflecta in apele limpezi sub un cer de un albastru ireal, taranii chinezi care cultiva orez pe malurile fluviului, pescarii care strabat fluviul in lung si in lat pe plute de bambus, toate acestea formeaza un decor idilic al provinciei Guangxi. Debarcare in Yangshuo, urmata de o scurta plimbare prin pitorescul orasel, dupa care ne vom intoarce la Guilin cu autocarul, strabatand peisajul unic al culturilor de orez. Transfer la aeroport pentru zborul spre Shanghai, cel mai mare oras al Chinei, situat la malul Marii Orientale, pe fluviul Huangpu. Transfer, cina si cazare. 

ZIUA 08 / 16.05.2016:  SHANGHAI

Mic dejun. Zi dedicata explorarii Shanghai-ului, oras cosmopolit de care se leaga istoria Chinei moderne, fiind in prezent un oras ultradezvoltat, cu bulevarde largi, strazi suspendate, cladiri monumentale si peisaje urbane inedite. Vom vizita promenada Bund, care se intinde de-a lungul fluviului Huangpu pe mai mult de 1,6 km, fiind strajuita de cladiri in stilul anilor ‘30, cartierul Pudong, care este si centrul financiar al orasului si ai carui zgarie-nori au devenit simbolul orasului. Cei care sunt interesati pot urca in Shanghai World Financial Center, in prezent a treia cea mai inalta cladire din lume, care masoara 492 m inaltime si are 101 niveluri, la etajul 94 pentru o priveliste unica asupra orasului. In continuare vom vizita Templul Statuilor de Jad ale lui Buddha, in care sunt expuse doua dintre cele mai faimoase statui ale lui Buddha: una din jad alb, reprezentandu-l in pozitie culcata si una din jad verde in pozitie de meditatie. Dejun la restaurantul Mongol, dupa care vom vizita Gradina Mandarinului Yu, construita in sec. al XVI-lea in stilul arhitectural al dinastiei Ming de catre un ofiter chinez. Scopul acestei gradini, sugerat chiar de numele acesteia, Yu insemnand a face fericit, este de a induce o stare de liniste, de a crea placere vizitatorului care descopera nenumarate pavilioane si chioscuri, precum si mici curti care rasar de o parte si de alta a aleii cu statui sub forma unor dragoni, care serpuieste in interiorul gradinii. In continuarea zilei vom face o plimbare in orasul vechi, unde se afla si un impresionant centru comercial, urmata de o incursiune pe celebra strada comerciala Nanking, unde vom putea asista la Ceremonialul Ceaiului intr-una din renumitele ceainarii de aici. Croaziera pe raul Huangpu. Cina si cazare.

ZIUA  09 / 17.05.2016:  SHANGHAI – HONG KONG

Mic dejun. Dimineata vom vizita Muzeul de Istorie din Shanghai, inaugurat in anul 1952. Muzeul este unul dintre cele mai mari din lume si este renumit datorita colectiei impresionante de obiecte din bronz care apartin dinastiilor Shang si Zhou. De asemenea, acesta gazduieste picturi antice chinezesti si obiecte din ceramica, avand cele mai bune colectii de artefacte din istoria Chinei si a orasului, inclusiv descoperiri arheologice din anul 1949 pana in prezent. In continuarea zilei vom vizita un atelier de prelucrare a perlelor. Dejun. Transfer la aeroport pentru zborul spre Hong Kong. Orasul, fost dominion britanic, care dupa razboiul opiumului din anul 1840, a intrat in componenta statului chinez in anul 1997 si dintr-un simplu sat de pescari, a devenit in timp unul dintre cele mai cosmopolite orase, unde Estul se intalneste cu civilizatia Vestului. Hong Kong-ul este in prezent mai atragator decat Manhattan-ul New York-ului, cu zgarie-norii care parca rasar din mare, cu relieful sau colinar de un farmec aparte. Sosire, intalnire cu reprezentantul local pentru transfer si cazare.

ZIUA 10 / 18.05.2016:  HONG KONG

Mic dejun. Astazi veti avea timp liber pentru cumparaturi pe Nathan Road, principala strada comerciala din Hong Kong sau puteti opta pentru o excursie optionala in insula Lantau, pentru a-i descoperi frumusetile naturale. Vom descoperi plaje salbatice, un sat traditional de pescari, vai luxuriante, munti care se ridica spre cer si, nu in ultimul rand, iluminarea spirituala pe una dintre cele mai mari insule din Hong Kong. Excursia este precum o intoarcere in timp, la liniste si pace. Odata ajunsi la platoul Ngong Ping, vom descoperi cea mai mare statuie din bronz in aer liber, reprezentandu-l pe Buddha Sakyamuni, care este asezata langa Manastirea Po Lin. Turul se incheie cu o plimbare spectaculoasa cu funicularul, prilej cu care ne vom bucura de privelistile “ametitoare” oferite de Marea Chinei de Sud si de Parcul Natural Lantau Nord Park Country. Cazare.

ZIUA 11 / 19.05.2016:  HONG KONG – MACAO – HONG KONG (vapor)

Mic dejun. Timp liber pentru cumparaturi sau excursie optionala de o zi cu dejun inclus cu vaporul la Macao, fosta colonie portugheza pana in anul 1999. Macao este cea mai veche colonie europeana din Orientul Indepartat, datand din anul 1557. Mai mult de 400 de ani de amestec intre culturile europenilor si chinezilor au dat nastere unei culturi proprii a acestei asezari. “Radacinile“ europene se regasesc in arhitectura multor cladiri tipic portugheze, care au fost declarate recent ca apartinand Patrimoniului Mondial UNESCO. Vom atinge principalele puncte de atractie turistica din Macao precum ruinele bisericii romano-catolice St. Paul, devenite emblema pentru Macao, intrate si ele in Patrimoniul Mondial UNESCO, dealul Penha care a dominat orizontul peninsulei Macao mai mult de trei secole (deal pe care se afla Biserica Penha construita in anul 1622), Piata Senatului, Poarta Barierei. Vom trece pe langa celebrul Turn din Macao, admiram monumentul care comemoreaza revenirea regiunii Macao la China, in anul 1999, numit Lotus Flower in Full Bloom si vizitam Templul zeitei A-Ma, zeita navigatorilor. In timpul dejunului, vom avea ocazia sa gustam cate ceva din bucataria “macaneza”, bucatarie in care se regaseste cultura sa unica. Turul se incheie cu vizitarea unui faimos cazino din Macao, copie a cazinoului Venetia din Las Vegas. Intoarcere in Hong Kong. Cazare.

ZIUA 12 / 20.05.2016:  HONG KONG – MUNCHEN

Mic dejun. Tur de o jumatate de zi al Hong Kong-ului, oras cosmopolit unde diferite culturi se impletesc armonios cu traditiile chinezesti si cu influentele exotice. Turul incepe cu o plimbare pana in varful muntelui Victoria cunoscut si sub denumirea de Colina Victoria, faimoasa zona rezidentiala de lux, unde de la altitudinea de 554 m se admira o frumoasa panorama asupra insulei Hong Kong, a peninsulei Kowloon si a imprejurimilor. Turul continua cu vizitarea celei mai populare plaje din sudul insulei, datorita nisipului fin si a apei clare, situata in Golful Repulse (Golful Rusinii), dupa care se viziteaza Piata Stanley (Chek Chue) si satul pescaresc Aberdeen, denumit astfel de scotienii care au colonizat Hong Kong-ul, o asezare traditionala unica in lume datorita ambarcatiunilor sale din lemn, numite sampan si datorita unei mici comunitati care “traieste pe apa”. Dejun la restaurantul Jumbo care pluteste in Aberdeen Harbour, un punct de atractie turistica de renume international, un complex modern de atractii pentru a lua masa, o oprire necesara in orice circuit din Hong Kong. Seara, transfer la aeroport pentru plecarea spre Munchen cu zborul LH 731 (23:20 / 05:35).  

ZIUA 13 / 21.05.2016:  MUNCHEN – BUCURESTI

Sosire la Munchen la ora 05:35, de unde se pleaca mai departe spre Bucuresti cu zborul LH 1652 (08:55 / 11:50). 

“O ţară două sisteme”! Un mare stat cu o istorie de peste 5.000 de ani, China a devenit în prezent o super-putere economică de necontestat care uimeşte prin ritmul şi amploarea dezvoltării economice şi sociale.
 
Programul pe care vi-l propunem, vă oferă ocazia să intraţi în atmosfera vechilor capitale care s-au succedat de-a lungul numeroaselor dinastii din istoria glorioasă şi zbuciumată a Chinei, să luaţi contact cu străvechea cultură şi cu tradiţiile milenare care şi-au pus amprenta asupra evoluţiei întregii civilizaţii.
 
Ascensiunea pe Marele Zid Chinezesc, incursiunea în Oraşul Interzis, descoperirea Armatei de Teracotă, dimensiunile urbane ale Shanghai-ului şi Hong Kong-ului, cazinourile din Macao şi aromele mâncărurilor chinezeşti, sunt doar câteva dintre reperele esenţiale ale marelui circuit în care sunteţi invitaţi.

 

ZIUA 01 / 11.05.2015:  BUCURESTI – ISTANBUL

Intalnire cu conducatorul de grup la aeroportul Henri Coanda, la ora 19:50 (in fata ghiseului de imbarcare al companiei Turkish Airlines). Plecare spre Istanbul cu zborul companiei Turkish Airlines TK 1046 (21:50 / 23:15) si mai departe spre Beijing cu zborul TK 20 (00:35 / 15:05).

ZIUA 02 / 12.05.2015:  BEIJING

Sosire la Beijing la ora 15:05. Intalnire cu ghidul local, care ne va insoti pentru o prima vizita a orasului. Beijing, capitala Republicii Chineze, cunoscut si sub numele de Peking care adaposteste peste 17 milioane de locuitori. Orasul este perceput de chinezi ca “un taram al fagaduintei”, datorita posibilitatilor multiple de petrecere a timpului liber. Totodata, Beijing ramane unul dintre cele mai incarcate orase de istorie ale Chinei, detinand o colectie incredibila de obiecte istorice si de arta, expuse in mai mult de 50 de muzee, numeroase teatre si centre culturale. Vom vedea in aceasta dupa-amiaza celebra piata Tian’An Men, cea mai mare piata publica din lume, intinsa pe 40 de hectare, care gazduieste un amestec impresionant de monumente antice si moderne, fiind situata in inima orasului. Cina si cazare.

ZIUA 03 / 13.05.2015:  BEIJING

Mic dejun. Excursie la Badaling, situat la 80 km de Beijing, pentru a vedea Marele Zid, simbolul Chinei antice, cu o lungime de peste 21.000 km, conform ultimelor date furnizate de Administratia de Stat a Patrimoniului Cultural (SACH), singura constructie de pe pamant ridicata de mana omului, vizibila din spatiul cosmic. Zidul traverseaza cincisprezece provincii ale Chinei si a fost construit in scop de aparare. Vom avea posibilitatea sa admiram acest monument incarcat de istorie si sa vedem posturile de observare ale fostilor soldati imperiali. In continuarea zilei vom ajunge la Mormintele Imparatilor Ming, locul in care sunt adapostite mormintele a 13 din cei 16 Imparati ai Dinastiei Ming, monumente construite in stil arhitectural confucian si vom avea ocazia de a vizita unul dintre acestea. Mai departe vom vedea Calea Spiritelor sau Drumul Sacru, cum mai este cunoscut, de la Changling, dupa care urmeaza vizita la o fabrica de cloazoneuri. Dejun in cursul vizitelor. La intoarcerea in Beijing vom trece pe langa Stadionul Olimpic si Centrul National Acvatic, care au gazduit Jocurile Olimpice de vara din anul 2008. Cina la celebrul restaurant “Rata pekineza”. Cazare.

ZIUA 04 / 14.05.2015:  BEIJING – XI’AN

Mic dejun. Dimineata se viziteaza Palatul Imperial (Orasul Interzis), un complex de cladiri construit de imparatul Yongle (acelasi care a construit si Templul Cerului), in care au locuit 24 de imparati din dinastia Ming si Qing si care, cu cele 9.000 de camere, este cel mai mare din lume; cateva dintre marile sali sunt folosite ca muzee care adapostesc impresionante colectii ale artei chinezesti. Cladirile interioare sunt construite din lemn pe fundatie de piatra si poarta nume precum armonie, puritate, liniste sau longevitate. Se continua cu Templul Cerului, o capodopera arhitecturala a dinastiei Ming, construit in sec. al XV-lea, inclus in anul 1998 in Patrimoniul Mondial UNESCO, fiind locul in care imparatii dinastiilor Ming si Qing venerau cerul si se rugau pentru pace si prosperitate si Palatul de Vara, ridicat in anul 1750, supranumit “Gradina Undelor Clare”, chintesenta arhitecturii gradinilor chinezesti, datorita imbinarii perfecte a operelor arhitectilor chinezi cu peisajul natural reprezentat de Lacul Kunming si dealurile care il inconjoara. Dejun in timpul vizitelor. Seara, transfer la gara pentru plecare cu trenul de mare viteza spre Xi’an. Cina si cazare.

ZIUA 05 / 15.05.2015:  XI’AN  

Mic dejun. Astazi vom explora orasul Xi’an, oras care a fost capitala Chinei timp de 1062 de ani sub 13 dinastii, locul de unde incepea celebrul drum al matasii. Denumit in antichitate Chang’An (orasul etern), este unul dintre locurile in care a luat fiinta civilizatia chineza antica din bazinul Raului Galben. Orasul era inconjurat de ziduri construite in timpul dinastiei Tang, care pot fi admirate si in prezent. Vom vedea Muzeul de Istorie Shaanxi, aflat intr-o suburbie a orasului Xi’An, care in prezent adaposteste peste 370.000 de obiecte. Apoi vom face o plimbare prin cartierul musulman si vom vizita cea mai mare moschee din China, datand din sec. al XIV-lea. Dejun in timpul vizitelor. Ziua continua cu vizitarea ansamblului arhitectural dedicat Pagodei Marii Gaste Salbatice, construit in anul 625, inalt de 67 m si care are 7 niveluri. Acesta este locul in care calugarul Xuan Zand a tradus in limba chineza textele sacre, dupa ce s-a intors din India unde vom avea ocazia sa vedem templul care i-a fost dedicat, dupa care vom vizita un atelier de prelucrare a jadului, pentru care Xi’An este celebru. Seara, optional, spectacol inspirat din cultura dinastiei Tang cu dansuri traditionale. Cina si cazare.

ZIUA 06 / 16.05.2015:  XI’AN – GUILIN

Mic dejun. Plecare cu autocarul pentru vizitarea sitului arheologic situat la 40 km distanta de Xi’An, dedicat mormantului primului imparat al Chinei, Qin Shihuang, unde s-a descoperit armata celor 7.000 de razboinici de teracota, socotita a opta minune a lumii (inclusiv noul sector cu ultimele descoperiri). Se spune ca aceasta armata a fost construita pentru a pazi imparatul in timpul trecerii sale spre Regatul Mortilor. Desi un numar mare dintre statui au fost deteriorate de-a lungul timpului sau vandalizate de cuceritori, multe au fost restaurate, spectacolul oferit in prezent de miile de soldati din teracota in marime naturala fiind unul coplesitor. In incinta se mai viziteaza si Muzeul Trasurii de Bronz, dedicat vietii si mestesugurilor din acea perioada. Dejun in timpul vizitelor. Intoarcere la Xi’An. Transfer la aeroport pentru zborul catre Guilin, oras din nord-estul Regiunii Autonome Guangxi Zhuang, pe malul vestic al raului Li, care este inconjurat de un peisaj natural feeric. Relieful carstic, pesterile fantastice si apele curate suprind si inspira vizitatorii din intreaga lume, care se intreaba cum a fost posibil ca natura sa creeze o asemenea frumusete. Intalnire cu reprezentantul local, transfer, cina si cazare.

ZIUA 07 / 17.05.2015:  GUILIN – CROAZIERA PE FLUVIUL LI – SHANGHAI

Mic dejun. Transfer in port pentru croaziera pe fluviul Li pana la Yangshuo, cu dejun la bord. Croaziera se deruleaza printr-un defileu impresionant prin peisajul oferit de formatiunile muntoase unice in lume. Piscurile impunatoare de calcar, a caror imagine se reflecta in apele limpezi sub un cer de un albastru ireal, taranii chinezi care cultiva orez pe malurile fluviului, pescarii care strabat fluviul in lung si in lat pe plute de bambus, toate acestea formeaza un decor idilic al provinciei Guangxi. Debarcare in Yangshuo, urmata de o scurta plimbare prin pitorescul orasel, dupa care ne vom intoarce la Guilin cu autocarul, strabatand peisajul unic al culturilor de orez. Transfer la aeroport pentru zborul spre Shanghai, cel mai mare oras al Chinei, situat la malul Marii Orientale, pe fluviul Huangpu. Transfer, cina si cazare. 

ZIUA 08 / 18.05.2015:  SHANGHAI

Mic dejun. Zi dedicata explorarii Shanghai-ului, oras cosmopolit de care se leaga istoria Chinei moderne, fiind in prezent un oras ultradezvoltat, cu bulevarde largi, strazi suspendate, cladiri monumentale si peisaje urbane inedite. Vom vizita promenada Bund, care se intinde de-a lungul fluviului Huangpu pe mai mult de 1,6 km, fiind strajuita de cladiri in stilul anilor ‘30, cartierul Pudong, care este si centrul financiar al orasului si ai carui zgarie-nori au devenit simbolul orasului, cei care sunt interesati pot urca in Shanghai World Financial Center, in prezent a treia cea mai inalta cladire din lume, care masoara 492 m inaltime si are 101 niveluri, la etajul 94 pentru o priveliste unica asupra orasului. In continuare vom vizita Templul Statuilor de Jad ale lui Buddha, in care sunt expuse doua dintre cele mai faimoase statui ale lui Buddha: una din jad alb, reprezentandu-l in pozitie culcata si una din jad verde in pozitie de meditatie. Dejun la restaurantul Mongol, dupa care vom vizita Gradina Mandarinului Yu, construita in sec. al XVI-lea in stilul arhitectural al dinastiei Ming de catre un ofiter chinez. Scopul acestei gradini, sugerat chiar de numele acesteia, Yu insemnand a face fericit, este de a induce o stare de liniste, de a crea placere vizitatorului care descopera nenumarate pavilioane si chioscuri, precum si mici curti care rasar de o parte si de alta a aleii cu statui sub forma unor dragoni, care serpuieste in interiorul gradinii. In continuarea zilei vom face o plimbare in orasul vechi, unde se afla si un impresionant centru comercial, urmata de o incursiune pe celebra strada comerciala Nanking, unde vom putea asista la Ceremonialul Ceaiului intr-una din renumitele ceainarii de aici. Seara, croaziera pe raul Huangpu. Cina si cazare.

ZIUA  09 / 19.05.2015:  SHANGHAI – HONG KONG

Mic dejun. Dimineata vom vizita Muzeul de Istorie din Shanghai, inaugurat in anul 1952. Muzeul este unul dintre cele mai mari din lume si este renumit datorita colectiei impresionante de obiecte din bronz care apartin dinastiilor Shang si Zhou. De asemenea, acesta gazduieste picturi antice chinezesti si obiecte din ceramica, avand cele mai bune colectii de artefacte din istoria Chinei si a orasului, inclusiv descoperiri arheologice din anul 1949 pana in prezent. In continuarea zilei vom vizita un atelier de prelucrare a perlelor. Dejun. Transfer la aeroport pentru zborul spre Hong Kong. Orasul, fost dominion britanic, care dupa razboiul opiumului din anul 1840, a intrat in componenta statului chinez in anul 1997 si dintr-un simplu sat de pescari, a devenit in timp unul dintre cele mai cosmopolite orase, unde Estul se intalneste cu civilizatia Vestului. Hong Kong-ul este in prezent mai atragator decat Manhattan-ul New York-ului, cu zgarie-norii care parca rasar din mare, cu relieful sau colinar de un farmec aparte. Sosire, intalnire cu reprezentantul local pentru transfer si cazare.

ZIUA 10 / 20.05.2015:  HONG KONG

Mic dejun. Astazi veti avea timp liber pentru cumparaturi pe Nathan Road, principala strada comerciala din Hong Kong sau puteti opta pentru o excursie optionala in insula Lantau, pentru a-i descoperi frumusetile naturale. Vom descoperi plaje salbatice, un sat traditional de pescari, vai luxuriante, munti care se ridica spre cer si, nu in ultimul rand, iluminarea spirituala pe una dintre cele mai mari insule din Hong Kong. Excursia este precum o intoarcere in timp, la liniste si pace. Odata ajunsi la platoul Ngong Ping, vom descoperi cea mai mare statuie din bronz in aer liber, reprezentandu-l pe Buddha Sakyamuni, care este asezata langa Manastirea Po Lin. Turul se incheie cu o plimbare spectaculoasa cu funicularul, prilej cu care ne vom bucura de privelistile “ametitoare” oferite de Marea Chinei de Sud si de Parcul Natural Lantau Nord Park Country. Cazare.

ZIUA 11 / 21.05.2015:  HONG KONG – MACAO – HONG KONG (vapor)

Mic dejun. Timp liber pentru cumparaturi sau excursie optionala de o zi cu dejun inclus cu vaporul la Macao, fosta colonie portugheza pana in anul 1999. Macao este cea mai veche colonie europeana din Orientul Indepartat, datand din anul 1557. Mai mult de 400 de ani de amestec intre culturile europenilor si chinezilor au dat nastere unei culturi proprii a acestei asezari. “Radacinile“ europene se regasesc in arhitectura multor cladiri tipic portugheze, care au fost declarate recent ca apartinand Patrimoniului Mondial UNESCO. Vom atinge principalele puncte de atractie turistica din Macao precum ruinele bisericii romano-catolice St. Paul, devenite emblema pentru Macao, intrate si ele in Patrimoniul Mondial UNESCO, dealul Penha care a dominat orizontul peninsulei Macao mai mult de trei secole (deal pe care se afla Biserica Penha construita in anul 1622), Piata Senatului, Poarta Barierei. Vom trece pe langa celebrul Turn din Macao, admiram monumentul care comemoreaza revenirea regiunii Macao la China, in anul 1999, numit Lotus Flower in Full Bloom si vizitam Templul zeitei A-Ma, zeita navigatorilor. In timpul dejunului, vom avea ocazia sa gustam cate ceva din bucataria “macaneza”, bucatarie in care se regaseste cultura sa unica. Turul se incheie cu vizitarea unui faimos cazino din Macao, copie a cazinoului Venetia din Las Vegas. Intoarcere in Hong Kong. Cazare.

ZIUA 12 / 22.05.2015:  HONG KONG

Mic dejun. Tur de o jumatate de zi al Hong Kong-ului, oras cosmopolit unde diferite culturi se impletesc armonios cu traditiile chinezesti si cu influentele exotice. Turul incepe cu o plimbare pana in varful muntelui Victoria cunoscut si sub denumirea de Colina Victoria, faimoasa zona rezidentiala de lux, unde de la altitudinea de 554 m se admira o frumoasa panorama asupra insulei Hong Kong, a peninsulei Kowloon si a imprejurimilor. Turul continua cu vizitarea celei mai populare plaje din sudul insulei, datorita nisipului fin si a apei clare, situata in Golful Repulse (Golful Rusinii), dupa care se viziteaza Piata Stanley (Chek Chue) si satul pescaresc Aberdeen, denumit astfel de scotienii care au colonizat Hong Kong-ul, o asezare traditionala unica in lume datorita ambarcatiunilor sale din lemn, numite sampan si datorita unei mici comunitati care “traieste pe apa”. Dejun la restaurantul Jumbo care pluteste in Aberdeen Harbour, un punct de atractie turistica de renume international, un complex modern de atractii pentru a lua masa, o oprire necesara in orice circuit din Hong Kong. Seara, transfer la aeroport pentru plecarea spre Istanbul cu zborul TK 71 (23:25 / 05:45).

ZIUA 13 / 23.05.2015:  ISTANBUL – BUCURESTI

Sosire la Istanbul la ora 05:45 de unde se pleaca spre Bucuresti cu zborul TK 1043 (07:50 / 09:15). 

Tarife


Varianta I - cazare în hoteluri de 4* care oferă doar mic dejun chinezesc
1690 EURO / loc în cameră dublă; Supliment single: 400 EURO
(tarif valabil pentru un grup minim de 25 turişti; pt. mai puţini turişti, tariful se recalculează)

Varianta II - cazare în hoteluri de 4* care oferă mic dejun internaţional
1890 EURO / loc în cameră dublă; Supliment single: 430 EURO
(tarif valabil pentru un grup minim de 25 turişti; pt. mai puţini turişti, tariful se recalculează)

Varianta I - cazare în hoteluri de 4* care oferă doar mic dejun chinezesc
 
1690 EURO / loc în cameră dublă;  Supliment single: 400 EURO
(tarif valabil pentru un grup minim de 25 turişti; pt. mai puţini turişti, tariful se recalculează)
 
Varianta II - cazare în hoteluri de 4* care oferă mic dejun internaţional
 
1890 EURO / loc în cameră dublă;  Supliment single: 430 EURO
(tarif valabil pentru un grup minim de 25 turişti; pt. mai puţini turişti, tariful se recalculează)
 
Varianta I - cazare în hoteluri de 4* care oferă doar mic dejun chinezesc
 

1690 EURO / loc în cameră dublă;  Supliment single: 370 EURO
(tarif valabil pentru un grup minim de 25 turişti; pt. mai puţini turişti, tariful se recalculează)
  
 
Varianta II - cazare în hoteluri de 4* care oferă mic dejun internaţional
 
1890 EURO / loc în cameră dublă;  Supliment single: 400 EURO
(tarif valabil pentru un grup minim de 25 turişti; pt. mai puţini turişti, tariful se recalculează)

 

Varianta I - cazare in hoteluri de 4* care ofera doar mic dejun chinezesc

1690 EURO / loc in camera dubla;  Supliment single: 370 EURO

(tarif valabil pentru un grup minim de 25 turisti; pt. mai putini turisti, tariful se recalculeaza)

 

Varianta II - cazare in hoteluri de 4* care ofera mic dejun international

1890 EURO / loc in camera dubla;  Supliment single: 400 EURO

(tarif valabil pentru un grup minim de 25 turisti; pt. mai putini turisti, tariful se recalculeaza)

 

 

TARIF:  

Varianta I - cazare in hoteluri de 4* care ofera doar mic dejun chinezesc

1690 EURO / loc in camera dubla;  Supliment single: 370 EURO

(tarif valabil pentru un grup minim de 25 turisti; pt. mai putini turisti, tariful se recalculeaza)

 

Varianta II - cazare in hoteluri de 4* care ofera mic dejun international

1890 EURO / loc in camera dubla;  Supliment single: 400 EURO

(tarif valabil pentru un grup minim de 25 turisti; pt. mai putini turisti, tariful se recalculeaza)

 

Servicii

Include

- transport intercontinental cu avionul pe rutele: Bucureşti – Doha – Beijing şi Hong Kong – Doha – Bucureşti cu compania Qatar Airways
- transport continental cu avionul pe rutele: Xi’An – Guilin, Guilin – Shanghai, Shanghai – Hong Kong
- transport intern pe toată durata circuitului cu vehicul dotat cu aer condiţionat, adaptat la nr. de turişti
- transport cu tren de mare viteză Beijing – Xi’An
- 11 nopţi cazare în hoteluri de 4*
- mesele menţionate în program: 11 mic dejunuri, 8 dejunuri şi 6 cine
- 1 cină la restaurantul “Rața Pekineză” din Beijing
- 1 dejun la restaurantul “Jumbo” din Hong Kong
- croazieră pe Fluviul Li, de la Guilin la Yangshuo cu dejun la bord
- croazieră pe Fluviul Huangpu în Shanghai
- transferurile, tururile şi excursiile menţionate în program
- taxele de intrare la obiectivele menţionate în program
- ghizi locali
- conducător român de grup
- asigurare în caz de insolvabilitate / faliment al agenţiei de turism
- NOU: transferurile la şi de la Aeroportul Henri Coandă – Otopeni din localităţile menționate în capitolul Observații

Nu include

- taxele de aeroport, combustibil, securitate şi serviciu pentru zborurile intercontinentale: aprox. 365 euro/pers. şi continentale: 125 euro/pers., care se plătesc odată cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exactă fiind cunoscută la data emiterii biletelor de avion) 
- taxă viză China: 70 euro/pers.
- taxe de ieşire de pe aeroporturi, numai dacă se aplică
- alte servicii suplimentare decât cele menţionate, cheltuieli personale, băuturi etc.
- bacşişuri: 50 euro/pers. pentru ghizi, şoferi, ajutori de şoferi şi personalul de pe vapor – nu şi pentru bagajişti (se vor achita conducătorului de grup cel târziu la sosire); bacşişurile nu se referă şi la excursiile opţionale
- excursiile opţionale, care se pot realiza cu un nr. minim de 20 participanţi, tarifele acestora fiind informative. În funcţie de timpul disponibil, la faţa locului, se mai pot organiza şi alte excursii opţionale propuse de partenerul local
 • spectacol de balet şi dansuri tradiţionale la Xi’An: aprox. 60 euro/pers.
 • excursie la Macao cu dejun inclus: aprox. 120 euro/pers.
 • excursie la Lantau: aprox. 90 euro/pers.
 • croazieră cu cină inclusă în Hong Kong: aprox. 85 euro/pers.
- asigurarea medicală
- asigurarea storno (agenția recomandă încheierea unei asigurări storno)  
*Vizualizare conditii asigurare in format PDF

Include

- transport intercontinental cu avionul pe rutele: Bucureşti – Doha – Beijing şi Hong Kong – Doha – Bucureşti cu compania Qatar Airways
- transport continental cu avionul pe rutele: Xi’An – Guilin, Guilin – Shanghai, Shanghai – Hong Kong
- transport intern pe toată durata circuitului cu vehicul dotat cu aer condiţionat, adaptat la nr. de turişti
- transport cu tren de mare viteză Beijing – Xi’An
- 11 nopţi cazare în hoteluri de 4*
- 11 mic dejunuri, 9 dejunuri şi 7 cine, care includ:
 • 1 cină la restaurantul “Rața Pekineză” din Beijing
 • 1 dejun la restaurantul “Jumbo” din Hong Kong
- croazieră pe Fluviul Li, de la Guilin la Yangshuo cu dejun la bord
- croazieră pe Fluviul Huangpu în Shanghai
- transferurile, tururile şi excursiile menţionate în program
- taxele de intrare la obiectivele menţionate în program
- ghizi locali
- conducător român de grup
- asigurare în caz de insolvabilitate / faliment al agenţiei de turism
- NOU: transferurile la şi de la Aeroportul Henri Coandă – Otopeni din localităţile menționate în capitolul Observații

Nu include

- taxele de aeroport, combustibil, securitate şi serviciu pentru zborurile intercontinentale: aprox. 365 euro/pers. şi continentale: 125 euro/pers., care se plătesc odată cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exactă fiind cunoscută la data emiterii biletelor de avion) 
- taxă viză China: 70 euro/pers.
- taxe de ieşire de pe aeroporturi, numai dacă se aplică
- alte servicii suplimentare decât cele menţionate, cheltuieli personale, băuturi etc.
- bacşişuri: 50 euro/pers. pentru ghizi, şoferi, ajutori de şoferi şi personalul de pe vapor – nu şi pentru bagajişti (se vor achita conducătorului de grup cel târziu la sosire); bacşişurile nu se referă şi la excursiile opţionale
- excursiile opţionale, care se pot realiza cu un nr. minim de 20 participanţi, tarifele acestora fiind informative. În funcţie de timpul disponibil, la faţa locului, se mai pot organiza şi alte excursii opţionale propuse de partenerul local
 • spectacol de balet şi dansuri tradiţionale la Xi’An: aprox. 60 euro/pers.
 • excursie la Macao cu dejun inclus: aprox. 120 euro/pers.
 • excursie la Lantau: aprox. 90 euro/pers.
 • croazieră cu cină inclusă în Hong Kong: aprox. 85 euro/pers.
- asigurarea medicală
- asigurarea storno (agenția recomandă încheierea unei asigurări storno)  
*Vizualizare conditii asigurare in format PDF

Include

- transport intercontinental cu avionul pe rutele: Bucureşti – Istanbul – Beijing şi Hong Kong – Istanbul – Bucureşti
- transport continental cu avionul pe rutele: Xi’An – Guilin, Guilin – Shanghai , Shanghai – Hong Kong
- transport intern pe toată durata circuitului cu vehicul dotat cu aer condiţionat, adaptat la nr. de turişti
- transport cu tren de mare viteză Beijing – Xi’An
- 10 nopţi cazare cu mic dejun în hoteluri de 4*
- croazieră pe fluviul Li, de la Guilin la Yangshuo cu dejun la bord
- croazieră pe răul Huangpu în Shanghai
- pensiune completă (conform program), cu mâncare tradiţională chinezească, care include şi o băutură răcoritoare în oraşele Beijing, Xi’An, Guilin, Shanghai
- transferurile, tururile şi excursiile menţionate în program
- taxele de intrare la obiectivele menţionate în program
- 1 cină la restaurantul “Rața Pekineză” din Beijing (fără băuturi)
- 1 dejun la restaurantul “Jumbo” din Hong Kong (fără băuturi)
- ghizi locali
- conducător roman de grup
- asigurare în caz de insolvabilitate / faliment al agenţiei de turism
- BONUS: asigurare storno şi medicală inclusă indiferent de vârstă

Nu include

- taxele de aeroport, combustibil, securitate şi serviciu pentru zborurile intercontinentale: aprox. 350 euro/pers. şi continentale: 125 euro/pers., care se plătesc odată cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exactă fiind cunoscută la data emiterii biletelor de avion) 
- taxă viză China: 70 euro/pers.
- taxe de ieşire de pe aeroporturi, numai dacă se aplică
- alte servicii suplimentare decât cele menţionate, cheltuieli personale, băuturi etc.
- bacşişuri: 50 euro/pers. pentru ghizi, şoferi, ajutori de şoferi şi personalul de pe vapor – nu şi pentru bagajişti (se vor achita conducătorului de grup cel târziu la sosire); bacşişurile nu se referă şi la excursiile opţionale
- excursiile opţionale, care se pot realiza cu un nr. minim de 20 participanţi, tarifele acestora fiind informative. În funcţie de timpul disponibil, la faţa locului, se mai pot organiza şi alte excursii opţionale propuse de partenerul local
 • spectacol de balet şi dansuri tradiţionale la Xi’An: aprox. 60 euro/pers.
 • excursie la Macao cu dejun inclus: aprox. 95 euro/pers.
 • excursie la Lantau: aprox. 90 euro/pers.
 • croazieră cu cină inclusă în Hong Kong: aprox. 85 euro/pers.
*Vizualizare conditii asigurare in format PDF

Include

- transport intercontinental cu avionul pe rutele: Bucuresti – Frankfurt – Beijing  si  Hong Kong –  Munchen – Bucuresti

- transport continental cu avionul pe rutele: Xi’An – Guilin, Guilin – Shanghai , Shanghai – Hong Kong

- transport intern pe toata durata circuitului cu vehicul dotat cu aer conditionat, adaptat la nr. de turisti

- transport cu tren de mare viteza Beijing – Xi’An

- 10 nopti cazare cu mic dejun in hoteluri de 4*

- croaziera pe fluviul Li, de la Guilin la Yangshuo cu dejun la bord

- croaziera pe raul Huangpu in Shanghai

- pensiune completa (conform program), cu mancare traditionala chinezeasca, care include si o bautura racoritoare in orasele Beijing, Xi’An, Guilin, Shanghai

- transferurile, tururile si excursiile mentionate in program

- taxele de intrare la obiectivele mentionate in program

- 1 cina la restaurantul “Rata Pekineza” din Beijing (fara bauturi)

- 1 dejun la restaurantul “Jumbo” din Hong Kong (fara bauturi)

- ghizi locali

- conducator roman de grup

- asigurare in caz de insolvabilitate / faliment al agentiei de turism

- BONUS: asigurare storno si medicala inclusa indiferent de varsta

Nu include

- taxele de aeroport, combustibil, securitate si serviciu pentru zborurile intercontinentale: aprox. 350 euro/pers. si continentale: 125 euro/pers., care se platesc odata cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exacta fiind cunoscuta la data emiterii biletelor de avion) 

- taxa viza China: 70 euro/pers.

- taxe de iesire de pe aeroporturi, numai daca se aplica

- alte servicii suplimentare decat cele mentionate, cheltuieli personale, bauturi etc.

- bacsisuri: 50 euro/pers. pentru ghizi, soferi, ajutori de soferi si personalul de pe vapor – nu si pentru bagajisti (se vor achita conducatorului de grup cel tarziu la sosire); bacsisurile nu se refera si la excursiile optionale

- excursiile optionale, care se pot realiza cu un nr. minim de 20 participanti, tarifele acestora fiind informative. In functie de timpul disponibil, la fata locului, se mai pot organiza si alte excursii optionale propuse de partenerul local

 • spectacol de balet si dansuri traditionale la Xi’An: aprox. 50 euro/pers.
 • excursie la Macao cu dejun inclus: aprox. 95 euro/pers.
 • excursie la Lantau: aprox. 90 euro/pers.
*Vizualizare conditii asigurare in format PDF

Observatii

ACTELE NECESARE PENTRU OBŢINEREA VIZEI SE DEPUN CU MINIMUM 20 DE ZILE ÎNAINTE DE PLECARE:
- paşaport valabil minim 6 luni de la data încheierii călătoriei cu 2 pagini libere pentru aplicarea vizei
- 1 foto color tip paşaport pe fond alb
- formular de viză
 
CONDIŢII DE ÎNSCRIERE:
- înscrierile încep din momentul lansării programului, cu plata unui avans min. de 50% din tarif şi se încheie la epuizarea locurilor
- diferenţa de 50 % se achită cu min. 30 de zile înainte de data plecării
- turistul va  încheia cu agenţia « Contractul de prestări servicii turistice »,  la care prezentul program este parte
- în momentul semnării « Contractului de prestări servicii turistice », turistul îşi asumă plata diferenţei stipulată în program în cazul neîntrunirii grupului minim de turişti   
 
OBSERVAŢII:
NOU Începând cu anul 2018, agenţia tour-operatoare DAL TRAVEL oferă turiştilor care se înscriu pe circuitele proprii transferuri gratuite la şi de la Aeroportul Henri Coandă – Otopeni, din următoarele localităţi:
•  Sibiu, Rm. Vâlcea, Piteşti
•  Braşov, Predeal, Sinaia, Câmpina, Ploieşti
•  Iaşi, Târgu Frumos, Roman, Bacău, Oneşti, Adjud, Focşani, Buzău, Urziceni
•  Constanţa, Medgidia, Cernavodă, Feteşti, Slobozia
- transferurile gratuite se vor rezerva la înscriere, rezervările ulterioare fiind posibile doar în limita locurilor disponibile şi cu minim 21 zile înainte de plecare
- dacă turistul renunţă la transferul de dus, transferul de retur se anulează automat; acesta va putea fi asigurat doar dacă vor mai fi locuri disponibile la acel moment în mijlocul de transport
- prezentarea la transfer se va face cu minim 15 minute înainte de ora de plecare comunicată
- turiştii care beneficiază de acest serviciu, sunt obligaţi să furnizeze un număr de telefon mobil la care să poată fi contactaţi în eventualitatea modificării orei de îmbarcare
- agenţia tour-operatoare Dal Travel nu-şi asumă răspunderea pentru neprezentări, întârzierile la transfer ale turiştilor sau apariţia unor evenimente neprevăzute (blocarea traficului rutier, condiţii meteo nefavorabile, accidente rutiere etc.) care pot duce la întârzierea transferului şi pierderea zborului; în această situaţie, costurile suplimentare generate de un nou bilet de avion sau modificarea celui existent vor fi suportate de către turist 
- transferurile sunt asigurate de agenţia tour-operatoare Dal Travel cu mijloace auto din flota proprie (autoturisme pentru 1-4 pasageri) şi/sau cu mijloace auto ale companiilor de transport partenere pe rute regulate de transport pasageri
- dacă agenţia tour-operatoare Dal Travel trebuie să asigure transferuri gratuite pe aceeaşi rută şi din aceleaşi oraşe pentru 2 sau mai multe circuite cu plecare sau sosire în aceeaşi zi, se va organiza un singur transfer pentru toţi pasagerii din circuitele respective, cazuri în care pot apărea timpi de aşteptare mai mari, de până la 3 ore; în astfel de situaţii, turiştii vor fi anunţaţi şi vor trebui să confirme dacă doresc să beneficieze de transfer în condiţiile date, sau nu 
- turiştii au obligaţia de a menţine curăţenia în mijlocul de transport pe tot parcursul transferului şi să ţină cont că în mijlocul de transport nu sunt permise fumatul, consumul de băuturi alcoolice şi produse alimentare
- transferurile se asigura în conformitate cu reglementările legale în vigoare cu privire la transportul de persoane şi cu respectarea timpilor de condus ai şoferilor, aceştia făcând pauzele de odihnă impuse de lege în vederea asigurării transportului în condiţii de siguranţă
- conducătorul de grup poate modifica programul acţiunii în anumite condiţii obiective, inclusiv ordinea în care se vizitează obiectivele turistice
- agenţia nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure
- agenţia nu răspunde în cazul refuzului autorităţilor de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de  a-i permite să părăsească teritoriul propriu
- prezentarea la aeroport se va face cu două ore înaintea zborului; agenţia nu răspunde în cazul refuzului îmbarcării turiştilor ca urmare a întârzierii acestora
- conducătorul de grup se va asigura că programul se desfăşoară conform itinerarului prezentat, va oferi asistentă în situaţii de urgenţă, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informaţii referitoare la excursiile opţionale şi la itinerar cu observaţia că nu are calificarea şi atestarea legală de ghid turistic
 - cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face în conformitate cu  regulile hoteliere specifice fiecărei ţări
- conform normelor actuale din Hong Kong şi Macao, un turist nu poate introduce mai mult de 19  ţigări, 1 trabuc, sau  1 litru de alcool cu o concentraţie de maximum 30 %; cantităţile care depăşesc aceste nivele, vor fi supuse taxării; persoanele sub 18 ani nu au voie să introducă alcool şi tutun în Hong Kong
- clasificarea pe stele a unităţilor de cazare este cea atribuită oficial de ministerul de resort din ţările vizitate şi ca atare respectă standardele locale
- distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepţie, asistat de conducătorul de grup
- dacă hotelul este schimbat din motive care nu ţin de agenţie, va fi înlocuit cu un altul de aceeaşi categorie, aşa cum este   precizat în program
- agenţia îşi rezervă dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, în cazul în care valoarea acestora este schimbată de compania aeriană
- agenţia poate aloca un număr de locuri cu reducere în cazul anunţurilor promoţiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru perioadă limitată de valabilitate; dacă acestea se epuizează înainte de expirarea perioadei anunţate, agenţia va opri promoţia fără un anunţ prealabil
- în derularea excursiei pot apărea situaţii de forţă majoră precum întârzieri în traficul aerian, schimbări de aeroporturi din raţiuni politice, greve, condiţii meteo nefavorabile, etc.; în aceste cazuri agenţia se obliga să depună eforturi pentru depăşirea situaţiilor ivite. Totodată, agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente
- transportul pe toată durata programului se face cu vehicul adaptat la numărul de participanţi, dotat cu aer condiţionat
- aşezarea turiştilor în autocar se face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor
- agenţia nu-şi asumă responsabilitatea în cazul în care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
- conform legilor internaţionale, doar ghizii locali au dreptul să ofere servicii în interiorul muzeelor, monumentelor etc. Altfel, ghizii romani vor oferi explicaţii turiştilor doar în afară obiectivelor turistice. Ghizii locali pot fi angajaţi contra cost doar cu acordul turiştilor interesaţi  de ghidajul acestora
- excursiile opţionale se efectuează la faţa locului cu agenţii locale; sumele aferente acestor excursii nu se încasează în numele şi pentru agenţia DAL TRAVEL. Tarifele excursiilor opţionale pot fi mai mari decât cele ale excursiilor care pot fi achiziţionate de la recepţia hotelurilor, aceasta datorându-se faptului că persoanele participante vor avea la dispoziţie un mijloc de transport care îi va duce şi îi va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei şi după caz un ghid local. În tariful excursiilor opţionale nu sunt incluse intrările la obiectivele turistice vizitate
- agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale (indiferent de cauză)
- în cazul în care turistul întârzie sau renunţă la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri
- agenţia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecări de teren, căderi masive de zăpadă şi evenimente politice neprevăzute, greve etc.
- copiii minori pot călători doar: a) însoţiţi de ambii părinţi; b) însoţiţi de unul dintre părinţi care să deţină acordul notarial al părintelui care nu călătoreşte (sau încredinţare prin hotărâre judecătorească definitivă, certificat de deces); c) însoţiţi de un adult cu certificat de cazier judiciar în original şi acordul notarial al ambilor părinţi
- copiii care nu posedă carte de identitate au nevoie de paşaport individual
- vă rugăm să vă asiguraţi că documentele de călătorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PAŞAPORTUL, nu prezintă urme de deterioare a elementelor de siguranţă şi sunt valabile minim 6 luni de la data terminării călătoriei
- c/v excursiei poate fi achitata şi în lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plăți
- prezentul  document constituie anexă la « Contractul de prestări servicii turistice »  

Notă: În timpul tururilor se organizează vizite la fabrici tradiţionale, pentru a face cunoştinţă cu  meşteşuguri străvechi, parte activă a culturii şi civilizaţiei chineze, precum prelucrarea jadului, producerea şi prelucrarea mătăsii, confecţionarea cloazoneurilor, cultura şi prelucrarea perlelor sau vom vedea pe viu cultivarea, recoltarea şi prepararea ceaiului, ocazii cu care se pot face şi cumpărături,  direct de la sursă.
ACTELE NECESARE PENTRU OBŢINEREA VIZEI SE DEPUN CU MINIMUM 20 DE ZILE ÎNAINTE DE PLECARE:
- paşaport valabil minim 6 luni de la data încheierii călătoriei cu 2 pagini libere pentru aplicarea vizei
- 1 foto color tip paşaport pe fond alb
- formular de viză
 
CONDIŢII DE ÎNSCRIERE:
- înscrierile încep din momentul lansării programului, cu plata unui avans min. de 50% din tarif şi se încheie la epuizarea locurilor
- diferenţa de 50 % se achită cu min. 30 de zile înainte de data plecării
- turistul va  încheia cu agenţia « Contractul de prestări servicii turistice »,  la care prezentul program este parte
- în momentul semnării « Contractului de prestări servicii turistice », turistul îşi asumă plata diferenţei stipulată în program în cazul neîntrunirii grupului minim de turişti   
 
OBSERVAŢII:
NOU Începând cu anul 2018, agenţia tour-operatoare DAL TRAVEL oferă turiştilor care se înscriu pe circuitele proprii transferuri gratuite la şi de la Aeroportul Henri Coandă – Otopeni, din următoarele localităţi:
•  Sibiu, Rm. Vâlcea, Piteşti
•  Braşov, Predeal, Sinaia, Câmpina, Ploieşti
•  Iaşi, Târgu Frumos, Roman, Bacău, Oneşti, Adjud, Focşani, Buzău, Urziceni
•  Constanţa, Medgidia, Cernavodă, Feteşti, Slobozia
- transferurile gratuite se vor rezerva la înscriere, rezervările ulterioare fiind posibile doar în limita locurilor disponibile şi cu minim 21 zile înainte de plecare
- dacă turistul renunţă la transferul de dus, transferul de retur se anulează automat; acesta va putea fi asigurat doar dacă vor mai fi locuri disponibile la acel moment în mijlocul de transport
- prezentarea la transfer se va face cu minim 15 minute înainte de ora de plecare comunicată
- turiştii care beneficiază de acest serviciu, sunt obligaţi să furnizeze un număr de telefon mobil la care să poată fi contactaţi în eventualitatea modificării orei de îmbarcare
- agenţia tour-operatoare Dal Travel nu-şi asumă răspunderea pentru neprezentări, întârzierile la transfer ale turiştilor sau apariţia unor evenimente neprevăzute (blocarea traficului rutier, condiţii meteo nefavorabile, accidente rutiere etc.) care pot duce la întârzierea transferului şi pierderea zborului; în această situaţie, costurile suplimentare generate de un nou bilet de avion sau modificarea celui existent vor fi suportate de către turist 
- transferurile sunt asigurate de agenţia tour-operatoare Dal Travel cu mijloace auto din flota proprie (autoturisme pentru 1-4 pasageri) şi/sau cu mijloace auto ale companiilor de transport partenere pe rute regulate de transport pasageri
- dacă agenţia tour-operatoare Dal Travel trebuie să asigure transferuri gratuite pe aceeaşi rută şi din aceleaşi oraşe pentru 2 sau mai multe circuite cu plecare sau sosire în aceeaşi zi, se va organiza un singur transfer pentru toţi pasagerii din circuitele respective, cazuri în care pot apărea timpi de aşteptare mai mari, de până la 3 ore; în astfel de situaţii, turiştii vor fi anunţaţi şi vor trebui să confirme dacă doresc să beneficieze de transfer în condiţiile date, sau nu 
- turiştii au obligaţia de a menţine curăţenia în mijlocul de transport pe tot parcursul transferului şi să ţină cont că în mijlocul de transport nu sunt permise fumatul, consumul de băuturi alcoolice şi produse alimentare
- transferurile se asigura în conformitate cu reglementările legale în vigoare cu privire la transportul de persoane şi cu respectarea timpilor de condus ai şoferilor, aceştia făcând pauzele de odihnă impuse de lege în vederea asigurării transportului în condiţii de siguranţă
- conducătorul de grup poate modifica programul acţiunii în anumite condiţii obiective, inclusiv ordinea în care se vizitează obiectivele turistice
- agenţia nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure
- agenţia nu răspunde în cazul refuzului autorităţilor de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de  a-i permite să părăsească teritoriul propriu
- prezentarea la aeroport se va face cu două ore înaintea zborului; agenţia nu răspunde în cazul refuzului îmbarcării turiştilor ca urmare a întârzierii acestora
- conducătorul de grup se va asigura că programul se desfăşoară conform itinerarului prezentat, va oferi asistentă în situaţii de urgenţă, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informaţii referitoare la excursiile opţionale şi la itinerar cu observaţia că nu are calificarea şi atestarea legală de ghid turistic
 - cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face în conformitate cu  regulile hoteliere specifice fiecărei ţări
- conform normelor actuale din Hong Kong şi Macao, un turist nu poate introduce mai mult de 19  ţigări, 1 trabuc, sau  1 litru de alcool cu o concentraţie de maximum 30 %; cantităţile care depăşesc aceste nivele, vor fi supuse taxării; persoanele sub 18 ani nu au voie să introducă alcool şi tutun în Hong Kong
- clasificarea pe stele a unităţilor de cazare este cea atribuită oficial de ministerul de resort din ţările vizitate şi ca atare respectă standardele locale
- distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepţie, asistat de conducătorul de grup
- dacă hotelul este schimbat din motive care nu ţin de agenţie, va fi înlocuit cu un altul de aceeaşi categorie, aşa cum este   precizat în program
- agenţia îşi rezervă dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, în cazul în care valoarea acestora este schimbată de compania aeriană
- agenţia poate aloca un număr de locuri cu reducere în cazul anunţurilor promoţiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru perioadă limitată de valabilitate; dacă acestea se epuizează înainte de expirarea perioadei anunţate, agenţia va opri promoţia fără un anunţ prealabil
- în derularea excursiei pot apărea situaţii de forţă majoră precum întârzieri în traficul aerian, schimbări de aeroporturi din raţiuni politice, greve, condiţii meteo nefavorabile, etc.; în aceste cazuri agenţia se obliga să depună eforturi pentru depăşirea situaţiilor ivite. Totodată, agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente
- transportul pe toată durata programului se face cu vehicul adaptat la numărul de participanţi, dotat cu aer condiţionat
- aşezarea turiştilor în autocar se face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor
- agenţia nu-şi asumă responsabilitatea în cazul în care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
- conform legilor internaţionale, doar ghizii locali au dreptul să ofere servicii în interiorul muzeelor, monumentelor etc. Altfel, ghizii romani vor oferi explicaţii turiştilor doar în afară obiectivelor turistice. Ghizii locali pot fi angajaţi contra cost doar cu acordul turiştilor interesaţi  de ghidajul acestora
- excursiile opţionale se efectuează la faţa locului cu agenţii locale; sumele aferente acestor excursii nu se încasează în numele şi pentru agenţia DAL TRAVEL. Tarifele excursiilor opţionale pot fi mai mari decât cele ale excursiilor care pot fi achiziţionate de la recepţia hotelurilor, aceasta datorându-se faptului că persoanele participante vor avea la dispoziţie un mijloc de transport care îi va duce şi îi va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei şi după caz un ghid local. În tariful excursiilor opţionale nu sunt incluse intrările la obiectivele turistice vizitate
- agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale (indiferent de cauză)
- în cazul în care turistul întârzie sau renunţă la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri
- agenţia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecări de teren, căderi masive de zăpadă şi evenimente politice neprevăzute, greve etc.
- copiii minori pot călători doar: a) însoţiţi de ambii părinţi; b) însoţiţi de unul dintre părinţi care să deţină acordul notarial al părintelui care nu călătoreşte (sau încredinţare prin hotărâre judecătorească definitivă, certificat de deces); c) însoţiţi de un adult cu certificat de cazier judiciar în original şi acordul notarial al ambilor părinţi
- copiii care nu posedă carte de identitate au nevoie de paşaport individual
- vă rugăm să vă asiguraţi că documentele de călătorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PAŞAPORTUL, nu prezintă urme de deterioare a elementelor de siguranţă şi sunt valabile minim 6 luni de la data terminării călătoriei
- c/v excursiei poate fi achitata şi în lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plăți
- prezentul  document constituie anexă la « Contractul de prestări servicii turistice »
ACTELE NECESARE PENTRU OBŢINEREA VIZEI SE DEPUN CU MINIMUM 20 DE ZILE ÎNAINTE DE PLECARE:
- paşaport valabil minim 6 luni de la data încheierii călătoriei cu 2 pagini libere pentru aplicarea vizei
- 1 foto color tip paşaport pe fond alb
- formular de viză
 
CONDIŢII DE ÎNSCRIERE:
- înscrierile încep din momentul lansării programului, cu plata unui avans min. de 50% din tarif şi se încheie la epuizarea locurilor
- diferenţa de 50 % se achită cu min. 30 de zile înainte de data plecării
- turistul va  încheia cu agenţia « Contractul de prestări servicii turistice »,  la care prezentul program este parte
- în momentul semnării « Contractului de prestări servicii turistice », turistul îşi asumă plata diferenţei stipulata în program în cazul neîntrunirii grupului minim de turişti   
 
OBSERVAŢII:
- conducătorul de grup poate modifica programul acţiunii în anumite condiţii obiective, inclusiv ordinea în care se vizitează obiectivele turistice
- agenţia nu se obliga să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure
- agenţia nu răspunde în cazul refuzului autorităţilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de  a-i permite să părăsească teritoriul propriu
- prezentarea la aeroport se va face cu două ore înaintea zborului; agenţia nu răspunde în cazul refuzului îmbarcării turiştilor ca urmare a întârzierii acestora
- conducătorul de grup se va asigura că programul se desfăşoară conform itinerarului prezentat, va oferi asistentă în situaţii de urgenţă, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informaţii referitoare la excursiile opţionale şi la itinerar cu observaţia că nu are calificarea şi atestarea legală de ghid turistic
 - cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face în conformitate cu  regulile hoteliere specifice fiecărei ţări
- conform normelor actuale din Hong Kong şi Macao, un turist nu poate introduce mai mult de 19  ţigări, 1 trabuc, sau  1 litru de alcool cu o concentraţie de maximum 30 %; cantităţile care depăşesc aceste nivele, vor fi supuse taxării; persoanele sub 18 ani nu au voie să introducă alcool şi tutun în Hong Kong
- clasificarea pe stele a unităţilor de cazare este cea atribuită oficial de ministerul de resort din ţările vizitate şi ca atare respectă standardele locale
- distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepţie, asistat de conducătorul de grup
- dacă hotelul este schimbat din motive care nu ţin de agenţie, va fi înlocuit cu un altul de aceeaşi categorie, aşa cum este   precizat în program
- agenţia îşi rezervă dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, în cazul în care valoarea acestora este schimbată de compania aeriană
- agenţia poate aloca un număr de locuri cu reducere în cazul anunţurilor promoţiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru perioadă limitată de valabilitate; dacă acestea se epuizează înainte de expirarea perioadei anunţate, agenţia va opri promoţia fără un anunţ prealabil
- în derularea excursiei pot apărea situaţii de forţă majoră precum întârzieri în traficul aerian, schimbări de aeroporturi din raţiuni politice, greve, condiţii meteo nefavorabile, etc.; în aceste cazuri agenţia se obliga să depună eforturi pentru depăşirea situaţiilor ivite. Totodată, agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente
- transportul pe toată durata programului se face cu vehicul adaptat la numărul de participanţi, dotat cu aer condiţionat
- aşezarea turiştilor în autocar se face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor
- agenţia nu-şi asumă responsabilitatea în cazul în care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
- conform legilor internaţionale, doar ghizii locali au dreptul să ofere servicii în interiorul muzeelor, monumentelor etc. Altfel, ghizii romani vor oferi explicaţii turiştilor doar în afară obiectivelor turistice. Ghizii locali pot fi angajaţi contra cost doar cu acordul turiştilor interesaţi  de ghidajul acestora
- excursiile opţionale se efectuează la faţa locului cu agenţii locale; sumele aferente acestor excursii nu se încasează în numele şi pentru agenţia DAL TRAVEL. Tarifele excursiilor opţionale pot fi mai mari decât cele ale excursiilor care pot fi achiziţionate de la recepţia hotelurilor, aceasta datorându-se faptului că persoanele participante vor avea la dispoziţie un mijloc de transport care îi va duce şi îi va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei şi după caz un ghid local. În tariful excursiilor opţionale nu sunt incluse intrările la obiectivele turistice vizitate
- agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale (indiferent de cauză)
- în cazul în care turistul întârzie sau renunţă la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri
- agenţia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecări de teren, căderi masive de zăpadă şi evenimente politice neprevăzute, greve etc.
- copiii minori pot călători doar: a) însoţiţi de ambii părinţi; b) însoţiţi de unul dintre părinţi care să deţină acordul notarial al părintelui care nu călătoreşte (sau încredinţare prin hotărâre judecătorească definitivă, certificat de deces); c) însoţiţi de un adult cu certificat de cazier judiciar în original şi acordul notarial al ambilor părinţi
- copiii care nu posedă carte de identitate au nevoie de paşaport individual
- asigurarea STORNO de călătorie, oferită BONUS de către agenţia DAL TRAVEL, poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarând efectul penalizărilor aplicate; valoarea storno maximă asigurată este de 21.000 lei/călătorie. Acest mijloc de protecţie financiară acoperă cele mai frecvente evenimente ce cauzează anularea călătoriei 
- vă rugăm să vă asiguraţi că documentele de călătorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PAŞAPORTUL, nu prezintă urme de deterioare a elementelor de siguranţă şi sunt valabile minim 6 luni de la data terminării călătoriei
- c/v excursiei poate fi achitata şi în lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plăti
- prezentul  document constituie anexă la « Contractul de prestări servicii turistice » 
 
Notă: În timpul tururilor se organizează vizite la fabrici tradiţionale, pentru a face cunoştinţă cu  meşteşuguri străvechi, parte activă a culturii şi civilizaţiei chineze, precum prelucrarea jadului, producerea şi prelucrarea mătăsii, confecţionarea cloazoneurilor, cultura şi prelucrarea perlelor, sau vom vedea pe viu cultivarea, recoltarea şi prepararea ceaiului, ocazii cu care se pot face şi cumpararturi,  direct de la sursă.

ACTELE NECESARE PENTRU OBTINEREA VIZEI SE DEPUN CU MINIMUM 20 DE ZILE INAINTE DE PLECARE:

- pasaport valabil minim 6 luni de la data incheierii calatoriei cu 2 pagini libere pentru aplicarea vizei

- 1 foto color tip pasaport pe fond alb

- formular de viza

 

CONDITII DE INSCRIERE:

- inscrierile incep din momentul lansarii programului, cu plata unui avans min. de 50% din tarif si se incheie la epuizarea locurilor

- diferenta de 50 % se achita cu min. 30 de zile inainte de data plecarii

- turistul va  incheia cu agentia « Contractul de prestari servicii turistice »,  la care prezentul program este parte

- in momentul semnarii « Contractului de prestari servicii turistice », turistul isi asuma plata diferentei stipulata in program in cazul neintrunirii grupului minim de turisti   

 

OBSERVATII:

- conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite conditii obiective, inclusiv ordinea in care se viziteaza obiectivele turistice

- agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure

- agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de  a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu

- prezentarea la aeroport se va face cu doua ore inaintea zborului; agentia nu raspunde in cazul refuzului imbarcarii turistilor ca urmare a intarzierii acestora

- conducatorul de grup se va asigura ca programul se desfasoara conform itinerarului prezentat, va oferi asistenta in situatii de urgenta, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informatii referitoare la excursiile optionale si la itinerar cu observatia ca nu are calificarea si atestarea legala de ghid turistic

 - cazarea turistilor, precum si eliberarea camerelor se face in conformitate cu  regulile hoteliere specifice fiecarei tari

- conform  normelor actuale din Hong Kong si Macao, un turist nu poate introduce mai mult de 19  tigari, 1 trabuc, sau  1 litru de alcool cu o concentratie de maximum 30 %; cantitatile care depasesc aceste nivele, vor fi supuse taxarii; persoanele sub 18 ani nu au voie sa introduca alcool si tutun in Hong Kong

- clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita oficial de ministerul de resort din tarile vizitate si ca atare respecta standardele locale

- distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de conducatorul de grup

- daca hotelul este schimbat din motive care nu tin de agentie, va fi inlocuit cu un altul de aceeasi categorie, asa cum este   precizat in program

- agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana

- agentia poate aloca un numar de locuri cu reducere in cazul anunturilor promotiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru perioada limitata de valabilitate; daca acestea se epuizeaza inainte de expirarea perioadei anuntate, agentia va opri promotia fara un anunt prealabil

- in derularea excursiei pot aparea situatii de forta majora precum intarzieri in traficul aerian, schimbari de aeroporturi din ratiuni politice, greve, conditii meteo nefavorabile, etc.; in aceste cazuri agentia se obliga sa depuna eforturi pentru depasirea situatiilor ivite. Totodata, agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente

- transportul pe toata durata programului se face cu vehicul adaptat la numarul de participanti, dotat cu aer conditionat

- asezarea turistilor in autocar se face incepand cu bancheta a doua, in ordinea inscrierilor

- agentia nu-si asuma responsabilitatea in cazul in care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta

- conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere servicii in interiorul muzeelor, monumentelor etc. Altfel, ghizii romani vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice. Ghizii locali pot fi angajati contra cost doar cu acordul turistilor interesati  de ghidajul acestora

- excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentii locale; sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia DAL TRAVEL. Tarifele excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor care pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz un ghid local. In tariful excursiilor optionale nu sunt incluse intrarile la obiectivele turistice vizitate

- agentia nu poate fi facuta raspunzatoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale (indiferent de cauza)

- in cazul in care turistul intarzie sau renunta la programul stabilit, nu poate avea nici o pretentie privind rambursarea eventualelor despagubiri

- agentia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecari de teren, caderi masive de zapada si evenimente politice neprevazute, greve etc.

- copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti; b) insotiti de unul dintre parinti care sa detina acordul notarial al parintelui care nu calatoreste (sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces); c) insotiti de un adult cu certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor parinti

- copiii care nu poseda carte de identitate au nevoie de pasaport individual

- asigurarea STORNO de calatorie, oferita BONUS de catre agentia DAL TRAVEL, poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate; valoarea storno maxima asigurata este de 21.000 lei/calatorie. Acest mijloc de protectie financiara acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei 

- va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PASAPORTUL, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta si sunt valabile minim 6 luni de la data terminarii calatoriei

- c/v excursiei poate fi achitata si in lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plati

- prezentul  document constituie anexa la « Contractul de prestari servicii turistice » 

 

Nota: In timpul tururilor se organizeaza vizite la fabrici traditionale, pentru a face cunostinta cu  mestesuguri stravechi, parte activa a culturii si civilizatiei chineze, precum prelucrarea jadului, producerea si prelucrarea matasii, confectionarea cloazoneurilor, cultura si prelucrarea perlelor, sau vom vedea pe viu cultivarea, recoltarea si prepararea ceaiului, ocazii cu care se pot face si cumpararturi,  direct de la sursa.

Testimoniale

In numele grupului "quartet" si al meu personal,multumim firmei DAL pentru excursia extrem de interesanta pe care o face in China: foarte bine organizata, sincronizata si bogata in informatie. Multumim insotitorului nostru de grup care a facut posibile toate acestea si a raspuns cu multa solicitudine nevoilor noastre. Felicitari si multe,multe reusite in continuare.Cu drag a dv. Mary Balas.

Maria Balas

Ți-a plăcut în vacanță? Povestește-ne cum a fost!

Oferte similare:

Detaliile ofertei
Destinatie:
Durata:
Mese:
Tip vacanta:
Data plecare: