• L-V: 9-18
 • S-D: inchis

Israel – Iordania | Partaj doamna disponibil pentru plecarea din 29.11 !

Balsam pentru minte, inima si suflet

COD OFERTA: 378-B

COD OFERTA: 378-C

680 €
680 €
rezerva online
Partaj doamna disponibil pentru plecarea din 29.11 !
Perioada plecarii:
29.11 - 05.12.2018
29.04 - 05.05.2019
 • Israel – Iordania | Partaj doamna disponibil pentru plecarea din 29.11 !
 • Israel – Iordania | Partaj doamna disponibil pentru plecarea din 29.11 !
 • Israel – Iordania | Partaj doamna disponibil pentru plecarea din 29.11 !
 • Israel – Iordania | Partaj doamna disponibil pentru plecarea din 29.11 !
 • Israel – Iordania | Partaj doamna disponibil pentru plecarea din 29.11 !
 • Israel – Iordania | Partaj doamna disponibil pentru plecarea din 29.11 !
 • Israel – Iordania | Partaj doamna disponibil pentru plecarea din 29.11 !
 • Israel – Iordania | Partaj doamna disponibil pentru plecarea din 29.11 !
Israel – Iordania | Partaj doamna disponibil pentru plecarea din 29.11 ! Israel – Iordania | Partaj doamna disponibil pentru plecarea din 29.11 ! Israel – Iordania | Partaj doamna disponibil pentru plecarea din 29.11 ! Israel – Iordania | Partaj doamna disponibil pentru plecarea din 29.11 ! Israel – Iordania | Partaj doamna disponibil pentru plecarea din 29.11 ! Israel – Iordania | Partaj doamna disponibil pentru plecarea din 29.11 ! Israel – Iordania | Partaj doamna disponibil pentru plecarea din 29.11 ! Israel – Iordania | Partaj doamna disponibil pentru plecarea din 29.11 !

Amman - Madaba - Petra - Haifa - Tel Aviv - Bethleem - Ierusalim - Hozeva - Ierihon - Marea Moarta - Tiberias - Cana Galileii - Nazareth - Ein Karem - Pustiul Iudeii - Muntele Tabor - Yardenit - Muntele Sion - Caesarea

Descarca programul in format PDF:
Un pelerinaj special, care încearcă să abordeze înţelesul profund al Ţării Sfinte, o experienţă care atrage prin locurile încărcate de istorie, religie şi cultură, care laolaltă formează o adevărată Mecca a culturii şi patrimoniului universal, care au păstrat peste secole amprenta inconfundabilă a unor civilizaţii străvechi.

Povestea vieţii lui Iisus din Nazareth, locurile în care s-au petrecut evenimentele şi locuri care deşi nu au o legătură directă cu viaţa lui Iisus, dar s-au aflat pur şi simplu în vecinătatea aşezărilor în care s-au petrecut evenimentele legate de viaţa lui Iisus, simbolurile care identifică grupările religioase: evreiască, creştină sau musulmană, care consideră aceste locuri ca fiind sfinte, tradiţii semnificative, aşezări amintite în Evanghelie, toate contribuie la o alcătuire specială a poveştii păstoriei Domnului nostru îmbinată cu amintirea locurilor care evocă opera sa.

Tema aceasta, îmbinata cu alte întâmplări din Biblie, multitudinea şi frumuseţea monumentelor şi vestigiilor arheologice, ospitalitatea şi cultura cu totul deosebită a oamenilor de aici vă vor fascina iniţiindu-vă în magica lume a Orientului Apropiat în care dumneavoastră sunteţi invitaţi.
Ziua 1 / 29.11.2018:  București – Tel Aviv – Caesarea – Haifa – Tiberias
Întâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă, la ora 08:00 (în fața ghișeului biroului de informaţii). Plecare spre Tel Aviv cu compania ELAL, zbor LY 574 (11:00 / 13:45). După formalitățile vamale de pe Aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv, pelerinajul nostru în Țara Sfântă va începe “în forță”, deoarece vom pleca pe coasta Mării Mediterane pe urmele Sf. Petru până la Caesarea, vechi centru al culturii elene, cu impresionante ruine cruciate, unde vom putea admira Apeductul Roman. Ne vom îndrepta apoi spre Haifa, splendid oraş, port la Mediterana, situat într-un superb golf, la poalele Muntelui Carmel. Vom admira Templul Cultului Bahai, cu grădinile sale persane superb terasate, inclus pe lista Patrimoniului UNESCO (privire din punctul de panoramă) şi încântaţi de atâta frumuseţe, vom poposi la Biserica Stella Maris - Steaua Mării (sediul Ordinului călugăresc al Carmeliţilor), cu altarul aşezat deasupra Grotei Sf. Prooroc Ilie Tezviteanul. În continuarea zilei ne vom îndrepta spre Tiberias pentru cină și cazare la Hotel Restal 3*+ (sau similar).
Ziua 2 / 30.11.2018:  Tiberias – Muntele Tabor – Nazareth – Cana Galileii – Amman
Mic dejun. Dimineaţa vom urca pe Muntele Tabor pentru a vizita Biserica ortodoxă, aflată pe locul unde s-a petrecut „Schimbarea la Faţă” a lui Iisus: „chipul îi strălucea ca soarele, iar veşmintele s-au făcut albe precum lumina” (urcare cu microbuze: 7 euro/persoană, se achită la agenţie). Ne vom îndrepta apoi spre Nazareth, “floare” în limba ebraică şi “cetatea albă” în arabă, cel mai populat oraș arab din Israel, unde Domnul Iisus a copilărit şi a trăit cu Iosif şi Maria. Ne vom închina în cea mai mare construcţie de cult din Orientul Apropiat, Biserica Bunei Vestiri, înălţată pe locul casei Sfinţilor Ioachim şi Ana, după care vom vizita Biserica Ortodoxă Sf. Arhanghel Gavril ridicată deasupra izvorului unde acesta i-a vestit Fecioarei Maria că-l va naşte pe Iisus Hristos-Fiul lui Dumnezeu, biserică pictată de frații Moroșanu între anii 1977-1978. În continuarea zilei vom pleca spre Cana unde vom vizita Biserica Ortodoxă, aflată pe locul unde s-a desfăşurat nunta la care a participat şi Domnul Iisus, făcând prima minune din Galileea, respectiv transformarea apei în vin. Opțional, în funcţie de vreme, veți putea face o plimbare cu o copie a ”bărcii lui Iisus” pe Marea Galileei unde conform Evangheliei după Matei 14: 24-33 „El i-a zis: Vino. Iar Petru, coborându-se din corabie, a mers pe apă şi a venit către Iisus.” (tarif aprox.: 10 euro/persoană). După-amiază ne vom deplasa spre Ben Shean (Decapolis), vom trece apa Iordanului peste Podul Seik Husein,  trecând din Israel în Iordania, în drumul nostru spre Amman, capitala Regatului Hasemit al Iordaniei, numită în antichitate Philadelphia. Cină și cazare la Hotel Olive Tree 4* (sau similar).
Ziua 3 / 01.12.2018:  Amman – Petra – Amman
Mic dejun. Plecând din Amman spre Petra, vom avea ocazia de a  descoperi câteva  “faţete” ale “Oraşului Alb”, aşa cum mai este denumită citadela. Vom ajunge pe “Autostrada Deşertului” îndreptându-ne spre Petra, a 8-a minune a lumii antice, care este fără îndoială cea mai valoroasă comoară a Iordaniei, fiind înscrisă pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. “Orașul roz”, cum mai este numită această minune a lumii antice construită de legendarul popor Nabateean acum mai bine de două mii de ani și uitat până la redescoperirea sa de către elveţianul Juhann Ludwig Burkhardt în anul 1812, ne va impresiona prin diversitatea celor 800 de monumente încă în picioare: băi romane, temple cu faţade impozante, morminte şi un amfiteatru. Vom intra în oraşul vechi printr-un defileu îngust cunoscut sub denumirea Bab as Siq, care şerpuieşte pe o lungime de aprox. 1 km printre blocuri de piatră care ajung și la peste o sută de metri înălțime, blocuri care combină nuanţe naturale, într-o paletă de culori absolut uimitoare sub razele soarelui. La capătul siq-ului vom ajunge la emblema oraşului trandafiriu, celebra “Al-Khazneh” - Trezoreria, o fațadă masivă sculptată în piatră roz care îmbină elementele orientale cu cele de sorginte romană, unde veţi recunoaşte “decorul” folosit în producţia cinematografică Indiana Jones. Pe lângă Tezaur vom descoperi şi alte construcţii monumentale precum Teatrul Roman, Templul Leului, Qasr Bint Pharaoun, mormintele regale, case nabateene, platoul de sacrifiu "High Place of Sacrifice", Amfiteatrul roman, Aleea Coloanelor etc. În continuarea zilei vom părăsi Petra și trecând prin Wadi Musa - Valea lui Moise, vom reveni la Amman. Seara, cină şi cazare în Amman.
Ziua 4 / 02.12.2018:  Amman – Madaba – Marea Moartă – Yardenit – Ierihon – Bethleem
Mic dejun. Astăzi vom părăsi Ammanul, nu înainte de a vedea alte zone ale oraşului care se întinde pe nu mai puţin de 19 dealuri. Ne vom îndrepta spre Madaba, unde vom vizita Biserica Sf. Gheorghe care adăposteşte celebrul mozaic din sec. al VI-lea înfăţişând harta Ţării Sfinte, reprezentarea ce conține aprox. două milioane de bucăți de mozaic. Ne vom deplasa apoi spre Muntele Nebo (800 m), unde vom urca până la locul de unde Moise a văzut “Pământul Făgăduinţei” înainte de a muri, unul dintre cele mai venerate locuri sfinte ale Iordaniei, de unde vom avea o panoramă spectaculoasă asupra Văii Iordanului, Mării Moarte, Ierihonului şi Ierusalimului. Biserica de pe Muntele Nebo a fost construită la sfârşitul sec. al IV-lea  pentru a marca locul unde Moise a fost îngropat, fiind un loc de pelerinaj pentru toţi creştinii, după cum a fost desemnat de însuşi Papa Paul Ioan al II-lea. În continuarea zilei vom trece graniţa în Israel în dreptul orașului Ierihon, îndreptându-ne spre Marea Moartă, situată la aprox. 400 de metri sub nivelul oceanului planetar, fiind cunoscută ca cea mai joasă mare de pe glob. Vom ajunge la Qumran (vechiul centru al Esenienilor, unde în anul 1947 au fost găsite Manuscrisele de la Marea Moartă) şi vom face o oprire pentru cei interesaţi la magazinul cu produse cosmetice pe bază de minerale din Marea Moartă, după care vom vizita Mănăstirea Sf. Gherasim de la Iordan. Ne vom deplasa apoi de-a lungul Văii Iordanului, spre Yardenit, poposind în locul unde Domnul Iisus Hristos a fost botezat de către Sfântul Ioan Botezătorul în Râul Iordan. Vom intra în continuarea zilei în Cisiordania pentru a vedea Ierihon-ul (Autoritatea Palestiniană), cel mai vechi oraş din lume, fiind populat încă din anul 9000 î.Hr. Vom avea ocazia de a ne întoarce în istoria trecutului, aruncând o privire asupra Mănăstirii Carantania de pe Muntele Ispitirii, locul în care Mântuitorul a fost dus de Duhul lui Dumnezeu pentru a fi ispitit de diavol de trei ori după 40 de zile de post. Vom vizita Biserica greco-ortodoxă unde se află Dudul lui Zacheu Vameşul. Vom poposi apoi la Aşezământul Românesc de la Ierihon, pentru a vizita Biserica Românească cu Hramul ”Naşterea Domnului” şi Hramul ”Sfinţii Romani”. Cină şi cazare în Bethleem la Hotel St. Michael 4* (sau similar).
Ziua 5 / 03.12.2018:  Bethleem – Ierusalim – Bethleem
Mic dejun. Deplasare spre Ierusalim, numit și Orașul Păcii. Pelerinajul în Orașul Sfânt va începe urcând întâi pe Muntele Scopus (Muntele Măslinilor), până la Mănăstirea rusă Înălţarea Domnului - Eleon, unde vom avea prilejul de a vedea locul unde a fost găsit, pentru a doua oară, capul Sf. Ioan Botezătorul, vom vizita apoi Geamia în care se află amprenta ultimului pas pe pământ al Mântuitorului şi Biserica Pater Noster (Tatăl Nostru), locul unde Iisus i-a învăţat pe ucenicii săi cum să rostească rugăciunea Tatăl Nostru. Urmează Biserica Dominus Flevit (Domnul a plâns), construită în formă de lacrimă pe locul de unde Domnul Iisus, privind Cetatea Ierusalimului, a deplâns soarta acesteia şi a prezis “pustiirea” ei, Mănăstirea rusă Maria Magdalena, Grădina Ghetsimani unde se pot vedea urmaşii măslinilor care au fost martorii rugăciunii Domnului Iisus Hristos, Biserica Naţiunilor construită prin contribuţia a 12 state, numită şi Biserica Agoniei, deoarece adăposteşte piatra pe care s-a rugat Domnul Iisus în noaptea arestării sale de către soldaţii romani, Biserica Mormântului Maicii Domnului (în interiorul Bisericii se află Paraclisul Sfinţilor Părinţi Ioachim şi Ana - părinţii Maicii Domnului şi Paraclisul Sfântului Iosif) şi Peştera Trădării, grota unde a fost închis Iisus înainte de judecată. În continuarea zilei vom intra în Cetatea Sfântă a Ierusalimului prin Poarta Sf. Ştefan, vom vizita casa în care a locuit Domnul Iisus cu sfinţii părinţi Ioachim şi Ana, după care vom vizita scăldătoarea Bethesda. Vom parcurge pe jos Via Dolorosa (Calea Crucii), cu cele 14 Staţii în care s-a oprit Domnul Iisus pe Drumul Crucii până la Sfântul Mormânt – locul unde s-a aflat Sfânta Cruce, începând cu Mănăstirea Ecce Homo şi Capela Biciuirii. Urcare pe Golgota, oprire la Piatra Ungerii, vizitarea Bisericii Învierii, a Sfântului Mormânt şi a tuturor Paracliselor Sfinte. Vom încheia ziua cu deplasarea la Mănăstirea Sfintei Cruci şi la Sediul Patriarhiei Române la Locurile Sfinte vizitând Biserica românească din Ierusalim. Cină şi cazare în Bethleem.
Ziua 6 / 04.12.2018:  Bethleem – Ein Karem – Pustiul Iudeii – Bethleem
Mic dejun. Dimineaţa va începe cu vizitarea Bisericii Naşterii Domnului Iisus ce adăposteşte Peştera unde Dumnezeu S-a făcut Om pentru mântuirea noastră şi icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului numită “Betleemita” sau “Apărătoarea Bethleemului”, precum şi locul unde s-a aflat ieslea, în care a fost aşezat Pruncul Iisus după naştere. În continuare vom vizita Piaţa Ieslei, Biserica romano-catolică Sfânta Ecaterina şi Grota Sfântului Ieronim (autorul traducerii Bibliei, versiunea ”Vulgata”) şi Biserica Armenească. Ne vom îndrepta apoi spre Grota Laptelui sau Grota pruncilor ucişi, unde potrivit tradiției era adăpostită Maica Domnului cu Pruncul, în noaptea în care Iosif a primit poruncă de la înger să părăsească Betleemul și să fugă în Egipt. Ne vom putea ruga apoi la Câmpul păstorilor evrei, unde aceştia au fost anunţaţi de către Arhanghelul Gavriil despre naşterea Domnului Iisus Hristos. Plecare spre Ein Karem, patria Sf. Ioan Botezătorul, unde vom vizita Biserica Sf. Ioan, ridicată pe locul naşterii “celui mai mare Om născut dintr-o femeie”, Fântâna Fecioarei Maria şi Biserica Vizitării, cea mai artistică biserica din Ţara Sfântă. Transfer opţional (cu microbuze: 7 euro/persoană, se achită la agenţie) în deşertul Iudeii pentru a vizita mănăstirile: Mănăstirea Sfântului Teodosie (mănăstire de maici) unde se află peştera celor trei magi de la răsărit şi Mănăstirea Sfântului Sava (mănăstire greco-ortodoxă de călugări din pustiul Iudeii, unde s-a întocmit TIPICON-ul  – tipicul slujbelor bisericeşti urmat de bisericile ortodoxe până în ziua de astăzi) unde vom găsi Izvorul miraculos şi Finicul făcător de minuni, cel care ajută familiile fără copii (doar bărbaţii au acces în incinta mănăstirii). Cină şi cazare în Bethleem.
Ziua 7 / 05.12.2018:  Bethleem – Hozeva – Muntele Sion – Tel Aviv – București
Mic dejun. Ne vom deplasa spre Muntele Sion (trecând prin cartierul evreiesc) la Biserica Adormirii Maicii Domnului, vom vizita Foişorul Cinei celei de Taină (locul primei Biserici creştine din lume) şi Mormântul Regelui David. Vom parcurge drumul prin Cetatea vechiului Ierusalim până la Zidul Plângerii – singurul rămas după distrugerea celui de-al doilea Templu al Domnului. Vom pleca apoi spre Tel Aviv, vom trece prin Jaffo, cu faimosul său cartier al artiştilor, unul dintre cele mai vechi oraşe-port din lume, care şi-a păstrat atmosfera biblică şi care oferă o imagine inegalabilă a coastei Mediteranei. De asemenea, vom avea prilejul de a admira o frumoasă privelişte asupra Hozevei. În continuarea zilei vom admira Biserica greco-ortodoxă Sf. Mihail şi Biserica romano-catolică Sf. Petru, după care vom face un tur panoramic al oraşului Tel Aviv (Dealul Primăverii), centrul culturii în Israel, al afacerilor, al modei şi nu în ultimul rând al vieţii nocturne. Transfer la aeroportul Ben Gurion pentru plecarea spre Bucureşti cu compania ELAL, zbor LY 571 (17:40 / 20:30).
Descarca programul in format PDF:
Un pelerinaj special, care încearcă să abordeze înţelesul profund al Ţării Sfinte, o experienţă care atrage prin locurile încărcate de istorie, religie şi cultură, care laolaltă formează o adevărată Mecca a culturii şi patrimoniului universal, care au păstrat peste secole amprenta inconfundabilă a unor civilizaţii străvechi.

Povestea vieţii lui Iisus din Nazareth, locurile în care s-au petrecut evenimentele şi locuri care deşi nu au o legătură directă cu viaţa lui Iisus, dar s-au aflat pur şi simplu în vecinătatea aşezărilor în care s-au petrecut evenimentele legate de viaţa lui Iisus, simbolurile care identifică grupările religioase: evreiască, creştină sau musulmană, care consideră aceste locuri ca fiind sfinte, tradiţii semnificative, aşezări amintite în Evanghelie, toate contribuie la o alcătuire specială a poveştii păstoriei Domnului nostru îmbinată cu amintirea locurilor care evocă opera sa.

Tema aceasta, îmbinata cu alte întâmplări din Biblie, multitudinea şi frumuseţea monumentelor şi vestigiilor arheologice, ospitalitatea şi cultura cu totul deosebită a oamenilor de aici vă vor fascina iniţiindu-vă în magica lume a Orientului Apropiat în care dumneavoastră sunteţi invitaţi.
Ziua 1 / 29.04.2019:  Bucuresti – Tel Aviv – Caesarea – Haifa – Tiberias
Intalnire cu conducatorul de grup la Aeroportul Henri Coanda, la ora 08:00 (in fata ghiseului de imbarcare al companiei Tarom). Plecare spre Tel Aviv cu compania Tarom, zbor RO 155 (07:45 / 10:20). Dupa formalitatile vamale de pe aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv, pelerinajul nostru in Tara Sfanta va incepe “in forta”, deoarece vom pleca pe coasta Marii Mediterane pe urmele Sf. Petru pana la Caesarea, vechi centru al culturii elene, cu impresionante ruine cruciate, unde vom putea admira Apeductul Roman. Ne vom indrepta apoi spre Haifa, splendid oras, port la Mediterana, situat intr-un superb golf, la poalele Muntelui Carmel. Vom admira Templul Cultului Bahai, cu gradinile sale persane superb terasate, inclus pe lista Patrimoniului UNESCO (privire din punctul de panorama) si incantati de atata frumusete, vom poposi la Biserica Stella Maris - Steaua Marii (sediul Ordinului calugaresc al Carmelitilor), cu altarul asezat deasupra Grotei Sf. Prooroc Ilie Tezviteanul. In continuarea zilei ne vom indrepta spre Tiberias pentru cina si cazare la Hotel Restal 3*+ (sau similar).
Ziua 2 / 30.04.2019:  Tiberias – Muntele Tabor – Nazareth – Cana Galileii – Amman
Mic dejun. Dimineata vom urca pe Muntele Tabor pentru a vizita Biserica ortodoxa, aflata pe locul unde s-a petrecut „Schimbarea la Fata” a lui Iisus: „chipul ii stralucea ca soarele, iar vesmintele s-au facut albe precum lumina” (urcare cu microbuze: 7 euro/persoana, se achita la agentie). Ne vom indrepta apoi spre Nazareth, “floare” in limba ebraica si “cetatea alba” in araba, cel mai populat oras arab din Israel, unde Domnul Iisus a copilarit si a trait cu Iosif si Maria. Ne vom inchina in cea mai mare constructie de cult din Orientul Apropiat, Biserica Bunei Vestiri, inaltata pe locul casei Sfintilor Ioachim si Ana, dupa care vom vizita Biserica Ortodoxa Sf. Arhanghel Gavril ridicata deasupra izvorului unde acesta i-a vestit Fecioarei Maria ca-l va naste pe Iisus Hristos-Fiul lui Dumnezeu, biserica pictata de fratii Morosanu intre anii 1977-1978. In continuarea zilei vom pleca spre Cana unde vom vizita Biserica Ortodoxa, aflata pe locul unde s-a desfasurat nunta la care a participat si Domnul Iisus, facand prima minune din Galileea, respectiv transformarea apei in vin. Optional, in functie de vreme, veti putea face o plimbare cu o copie a ”barcii lui Iisus” pe Marea Galileei unde conform Evangheliei dupa Matei 14: 24-33 „El i-a zis: Vino. Iar Petru, coborandu-se din corabie, a mers pe apa si a venit catre Iisus.” (tarif aprox.: 10 euro/persoana). Dupa-amiaza ne vom deplasa spre Ben Shean (Decapolis), vom trece apa Iordanului peste Podul Seik Husein,  trecand din Israel in Iordania, in drumul nostru spre Amman, capitala Regatului Hasemit al Iordaniei, numita in antichitate Philadelphia. Cina si cazare la Hotel Jerusalem International 4* (sau similar).
Ziua 3 / 01.05.2019:  Amman – Petra – Amman
Mic dejun. Plecand din Amman, vom avea ocazia de a  descoperi cateva  “fatete” ale “Orasului Alb”, asa cum mai este denumita citadela. Vom ajunge pe “Autostrada Desertului” indreptandu-ne spre Petra, a 8-a minune a lumii antice, care este fara indoiala cea mai valoroasa comoara a Iordaniei, fiind inscrisa pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. “Orasul roz”, cum mai este numita aceasta minune a lumii antice construita de legendarul popor Nabateean acum mai bine de doua mii de ani si uitat pana la redescoperirea sa de catre elvetianul Juhann Ludwig Burkhardt in anul 1812, ne va impresiona prin diversitatea celor 800 de monumente inca in picioare: bai romane, temple cu fatade impozante, morminte si un amfiteatru. Vom intra in orasul vechi printr-un defileu ingust cunoscut sub denumirea Bab as Siq, care serpuieste pe o lungime de aprox. 1 km printre blocuri de piatra care ajung si la peste o suta de metri inaltime, blocuri care combina nuante naturale, intr-o paleta de culori absolut uimitoare sub razele soarelui. La capatul siq-ului vom ajunge la emblema orasului trandafiriu, celebra “Al-Khazneh” - Trezoreria, o fatada masiva sculptata in piatra roz care imbina elementele orientale cu cele de sorginte romana, unde veti recunoaste “decorul” folosit in productia cinematografica Indiana Jones. Pe langa Tezaur vom descoperi si alte constructii monumentale precum Teatrul Roman, Templul Leului, Qasr Bint Pharaoun, mormintele regale, case nabateene, platoul de sacrifiu "High Place of Sacrifice", Amfiteatrul roman, Aleea Coloanelor etc. In continuarea zilei vom parasi Petra si trecand prin Wadi Musa - Valea lui Moise, vom reveni la Amman. Seara, cina si cazare in Amman la Hotel Jerusalem International 4* (sau similar).
Ziua 4 / 02.05.2019:  Amman – Madaba – Marea Moarta – Yardenit – Ierihon – Bethleem
Mic dejun. Vom parasi Ammanul, nu inainte de a vedea alte zone ale orasului care se intinde pe nu mai putin de 19 dealuri. Ne vom indrepta spre Madaba, unde vom vizita Biserica Sf. Gheorghe care adaposteste celebrul mozaic din sec. al VI-lea infatisand harta Tarii Sfinte, reprezentare ce contine aprox. doua milioane de bucati de mozaic. Ne vom deplasa apoi spre Muntele Nebo (800 m), unde vom urca pana la locul de unde Moise a vazut “Pamantul Fagaduintei” inainte de a muri, unul dintre cele mai venerate locuri sfinte ale Iordaniei, de unde vom avea o panorama spectaculoasa asupra Vaii Iordanului, Marii Moarte, Ierihonului si Ierusalimului. Biserica de pe Muntele Nebo a fost construita la sfarsitul sec. al IV-lea  pentru a marca locul unde Moise a fost ingropat, fiind un loc de pelerinaj pentru toti crestinii, dupa cum a fost desemnat de insusi Papa Paul Ioan al II-lea. In continuarea zilei vom trece granita in Israel in dreptul orasului Ierihon, indreptandu-ne spre Marea Moarta, situata la aprox. 400 de metri sub nivelul oceanului planetar, fiind cunoscuta ca cea mai joasa mare de pe glob. Vom ajunge la Qumran (vechiul centru al Esenienilor, unde in anul 1947 au fost gasite Manuscrisele de la Marea Moarta) si vom face o oprire pentru cei interesati la magazinul cu produse cosmetice pe baza de minerale din Marea Moarta, dupa care vom vizita Manastirea Sf. Gherasim de la Iordan. Ne vom deplasa apoi de-a lungul Vaii Iordanului, spre Yardenit, poposind in locul unde Domnul Iisus Hristos a fost botezat de catre Sfantul Ioan Botezatorul in Raul Iordan. Vom intra in continuarea zilei in Cisiordania pentru a vedea Ierihon-ul (Autoritatea Palestiniana), cel mai vechi oras din lume, fiind populat inca din anul 9000 i.Hr. Vom avea ocazia de a ne intoarce in istoria trecutului, aruncand o privire asupra Manastirii Carantania de pe Muntele Ispitirii, locul in care Mantuitorul a fost dus de Duhul lui Dumnezeu pentru a fi ispitit de diavol de trei ori dupa 40 de zile de post. Vom vizita Biserica greco-ortodoxa unde se afla Dudul lui Zacheu Vamesul. Vom poposi apoi la Asezamantul Romanesc de la Ierihon, pentru a vizita Biserica Romaneasca cu Hramul ”Nasterea Domnului” si Hramul ”Sfintii Romani”. Cina si cazare in Bethleem la Hotel Ararat 4* (sau similar).
Ziua 5 / 03.05.2019:  Bethleem – Ierusalim – Bethleem
Mic dejun. Deplasare spre Ierusalim, numit si Orasul Pacii. Pelerinajul in Orasul Sfant va incepe urcand intai pe Muntele Scopus (Muntele Maslinilor), pana la Manastirea rusa Inaltarea Domnului - Eleon, unde vom avea prilejul de a vedea locul unde a fost gasit, pentru a doua oara, capul Sf. Ioan Botezatorul, vom vizita  Geamia in care se afla amprenta ultimului pas pe pamant al Mantuitorului si Biserica Pater Noster (Tatal Nostru), locul unde Iisus i-a invatat pe ucenicii sai cum sa rosteasca rugaciunea Tatal Nostru. Vom vedea apoi Biserica Dominus Flevit (Domnul a plans), construita in forma de lacrima pe locul de unde Domnul Iisus, privind Cetatea Ierusalimului, a deplans soarta acesteia si a prezis “pustiirea” ei, Manastirea rusa Maria Magdalena, Gradina Ghetsimani unde vom vedea urmasii maslinilor care au fost martorii rugaciunii Domnului Iisus Hristos, Biserica Natiunilor construita prin contributia a 12 state, numita si Biserica Agoniei, deoarece adaposteste piatra pe care s-a rugat Domnul Iisus in noaptea arestarii sale de catre soldatii romani, Biserica Mormantului Maicii Domnului (in interiorul Bisericii se afla Paraclisul Sfintilor Parinti Ioachim si Ana - parintii Maicii Domnului si Paraclisul Sfantului Iosif) si Pestera Tradarii, grota unde a fost inchis Iisus inainte de judecata. In continuarea zilei vom intra in Cetatea Sfanta a Ierusalimului prin Poarta Sf. Stefan, vom vizita casa in care a locuit Domnul Iisus cu sfintii parinti Ioachim si Ana, dupa care vom vizita scaldatoarea Bethesda. Vom parcurge pe jos Via Dolorosa (Calea Crucii), cu cele 14 Statii in care s-a oprit Domnul Iisus pe Drumul Crucii pana la Sfantul Mormant – locul unde s-a aflat Sfanta Cruce, incepand cu Manastirea Ecce Homo si Capela Biciuirii. Urcare pe Golgota, oprire la Piatra Ungerii, vizitarea Bisericii Invierii, a Sfantului Mormant si a tuturor Paracliselor Sfinte. Vom incheia ziua cu deplasarea la Manastirea Sfintei Cruci si la Sediul Patriarhiei Romane la Locurile Sfinte vizitand Biserica romaneasca din Ierusalim. Cina si cazare in Bethleem la Hotel Ararat 4* (sau similar).
Ziua 6 / 04.05.2019:  Bethleem – Ein Karem – Pustiul Iudeii – Bethleem
Mic dejun. Dimineata vom vizita Biserica Nasterii Domnului Iisus ce adaposteste Pestera unde Dumnezeu S-a facut Om pentru mantuirea noastra si icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului numita “Betleemita” sau “Aparatoarea Bethleemului”, precum si locul unde s-a aflat ieslea in care a fost asezat Pruncul Iisus dupa nastere. In continuare vom vizita Piata Ieslei, Biserica romano-catolica Sfanta Ecaterina si Grota Sfantului Ieronim (autorul traducerii Bibliei, versiunea ”Vulgata”) si Biserica Armeneasca. Ne vom indrepta apoi spre Grota Laptelui sau Grota pruncilor ucisi, unde potrivit traditiei era adapostita Maica Domnului cu Pruncul, in noaptea in care Iosif a primit porunca de la inger sa paraseasca Betleemul si sa fuga in Egipt. Ne vom putea ruga apoi la Campul pastorilor evrei, unde acestia au fost anuntati de catre Arhanghelul Gavriil despre nasterea Domnului Iisus Hristos. Plecare spre Ein Karem, patria Sf. Ioan Botezatorul, unde vom vizita Biserica Sf. Ioan, ridicata pe locul nasterii “celui mai mare Om nascut dintr-o femeie”, Fantana Fecioarei Maria si Biserica Vizitarii, cea mai artistica biserica din Tara Sfanta. Transfer optional (cu microbuze: 7 euro/persoana, se achita la agentie) in desertul Iudeii pentru a vizita manastirile: Manastirea Sfantului Teodosie (manastire de maici) unde se afla pestera celor trei magi de la rasarit si Manastirea Sfantului Sava (manastire greco-ortodoxa de calugari din pustiul Iudeii, unde s-a intocmit TIPICON-ul  – tipicul slujbelor bisericesti urmat de bisericile ortodoxe pana in ziua de astazi) unde vom gasi Izvorul miraculos si Finicul facator de minuni, cel care ajuta familiile fara copii (doar barbatii au acces in incinta manastirii). Cina si cazare in Bethleem la Hotel Ararat 4* (sau similar).
Ziua 7 / 05.05.2019:  Bethleem – Hozeva – Muntele Sion – Tel Aviv – Bucuresti
Mic dejun. Ne vom deplasa spre Muntele Sion (trecand prin cartierul evreiesc) la Biserica Adormirii Maicii Domnului, vom vizita Foisorul Cinei celei de Taina (locul primei Biserici crestine din lume) si Mormantul Regelui David. Vom parcurge drumul prin Cetatea vechiului Ierusalim pana la Zidul Plangerii – singurul ramas dupa distrugerea celui de-al doilea Templu al Domnului. Vom pleca apoi spre Tel Aviv, vom trece prin Jaffo, cu faimosul sau cartier al artistilor, unul dintre cele mai vechi orase-port din lume, care si-a pastrat atmosfera biblica si care ofera o imagine inegalabila a coastei Mediteranei. De asemenea, vom avea prilejul de a admira o frumoasa priveliste asupra Hozevei. In continuarea zilei vom admira Biserica greco-ortodoxa Sf. Mihail si Biserica romano-catolica Sf. Petru, dupa care vom face un tur panoramic al orasului Tel Aviv (Dealul Primaverii), centrul culturii in Israel, al afacerilor, al modei si nu in ultimul rand al vietii nocturne. Transfer la aeroportul Ben Gurion pentru plecarea spre Bucuresti cu compania Tarom, zbor RO 152 (20:05 / 22:50).

Tarife


680 EURO / loc în cameră dublă; Supliment single: 180 EURO
(tarif valabil pt. un grup minim de 35 turişti; pt. un grup de 30-25 turişti, tariful se majorează cu 20 euro/pers.)

TARIF: 680 EURO / loc in camera dubla; Supliment single: 180 EURO
(tarif valabil pt. un grup minim de 35 turisti; pt. un grup de 30-25 turisti, tariful se va majora cu 20 euro/pers.)

Servicii

Include

- transport internaţional cu avionul pe rutele:  București – Tel Aviv – București
- transport intern pe toată durata circuitului cu vehicul dotat cu aer condiţionat, adaptat la nr. de turişti
- 5 nopţi cazare în hoteluri de 4* și 1 noapte cazare în hotel de 3* (conform clasificării din Israel şi Iordania)
- demipensiune
- taxe de intrare la obiectivele menţionate în program
   - acces la internet Wi-Fi în autocar
- certificat de pelerin, hartă și imagine magnetică la finalul excursiei
- ghizi locali vorbitori de limbă română
- conducător român de grup
- asigurare în caz de insolvabilitate / faliment al agenţiei de turism

Nu include

- taxele de aeroport, combustibil, securitate şi serviciu pentru zborul Bucureşti – Tel Aviv – Bucureşti: 160 euro/pers.
- taxe de ieşire de pe aeroporturi, dacă se aplică
- taxe de rezervare și de viză pentru Iordania: 45 euro/pers. (se achită la înscriere)
- bilet intrare Petra: 50 eur/pers. (se achită la inscriere)
- taxa de intrare-ieșire Iordania: 20 eur/persoana (se achită la înscriere)
- alte servicii suplimentare decât cele menţionate, cheltuieli personale, băuturi, etc.
- bacşişuri: 30 eur/pers. pentru ghizi şi şoferi, mai puţin pt. bagajişti (se vor achita conducătorului de grup cel târziu la sosire); bacşişurile nu se referă şi la excursiile opţionale
- excursiile opţionale se pot realiza cu un număr minim de participanţi, precizat de partenerii externi, tarifele acestora fiind informative. În funcţie de timpul disponibil, la faţa locului, se mai pot organiza şi alte excursii opţionale propuse de partenerul local
 • urcare cu microbuze pe Muntele Tabor: 7 euro/pers, se achită la agenţie
 • deplasare cu microbuze în Pustiul Iudeii (Mănăstirea Sf. Teodosie şi Mănăstirea Sf. Sava): 7 euro/pers, se achită la agenţie
 • calatorie cu barca pe Mareea Galileei: 10 eur/pers, se achită la agenție

Include

- transport international cu avionul pe rutele:  Bucuresti – Tel Aviv – Bucuresti
- transport intern pe toata durata circuitului cu vehicul dotat cu aer conditionat, adaptat la nr. de turisti
- 5 nopti cazare in hoteluri de 4* si 1 noapte cazare in hotel de 3* (conform clasificarii din Israel si Iordania)
- demipensiune: mic dejun si cina
- taxe de intrare la obiectivele mentionate in program
- acces la internet Wi-Fi in autocar
- ghizi locali vorbitori de limba romana
- conducator roman de grup
- asigurare in caz de insolvabilitate / faliment al agentiei de turism

Nu include

- taxele de aeroport, combustibil, securitate si serviciu pentru zborul Bucuresti – Tel Aviv – Bucuresti: 160 euro/pers.
- taxe de iesire de pe aeroporturi, daca se aplica
- taxe de rezervare si de viza pentru Iordania: 45 euro/pers. (se achita la inscriere)
- bilet intrare Petra: 50 euro / pers. (se achita la inscriere)
- taxa de intrare-iesire Iordania: 20 euro / persoana (se achita la inscriere)
- urcare cu microbuze pe Muntele Tabor: 7 euro / pers, se achita la agentie
- deplasare cu microbuze in Pustiul Iudeii (Manastirea Sf. Teodosie si Manastirea Sf. Sava): 7 euro/pers, se achita la agentie
- calatorie cu barca pe Marea Galileei: 10 euro / pers., se achita la agentie
- alte servicii suplimentare decat cele mentionate, cheltuieli personale, bauturi, etc.
- bacsisuri: 30 euro / pers. pentru ghizi si soferi, mai putin pt. bagajisti (se vor achita conducatorului de grup cel tarziu la sosire); bacsisurile nu se refera si la excursiile optionale
- excursiile optionale se pot realiza cu un numar minim de participanti, precizat de partenerii externi, tarifele acestora fiind informative. In functie de timpul disponibil, la fata locului, se mai pot organiza si alte excursii optionale propuse de partenerul local

Observatii

ACTE NECESARE:
- paşaport valabil minim 6 luni de la data întoarcerii în ţară
 
CONDIŢII DE ÎNSCRIERE:
- înscrierile încep din momentul lansării programului, cu plata unui avans min. de 50% din tarif şi se încheie la epuizarea locurilor
- diferenţa de 50 %, se achita cu min. 45 de zile înainte de data plecării
- turistul va  încheia cu agenţia « Contractul de prestări servicii turistice »,  la care prezentul program este parte
- în momentul semnării « Contractului de prestări servicii turistice », turistul îşi asumă plata diferenţei stipulata în program în cazul neîntrunirii grupului minim de turişti   
 
OBSERVAŢII:
conducătorul de grup poate modifica programul acţiunii în anumite condiţii obiective, inclusiv ordinea în care se vizitează obiectivele turistice
- agenţia nu se obliga să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure
- agenţia nu răspunde în cazul refuzului autorităţilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de  a-i permite să părăsească teritoriul propriu
- prezentarea la aeroport se va face cu două ore înaintea zborului; agenţia nu răspunde în cazul refuzului îmbarcării turiştilor ca urmare a întârzierii acestora
- conducătorul de grup se va asigura că programul se desfăşoară conform itinerarului prezentat, va oferi asistentă în situaţii de urgenţă, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informaţii referitoare la excursiile opţionale şi la itinerar cu observaţia că nu are calificarea şi atestarea legală de ghid turistic
- cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face în conformitate cu  regulile hoteliere specifice  fiecărei ţări
- clasificarea pe stele a unităţilor de cazare este cea atribuita oficial de ministerul de resort din ţările vizitate şi ca atare respectă standardele locale
- distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepţie, asistat de conducătorul de grup
- dacă hotelul este schimbat din motive care nu ţin de agenţie, va fi înlocuit cu un altul de aceeaşi categorie, aşa cum este  precizat în program
- agenţia îşi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, în cazul în care valoarea acestora este schimbată de compania aeriană
- agenţia poate aloca un număr de locuri cu reducere în cazul anunţurilor promoţiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru perioadă limitată de valabilitate; dacă acestea se epuizează înainte de expirarea perioadei anunţate, agenţia va opri promoţia fără un anunţ prealabil
- în derularea excursiei pot apărea situaţii de forţă majoră precum întârzieri în traficul aerian, schimbări de aeroporturi din raţiuni politice, greve, condiţii meteo nefavorabile, etc.; în aceste cazuri agenţia se obliga să depună eforturi pentru depăşirea situaţiilor ivite. Totodată, agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferent
- aşezarea turiştilor în autocar se face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor
- agenţia nu-şi asumă responsabilitatea în cazul în care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
- conform legilor internaţionale, doar ghizii locali au dreptul să ofere servicii în interiorul muzeelor, monumentelor etc. Altfel, ghizii romani vor oferi explicaţii turiştilor doar în afara obiectivelor turistice. Ghizii locali pot fi angajaţi contra cost doar cu acordul turiştilor interesaţi  de ghidajul acestora
- excursiile opţionale se efectuează la faţa locului cu agenţii locale; sumele aferente acestor excursii nu se încasează în numele şi pentru agenţia DAL TRAVEL. Tarifele excursiilor opţionale pot fi mai mari decât cele ale excursiilor care pot fi achiziţionate de la recepţia hotelurilor, aceasta datorându-se faptului că persoanele participante vor avea la dispoziţie un mijloc de transport care îi va duce şi îi va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei şi după caz un ghid local. În tariful excursiilor opţionale nu sunt incluse intrările la obiectivele turistice vizitate
- agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale (indiferent de cauză)
- în cazul în care turistul întârzie sau renunţă la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri
- agenţia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecări de teren, căderi masive de zăpadă  şi evenimente politice neprevăzute, greve etc.
- copiii minori pot călători doar: a) însoţiţi de ambii părinţi; b) însoţiţi de unul dintre părinţi care să deţină acordul notarial al părintelui care nu călătoreşte (sau încredinţare prin hotărâre judecătorească definitivă, certificat de deces); c) însoţiţi de un adult cu certificat de cazier judiciar în original şi acordul notarial al ambilor părinţi
- copiii care nu poseda carte de identitate au nevoie de paşaport individual
- asigurarea STORNO de călătorie, oferită BONUS de către agenţia DAL TRAVEL, poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarând efectul penalizărilor aplicate; valoarea storno maximă asigurată este de 21.000 lei/călătorie. Acest mijloc de protecţie financiară acoperă cele mai frecvente evenimente ce cauzează anularea călătoriei 
- vă rugăm să vă asiguraţi că documentele de călătorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PAŞAPORTUL, nu prezintă urme de deterioare a elementelor de siguranţă şi sunt valabile minim 6 luni de la data terminării călătoriei
- c/v excursiei poate fi achitata şi în lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plati
- prezentul  document constituie anexă la « Contractul de prestări servicii turistice » 
 
ATENŢIE!!!
VĂ RUGĂM SĂ PĂSTRAŢI BILETUL DE AVION DEOARECE VA FI NEVOIE SĂ-L ARĂTAŢI LA INTRAREA ÎN AEROPORTUL DIN TEL AVIV (chiar dacă este electronic)
ACTE NECESARE:
- pasaport valabil minim 6 luni de la data intoarcerii in tara
 
CONDITII DE INSCRIERE:
- inscrierile incep din momentul lansarii programului, cu plata unui avans min. de 50% din tarif si se incheie la epuizarea locurilor
- diferenta de 50 %, se achita cu min. 45 de zile inainte de data plecarii
- turistul va  incheia cu agentia « Contractul de prestari servicii turistice »,  la care prezentul program este parte
- in momentul semnarii « Contractului de prestari servicii turistice », turistul isi asuma plata diferentei stipulata in program in cazul neintrunirii grupului minim de turisti   
 
OBSERVATII:
conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite conditii obiective, inclusiv ordinea in care se viziteaza obiectivele turistice
- agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure
- agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de  a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu
- prezentarea la aeroport se va face cu doua ore inaintea zborului; agentia nu raspunde in cazul refuzului imbarcarii turistilor ca urmare a intarzierii acestora
- conducatorul de grup se va asigura ca programul se desfasoara conform itinerarului prezentat, va oferi asistenta in situatii de urgenta, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informatii referitoare la excursiile optionale si la itinerar cu observatia ca nu are calificarea si atestarea legala de ghid turistic
- cazarea turistilor, precum si eliberarea camerelor se face in conformitate cu  regulile hoteliere specifice  fiecarei tari
- clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita oficial de ministerul de resort din tarile vizitate si ca atare respecta standardele locale
- distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de conducatorul de grup
- daca hotelul este schimbat din motive care nu tin de agentie, va fi inlocuit cu un altul de aceeasi categorie, asa cum este  precizat in program
- agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana
- agentia poate aloca un numar de locuri cu reducere in cazul anunturilor promotiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru perioada limitata de valabilitate; daca acestea se epuizeaza inainte de expirarea perioadei anuntate, agentia va opri promotia fara un anunt prealabil
- in derularea excursiei pot aparea situatii de forta majora precum intarzieri in traficul aerian, schimbari de aeroporturi din ratiuni politice, greve, conditii meteo nefavorabile, etc.; in aceste cazuri agentia se obliga sa depuna eforturi pentru depasirea situatiilor ivite. Totodata, agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferent
- asezarea turistilor in autocar se face incepand cu bancheta a doua, in ordinea inscrierilor
- agentia nu-si asuma responsabilitatea in cazul in care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
- conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere servicii in interiorul muzeelor, monumentelor etc. Altfel, ghizii romani vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice. Ghizii locali pot fi angajati contra cost doar cu acordul turistilor interesati  de ghidajul acestora
- excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentii locale; sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia DAL TRAVEL. Tarifele excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor care pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz un ghid local. In tariful excursiilor optionale nu sunt incluse intrarile la obiectivele turistice vizitate
- agentia nu poate fi facuta raspunzatoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale (indiferent de cauza)
- in cazul in care turistul intarzie sau renunta la programul stabilit, nu poate avea nici o pretentie privind rambursarea eventualelor despagubiri
- agentia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecari de teren, caderi masive de zapada  si evenimente politice neprevazute, greve etc.
- copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti; b) insotiti de unul dintre parinti care sa detina acordul notarial al parintelui care nu calatoreste (sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces); c) insotiti de un adult cu certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor parinti
- copiii care nu poseda carte de identitate au nevoie de pasaport individual
- asigurarea STORNO de calatorie, oferita BONUS de catre agentia DAL TRAVEL, poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate; valoarea storno maxima asigurata este de 21.000 lei/calatorie. Acest mijloc de protectie financiara acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei 
- va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PASAPORTUL, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta si sunt valabile minim 6 luni de la data terminarii calatoriei
- c/v excursiei poate fi achitata si in lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plati
- prezentul  document constituie anexa la « Contractul de prestari servicii turistice » 
 
ATENTIE!!!
VA RUGAM SA PASTRATI BILETUL DE AVION DEOARECE VA FI NEVOIE SA-L ARATATI LA INTRAREA IN AEROPORTUL DIN TEL AVIV (chiar daca este electronic)

Testimoniale

Ți-a plăcut în vacanță? Povestește-ne cum a fost!

Oferte similare:

Timpul ramas pana la plecare:

69 zile

Destinatie:
Durata:
Mese:
Tip vacanta:
Data plecare: