Indonezia – Bali


Cultură, temple, palate şi natură paradisiacă

1490 EURO Vezi detalii
18.10.2021
30.10.2021
13 zile
Reprogramat în 2022
Jakarta – Jogjakarta – Borobudur – Prambanan – Jombang – Tosari – Muntele Bromo – Surabaya – Denpasar – Ubud – Kuta
12 poze

O călătorie exotică în Indonezia, într-o lume care îmbină misterul oriental cu tehnica vestică într-un caleidoscop viu colorat, în timpul căreia vom vizita Java, cu minunatele temple Prambanan şi Borobudur, Trowulan, fosta capitală a imperiului Majapahit, muntele “vrăjit” Bromo, cunoscut pentru răsăriturile sale spectaculoase de soare şi pentru priveliştile maiestuoase pe care le oferă şi care se va încheia în insula Bali, faimoasă pentru plajele minunate, luxuriantele păduri tropicale, sculpturile în lemn, peşterile sacre şi nu în ultimul rând pentru moştenirea culturală a singurei insule hinduse din Indonezia, vizibilă în cele peste 20.000 de temple şi altare, motiv pentru care mai este cunoscută şi ca „Insula celor 1000 de temple”.


Top obiective

Artă şi arhitectură

Palatul Merdeka, Monumentul Național, Moscheea Istiqlal, Catedrala, Muzeul Național, Parcul Taman Mini Indonesia Indah, Portul Sunda Kelapa, Piața Fatahillah, Templul Borobudur, Templul Mendut, Palatul Sultanului, Piața de păsări Pasar Ngasem, Castelul de Apă Taman Sari, Templul Prambanan, Situl istoric Trowulan, Complexul de temple Gunung Kawi, Templul Besakih, Situl Kertagosa, Templul Pura Taman Ayun, Templul Tanah Lot

Natură şi Peisaje

Muntele Bromo, Muntele Batur, Muntele Agung, Pădurea Alas Kedaton (Monkey Forest), Insula Bali

Tradiţii şi evenimente

Spectacol de balet Ramayana, manufacturile de baticuri, argintărie si marochinărie din Jogjakarta

Experienţe şi Distracţii

Jeep safari la Muntele Bromo, plimbare cu poneii, croazieră la Insula Lembongan, rafting pe Râul Ayung


afiseaza itinerariul complet afiseaza itinerariul pe scurt
 • 1
  18.10.2021

  Bucureşti – Doha – Jakarta

  • Transport Avion
  • Mese În avion
  Întâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă, la ora 16:30 (în faţa ghişeului de îmbarcare al companiei Qatar Airways). Plecare spre Doha cu compania Qatar Airways, zbor QR 396 (18:40 / 23:15), de unde se va pleca spre Jakarta cu zborul QR 956 (02:20 / 15:20).
 • 2
  19.10.2021

  Jakarta

  • Transport Avion
   Autocar
  • Cazare Hotel Santika Hayam Wuruk 4* (sau similar 4*)
  • Mese În avion
  • Obiective și activități Tur panoramic Jakarta
   Palatul Merdeka
   Monumentul Naţional
   Moscheea Istiqlal
   Catedrala
   Muzeul Naţional
  Sosire la ora 15:20 în Jakarta, capitala Republicii Indonezia, oraş cosmopolit, vibrant, considerat a fi poarta principală de acces către restul ţării. Fremătând de activitate, este cunoscută pentru obiectivele turistice impresionante, evenimente, dar şi pentru cumpărături. Oraşul înfiinţat în sec. al IV-lea ca un mic port comercial pentru regatul Sunda a devenit ulterior capitala Bataviei sub dominaţia olandeză, iar în ultimii ani, acesta s-a dezvoltat rapid din punct de vedere al populaţiei, fiind clasat pe locul 17 din 200 în lume, astfel încât aglomeraţia face parte din peisajul zilnic al acestei metropole a contrastelor şi a diversităţii culturale şi etnice. Întâlnire cu reprezentantul local, care ne va însoţi într-un tur panoramic de oraş, care va include Palatul Merdeka, Monumentul Naţional, Moscheea Istiqlal, Catedrala şi Muzeul Naţional, care adăposteşte o importantă colecţie de artefacte adunate de pe tot teritoriul Indoneziei. Transfer şi cazare la Hotel Santika Hayam Wuruk 4* (sau similar 4*) în camere deluxe.
 • 3
  20.10.2021

  Jakarta – Jogjakarta

  • Transport Autocar
   Avion
  • Cazare Hotel Prime Plaza 4* (sau similar 4*)
  • Mese Mic dejun, dejun
  • Obiective și activități Tur panoramic Jakarta
   Parcul Taman Mini Indonesia Indah
   Portul Sunda Kelapa
   Piaţa Fatahillah
  Mic dejun. Întâlnire cu ghidul local pentru o plimbare în Parcul Taman Mini Indonesia Indah, în care vom descoperi frumuseţea şi diversitatea culturii indoneziene. În continuarea zilei vom ajunge la vechiul port Sunda Kelapa, unde vom putea vedea corăbiile Makassar folosite chiar şi astăzi pentru transportul mărfurilor între insule şi la Piaţa Fatahillah. Dejun în timpul vizitelor. Transfer la aeroport pentru zborul spre Jogjakarta, capitala sultanatului cu acelaşi nume. Transfer şi cazare la Hotel Prime Plaza 4* (sau similar 4*) în camere deluxe.
 • 4
  21.10.2021

  Jogjakarta – Borobudur – Jogjakarta

  • Transport Autocar
  • Cazare Hotel Prime Plaza 4* (sau similar 4*)
  • Mese Mic dejun, dejun
  • Obiective și activități Templul Borobudur
   Templul Mendut
   Tur panoramic Jogjakarta
   Palatul Sultanului
   Piaţa de păsări Pasar Ngasem
   Castelul de Apă Taman Sari
   Manufacturi de baticuri, argintărie si marochinărie
  • Opționale Spectacol de balet Ramayana
  Mic dejun. Dimineaţa timp liber la dispoziţie pentru activități individuale și cumpărături. În continuarea zilei vom pleca spre Templul Prambanan pentru a vizita acest templul hindus dedicat zeului Shiva, unul dintre cele mai frumoase temple din lume, situat şi el pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Templul, o adevărată capodoperă a sculpturii în piatră, datează din sec. al IX-lea şi a fost restaurat cu acurateţe după secole de totală părăsire. Vom fi încântaţi de simetria sa perfectă, de graţia şi detaliile sculpturale, care pun în evidenţă scene din epopeea Ramayana. Dejun în timpul vizitelor. Întoarcere la Yogyakarta pentru un tur de oraș, prilej cu care vom vizita Palatul Sultanului, construit în anul 1970 de către Sultanul Hamengkubowono I, Piața de păsări Pasar Ngasem, Castelul de Apă Taman Sari, cu motive atât indoneziene cât și portugheze, precum și manufacturile de baticuri, argintărie și marochinărie. Transfer pentru cazare la Hotel Prime Plaza 4* (sau similar 4*) în camere deluxe. Seara, opțional, transfer la Restaurantul Puriwisata pentru o cină bufet, urmată de un spectacol de balet Ramayana.
 • 5
  22.10.2021

  Jogjakarta – Prambanan – Jogjakarta

  • Transport Autocar
  • Cazare Hotel Prime Plaza 4* (sau similar 4*)
  • Mese Mic dejun, dejun
  • Obiective și activități Templul Prambanan
  Mic dejun. Deplasare spre Templul Borobudur, cel mai mare şi mai impresionant templu budist din lume, cu o vechime de aprox. 1.200 de ani, care a intrat în Patrimoniul Mondial UNESCO în anul 1991. De-a lungul timpului a fost acoperit de cenuşă vulcanică şi de junglă, dar în prezent a fost în totalitate recuperat. Astăzi este cel mai vizitat monument din Indonezia, loc important de pelerinaj pentru budişti, fiind ultimul popas pe traseul urmat de pelerini cu ocazia Vesak-ului, sărbătoarea naţională a naşterii şi morţii în Indonezia. După ce vom vizita şi Templul Mendut, aflat în apropiere, ne vom întoarce la Jogja pentru dejun. Cazare la Hotel Prime Plaza 4* (sau similar 4*) în camere deluxe.
 • 6
  23.10.2021

  Jogjakarta – Mojokerto – Tosari

  • Transport Autocar
   Tren
  • Cazare Bromo Cottage Lodge (sau similar)
  • Mese Mic dejun, dejun
  • Obiective și activități Situl istoric Trowulan
  Mic dejun la pachet. Transfer la gară pentru călătoria cu trenul spre Mojokerto, unde vom vizita situl istoric Trowulan care face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO, un sit arheologic care acoperă aproximativ 100 de km², despre care se spune că a fost capitala omonină a Imperiului Majapahit, menţionat de Mpu Prapanca în sec. al XIV-lea în poemele sale şi în mai multe surse istorice chineze ale sec. al XV-lea. Săpăturile din jurul sitului Trowulan au arătat că anumite părţi din vechea aşezare sunt îngropate în prezent sub pământul vulcanic al zonei, un rezultat al frecventelor erupţii ale Muntelui Kelud aflat în apropiere. Numeroase ruine arheologice sunt împrăştiate în jurul satului Trowulan, unele dintre acestea fiind deteriorate, în timp ce altele au fost reconstruite din cărămidă roşie. Sir Thomas Stamford Raffles, guvernatorul-general al Indiilor de Est Olandeze, a descoperit ruinele în sec. al XIX-lea şi a fost atât de impresionat de ceea ce a văzut, încât a afirmat că situl Trowulan este “mândria insulei Java”. După dejun ne vom deplasa spre orăşelul Tosari, aflat la baza Muntelui Bromo, unde ne vom caza la Bromo Cottage Lodge (sau similar).
 • 7
  24.10.2021

  Tosari – Muntele Bromo – Surabaya – Denpasar (Bali) – Ubud (Bali)

  • Transport Autocar
   Avion
  • Cazare Hotel Ubud Wana 4* (sau similar 4*)
  • Mese Mic dejun, dejun
  • Obiective și activități Jeep safari la Muntele Bromo
   Plimbare cu poneii
  În cursul dimineţii, ne vom deplasa spre Muntele Bromo care are o înălţime de 2.329 m, pentru a surprinde un superb răsărit de soare. Bromo face parte din masivul Caldera Tengger şi este singurul vulcan activ care conţine şapte centre eruptive, fiind uşor de recunoscut pentru că întreaga parte de sus a fost spulberată, iar din interiorul craterului rămas iese constant fum sulfuros albicios. Muntele Bromo este, de asemenea, cea mai căutată destinaţie turistică din Java de Est, renumit pentru priveliştile ireale asupra văilor verzi din împrejurimi. Ajunşi la baza Muntelui Bromo ne vom urca în jeep-uri şi ne vom cufunda în atmosfera de poveste, admirând celebrul răsărit de soare la Penanjakan, după care vom avea ocazia să facem o plimbare cu poneii. Ne vom întoarce la hotel pentru mic dejun şi după o binemeritată odihnă, vom fi transferaţi la aeroportul din Surabaya pentru zborul spre Denpasar, capitala Insulei Bali. Întâlnire cu ghidul local împreună cu care ne vom îndrepta spre Ubud, un remarcabil centru cultural şi artistic. Dejun pe traseu. Cazare la Hotel Ubud Wana 4* (sau similar 4*).
 • 8
  25.10.2021

  Ubud – Turul Kintamani – Kuta (Bali)

  • Transport Autocar
  • Cazare Hotel Pullman Legian Bali Beach 5* (sau similar 5*)
  • Mese Mic dejun, dejun
  • Obiective și activități Complexul de temple Gunung Kawi
   Muntele Batur
   Templul Besakih
   Situl Kertagosa
  Mic dejun. Vom începe ziua cu vizitarea unuia dintre cele mai vechi şi mai mari monumente antice din Bali, complexul de temple Gunung Kawi, cunoscut ca templul sacrei fântâni, construit în sec. al XI-lea în mijlocul unei păduri luxuriante, unde vom putea admira cele 10 altare tăiate în stâncă, considerate a fi un elogiu adus membrilor familiei regale. Ne vom îndrepta apoi spre Kintamani pentru a ne bucura de panorama splendidă oferită de vulcanul activ al muntelui Batur şi de o uluitoare privelişte asupra celui mai mare lac din Bali format în craterul vulcanului, Lacul Batur. Dejun. În continuarea zilei vom vizita templul Besakih sau “Templul Mamă”, cel mai mare templu hindus din Bali, un complex format din 24 de temple care găzduieşte rămăşiţe ancestrale ale culturilor hinduse şi balineze situat la poalele muntelui Agung, cel mai înalt vulcan din Bali, care are o semnificaţie spirituală fantastică pentru oamenii de pe insulă. Legenda spune că Agung a fost creat atunci când zeul hindus Pasupati a rupt Muntele Meru, axa spirituală a Universului. Ultima vizită o vom face la situl Kertagosa situat în mijlocul unui iaz, un complex precolonial unde se judecau în trecut fărădelegile. Transfer în Kuta pentru cazare la Hotel Pullman Legian Bali Beach 5* (sau similar 5*).
 • 9
  26.10.2021

  Bali – Turul Mengwi – Kuta (Bali)

  • Cazare Hotel Pullman Legian Bali Beach 5* (sau similar 5*)
  • Mese Mic dejun
  • Opționale Turul Mengwi
  Mic dejun. Dimineaţa, vom avea timp liber la dispoziţie pentru plajă şi alte activităţi individuale. După-amiază, opţional, tur de o jumătate de zi către zona centrală a insulei, traversând câmpurile de orez, către străvechiul Regat Mengwi. Veţi vizita uriaşul templu Pura Taman Ayun care a servit drept templu regal în sec. al XVIII-lea, în cadrul regatului Mengwi. Situat într-un parc pitoresc, cu numeroase iazuri, templul care în traducere înseamnă “prea-frumoasa grădină”, este unul dintre cele mai frumoase din insulă, cu o arhitectură unică balineză. Veţi intra apoi în pădurea Alas Kedaton, unde trăiesc mii de maimuţe pitice, ca în final să vizitaţi unul dintre cele mai venerate temple balineze, templul Tanah Lot sau în traducere “pământ pe mare”. Unul dintre cele şapte temple pe mare din Insula Bali, închinate zeilor mărilor, situat într-o superbă locaţie, în vârful unei insuliţe stâncoase, este unul dintre cele mai fotografiate obiective din Bali. Cazare la Hotel Pullman Legian Bali Beach 5* (sau similar 5*).
 • 10
  27.10.2021

  Kuta (Bali) – Croazieră

  • Cazare Hotel Pullman Legian Bali Beach 5* (sau similar 5*)
  • Mese Mic dejun
  • Opționale Croazieră Insula Lembongan
  Mic dejun. Timp liber la dispoziţie pentru plajă şi alte activităţi individuale sau transfer în Portul Benoa pentru îmbarcarea pe vasul cu care veţi putea face o croazieră opţională de o zi cu dejun inclus spre Insula Lembongan, situată la câţiva kilometri de Coasta Sanur. Călătoria cu catamaranul de lux durează o oră şi jumătate pe sens, trecând prin impresionanta strâmtoare Badung. Insula este un mic paradis tropical, renumită pentru minunatele plaje de nisip alb umbrite de palmieri, pentru abundenţa de culori vii, pentru mlaştinile de mangrove, pentru apele clare turcoaz şi pentru viaţa marină bogată. Veţi putea face plimbări în interiorul insulei sau plimbări în bărci cu fundul de sticlă. Cazare la Hotel Pullman Legian Bali Beach 5* (sau similar 5*).
 • 11
  28.10.2021

  Kuta (Bali)

  • Cazare Hotel Pullman Legian Bali Beach 5* (sau similar 5*)
  • Mese Mic dejun
  • Opționale Rafting pe Râul Ayung
  Mic dejun. Zi la dispoziţie în care pot fi utilizate facilităţile hotelului, se poate vizita Denpasarul sau alte staţiuni balineze sau veţi putea opta pentru o experienţă unică, plină de adrenalină: rafting pe Râul Ayung. Vă veţi putea bucura de peisajele spectaculoase oferite de pădurea tropicală densă, de stâncile falnice, de căderile de apă şi de întinderile câmpurilor de orez. Vă veţi întâlni cu maimuţe gri sau negre şi cu o mulţime de păsări exotice. Aventura durează între 6 şi 7 ore, timp în care veţi fi atent supravegheaţi de către un instructor. Dejun inclus. Seara, întoarcere la hotel pentru cazare la Hotel Pullman Legian Bali Beach 5* (sau similar 5*).
 • 12
  29.10.2021

  Bali – Doha

  • Transport Autocar
  • Opționale Late check out
  Mic dejun. Până la ora 12:00, când se vor elibera camerele, vă veți putea bucura de timp liber pentru plajă, plimbare sau cumpărături (există posibilitatea de a rezerva camera pentru “late check out”, contra cost, cu minim o lună înainte de începerea circuitului). Seara, transfer la aeroportul din Denpasar pentru zborul de întoarcere în ţară.
 • 13
  30.10.2021

  Doha – Bucureşti

  • Transport Avion
  • Mese În avion
  Plecare spre Doha cu compania Qatar Airways, zbor QR 961 (01:15 / 05:35), de unde vom pleca spre Bucureşti cu zborul QR 395 (08:30 / 13:30).


Informatii tarif

1490 EURO / loc în cameră dublă; Supliment single: 380 EURO

tarif valabil pentru un grup minim de 20 turişti; pt. 15-19 turişti, tariful se va majora cu 60 euro/pers.


 • transport
  Avion
  Autocar
  Tren
 • cazare
  1 noapte Jakarta
  3 nopţi Jogjakarta
  1 noapte Tosari
  1 noapte Ubud
  4 nopți Kuta
 • mese
  Mic dejun: 10
  Dejun: 6
 • ghizi
  Însotiţor DAL Travel
  Ghizi locali
 • marime grup
  20-25

Servicii

Tariful include

- transport intercontinental cu avionul pe rutele: Bucureşti – Doha – Jakarta şi Denpasar – Doha – Bucureşti cu compania Qatar Airways
- transport continental cu avionul pe rutele: Jakarta – Jogjakarta, Surabaya – Bali
- transport cu trenul pe ruta: Jogjakarta – Mojokerto
- transport intern pe toată durata circuitului cu vehicul dotat cu aer condiţionat, adaptat la nr. de turişti
- 10 nopţi cazare în hoteluri de 5*, 4* şi lodge
- mesele menţionate în program: 10 mic dejunuri şi 6 dejunuri
- transferurile, tururile şi excursiile menţionate în program
- tur de oraș cu ghid local în Jakarta
- intrare în Parcul Taman Mini Indonesia Indah
- vizită la Templul Borobudur
- tur de oraș cu ghid local în Jogjakarta
- vizită la Templul Prambanan
- vizită la situl istoric Trowulan
- jeep safari la Muntele Bromo şi plimbare cu poneii
- vizită la complexul de temple Gunung Kawi
- vizită la Templul Besakih
- vizită la situl Kertagosa
- taxe de intrare la obiectivele menţionate în program
- ghizi locali
- conducător român de grup
- asigurare în caz de insolvabilitate / faliment al agenţiei de turism


Tariful nu include

- taxele de aeroport, combustibil, securitate şi serviciu pentru zborurile intercontinentale: aprox. 490 euro/pers. şi pentru zborurile continentale: aprox. 95 euro/pers. care se plătesc odată cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exactă fiind cunoscută la data emiterii biletelor de avion)
- taxele de ieşire de pe aeroporturi (dacă se aplică)
- alte servicii suplimentare decât cele menţionate, cheltuieli personale, băuturi etc.
- bacşişuri: 40 euro/pers. pentru ghizi şi şoferi, mai puţin pt. bagajişti (se vor achita conducătorului de grup cel târziu la sosire); bacşişurile nu se referă şi la excursiile opţionale
- excursiile opţionale care se pot realiza cu un număr minim de participanţi, precizat de partenerii externi, tarifele acestora fiind informative; în funcţie de timpul disponibil, la faţa locului, se mai pot organiza şi alte excursii opţionale propuse de partenerul local:
• Turul Mengwi: aprox. 30 euro/pers.
• Croazieră spre Insula Lembongan: aprox. 110 euro /pers.
• Rafting pe Râul Ayung: aprox. 70 euro/pers.
• “Late check out” la hotel în Bali: aprox. 60 euro/camera
- RECOMANDAT: PACHET TURIST TRAVEL MONDIAL, care include Asigurare medicală, pe întreaga durată a programului, care acoperă o sumă maximă de 150.000 ron/pers. pentru cheltuieli medicale de urgență și/sau repatriere, o sumă maximă de 5.000 ron/pers. pentru tratamente medicale de urgență în cazul acutizării unei boli cronice și Asigurarea STORNO de călătorie, care acoperă pierderile financiare cauzate de anulare, contracarând efectul penalizărilor aplicate, a cărei valoare storno acoperă până la 8.500 ron/călătorie (cu franșiză de 10%); acest mijloc de protecție financiară acoperă cele mai frecvente evenimente ce cauzează anularea călătoriei, INCLUSIV riscurile din categoria evenimentelor asigurate Covid-19


Acte necesare

- paşaport valabil minim 6 luni de la data încheierii călătoriei


Condiții de înscriere

- înscrierile încep din momentul lansării programului, cu plata unui avans min. de 50% din tarif şi se încheie la epuizarea locurilor
- diferenţa de 50 % se achită cu min. 30 de zile înainte de data plecării
- turistul va încheia cu agenţia « Contractul de prestări servicii turistice », la care prezentul program este parte
- în momentul semnării « Contractului de prestări servicii turistice », turistul îşi asumă plata diferenţei stipulată în program în cazul neîntrunirii grupului minim de turişti

NOTĂ:
Având în vedere epidemia SARS-COV 2 este posibil ca unele reglementări de călătorie să se modifice până la data plecării sau după începerea călătoriei, independent de voința agenției DAL TRAVEL (cum ar fi: controlul stării de sănătate, obligativitatea de autoizolare după întoarcerea în România, măsuri suplimentare de igienă și formalități vamale). Agenția DAL TRAVEL nu poate fi făcută răspunzătoare, aplicându-se termenii și condițiile contractuale standard.


Observații

- conducătorul de grup poate modifica programul acţiunii în anumite condiţii obiective, inclusiv ordinea în care se vizitează obiectivele turistice
- agenţia nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure
- agenţia nu răspunde în cazul refuzului autorităţilor de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu
- prezentarea la aeroport se va face cu două ore înaintea zborului; agenţia nu răspunde în cazul refuzului îmbarcării turiştilor ca urmare a întârzierii acestora
- conducătorul de grup se va asigura că programul se desfăşoară conform itinerarului prezentat, va oferi asistență în situaţii de urgenţă, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informaţii referitoare la excursiile opţionale şi la itinerar cu observaţia că nu are calificarea şi atestarea legală de ghid turistic
- cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face în conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecărei ţări
- clasificarea pe stele a unităţilor de cazare este cea atribuită oficial de ministerul de resort din ţările vizitate şi ca atare respectă standardele locale
- distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepţie şi la cererea sa, va fi asistat de conducătorul de grup
- dacă hotelul este schimbat din motive care nu ţin de agenţie, va fi înlocuit cu un altul de aceeaşi categorie, aşa cum este precizat în program
- agenţia îşi rezervă dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, în cazul în care valoarea acestora este schimbată de compania aeriană
- agenţia poate aloca un număr de locuri cu reducere în cazul anunţurilor promoţiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioadă limitată de valabilitate; dacă acestea se epuizează înainte de expirarea perioadei anunţate, agenţia va opri promoţia fără un anunţ prealabil
- în derularea excursiei pot apărea situaţii de forţă majoră precum întârzieri în traficul aerian, blocarea aeroporturilor din raţiuni de securitate, schimbări de aeroporturi din raţiuni politice, greve, condiţii meteo nefavorabile etc.; în aceste cazuri agenţia se obligă să depună eforturi pentru depăşirea situaţiilor ivite; totodată, agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente
- aşezarea turiştilor în autocar se va face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor
- agenţia nu-şi asumă responsabilitatea în cazul în care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
- conform legilor internaţionale, doar ghizii locali au dreptul să ofere explicaţii în interiorul muzeelor, monumentelor etc.; altfel, conducătorii de grup vor oferi explicaţii turiştilor doar în afara obiectivelor turistice; ghizii locali pot fi angajaţi contra cost doar cu acordul turiştilor interesaţi de ghidajul acestora
- excursiile opţionale se efectuează la faţa locului cu agenţiile locale; sumele aferente acestor excursii nu se încasează în numele şi pentru agenţia DAL TRAVEL; tarifele excursiilor opţionale pot fi mai mari decât cele ale excursiilor care pot fi achiziţionate de la recepţia hotelurilor, sau din altă parte, aceasta datorându-se faptului că persoanele participante vor avea la dispoziţie un mijloc de transport care îi va duce şi îi va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei şi după caz, un ghid local; în tariful excursiilor opţionale nu sunt incluse intrările la obiectivele turistice vizitate
- agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale, indiferent de cauză
- în cazul în care turistul întârzie sau renunţă la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri
- agenţia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecări de teren, căderi masive de zăpadă şi evenimente politice neprevăzute, greve etc.
- copiii minori pot călători doar: a) însoţiţi de ambii părinţi; b) însoţiţi de unul dintre părinţi care să deţină acordul notarial al părintelui care nu călătoreşte (sau încredinţare prin hotărâre judecătorească definitivă, certificat de deces); c) însoţiţi de un adult cu certificat de cazier judiciar în original şi acordul notarial al ambilor părinţi; d) însoțitorii minorului sunt obligați să aibă certificatul de naștere în original al copilului minor, adițional pașaportului și/sau cărții de identitate
- copiii care nu posedă carte de identitate au nevoie de paşaport individual
- vă rugăm să vă asiguraţi că documentele de călătorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PAŞAPORTUL, nu prezintă urme de deterioare a elementelor de siguranţă şi sunt valabile minim 6 luni de la data terminării călătoriei
- pentru posesorii de paşapoarte temporare cu valabilitate de 1 an, este necesară obţinerea vizelor de la ambasada din Bucureşti; în cazul neobţinerii vizei se reţin penalizări pentru biletul de avion, asigurarea medicală şi cheltuielile agenţiei
- c/v excursiei poate fi achitată şi în lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plăți
- prezentul document constituie anexă la « Contractul de prestări servicii turistice »


Oferte similare

Circuit cu insotitor

3980 EURO

27.10.2021 - 10.11.2021

VEZI OFERTA
Circuit cu insotitor

1990 EURO

04.11.2021 - 15.11.2021

VEZI OFERTA